Hond gebeten- aangifte doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise

Gelukkig gaat het weer wat beter met je hond. Dat je man erheen moest en de vrouw van de hond die gebeten heeft niet zelf kwam om te informeren is echt niet netjes. Ze doet zich er wel erg makkelijk vanaf door niet aangelijnd te willen houden of andere maatregelen te treffen.

Het ging al 1x bijna mis, nu wel mis en nu wachten op de 3e keer? Het was een ongeluk maar als je het weet kan je niet echt meer van ongelukjes spreken.

Neem iets mee als je gaat wandelen (tennisracket, paraplu...) en mocht dit weer gebeuren hond wegjagen ermee en dan wel aangifte doen. Ik zou dit ook zeggen dat als het weer gebeurd je er werk van maakt.

honden page profiel bassiebassie

Ik begrijp werkelijk niet waarom je man dit laat gebeuren! Het is al een keer bijna gebeurt en dan grijp je een tweede keer niet in? Onbegrijpelijk! Deze hond zou echt NOOIT bij mijn honden in de buurt komen. Dat is namelijk MIJN verantwoordelijkheid als eigenaar. Ik moet zorgen voor de veiligheid van MIJN honden. Ik ga toch niet wachten tot het verkeerd gaat. Ik vertrouw niemand anders dan mijzelf als het gaat om de veiligheid van mijn honden. Daarmee voorkom ik deze ellende van schade, dierenarts, ruzie, aangifte en nog veel meer.

IEDEREEN zou een vechtpartij van zijn kind voorkomen door in te grijpen. NIEMAND gaat dan staan kijken wat er gebeurt. Waarom doen we dat dan wel bij de honden?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik vind dat jij het heel netjes oplost, maar als die eigenaar de hond gewoon weer los gooit gaat het een volgende keer gewoonw eer fout. Je kunt nooit alles voor zijn. Er kan zomaar opeens iemand achter de bosjes vandaan komen of om de hoek. Dat elke hond lis wil lopen is onzin. De baasjes willen dat... Honden vragen er niet om hoor. Je kunt genoeg andere dingen met ze doen aan de (lange) lijn zodat ze het loslopen niet missen. Als ik de hond nog een keer los zou zien lopen zou ik zeker aangifte doen.. Ja.. Je weet niet wat er dan gebeurt, maar je hebt het al met de eigenaren besproken maar die nemen blijkbaar hun verantwoording niet. 

 

Dit zou gewoon afwachten zijn tot het een keer echt goed fout gaat.. Bij jouw hond of bij een andere.

honden page profiel BlaiseBlaise

@Bassie: Waar heb jij het over? Haar man haalde de hond ervan af. Je kan niet altijd alles voorkomen. 

honden page profiel bassiebassie

" @Bassie: Waar heb jij het over? Haar man haalde de hond ervan af. Je kan niet altijd alles voorkomen.  "

 


Nee je kunt niet alles voorkomen, maar deze hond had het al eerder gedaan. Dan weet je toch vooraf wat er gaat gebeuren. Dan wacht je niet af. Als je hem eraf moet halen ben je veel te laat!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor alle lieve reacties en tips en meningen.
 
Inmiddels gaat het redelijk met onze hond. Gisteravond liep hij zelf naar het park waar het gebeurd is en wilde daar ook heen. We kwamen een collie tegen en dat ging ook goed. Wel rustig aan; nog wel pijn.
 
De eigenaar van de andere hond heeft de dierenkosten vergoed, dat bood ze zelf aan gisteravond. Mijn man is bij haar aan de deur geweest. Ze beloofde alleen niet haar hond niet meer los te laten lopen, volgens haar moet hij zijn energie ook kwijt kunnen. Het was overigens een rustig gesprek. Maar het feit dat ze hem dus weer los zal doen, zit me toch niet lekker. Voor onze hond, voor andere honden, en stel dat dit gebeurt als er kinderen zijn die hun hond uitlaten...
 
Suzanne, vanavond ga ik even rustig jouw linkje doorlezen.... "

 Heel fijn dat hij zelf naar het park wilde gaan.Zal nog wel pijn hebben, niet fijn.

