Help, hotspot.... of?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Bah, ik kom net thuis en wil Taika een knuffel geven, zie ik opeens dat ze een hele natte plek in haar nek heeft. En wanneer ik het wat beter bekijk zie ik ook bloed in d'r vacht zitten, en schrik toch wel een beetje!

Blijkt dus dat ze een plek heeft van zo'n 3 centimeter in diameter wat nat is en waar bloed op zit.

Dacht eerst dat ze zich misschien ergens aan verwond had, maar dan zou je toch meer een snee zien; dat heb ik niet gezien.

 

Wel is ze de laatste tijd erg aan het krabben (met een reden, maar even geen tijd om daar verder op in te gaan), zou het van het krabben kunnen komen? Dat ze zich gewoon echt kapot heeft gekrabd? Of is het toch een hotspot? (Zat er vanochtend nl. nog niet!)

 

En wat zou ik hier mee kunnen doen? even het haar wegscheren/weghalen zodat er lucht bij kan komen (zoals je bij een hotspot zou doen), nog iets van een zalfje o.i.d.? Iemand ideën?

 

Zo ziet het er uit:

 

(In d'r nek dus. Recht haar snuit, bovenin een stukje oor. Even voor de oriëntatie :D)

 

 

En zo dus onder al het haar.

 

 

Ben op dit moment alleen, dus kon niet echt supergoede foto's maken, maar hoop dat het duidelijk genoeg is.

honden page profiel michellemichelle 3 doggies

honden foto van michelle

Hmmm best lastig aan de ene kant lijkt het inderdaad wel een beetje op hotspot maar dan zie je meestal geen puur bloed maar eerder aangekoekt het lijkt wel een beetje op een schaaf wond.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Krabben met een reden? Dan zal dit idd een hotspot zijn. Plek kaalscheren en aan de lucht laten drogen. Evt cardiflor of calendulan erop smeren. Niet laten zwemmen.

 

ben wel nieuwsgierig naar de reden. Vaak hangen krabben en hotspot samen met iets anders als medicijnen, allergie, vlooienspel oid.

 

beterschap

honden page profiel Lianne en HinkeLianne en Hinke 3 doggies

honden foto van Lianne en Hinke

Ziet er inderdaad uit als een hotspot.

Wegscheren en eventueel dan nog met betadine oplossing schoonmaken en dan laten drogen. Proberen dat ze er niet aan kan krabben. maar is lastig op die plek. 

 

Succes en beterschap!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kan een teek gezeten hebben, die ze eruit gekrabt heeft, hotspot foam van espree, dat is een foam, die je in masseert, echt het is zo weg, de jeuk is ala minuut weg en binnen een paar daagjes zit er al een korstje op. is de plek groot, weet jij beter dan hier, dan wat haren wegknippen zodat het lucht krijgt.

hotspot foam, bij de betere dierenzaken te koop, anders op internet, zorg dat je het in huis hebt, altijd handig.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Zo, nu even wat meer tijd.

De reden van het krabben: Taika is een week in een pension geweest en precies voordat we haar brachten, begon ze te ruien (en niet zo'n beetje ook). In het pension heeft ze haar 1x flink geborsteld, maar er verder geen tijd voor gehad. Als Taika ook maar water ziet, dan wil ze erin, dus tijdens de wandelingen daar heeft ze dat ook heerlijk elke keer gedaan . Combinatie van dode haren die er niet uitgehaald zijn + water = geen goede combi!

Toen we haar dus na een week ophaalden, zat ze echt onder de klitten, puur van het verharen (en omdat er verder dus die week niks aan gedaan is) en ja, ze krabte zich rot.

(We hebben ook nog even aan vlooien gedacht! Maar niks kunnen vinden. Ook hebben wij haar op graanvrij voer, en in het pension heeft ze dit niet gehad. Zou ook nog een rol kunnen spelen).

Ik heb haar nog diezelfde dag flink onder handen genomen; geborsteld als een gek; alle losse dode haren eruit, en alvast een deel van de klitten weggehaald (zag ook echt 'broeiplekken' in haar liezen en haar voorbeen had ze ook al tot bloedens toe opengebeten). De volgende dag heb ik de rest van de klitten weggehaald.

Het krabben werd al meteen een stuk minder.

Maar goed, nu dit dus....

 

Door het krabben waren er op die plek trouwens al wat huidschilfers te zien een paar dagen geleden en wat lichte korstjes. Vriendlief kwam net thuis en zei dat het inderdaad precies op die plek was, ik kon het me niet precies meer herinneren waar dit nu was. Maar precies op die plek dus.

