Introductie nieuwe volwassen hond ok, en daarna dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hey iedereen, zaterdag laten we Mila kennismaken met Mylo, een asielhondje dat ons hart gestolen heeft. Als zij ja zegt, hebben we zaterdag dus 2 honden. Heb veel opgezocht ivm introductie en daar vond ik best veel over.. Maar wat erna dan? Hoe doe je dat met speeltjes van de eerste hond? Mag de tweede ermee spelen? Eten geven: gelijktijdig of eerst je eerste hond? Ook heb ik gelezen om nergen kauwbeentjes te laten slingeren ivm vechten.. En manden, laten delen of mag de tweede niet in die van de eerste?? Moet je nu je eerste hond meer aanhalen of net de tweede? Sorry veel vragen maar willen het gewoon goed doen en het een fijne ervaring maken voor iedereen.. Alvast bedankt voor jullie tips, ervaringen, opinies!!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Leuk dat je een asielhondje gaat ophalen!

 

Hier is Black er als 2e hond bij gekomen als pup.

De eerste tijd heb ik inderdaad de speeltjes apart gehouden.

Ook de kauwbotten apart gehouden.

Toen Black wat ouder werd en ze goed aan elkaar gewend waren, werden we wat losser hier in.

En nu liggen de speeltjes weer gewoon op de grond en dat gaat goed.

Kauwbotten geef ik aan ze en die moeten ze op die plek kauwen.

En dat gaat nu prima.

 

Er zijn hier 2 ligkussens op de grond.

Als de oudste hond op het kussen wil liggen waar Black ligt, gaat hij grommen en dan gaat Black weg.

Maar als je zoals jij 2 volwassen honden hebt, is het misschien beter als ze elk een eigen vaste plek hebben.

 

Het regelt zich vanzelf wel hoe je het moet doen.

Ik had van te voren ook van alles gelezen maar het is maar net hoe je honden reageren op elkaar.

 

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Ook een asielhondje hier als tweede hond. En ikzelf geef eerst de eerste hond eten daarna de tweede. Ivm hij ziet dat zij hier in huis wel eerstes was.

Kauwbeentjes moet de kleinste toch niet hebben, maar sinds we de grote en laatste hond hebben steelt ze die reuzegrote beentje mee hahaha echt grappig om te zien, weegt wss meer of haar. Maar denk dat dit jaloezie is. Dus vooral je eerste hond tonen dat hij zich geen zorgen moet maken en nog altijd genoeg aandacht gaat krijgen.

Mijn eerste en kleine hond is enorm dominant, vooral naar de mannetjes. Zolang iedereen onderdanig naar haar toe is vind ze het prima en speelt ze lekker. ( tot nu toe eigenlijk nooit problemen gehad want iedereen luisterde naar haar, zelfs m'n rottweiler in de tijd hahaha!
En wat ze doet als ze te weinig aandacht krijgt ( de eerste weken heb ik men handen vol aan men herplaatser en aangezien i ze apart moet houden vind ze dit niet bepaald leuk ) dus gaat ze gewoon plassen, je ziet duidelijk dat ze niet dringend moet want het is een plasje van 3-4 cm. Doet ze gewoon uit bozigheid wegens te weinig aandacht haha :p dus vooral je eerst voortrekken tot mylo zich aangepast heeft. Dan kan je van beide genieten!

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier gewoon  na de eerste ontmoeting op voor beide onbekend terrein gezien dat het goed ging een tijdje later kwam Lodewijk in huis van af dag een niks geen moeite met elkaar en beide krijgen evenveel aandacht. terwijl ik met Lodewijk speel praat ik tegen Lobke mag ze lekker slapen op een stoel samenmetde kat eten geven doe ik gelijk en in een kamer een anderhalve meter uit elkaar gaat allemaal goed.Lodewijk heeft 1maal gegromd naar Lobke en die gaf een grauw terug waar een leeuw jaloers op is dat is het enigste akkevietje wat is voorgevallen, Lobke vind het heel gewoon om te delen . Lodewijk minder maar ik ben er ook nog natuurlijk. zeg niet dat het altijd zo gaat , maar gewoon beide honden evenveel aandacht doet wonderen. Hein.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik volg :)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Het ligt denk ik ook erg aan de hond. Ik zou even rustig beginnen, geen speeltjes en botjes laten slijgeren, ze even rustig laten wennne. Gaat het allemaal goed, is het ook een beetje 'trial and error'.
Zorg mn dat de nieuwe hond voldoende rust krijgt en de 'oude' wel even wat een-op-een aandacht.

Hier is een aardige blog over dit onderwerp http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/three-ways-to-confuse-a-new-dog

Of de tweede hond met de speeltjes van de eerste 'mag' spelen: alsde eerste hond heel bezitterig is en er ontstaat ruzie over, is de regel bij ons thuis dat het speeltje op magische wijze verdwijnt (ik claim het). Er wordt hier niet gevochten in huis. ;-) De ene hond mag 't speeltje claimen/verdedigen met een blik, maar zodra er gegromd en gedreigd gaat worden, einde vh speeltje

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Morgen is het zover !!! Kan al niet wachten.. Voel me toch wat zekerder met jullie tips! En de asielhond in het begin laten doen, of net aanhalen?

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

" Morgen is het zover !!! Kan al niet wachten.. Voel me toch wat zekerder met jullie tips! En de asielhond in het begin laten doen, of net aanhalen? "

 



Het eerste moment niet direct op vliegen. Ga eerst naar binnen praat wat over de hond met de medewerkers van het asiel zodat de hond op zijn gemak kan ruiken aan jou en de geur van je hondje al kan ruiken.