 

Gelukkig gaan ze de kosten ook vergoedden. 

 

Ze zullen hem dus weer loslaten, dat is minder. Hoe staan ze tegen over een muilkorf als ze hem perse loswillen? Aanvallen kan je zo niet tegenhouden, maar de schade zal zo beperkt zijn. Is tenminste iets.

 

Weet jij of deze hond al andere honden aangevallen heeft? 

 

Misschien toch gewoon een melding maken. Dit heeft geen directe gevolgen, maar als er meerdere meldingen komen, zal er terecht wel in gegrepen gaan worden.

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou het ook melden. (wijkagent en brief da)(geen officiële klacht, maar een melding)

 

Nu valt het mee, maar bij een 'grijpincident' zijn de onderhuidse verwondingen meestal veel erger dan het eerste zicht doet vermoeden.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Sorry maar ik heb een andere mening.

Ten eerste heel veel beterschap, ik hoop dat hij snel weer de oude is.

Mevrouw wil haar hond al terughalen, je weet dit omdat ze dit vaker gedaan heeft, dus weet je dat de hond niet sociaal is. Ook niet sociale honden mogen in een losloop gebied. Aangezien de vrouw de hond altijd aanlijnt toont ze haar verantwoordelijkheid. Je kent de mevrouw dus ik denk dat je zelf even had moeten wachten totdat de hond aangelijnd was. (nu weet ik niet of het een omheind losloop gebied is of niet, dat maakt wel verschil natuurlijk)

Ik denk dat het een ongelukkig ongeval is geweest. Van beide niet bedoeld, en beide proberen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Ik denk dat met de mevrouw in kwestie praten veel beter is. Ze is niet een onverantwoord baasje, een ongeluk zit soms in een erg klein hoekje. Zoals ik las heeft ze de da kosten betaald, nog meer redenen om geen aangifte te doen, en nog meer reden voor mij om te denken dat je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Dat maakt heel de situatie niet fijner natuurlijk maar ik denk niet dat je met een onverantwoord baasje te maken heeft wat wakker geschud moet worden. Aangifte doen of een melding legt gelijk een smet op iemand, dat is niet fijn. Praat het liever onderling uit en kom met eventuele oplossingen zodat jullie allebei lekker je hond los kunnen laten op een veilige manier.
De meeste honden willen lekker kunnen rennen! En iedere hond moet dat recht ook hebben.

Veel succes en veel beterschap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ben het deels met je eens Eline. Ik zelf, als ik een hond zie die ik niet vertrouw, loop ik weg.

Voorkomen is beter. 

 

Een melding maken heeft verder geen directe gevolgen voor de eigenaar. Alleen als er meerdere meldingen komen en dus meerdere bijtincidenten zijn, dan wordt er pas iets met de melding gedaan.

Een hond die herhaaldelijk andere honden kan bijten is niet veilig en dan zou er wel iets moeten worden ondernomen. De eigenaren hebben het dan te ver laten komen.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

" Sorry maar ik heb een andere mening.

Ten eerste heel veel beterschap, ik hoop dat hij snel weer de oude is.

Mevrouw wil haar hond al terughalen, je weet dit omdat ze dit vaker gedaan heeft, dus weet je dat de hond niet sociaal is. Ook niet sociale honden mogen in een losloop gebied. Aangezien de vrouw de hond altijd aanlijnt toont ze haar verantwoordelijkheid. Je kent de mevrouw dus ik denk dat je zelf even had moeten wachten totdat de hond aangelijnd was. (nu weet ik niet of het een omheind losloop gebied is of niet, dat maakt wel verschil natuurlijk)

Ik denk dat het een ongelukkig ongeval is geweest. Van beide niet bedoeld, en beide proberen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Ik denk dat met de mevrouw in kwestie praten veel beter is. Ze is niet een onverantwoord baasje, een ongeluk zit soms in een erg klein hoekje. Zoals ik las heeft ze de da kosten betaald, nog meer redenen om geen aangifte te doen, en nog meer reden voor mij om te denken dat je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Dat maakt heel de situatie niet fijner natuurlijk maar ik denk niet dat je met een onverantwoord baasje te maken heeft wat wakker geschud moet worden. Aangifte doen of een melding legt gelijk een smet op iemand, dat is niet fijn. Praat het liever onderling uit en kom met eventuele oplossingen zodat jullie allebei lekker je hond los kunnen laten op een veilige manier. De meeste honden willen lekker kunnen rennen! En iedere hond moet dat recht ook hebben.Veel succes en veel beterschap! "

 



zullen we de gevangenen dan ook maar uit de gevangenis laten, hebben immers ook recht op vrijheid..