 

Pff, arm beest! Zoveel jeuk hebben dat je je zo kapot krabt 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hot spot foam

Espree

148ml

Omschrijving:


Geschikt voor: Hond Samenstelling: Aloë Vera, Kamille, Tea Tree Olie, Guldenroede, Groene thee, Ylang Ylang. Indicatie(s): Een kalmerend schuim voor jeukende en branderige plekken (hotspots) die veroorzaakt worden door irritatie, insect
google, vaak is het voor 17.00 besteld, de volgende dag in huis, het zit hier in mijn apotheek van de hond, heb het altijd in huis, en echt het is een super middel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marlies, je weet gelukkig de oorzaak, een hotspot kan ook van binnen uit komen, door ziektes weinig weerstand, dat is het niet bij jouw hond, een slechte verzorging, en ja dan is het zo gebeurd.

de jeuk is eigenlijk het ergste voor je hond, wordt dat niet bestrijd dan krabt tie zich open.
met de foam is de jeuk direkt weg.

Hier heeft Bamse een schaafwond gehad, het zag er niet mooi uit, de hotspot foam gebruikt, en echt binnen een paar dagen een korstje erop en wat ik heel belangrijk vond, de jeuk is ala minuut weg, een veilig middel, geen cortisone , zoals hydrocortiderm wat vaak gebruikt wordt voor hotspotten, dit kan je goed aanpakken, zeker als het door wat vacht broei is ontstaan.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Hot spot foam
 "

 Ah, die foam klinkt wel goed; erg verzachtend.

Heb 'm ook zelfs kunnen vinden hier op een Noorse site, dus die ga ik meteen bestellen.

 

Ga het haar eromheen ook weghalen, want het is echt wel een aardige plek.

Bedankt voor jullie adviezen!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik heb hier trouwens wel groene leem pasta (meegenomen uit Nederland, want hier kon ik het nergens makkelijk vinden). Ik lees dat dit ook erg geschikt is voor natte wonden. Dat zou ik er denk ik ook op kunnen doen?

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

ja idd een hotspot
Kan in een paar uur tijd een flinke jaap worden.

Vorige zomer Sjors ná het zwemmen 1 flinke op staart!
Heb je een honingzalf in huis? Kan je er zó op smeren.

Zelf heb ik een olie ( is jeukremmend), die ik er zonder te scheren op kan doen. De haren rondom worden niet vies of klitterig van.

Bij Anniesheilzamekruiden.nl bestel ik alles voor de dogs.
Is mss een tip voor je? Op een mailtje krijg je snel antwoord.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ach arme Taika!
Ik weet er helaas alles van.
De oorzaak is gelukkig voor de hand liggend, nu kaal maken en droog.
Groene leem is een goede optie.
Tegen de tijd dat het korstje los gaat laten, even meehelpen, want dat triggert weer enorm om te krabben.
Sterkte ermee!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Virbac heeft ook dermacool spray. 

Vanaf nu haar na het zwemmen handdoekdroog maken tegen het broeien. Waterblazer is nog mooier. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Zo, ik heb het haar weggeschoren, alles even goed schoongemaakt, droog gemaakt, en groene leem erop gedaan. Tot nu toe laat ze het met rust, dus dat is mooi. Leuk vond ze het trouwens niet, een tweede laagje groene leem...  Hopen dat het snel geneest in ieder geval!

 

@ Elianne: Bestellen op een Nederlandse site wordt wat lastiger; we wonen in het buitenland  Zo'n olie klinkt wel goed trouwens, dan hoef je geen haar weg te halen.

 

@Santa: Ja, jij weet er helaas alles van; expert op dat gebied. Ik kan met voorstellen dat het korstje inderdaad ook weer gaat jeuken. We houden het in ieder geval nu goed in de gaten.

 

@ Wendy: Waterblazer ben ik inderdaad naar aan het kijken, want dat is ideaal!

Wij kijken altijd naar het weer wanneer we gaan zwemmen met haar en zorgen ervoor dat ze inderdaad niet nat blijft. Maar ja, in het pension wisten ze niet dat Taika elk watertje in zou duiken en waarschijnlijk hebben ze er verder ook niet echt rekening mee gehouden. Een beetje ongelukkige samenloop van omstandigheden: water, rui, zonnig weer.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat naar voor Taika, zo zielig als ze jeuk hebben.... Calendula zalf werkt ook erg goed tegen hotspot.

Beterschap voor Taika!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nou, het wordt denk ik toch maar een tripje naar de DA morgen...

 

Gisterenmiddag zag het er eigenlijk erg goed uit: niet meer zo nat, het begon bovenaan echt al wel een beetje in te drogen en er zat alleen nog wat vocht en bloed aan de onderkant van de plek.

