Hond aanschaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vireshviresh

Hallo, ik ben opzoek naar een waakhond die met kinderen kan we hebben geen tuin wel een balkon (maakt ook niet veel verschil)  hij moet ook Alleen kunnen zijn ik denk aan honden zoals pitbulls,boerboel enzovoort ze moeten ook een van een knuffelpartijtje kunne houden en stoeien zonder dat je je bezeerd Alvast bedankt !

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang moet de hond alleen kunnen zijn?

Een pitbul is geen waakhond, ze zijn erop gefokt juist goed met mensen te kunnen opschieten.

Ze kunnen wel afschrikken door hun uiterlijk, als dat is wat je bedoelt?

 

Wat hebben jullie verder de hond te bieden?

Wat wil je ermee gaan doen?

 

Zo is het niet echt mogelijk iets te zeggen wat voor hond bij jullie past.

 

honden page profiel vireshviresh

6/ uurtjes ongeveer ik hou van die soorten rassen ik wil er ook mee gaan trainen hoeft niet een pitbull kan anders ook gewoon waken toch? :D maar voorkeur aan de boerboel alhoewel hij een tuin nodignheeft :(

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Veel zeggen dat 6 uur teveel is maar het kan best , maar je moet de hond wel kunnen bieden wat hij nodig heeft , een boerboel heeft niet perse een tuin nodig maar wel uitdaging en genoeg beweging.

ga je ook cursussen volgen ? En hoeveel uur per dag kun je aan de hond besteden ? ( wandelen , denkspelletjes enz. )

En een pitbull is geen waakhond :p ze likken ze eerder onder dan dat ze ze wegjagen ;-) ( alhoewel alleen zijn uiterlijk al afschrikt.. )

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Welk ras je ook neemt ( groot of klein ) ze hebben allemaal fysieke en mentale uitdaging nodig. Dus als je bereid bent toch wel 2 uur bezig te zijn puur met je hond ( dus wandelen, commandos aanleren, denkspelletjes voor de hond,... ) dan kan je echt wel elke hond op appartement houden hoor. Het ligt allemaal aan hoe veel aandacht je aan de hond besteed.

honden page profiel vireshviresh

Ja ik heb wel meer dan 2 uurtjes over voor de hond natuurljk ook een cursus ik heb er ook de liefde voor 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Wat dacht je van een american bulldog? Heeeeeeel lief naar mensen en zeker eigenaars, maar als de eigenaars er niet zijn moeten ze het niet weten als er iemand zo inje appartement komt! Dus waakhonden ook.

honden page profiel vireshviresh

Hmm, lijkt me wel leuk de uiterlijk boeit me helemaal niet knap of lelijk een bulldog kan het wel worden ja:D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

dat is al een goed begin ! Wil je een pup of een herplaatser ? En hoe oud zijn je kinderen ? Aangezien een boerboel een best groot en sterk ras is en degene die ik ken nu nog erg lomp is , kan hij ze zo omlopen. Je moet sterk in je schoenen staan en consequent opvoeden ( niet 'hard' maar nee = nee en blijft nee )

En bij een pitbull moet je er wel rekening mee houden dat ze op bepaalde leeftijd hond-intolerant kunnen worden ( hoeft niet maar is vaak wel het geval )

honden page profiel vireshviresh

Niet mijn kind maar een broertje :D van 11 rustig kereltje , ik wil het liefst een pup 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Op die leeftijd kun je ze al wel uitleggen wat wel en niet kan .

je moet wel naar een goede fokker gaan waar ze de ouderdieren testen op erfelijke afwijkingen !

Van deze rasgroep heb ik niet veel verstand maar ik wens je veel succes met een toekomstige pup ;-)

honden page profiel vireshviresh

Dank u wel voor het helpe

honden page profiel vireshviresh

Is er iemand die me plus en min punten van de boerboel kunne vertelle ?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Is er iemand die me plus en min punten van de boerboel kunne vertelle ? "

 

wat voor de een een pluspunt is is voor de ander een minpunt  niet iedereen vind hetzelfde leuk. even een voorbeeld : Husky's hebben een sterke eigen wil, ik vind het een pluspunt terwijl een ander dat juist een minpunt vind..

