akita een Japanse husky? ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,  

 

ik stond vandaag met de akita in de metro en elke keer weer vragen mensen of het een husky is en ik zeg altijd nee mevrouw/meneer het is een akita. 

Maar vandaag was er toch iemand die mij vertelde dat het dan een Japanse husky  is...

is dat zo of niet?  

 

Dacht vraag het eens even na...

 

Groetjes, Lavina

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Dat heb ik echt nog nooit gehoord ! ;-) volgens mij had diegene er geen verstand van want serieus.. Japanse husky ? nee volgens mij is het niet waar..

Ik snap dat sommige mensen niet alle hondenrassen kan scheiden, maar ik denk toch wel dat je een akita en husky uit elkaar kan halen .. ? ze zien er niet bepaald hetzelfde uit ? ( of komt dat omdat ik zelf een husky heb... ;-) )

Maargoed , sommige mensen hebben een grote fantasie ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Het is geen husky. Je kan wel zeggen dat het een Japanse spitz-achtige hond is, en daar zijn huskys aan gerelateerd. Maar meer ook niet. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik vind een akita en een husky niet op elkaar lijken

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Als je googelt op Japanese husky kom je uit bij het verhaal van de Sakhalin husky, de sledehonden die gebruikt werden in de Japanse poolexpeditie van 1957-1958 (de expeditie waarop de film eight below is gebaseerd) .
Volgens deze site is de Sakhalin husky inmiddels uitgestorven, maar wordt die beschouwd als een van de voorlopers van de Akita
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sakhalin_Husky

(Wikipedia, geen idee dus of het echt waar is) Edit; nog een leuke link over de Sakhalin husky http://www.japanesedog.org/karafuto-ken-sakhalin-husky/

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Tiffany&pepper; ik denk inderdaad dan geen verstand van.. ik vind ze inderdaad ook niet op elkaar lijken!  De bouw is al anders.. kleuren enzovoort. .. 

 

witte draak; dat wist ik dan weer niet maar zeker leuk en handig om te weten!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Wakkere husky; dat wist ik ook niet,  maar ook leuk om zo nieuwe dingen te leren,  heb de link gelijk bekeken,  of het 100% waaris weten we natuurlijk niet, maar nog altijd interessant

 

annet; heb je link even bekeken, lijkt inderdaad op een akita,  sommige plaatjes zijn ook akita sommige husky sommige shiba.. denk zomaar dat Google het misschien niet helemaal begreep en gewoon bij rassen en rassen die erop lijken hebben laten zien.. 

Bedankt voor het antwoord en mee zoeken in ieder geval! 

Siberx (Gast)

Shakalin Husky bestaat nog maar is geen erkend ras. Een eiland ten noorden van Japan kent lage temperaturen en sneeuw. Werden daar ook wel als sledehond gebruikt. Maar alles wat op een eiland vertoeft krijgt geen bekendheid. Het feit dat ze gebruikt werden op expeditie wilt zeggen dat ze wel degelijk bestand waren tegen extrem temperaturen, en om dan nog zes maanden te overleven zonder menselijke hulp is lovenswaardig.

Grtz,

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^