kermis in het dorp, puppy meenemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

"  Daarna idd ook goed laten slapen, kan hij dit verwerken. Ben het ook heel erg met Judith eens. maar een hond socialiseren kan heel lang nog wel hoor..hoeft niet in een super kort tijdsbestek. "

 Ga ik zeker doen! Ik laat het praatje van de DA los (voor 12 weken oud zoveel mogelijk indrukken laten opdoen) en ga gewoon kijken wat Dex aan kan, en rustig in zijn tempo mee gaan. Dan komt het vast wel goed!

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik zou het niet doen. Te druk en te lawaaierig (honden horen beter dan wij). 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  Ga ik zeker doen! Ik laat het praatje van de DA los (voor 12 weken oud zoveel mogelijk indrukken laten opdoen) en ga gewoon kijken wat Dex aan kan, en rustig in zijn tempo mee gaan. Dan komt het vast wel goed! "

 De trainster van Ozzie en mij vertelde me dat dit helemaal niet hoeft en een hondenleven aan tijd genoeg hebt. Hij hoeft heus niet alles meegemaakt te hebben voor zijn 12 weken. Daarna heb je nog genoeg tijd. Laat je maar niet onder druk zetten en geniet maar heerlijk van je puppie...Die dierenartsen toch ook altijd...

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

"  Daarna idd ook goed laten slapen, kan hij dit verwerken. Ben het ook heel erg met Judith eens. maar een hond socialiseren kan heel lang nog wel hoor..hoeft niet in een super kort tijdsbestek. "

 

Inderdaad, goed laten rusten en als hij zijn rust niet wil nemen moet je hem daarbij helpen. Zo'n ervaring verwerken kost eventjes. 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Bedankt iedereen voor zijn tips en mening! Fijn dat er een forum is waar je terecht kan voor eerlijk advies. Jullie zijn toppers 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

De socialisatie periode klopt op zich wel.. Alleen het is niet zo dat ze voor dat ze 12 weken zijn zoveel mogelijk moeten hebben meegemaakt. Het is belangrijker dat wat ze meemaken als positief wordt ervaren. Dingen die ze nog niet kennen kunnen nog prima aangeleerd worden als ze ouder zijn, maar als ze bv op een leeftijd van 10 weken iets heel negatiefs ervaren kan het lastiger zijn om dat eruit te trainen. 

 

Veel succes en plezier met je pupje! Het is een leuke spannende periode!

honden page profiel Mittens MontgomeryMittens Montgomery 3 doggies

honden foto van Mittens Montgomery

Gewoon doen! Mittens gaat sinds hij 9 weken is altijd mee naar de markt, winkel, restaurant, bar, vakantie, kermis (grote in Den Haag), festivals zoals bijv. Oerol, Koningsnach etc. (overal waar ik ook naar toe ga) Toen hij pup was sleep hij gewoon in de rugzak, ik heb nog nooit gemerkt dat hij getraumatiseerd is geraakt door geluid, licht, mensen of andere zaken.

 

Wel je verstand gebruiken, dus niet midden in een menigte gaan staan, niet naast een speaker staan, zorg niemand op hem gaat staan etc. en op Dex letten als hij iets niet leuk vindt merk je dat vanzelf.

 

Zorg voor water en poepzakjes en veel plezier op kermis!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Nee ik zou het niet doen. Laten wennen is goed, maar de kermis.. Nee daar maak je je hond niet blij mee. Probeer het socialiseren op een rustige manier te doen. Op een manier die ook leuk is voor je pup.. Al die gillende mensen, herrie van apparaten.. Nee daar socialiseer je je hond niet mee.. Je maakt hem enkel bang. 
 
  "

 

Dat ligt toch heel erg aan (het karakter van) je hond hoor.

 

Loco ook een Labrador kun je niet blijer maken die laat zich echt niet van het veld slaan door drukte en kabaal, integendeel. Als hij er genoeg van heeft gaat hij gewoon lekker liggen pitten. Ten vindt de drukte prima vooral als hem dat extra aandacht oplevert maar die maak je niet blij met de onverwachte harde geluiden die van alle kanten komen vd kermis. Met die kun je beter tegenover de kermis op een terrasje plaats nemen.

 

Ik zou het iig wel doen. Je merkt snel zat of je pup het aan kan en of je meer afstand moet nemen. Gewoon op de minder drukke tijd overdag eens proberen.

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Ik zou je adviseren het wél te doen.
Onze witte herder hebben we in de eerste weken dat we haar hadden 2x meegenomen naar een evenement. Ze schrikt nu nergens meer van.
Onze Sheltie pup van 6 maanden kregen we pas met 12 weken en die schrikt zowat overal van.

Je hoeft niet gelijk 2 uur te lopen hé, hou je hond in de gaten of het hem teveel wordt. Ga er van uit dat je 5 minuten gaat, loop er even langs en wat je daar langer kan zijn is mooi meegenomen. Maar ik adviseer je niet langer dan een half uur te gaan; het is zo vermoeiend voor die kleintjes.
En sowieso niet troosten uiteraard :-) Laat hem lekker kijken als hij op zijn kont gaat zitten, je kan hem wel een kriebel op zijn kop geven als hij het goed doet ;-)