 

gewoon op google kijken naar karaktereigenschappen en naar ervaringen van anderen , zo kun je zelf inschatten of het wat voor je is of niet.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Hoe oud ben je zelf als ik vragen mag?

honden page profiel mariskamariska

Ik volg ben benieuwd wat het nu uiteindelijk wordt.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Een waakhond op een huis met balkon, geen tuin?

 

Denk je wel om de buren dan?

Een van de kenmerken van een 'waakhond'  is dat hij blaft als hij mensen ziet of hoort.

Dat lijkt me geen lolletje op een flat, maar ik kan me vergissen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara



En bij een pitbull moet je er wel rekening mee houden dat ze op bepaalde leeftijd hond-intolerant kunnen worden ( hoeft niet maar is vaak wel het geval ) "

 Geldt dit niet ook voor de boerboel?

Voor zover bij mij bekend staat de boerboel niet bekend om zijn sociale karakter naar andere honden in elk geval, maar ik kan het mis hebben hoor.

 

Ts, heb je Verschillende boerboels meegemaakt qua karakter?  Of is het het uiterlijk en de omschrijving op internet die je aanspreekt? 

Misschien is het handig om verschillende fokkers te bezoeken om een duidelijk beeld te krijgen van het karakter en de behoeften van de hond? 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik ga mee met Marijke, eens je weet welk ras je wilt, ga eens langs bij fokkers om even tijd met de honden door te brengen zodat je een gedacht krijgt hoe deze zijn.

En als het je niet aanstaat er bestaan nog 350 rassen haha :-D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

"  Geldt dit niet ook voor de boerboel?
Voor zover bij mij bekend staat de boerboel niet bekend om zijn sociale karakter naar andere honden in elk geval, maar ik kan het mis hebben hoor.
 
Ts, heb je Verschillende boerboels meegemaakt qua karakter?  Of is het het uiterlijk en de omschrijving op internet die je aanspreekt? 
Misschien is het handig om verschillende fokkers te bezoeken om een duidelijk beeld te krijgen van het karakter en de behoeften van de hond?  "

 

ik weet niet zoveel over boerboels  familie van ons hebben paar maand geleden een boerboel aangeschaft , schat van een beest pepper kan het ook erg goed met hem vinden, hij is erg rustig buiten en is een allemansvriend ( volgens zijn baas ) pepper kan hem gerust uitdagen hij reageert er niet op ( terwijl hij toch een kop groter is en 3 x maal zo zwaar is ) Tjop gaat op de grond liggen en geeft zich over  Pepper houd niet zo van grote honden maar tjop vind hij toch wel erg leuk, lekker racen en stoeien.

 

deze is ook nog maar 10 maand dus of ze later hond-intolerant worden weet ik niet ? in huis is Tjop echter erg opdringerig , vooral naar mijn moeder, hij zit de heletijd om aandacht te vragen en hangt de heletijd met zn kop op haar, ze drukt hem weg , stuurt hem weg niks helpt zelfs de baas kan er niks van zeggen hij houd niet op. Dit komt omdat de baasjes niet streng genoeg zijn ( dan heb ik het over Nee = nee enz , hun laten te veel toe waardoor hij vanalles doet , je kan bv. niks op tafel of aanrecht leggen want hij pakt het of het nou mag of niet ). Dus tegen bezoek is hij uiterst vervelend ( in de zin van aandacht eisen , hij houd ervan om geaaid en gekriebelt te worden )

 

hij doet dit wel allemaal zonder agressie ! het is een superlief beest maar heeft wel consequente baas nodig.

 

Dit is maar 1 hond en niet iedere boerboel is zo, Tjop is de enige boerboel die ik ken. verder ook geen ervaringen dus mee

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Waakhond? Maakt niet echt welk ras denk ik... Onze hond is erg waaks, een kruising labradoodle x poedel. Staat er niet bekend om. Wil je dat je hond aanslaat? Of wil je dat de hond ook "aanvalt"?