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  

zullen we de gevangenen dan ook maar uit de gevangenis laten, hebben immers ook recht op vrijheid.. "

 Ja zo ken ik er nog wel een paar haha.  Snap je punt wel, maar dit is natuurlijk ook geen vergelijking,  want dan zou de hond die aangevallen heeft ook een aantal jaar achter de tralies in het asiel moeten. 

 

Maar ik zou zelf geen aangifte doen aangezien je daar naar mijn idee verder niet heel veel mee opschiet. Maar het blijft jouw eigen gevoel dat je moet volgen.  Jij hebt contact met het andere baasje en kan het het beste beoordelen. 

 

Zelf was ik overigens ook niet het losloopgebied ingegaan als ik de hond gezien had,  maar goed daar heb je nu natuurlijk niets aan :)

Ik hoop dat jullie hondje er niets aan over houdt. 

 

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

nou ipv achter de tralies, een verplichting tot lange lijn en/of muilkorf, afhankelijk van het vergrijp?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dat heb je zelf niet te bepalen. En ook als je aangifte doet is niet gezegd dat deze maatregels worden opgelegd. Daarom juist is het wel handig dat je gewoon een ander aanspreekt, al is het maar dit soort mogelijkheden bekend te stellen.

 

Bij aangifte heb je ook kans dat er uiteindelijk niets mee gebeurt. En dus is altijd het handigst en verstandigst om gewoon even te gaan praten. Want wat ik al eerder zei, aangifte doen kan je altijd nog. Dus wat verlies je er mee om eerst gewoon te gaan praten? En wat is daar nu mis mee?

 

Ik ben oprecht blij dat er mensen zijn die de bereidwilligheid hebben om gewoon met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren, hoe erg we ook geschrokken zijn ergens van. Ik denk dat de TS dit uitstekend heeft aangepakt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Communiceren is sowieso goed.

Toont respect en houdt het gesprek open.

 

Maar....(even in het negatieve daglicht)

Hoeveel respectvolle en open gesprekken heb ik al niet gevoerd met hondenbezitters die eigenlijk al zo door de wol geverfd zijn dat ze in het gesprek ja en amen zeggen en achter je rug de hond weer lekker los laten lopen... (en laks zijn de meeste eigenaren van 'stoute' honden...)

 

Ik ben ook voor het positieve en waardeer aanpak van ts zeer.

 

Wilde gewoon even deze kanttekening plaatsen.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Bedankt voor jullie reacties. Helaas kon mijn man niet voorkomen dat onze hond gebeten werd. Het is een park met veel begroeiing, mijn  man heeft de hond niet aanzien komen. Ook de eigenaar van de bijtende hond had geen goed overzicht of er wel/geen honden aan komen.

 

Wat ik ga doen is nogmaals praten met het baasje en vragen of zij de hond voortaan aanlijnt of een muilkorf geeft als ze hem los doet. Adres geven van hondenshool/GT, ze gaf zelf aan dat ze het gedrag van haar hond niet goed begrijpt, het is geen ras wat bekend staat om agressie naar andere honden. Ook zal ik haar zeggen dat als ik haar hond weer los zie, ik wel een melding maak. Ik vind het een onverantwoorde situatie.

 

Met onze hond gaat het redelijk. Nog wel pijn, maar gisteren durfde hij wel in het park te lopen op de plek waar het gebeurd is. Kwamen een klein hondje tegen- geen probleem. Wel was hij bang toen we langs een groep pubers moesten....