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

En eens we thuis zijn? Laat ik gelijk alle ruimtes zien of laat ik hem even gerust?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Aangelijnd en niet in 1 keer het hele huis. 

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Ik laat ze eerst alleen in huis zonder andere hond zodat hij/zij op zen gemak kan snuffelen overal en verkennen. Zonder gestoord te worden. Daarna de andere hond erbij halen.

Dit kreeg ik toch als advies mee

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Waarom aangelijnd ? Heb Tibo geen moment aangelijnd toen hij voor de eerste keer in huis kwam, deed dat ook niet met de twee vorige herplaatsers. En zeker met een tweede hond in de buurt zou ik het niet doen, laat hem maar verkennen op zijn eigen tempo.

 

Want zeker niet teveel ineens willen, er komt veel op hem af. Je zal wel snel merken hoe Mylo het zelf aanvoelt, de ene hond is de andere niet.

 

In het begin zou ik inderdaad geen speeltjes laten slingeren noch kauwbotten. Als het ruzie is, is het vaak om dat soort dingen. Laat ze elkaar maar eerst goed leren kennen, de rest volgt wel. En maak jezelf ook niet te zenuwachtig, is nergens voor nodig.

 

Heb het nog gezegd, maar top dat je voor een asielhondje wil gaan

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wij hebben sinds 2 weken Bailey erbij... ook een asielhond.

 

Op maandag hebben onze honden kennis met elkaar gemaakt, nadat de klik bij ons gezin er was.

Ze hebben 1,5 tot 2 uur in een omheind veld gelopen... dit ging erg goed!

 

Op woensdag heb ik Bailey opgehaald... thuis hadden we de touwen opgeruimd, zodat daar geen strijd over kon ontstaan.

Eenmaal thuis hebben we ze buiten op het grasveld opnieuw laten kennismaken. Dit ging zonder problemen.

 

We hebben toen een rondje gelopen en toen naar huis.

 

Thuis ging het ook goed.

We hebben Bailey haar vaste plek gegeven, dit is haar rustplek. Hier gaat ze ook mooi liggen.

 

Wat het eten betreft, ik ben er de eerste 2 dagen bijgebleven, maar het ging zonder problemen, nu eten ze samen in de keuken. Wel een stukje uit elkaar, maar het gaat goed.

 

Met het eten geef ik Jack eerst zijn brokken en daarna Bailey.

Hetzelfde doe ik na het uitlaten, eerst krijgt Jack een koekje en daarna Bailey.

 

Sinds een paar dagen liggen de touwen er weer. 

Het gaat zonder strijd.

 

 

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Toen Orga er als tweede asielhond bij kwam was het ook wel even spannend! Ik wist ook niet goed hoe ik het moest aanpakken, maar ik heb het zo gedaan: Honden gewoon samen binnen in huis laten en niet teveel tussenkomen. Orga heb ik zoveel mogelijk met rust gelaten zodat hij nergens in geforceerd werd en alles op zijn eigen tempo kon ontdekken. Speeltjes, botjes en alles waar mogelijks ruzie over kon gemaakt worden hadden we op voorhand weggestopt.  Als ik spanning voelde tussen beide ging ik gewoon tussen hen in staan of stuurde ze elk naar een andere plek.

 

Als er om mij ruzie werd gemaakt stond (en dat doe ik nog steeds) recht en ging weg. In het begin liet ik Orga nog niet op de zetel maar eigenlijk zorgde dat bij ons alleen maar voor extra spanning, vanaf ik ze gelijk ging behandelen liep het veel vlotter. Eten gaf ik eerst apart: Orga in de woonkamer en Perdie in de keuken met een hekje tussen. Ik heb een tijdje Orga eerst eten gegeven omdat meneer zo ongeduldig was, maar de laatste tijd krijgt Perdie eerst eten omdat zij het rustigst is en Orga heeft dat nu goed door en probeert niet om haar kommetje op te eten. Ze mochten zelf ook kiezen waar ze sliepen maar er mocht geen ruzie gemaakt worden... Oh ja de eerste week sliep ik ook beneden om er zeker van te zijn dat er geen ruzie werd gemaakt 

 

Nu, meer dan één jaar later, kan ik zeggen dat er vrijwel geen problemen geweest zijn. Ze hebben wel eens ruzie gemaakt om een speeltje of botje maar dat was al even snel weer vergeten! Botjes gaan nu eigenlijk altijd goed, vooral speeltjes durven nog wel eens een trigger zijn, maar verder lossen ze alles prima zelf op! Succes morgen, vergeet niet te genieten en niet teveel stressen hoor 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het aangelijnd komt uit het boekje van patricia mcconnell

Review-love-has-no-age-limit

 

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hij is mee!!!! Hij is zoooo makkelijk, zo braaf, heel rustig. Mila is zelfs iets te overenthousiast haha. Ze is zo blij! Hij kent wel niks, zelfs zijn naam niet, geen zit... Dus dat wordt trainen!!! Zijn hem nu aan het trimmen want zit vol klitten, en hij ligt bijna te slapen. Echt lief!!

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ooh ben blij voor jullie ! :-D en leuk dat het zo makkelijk is gegaan dat is dus een goed voorteken :-D veel succes met je 2 lieverdjes

Volgende forumvraag: Angstige honden kunnen bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^