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Net met Dex langs de feesttent en kermis gelopen, en hij vond het helemaal niet erg. Wel op een afstand hoor. Op een gegeven moment ging hij lekker zitten kijken naar wat er allemaal op hem heen gebeurde. Na 5 min. vond ik het mooi geweest en zijn we weer richting huis gelopen. Echt over de kermis ga ik niet doen, dat wordt denk ik teveel. Maar dat hoeft van mij ook niet, ben allang blij dat het nu zo goed ging. Nu languit in de bench haha.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Net met Dex langs de feesttent en kermis gelopen, en hij vond het helemaal niet erg. Wel op een afstand hoor. Op een gegeven moment ging hij lekker zitten kijken naar wat er allemaal op hem heen gebeurde. Na 5 min. vond ik het mooi geweest en zijn we weer richting huis gelopen. Echt over de kermis ga ik niet doen, dat wordt denk ik teveel. Maar dat hoeft van mij ook niet, ben allang blij dat het nu zo goed ging. Nu languit in de bench haha. "

 



Klinkt alsof je het prima aan hebt gepakt

honden page profiel Kiek & KodaKiek & Koda 2 doggies

honden foto van Kiek & Koda

Zoals hierboven al wordt gezegd, niet te ver pushen zegmaar. Áls je gaat, zou ik persoonlijk gewoon een rondje maken op de kermis op een rustig moment, dat de attracties al wel bezig zijn maar het nog niet méga druk is. Succes met je pup 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Net met Dex langs de feesttent en kermis gelopen, en hij vond het helemaal niet erg. Wel op een afstand hoor. Op een gegeven moment ging hij lekker zitten kijken naar wat er allemaal op hem heen gebeurde. Na 5 min. vond ik het mooi geweest en zijn we weer richting huis gelopen. Echt over de kermis ga ik niet doen, dat wordt denk ik teveel. Maar dat hoeft van mij ook niet, ben allang blij dat het nu zo goed ging. Nu languit in de bench haha. "

 

Ik wilde iets vergelijkbaars als advies schrijven Klinkt mij uitstekend in de oren. Wel even kijken en kennismaken zonder meteen jezelf er in te storten en kort gehouden. Dat laatste is ook niet onbelangrijk want het zijn veel indrukken.

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Toen wij Saar kregen was t net Carnaval hier. Ze is 2 keer meegeweest naar de intocht, dat ging prima. Beide keren ging ze heerlijk liggen te slapen. Ik heb het natuurlijk wel in de gaten gehouden, was het niet goed gegaan dan waren we gewoon naar huis gegaan.

Ik drnk dat je het beste kan kijken hoe je hondje reageert.

Debby (Gast)

Knuffie is nu ong. 1 1/2 jaar. En na een paar weekjes was er bij het oorlogsmuseum een demonstratie. Daar ben ik toen heen gegaan en hoorde die een hele boel geknal. En als kleine pup vond hij dat niet eng. Andere hond verderop vond het wel eng. Dus vuurwerk is meneer niet bang voor. (Baasje wel) Wil niet dat meneer er dicht in de buurt komt.

Aantal weken later naar de kermis gegaan, waar die de volle aandacht kreeg, en natuurlijk daar een knuffeltje gewonnen (hij blij, nieuw speeltje). Ik heb hem stukjes laten lopen maar ook stukken vast gehouden. Als die ergens bang voor was net zo lang laten wennen tot die er niet meer bang voor is. Was ook mijn eerste pup.

 

Mijn stoere vent kan nu nog wel is bang reageren op een plastic salade bak die op het aanrecht staat... Terwijl de kermis niet eng is. Wat ik heb gedaan, is zelf naar het aanrecht lopen en hem proberen dichterbij te lokken. Dat lukte niet echt, dus heb ik het bakje opgepakt en vastgehouden en hem voorzichtig laten ruiken. En jawel hoor; plots was het niet meer eng. Het is soms nog een held op sokken.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie 3 doggies

honden foto van Falco Bowie

Dan zou je hem de hele tijd moeten tillen. Want als hij 10 weken oud is mag hij in principe maar 10 min lopen en weer een poosje rusten. En met die drukte laat je hem toch niet lopen Ik zou het niet gedaan hebben, ik vind hem nog te klein voor al die drukte.

honden page profiel Jolande Jolande 3 doggies

honden foto van Jolande

Bij ons is eind van de mand een feest weekend, maar ik neem Rex echt niet mee daar heen, niet om de hond hoor maar meer voor mijzelf. Ik kan niet zeggen dat hij niets zou doen, maar met zoveel mensen dan blijft de hond thuis en het vrouwtje blijft bij hem. Maar een ieder moet zelf weten wat hij of zij doet.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Ik zeg doen!

 

De volgende dag zal ie wel veel slapen want dat is meestal zo na zo'n ervaring maar gewoon doen.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik heb Dex ook meegenomen, op een afstand. En het ging goed. Meneer zat mooi op zich heen te kijken.

 

Wij nemen hem naar zoveel (gedoseerd dus niet elke dag of meerdere nieuwe ervaringen per dag) mogelijk situaties mee zoals kermis, markt, terras, tuincentrum, verzorgingshuis waar ik werk enz. Ik merk dat het hierdoor een erg makkelijk hondje is, inmiddels bijna 18 weken, en zich makkelijk aanpast in een nieuwe situatie. Mijn oom en tante hebben een pup van 21 weken, komt nooit ergens buiten haar huis en vertrouwde rondje om, en als ze een keer buiten haar vertrouwd omgeving is en ze komt weer terug thuis begint ze meteen te plassen.

 

Wij hebben goede ervaringen mer Dex mee te nemen naar verschillende situaties. Ben wel van mening dat je gewoon goed naar je pup moet kijken en jijzelf kent je pup het beste en weet dus ook of je pup het aankan of niet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Eten en drinken in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^