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Sorry maar ik heb een andere mening.
Ten eerste heel veel beterschap, ik hoop dat hij snel weer de oude is.
Mevrouw wil haar hond al terughalen, je weet dit omdat ze dit vaker gedaan heeft, dus weet je dat de hond niet sociaal is. Ook niet sociale honden mogen in een losloop gebied. Aangezien de vrouw de hond altijd aanlijnt toont ze haar verantwoordelijkheid. Je kent de mevrouw dus ik denk dat je zelf even had moeten wachten totdat de hond aangelijnd was. (nu weet ik niet of het een omheind losloop gebied is of niet, dat maakt wel verschil natuurlijk)
Ik denk dat het een ongelukkig ongeval is geweest. Van beide niet bedoeld, en beide proberen hun verantwoordelijkheid te nemen.
Ik denk dat met de mevrouw in kwestie praten veel beter is. Ze is niet een onverantwoord baasje, een ongeluk zit soms in een erg klein hoekje. Zoals ik las heeft ze de da kosten betaald, nog meer redenen om geen aangifte te doen, en nog meer reden voor mij om te denken dat je gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Dat maakt heel de situatie niet fijner natuurlijk maar ik denk niet dat je met een onverantwoord baasje te maken heeft wat wakker geschud moet worden. Aangifte doen of een melding legt gelijk een smet op iemand, dat is niet fijn. Praat het liever onderling uit en kom met eventuele oplossingen zodat jullie allebei lekker je hond los kunnen laten op een veilige manier. De meeste honden willen lekker kunnen rennen! En iedere hond moet dat recht ook hebben.Veel succes en veel beterschap! "

 Euhh blijkbaar heb jij niet zo'n baasje in de buurt wonen? Wat heb je eraan als de baas zegt dat ze geprobeerd heef haar hond bij zich te roepen als die hond jouw hond heeft doodgebeten?

blijkbaar is dat proberen niet genoeg geweest. Deze vrouw weet dat haar hond andere honden bijt en dus niet altijd gelijk komt als ze roept.. Dan hoort hij gewoon niet los.

proberen is niet genoeg.. Zeker niet als je het op je eigen zou betrekken. Wat zou jij denken als er elke keer iemand loopt met haar hond los waarbij je altijd maar moet hopen dat ze hem snel genoeg te pakken heeft als ze je tegenkomt. 

honden page profiel BlaiseBlaise

Pipa, ik vind het super goed hoe jij dit aanpakt. Wij geven hier allemaal onze mening, denken mee enz. Maar geen van allen was erbij en wist ook het fijne er niet van. Waarschijnlijk voel je je ook nog eens rot na sommige opmerkingen terwijl jij echt een goed baasje bent. 

Echt goed van je dat je over alles nadenkt, erover praat en het beste voor je hond wilt, echt super van je.

Beterschap en sterkte.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ik vind het heel zielig voor haar hond, maar persoonlijk had ik wel aangifte gedaan. Het is toch jouw hondje die te grazen is genomen en een hond die niet los kan met andere honden moet ook in een losloopgebied dus niet los, klaar. Als honden eigenaar heb je de verantwoordelijkheid je hond te beschermen maar ook om ervoor te zorgen dat je hond een ander niets aandoet.

 

Je zegt zelf dat het eerder ook al eens bijna is gebeurd en toch laat ze de hond nog steeds los. Dat is niet verantwoord.

 

Je kan haar eerst aanspreken en zien of er wat verandert maar volgens mij kun je zo'n aangifte ook maar binnen een bepaalde tijd doen, of niet?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor jullie reacties. Helaas kon mijn man niet voorkomen dat onze hond gebeten werd. Het is een park met veel begroeiing, mijn  man heeft de hond niet aanzien komen. Ook de eigenaar van de bijtende hond had geen goed overzicht of er wel/geen honden aan komen.
 
Wat ik ga doen is nogmaals praten met het baasje en vragen of zij de hond voortaan aanlijnt of een muilkorf geeft als ze hem los doet. Adres geven van hondenshool/GT, ze gaf zelf aan dat ze het gedrag van haar hond niet goed begrijpt, het is geen ras wat bekend staat om agressie naar andere honden. Ook zal ik haar zeggen dat als ik haar hond weer los zie, ik wel een melding maak. Ik vind het een onverantwoorde situatie.
 