 

Maar vandaag is het jammer genoeg weer helemaal mis. Vanochtend zag ik dat ze er weer aan gekrabd had, er zat dus weer bloed, en de plek is ook groter geworden. Ook zit de vacht rondom de wond echt vol met het vocht wat eruit komt; vies, plakkerig en het stinkt.

Ook niet echt de kans om het schoon te maken, want ze laat het echt niet toe (normaal gesproken laat ze echt alles toe, dus dit geeft ook al wel aan dat het echt niet fijn is). Straks zijn we met z'n 2-en, dus dan kan ik wat meer dan wanneer ik alleen ben, dus even kijken of ik er nog wat aan kan doen.

Maar ik ben bang dat er even wat grover geschut aan te pas moet komen...

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wel een bekend patroon marlies, hier ook altijd eerst even erger.
Maar als ze ook je er niet aan laat komen.
Sterkte '

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het zit ook een beetje op een vervelende plek.. Als het net iets hoger zat zou je in ieder geval aan een kap kunnen denken, maar nu zou de kap precies op de wond gaan schuren denk ik.. dat is ook niet handig.

Hopelijk kun je bij de dierenarts een verzachtende zalf krijgen zodat ze ook wat minder gaat krabben.

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

misschien een doek eromheen doen als je die losjes om de nek hangt en ze krabt beweegt alleen de doek en kan ze de boel niet stuk krabben

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Had je de plek trouwens kaal gemaakt?
Ik vind dat heel erg, maar twijfel daar tegenwoordig geen moment meer over.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, ik zat inderdaad al te bedenken hoe we haar er niet aan kunnen laten komen, maar het is een beetje onmogelijk. Ze ligt wel vaak bij ons, en wanneer ik haar poot ook maar een beetje omhoog zie gaan dan is het 'nee', maar ja, we kunnen ook niet 24 uur per dag naast d'r zitten.

Een kap zit inderdaad echt precies op die plek. Ik dacht al aan een sok om d'r rechter achterpoot, zodat die nagels in ieder geval niet op dat vel komen, maar ja, dan nog zal ze die huid irriteren. En als ik zie met hoeveel kracht dat krabben gepaard gaat, dan zal zo'n sok ook niet echt helpen.

 

Net gebeld en een afspraak gemaakt; morgenochtend kunnen we langskomen. Ik hoop dat onze vaste DA dan werkt, want die werkt ook met grootvee: die weet precies hoe je met Taika om moet gaan. Zij krijgt altijd erg veel gedaan van en bij Taika

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

@ Monica: betwijfel of een doek gaat helpen. Als ze krabt, dan gaat dat echt met veel kracht gepaard.l Een doek of iets tussen die nagels/poot en de huid zal niet veel helpen.

 

@ Santa: Ja, heb ik meteen gedaan. Tondeuse gepakt en huppakee, grote hap uit die mooie manen van d'r, maar inderdaad, lucht erbij laten komen is het enige wat echt helpt. Heb ik idd ook niet over getwijfeld.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Dit lijkt heel erg op wat onze hond doet als ze in de rui is: krabben en bijten tot ze open ligt. Onze hond begrijpt helaas niet dat ze het alleen maar erger maakt. Ook andere wondjes kan ze niet met rust laten; wat begint als klein sneetje, weet ze in een week om te werken naar een openliggende zweer. 

 

Wat wij dus doen is de kap op op het moment dat ze te veel gaat knagen in de rui... En ze heeft nu sokken aan (aan haar poten getapet) om te voorkomen dat ze haar flanken openkrabt.

 

eigenlijk moet ik eens een foto maken, ze ziet er belachelijk uit :D we kunnen haar beter meteen mummificeren hihih.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ah, jullie hebben dus idd ook sokken! Dat werkt wel?

Ik denk dat het hier te laat is, omdat de huid al open is. Normaal gesproken krabt en bijt ze niet zoveel; als ik er op tijd bij ben met borstelen, dan komt het eigenlijk altijd wel goed. Maar dit ging dus deze keer niet :( Wel een goede tip voor als het over een half jaar weer zo ver is en ze misschien dan toch ook veel jeuk krijgt. Ik onthou 't in ieder geval!

