Goed middel tegen teken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hoi!

 

We zijn op zoek naar een goed anti-tekenmiddel voor Kelly. Aangezien wij haar deze zomervakantie meenemen naar een camping met bossen lijkt mij dit natuurlijk erg handig.

 

Nu heeft mijn vader gisteren Advantix gekocht en tussen Kelly's schouderbladen gedaan (zoals op de verpakking stond). Gisteren begon Kelly heel raar te lopen, net alsof ze dronken was. Haar buik hangt meer naar links (klinkt heel raar, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen) en ze trekt haar linker-achterpootje steeds op. Dit lijkt mij echt niet normaal?! 

 

Toen ik vanochtend naar ervaringen van Advantix zocht, schrok ik heel erg. Ik las heel veel reacties van mensen waarvan de hond last kreeg van epileptische aanvallen,  brandplekken, kaalheid en sommigen honden zijn aan de gevolgen van deze rotzooi overleden... Ik heb vervolgens Kelly direct gewassen om al die troep van haar lichaam te krijgen! Straks was ik haar nog een keer voor de zekerheid...

 

Ik baal hier ontzettend van en ik voel mij schuldig dat wij haar dit hebben aangedaan. Hopelijk komt het goed met haar! Ze ligt nu trouwens al uren dutjes te doen, ze slaapt veel meer dan normaal.

 

Wat is een GOED anti-tekenmiddel? Dus een natuurlijk iets waar je niet dit soort enge (misschien allergische) reacties krijgt? Of bestaan die niet? 

 

Alvast bedankt!!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Niemand?

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Wij hebben voor vito voor het 2e jaar de scalibor band en die werkt hier beter dan wat dan ook,nooit geen teek meer gehad. Maar niet iedereen vindt dit een goed middel en gebruiken bv cd vet,dat is op natuurlijke basis.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik was even voorje aan het zoeken, misschien heb je ook iets aan dit artikeltje voor Kelly omdat er ook bc in haar zit.

 

http://www.gencouns.nl/artikelen/2005-MDR1%20artikel%20Hondenwereld.pdf

 

Zelf gebruik ik voor Lola cdvet en dat werkt wel vind ik. Ook geef ik regelmatig knoflook en af en toe smeer ik haar in met wat kokosvet (had dit op een duitse site gelezen).

Chinese kruiden is misschien ook wat?

 

http://www.huisdierendokter.nl/inteken-bestrijding.html

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Bedankt voor jullie antwoorden! 

 

Ik ga binnenkort cdvet kopen en kijken of dat beter gaat. Mijn eerste indruk van het product zijn positief aangezien het inderdaad een natuurlijke basis heeft. En dan even kijken of dat product helpt 

 

@Dobry: Mdr1 heb ik inderdaad ook al even aan gedacht. Ik weet niet of Kelly daar last van kan hebben, omdat ze natuurlijk maar een halve BC is? Ik ga in ieder geval nog wat meer informatie hierover opzoeken en ook geen geneesmiddelen meer gebruiken die schadelijk kunnen zijn voor honden die hieraan lijden. Bedankt voor de sites, ik ga ze even bekijken! 

Volgende forumvraag: kennel hoest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^