waarom een GT inschakelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega



geloof dat mensen maar eerst stabiel moeten worden voordat ze een hond nemen. :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Was het maar zo makkelijk; stabiele hond erbij en hoppa, álle problemen met/van Mellow als sneeuw voor de zon verdwenen...

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" geloof dat mensen maar eerst stabiel moeten worden voordat ze een hond nemen. :-D "

 haha volledig met je eens, je mag nu nog de stabielste hond in de wereld hebben, als het baasje niet stabiel is, kan je een onstabiele hond gewoonweg niet stabiel maken! 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Een stabiele hond erbij hoeft niet altijd ten goede te komen.

 

Ikzelf heb ervaren dat mijn instabiele hond soms nog onzekerder werd door mijn zelfverzekerde hond.

Idem een ander persoon die ik ken die dat ook ervaart.

 

Ze kunnen een hoop kopiëren van de stabiele hond, maar het kan altijd alle kanten op.

Daarnaast kan je een stabiele hond erbij hebben, maar begeleid jij als baas de beide honden hierin niet goed kan dit ook meer problemen opleveren dan dat het beter kan worden.

 

Maar dat is mijn ervaring.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Vaak ontstaat probleemgedrag niet door de hond zelf, maar door de mensen, dat kan een andere hond niet oplossen, een andere hond kan ook ons mensen niet vertellen wat we fout doen, een gt (als hij goed is) wel.

 

Wel kan in sommige situaties een stabiele hond helpen natuurlijk.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb goede en slechte ervaringen met gt.
Maar heb er zelf ook van geleerd.

En je kan wel een stabiele hond erbij zetten, maar wat als je onstabiele hond de stabiele hond niet accepteerd?
Dat dát nu juist de rede is dat je naar gt gaat?
Een hond heeft maar eens de taak om te gaan corrigeren en opvoeden.
Dat is als ze pupjes krijgt.
Daarna is het gewoon weer hond die niet de taak heeft een onstabiele hond achterna te gaan lopen.
En belangrijker is nog vóór dat de hond getraind word is het baasje te trainen

honden page profiel Bubo BuboBubo Bubo

honden foto van Bubo Bubo

Misschien een rare vraag, maar waar staat GT voor? Ik ben niet thuis in de (forum) afkortingen en het zal iets met een hondentrainer te maken hebben, maar dat is alles wat ik er uit kan halen.

Om op het onderwerp van deze topic in te gaan: een hondentrainer raadplegen is altijd een goed advies. Die kan de baas/bazin handvatten geven die eigenlijk zo logisch en voor de hand liggend is, dat je er zelf niet opkomt.

Honden leren ook van elkaar door af te kijken, dus ik geloof wel degelijk in het nut van stabiele honden.

I.i.g. heel veel succes!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Gt is gedrags trainer ;-)
Enne nee dat is geen rare vraag ;-) Edit: spelfouten

honden page profiel Bubo BuboBubo Bubo

honden foto van Bubo Bubo

Dom, dom, dom! Gedragstherapeut!

honden page profiel MarijkeMarijke

Klopt. Je moet maar net tegen de juiste gt aanlopen met een therapie vorm die bij de hond past. Ook wanneer je een stabiele hond erbij hebt als leermeester kan er veel mis gaan. Soms kun je zelf het overzicht kwijtraken. Dan is een oordeel van een gt die er professioneel tegenaan kijkt handig.

Helaas moet ik zelf constateren dat mijn gedragstherapeut het zelf ook niet wist, maar dat niet wilde zeggen. Ze vroeg wat mijn visie was op het hele verhaal. Dat legde ik uit. Wat schetst mijn verbazing: in het verslag had ze mijn visie overgenomen en vervolgens haar eigen naam eronder gezet. Ze zou nog contact opnemen. Is nooit gebeurd en ik heb er wel dik voor betaald.

Door de aanbevolen therapie is het alleen maar erger geworden. Nu ben ik weer "terug bij af" en heb vervolgens mijn eigen weg erin gevolgd. Nu is het probleem bijna over!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Klopt. Je moet maar net tegen de juiste gt aanlopen met een therapie vorm die bij de hond past. Ook wanneer je een stabiele hond erbij hebt als leermeester kan er veel mis gaan. Soms kun je zelf het overzicht kwijtraken. Dan is een oordeel van een gt die er professioneel tegenaan kijkt handig.