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Onze hond knaagde eerst alleen, dus was een kap genoeg. Maar onze buurhond is een krabber (die krabt staand op drie benen?) en sinds ze hem dat heeft zien doen, is het net of ze het ontdekt heeft? Dus we moesten iets verzinnen voor die nageltjes :D tja, heb haar dus maar sokken van mij aangetrokken en ook echt vastgetapet aan haar beentjes. Ben bang dat we die moeten losknippen van haar vacht als de rui voorbij is, maar ja, is niet anders. Haar nagels zijn echt levensgevaarlijk dus volgens mij helpt het wel. Maar het helpt nog meer als de rui volgende week weer voorbij is :p

 

maar gaan de wondjes bij taika wel dicht als je niet iets als sokken oid doet? Want bij ons is het dus zo dat kim ze open blijft krabben ookal behandel je de boel met zalfjes etc. We moeten echt het krabben/knagen voorkomen tot de wond helemaal genezen is, want ook goed genezende korstjes móet ze eraf halen. 

 

Volgens mij is het bij kim trouwens geen hotspot, maar gewoon openliggende krabben die ze telkens weer aan het bloeden maakt, niet zo'n ronde plek en er komt ook geen warmte af, niet ontstoken dus. Maar schijnbaar is dat ook niet te weerstaan :p

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hydrocortiderm dan erop, tien dagen en het is over, even een cortisone erop, het helpt super.

Kan je alleen verkrijgen via je dierenarts, ik hoop dan ook dat het snel over zal zijn en gaan.

Hier een zeem waar ik altijd eerst na het bad, waterpartij droogt, zodra ik thuis ben met de waterblazer droogt. zo goed als droog is, zeker als ze naar bed gaat, juist om hotspots te voorkomen. een waterblazer ga er voor kijken, eenmaal aangekocht , je kan niet meer zonder, hij is ideaal.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Of de Cortavance spray, neemt echt de jeuk weg.

Ik weet alleen niet of die bij jullie te krijgen is.

Overigens ben ik in al die tijd van hotspots er slechts 2 x mee naar de DA geweest.

De eerste keer, toen wisten we niet wat het was, en heeft ie AB gehad en vetaderm creme.

En op vakantie in Duitsland, toen was het enorm mis.

Verder hebben we nooit een AB kuur ervoor gegeven.

(hadden we aan de gang gebleven.... )

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, ik ben ook niet echt van het naar de DA gaan bij elk wissewasje. Ik los het liever zelf op. Maar ik vind dit nu wel snel gaan en ik heb verder eigenlijk geen andere ideëen. Het zit op zo'n lastige plek ook.

Sprays en zalfjes zal ik naar op zoek gaan om het de volgende keer in huis te hebben (toevallig had ik dus groene leem in NL gekocht, 'just in case'. Heb ik dus meteen kunnen gebruiken). Ik kan nu naar dingen gaan zoeken (heb ik ook al gedaan), maar ik moet dat dan online bestellen en dan heb ik het pas op z'n vroegst na het weekend.

Voor nu wil ik gewoon iets hebben wat meteen werkt, wat de jeuk/irritatie wegneemt. Onze DA is ook niet zo van meteen AB, dus ik verwacht niet dat we een kuur meekrijgen.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nou, net terug van de DA, en de plek was vanochtend zelfs nog iets groter geworden, dus ik ben blij dat we een afspraak hadden.

 

Het arme dier was gisteren echt een beetje van slag, dus we hoorden haar rond 2.00u vannacht de trap op komen (ze mag niet boven komen, dat weet ze. Ze is alleen een keer omhoog gekomen toen ze ziekjes was en écht nodig naar buiten moest; heel fijn dat ze dat deed!), dus we wisten dat het gewoon niet helemaal goed zat, dat ze pijn had. 

Zachtjes piepend voor onze deur, awwwww. We hebben d'r dus maar in de 'guest room' naast ons laten liggen, waar ze uiteindelijk dus prinsheerlijk op een tweepersoonsbed heeft geslapen  Nog wel wat gepiep gehoord, maar verder wel redelijk rustig.

 

Omdat de plek nog groter was geworden heeft de DA zich even lekker uitgeleefd met de tondeuse en ze heeft het verder goed schoongemaakt.

Toch een AB-kuurtje meegekregen; ze vond de plek te groot om alleen een corticosteroïde-zalf mee te geven. Daar was ik het ook wel mee eens, aangezien het van 2-3 centimeter naar zo'n 10 centimeter is gegaan binnen 2 dagen, en gisteravond zag het ook echt goed rood.

 

Een zomer zonder mooie manen dus! Maar hopelijk ook zonder jeuk en pijn van nu af aan; dat is het belangrijkste 

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Het zijn rotplekken :'(
met een AB kuur en zalf moet het minder worden.
Als de jeuk maar weg blijft...dan kan t genezen.

Beterschap

Volgende forumvraag: 's Nachts diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^