Met onze hond gaat het redelijk. Nog wel pijn, maar gisteren durfde hij wel in het park te lopen op de plek waar het gebeurd is. Kwamen een klein hondje tegen- geen probleem. Wel was hij bang toen we langs een groep pubers moesten.... "

 Dan is het heel jammer dat ze haar hond daar los laat, had ze echt niet moeten doen. Een hond  waarvan ze weten dat hij niet goed op anderen reageert, zou wel los kunnen in een overzichtelijke hondenwei met een hek, maar zeker niet in een onoverzichtelijk bos.

 

Ik snap niet dat die eigenaren dit risico durven nemen.

 

Een hond moet los kunnen, onzin. Alleen als het veilig voor de omgeving is. Als je een hond hebt met veel energie is fietsen een goed alternatief. Of zoek een speelmaatje waarmee het welgaat.

 

Heel goed dat je een adres van een hondenschool en gt hebt gegeven. Als je hond een probleem heeft, ga er mee aan de slag! 

 

Als je merkt dat je eigen hond iets eng vind, zoals de pubers, neem afstand en ga op afstand voertjes geven. Door de voertjes zal hij een positieve associatie krijgen met iets wat hij eng vind. Zo trainen kost wel tijd.

Probeer zelf het goede voorbeeld te geven, wees zelf verzekerd. Makkelijker gezegd dat gedaan, maar je hond bouwt op jou als baas.

Knuffel voor je hond

Sjef (Gast)

" Oh.....ik ben mijn opvanghond juist aan het trainen om los te lopen en gebruik daar een muilkorf bij, en alleen in het losloop gebied, en niet aan de lijn.
 
Onverstandig?  "

 

Lijkt me niet onverstandig. Het beeld dat hiervoor geschetst wordt (hond die sterft door overlijden omdat ie wegloopt terwijl ie een muilkorf om heeft) lijkt me heel wat kleiner dan dat een hond die een muilkorf nodig heeft een andere hond bijt.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"

" Oh.....ik ben mijn opvanghond juist aan het trainen om los te lopen en gebruik daar een muilkorf bij, en alleen in het losloop gebied, en niet aan de lijn.   Onverstandig?  "

Hanna


 

Lijkt me niet onverstandig. Het beeld dat hiervoor geschetst wordt (hond die sterft door overlijden omdat ie wegloopt terwijl ie een muilkorf om heeft) lijkt me heel wat kleiner dan dat een hond die een muilkorf nodig heeft een andere hond bijt. "

 




Ja dat denk ik ook wel daarbij durven mensen een gemuilkorfde hond makkelijker te pakken dan een niet gemuilkorfde hond. Ook met een beetje goede muilkorf kan een hond drinken en dat is toch even op zulke momenten het belangrijkste

M&M (Gast)

Ik zit in een zelfde soort situatie. Ooit aangevallen door een hond zelf ook in been gebeten. Dit baasje vond het allemaal niet erg, zijn hond was pas 2 en moest nog leren. Ook dat het een klein kind kan bijten omdat je hem los kan laten lopen in de wijk want hij moet het toch nog leren. Belachelijk. In dit geval ben ik een melding gaan doen. Het gaat vaker gebeuren. Als we allemaal zo denken en geen melding maken gebeurd er a niets en b kun je misschien al eerder ingrijpen mocht het ooit wel een kind worden wat er gebeten wordt.

 

Een andere kant is een baasje van een hond die mijn hond had aangevallen het echt erg vond en beloofde op andere tijden de hond uit te gaan laten. Dan doet het baasje er ook wat aan. Echter begint deze baas zich ook dit aan de laarzen te lappen en laat zijn hond in het park weer overal los lopen op verschillende tijden. We zijn nu meerdere keren aangevallen. Ik heb een bange hond en zelf durf ik mijn hond niet meer uit te laten in het park. Ik ga deze man vriendelijk verzoeken zijn hond aan te lijnen. Gebeurd dit niet dan ga ik meldingen maken. 

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^