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

is er een lift aanwezig in de flat?
bedenk dat een hond het eerste half jaar namelijk geen trap mag lopen en daarna altijd alleen rustig op en af. dus je zal zeker een half jaar de hond dan moeten gaan tillen.
wanneer ze ziek zijn of pijn hebben moet je ze ook kunnen tillen dan en denk dat met een boerboel best een probleem kan worden.

is er wel een lift aanwezig bedenk dan ook dat de hond die als eigen terrein kan zien en dus andere liftgebruikers als indringers kan gaan zien.

er is al gezegd dat staff's geen waakhonden zijn, en een pit is alleen maar een kruising en geen ras (eerder een type).

ook schijnt het zindelijk maken moeilijker te zijn op een flat, pup geeft aan te moeten plassen en moet je nog eerst naar beneden racen.

buiten deze punten vind ik dat bijna elke hond kwa ruimte op een flat kan mits ze voldoende bezigheid hebben.
en je er natuurlijk voor zorgt dat de buren geen last hebben van overmatig blaffen.

bedenk eens wat je wilt in een hond behalve het waakse. wil je een hond die veel wilt wandelen, wil je behendigheid of gehoorzaamheid gaan doen. wil je andere sporten doen.
wil je dat de hond los kan lopen en sociaal is met andere dieren?
wat zijn dingen die je absoluut niet wilt, in welke zaken kan jij je schikken? en vooral wat kan je bieden, kwa tijd, fysieke gesteldheid, energie, geld e.d.

zoveel vragen die je jezelf kan stellen en beantwoorden waar vanzelf een (aantal) ras)sen) uitkomt die echt bij je past. want een hond heb je wel voor 15 jaar en dan wil je toch wel 15 jaar plezier hebben samen.

kom je uit bij een aantal verschillende rassen, neem dan contact op met een aantal fokkers en / of liefhebbers, ga mee op wandelingen en vraag wat je bedenken kan en observeer. dan ineens zijn al je vragen weg en weet je het zeker dit wordt mijn ras!
het lijkt eventjes wat werk en tijd maar dat ga je dubbel en dwars terug verdienen.



honden page profiel vireshviresh

Ik woon in een bovenhuis , ik moet met de trap naar boven  Misschien dat ik heb op jonger leeftijd kan dragen maar later ... En nee de buren zulle er niet aan irriteren naast ons blaft een ander hond ook zo nu en dan iemand en oplossing voor dat traplopen?

 

 

 

 

 

iemand die ervaring heeft met deze ras??

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hoe oud ben je als ik vragen mag je komt op mij vrij jong over 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Boerboel lijkt me niet zo handig voor in een flat. Op zich zou de ruimte niet veel uit moeten maken, maar een boerboel is een echte waker.. een hond die graag buiten is en daar het erf bewaakt. Ik vind dat zo'n hond niet ergens bovenin een flat hoort te leven.

Waarom wil je eigenlijk een waakhond? De meeste waakhonden voelen zich beter met een grote tuin zodat ze wat zelfstandiger kunnen leven. Er zijn vast uitzonderingen. en je krijgt een heleboel voor elkaar door heel veel met de hond te gaan ondernemen, maar is het niet handiger om naar een andere type hond te gaan kijken? Een hond die zich wat sneller ook in een flat zal thuis voelen?

 

Alleen al de belasting van de trappen lijken me voor zo'n grote hond niet handig.

honden page profiel vireshviresh

Ik ben 14(pas) ,ik wil een waakhond om dat dit niet de veiligste buurt is

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Mag ik vragen wie de hond gaat opvoeden en uitlaten?

honden page profiel vireshviresh

Ik natuurlijk

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dan lijkt me zo'n grote sterke hond helemaal niet zo verstandig.

Misschien kun je dat beter bewaren voor als je later ouder bent en een huis met tuin hebt?!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik natuurlijk "

 Respect, maar als je 14 bent zul je ook veel op school zitten, toch?

 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Hondennamen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^