Helaas moet ik zelf constateren dat mijn gedragstherapeut het zelf ook niet wist, maar dat niet wilde zeggen. Ze vroeg wat mijn visie was op het hele verhaal. Dat legde ik uit. Wat schetst mijn verbazing: in het verslag had ze mijn visie overgenomen en vervolgens haar eigen naam eronder gezet. Ze zou nog contact opnemen. Is nooit gebeurd en ik heb er wel dik voor betaald.

Door de aanbevolen therapie is het alleen maar erger geworden. Nu ben ik weer "terug bij af" en heb vervolgens mijn eigen weg erin gevolgd. Nu is het probleem bijna over! "

 


Ik heb iets soortgelijks meegemaakt met mijn laatste gt.
Ik ben er laatst ( dankzij hp leden ) achtergekomen dat de laagte gt dus niet bepaald wist waar ze mee bezig was.
Ik zag even vooruitgang bij Luna.
Maar toen Luna hus begon aan te vallen uit het niets kwamen er bij mij vraagtekens omhoog.
Ik heb klauwen met geld uitgegeven ( en dat zijn mijn honden me echt waard ) maar niet als het helemaal de verkeerde kant uitgaat.
Uiteindelijk kon Luna goed met de bc van de gt overweg maar kon hus ( mijn eigen andere hond ) dus niet meer zien of luchten.
Ik ben er nu mee gestopt want Luna is niet te helpen we doen het nu zelf.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat een stabiele hond zeker kan helpen, maar het zal er ook veel vanaf hangen wat de problemen van je hond zijn.

Met een hond-agressieve hond zou ik niet snel zeggen van 'ik zet hem wel even tussen de hond(en) van iemand anders'. Als een hond enorme angst heeft voor andere honden weet ik niet of de hond in staat is om te leren van een andere hond.

Zelf zijn we begonnen met een GT, met kijken naar ons eigen handelen en rust en regelmaat inbrengen. Toen dat gedaan is hebben we het rustig opgebouwd met andere honden. Hadden we Lady gelijk los gegooid met een andere hond, dan was dat gegarandeerd uitgelopen op een bijtincident. Dan had de hond van onze GT zeer waarschijnlijk ook terug gebeten, maar wat dan? Maakt het dat een leermoment voor een hond? Of heeft een hond dan zoiets van 'zie je wel, die enge honden altijd, volgende keer nog iets feller zijn, nog eerder bijten'?

Alles moest rustig worden opgebouwd, er moest vertrouwen gewonnen worden en toen ze eenmaal door had, dat deze hond geen slechte bedoelingen had, zagen we echt dat de hond van deze GT inderdaad een goede invloed had. Het was een vrij zekere teef, maar wel zachtaardig en kalm. Lady viel uit naar vanalles, honden, paarden, eigenlijk alle dieren. Met die hond konden we na 1 sessie uiteindelijk al rustig langs honden achter een hek af lopen en paarden passeren in een rustige omgeving. Inmiddels komen ze bij ons in de stad om te oefenen. Dat is meer uitdaging voor Lady, maar ze valt beduidend minder uit wanneer we met deze hond samenlopen. Ze heeft zelfs op een meter afstand een hond kunnen passeren zonder ook maar 1 greintje agressie. Daarna is ze uiteindelijk los geweest met de teef van de GT, maar dat is dus na al een flink aantal wandelingen samen. Ze snuffelden 1 keer..en negeerden elkaar daarna en gingen ieder hun eigen weg op het veld. Heel mooi om te zien.

Dus ja, ik geloof dat een 'stabiele' hond zeker een goede invloed kan hebben op een hond met gedragsproblemen, maar dat het wel zorgvuldig opgebouwd moet worden..en daar heb je vaak de begeleiding van een goede GT voor nodig. En daarnaast in gedragstherapie voor een heel groot deel ook mensentraining; leren hoe je zelf moet reageren in situaties, leren je hond lezen, leren je hond inschatten en leren je hond te begeleiden.


honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou, jij denkt er lekker makkelijk over zeg....

dus al die gt's is maar onzin, en men moet de hond maar even bij jou brengen en jouw hond leert het ze allemaal wel ff voor veel minder geld.

 

zie ik je ook nog roepen dat een hond niets leert van het negeren van een andere hond, maar dat ze enkel van correcties leren?

 

nou never nooit dat ik mn hond bij je breng...niet dat je dat wilt want alle vechthonden moeten maar niet bestaan volgens jou

maar ik bedoel maar, je bent wel erg kort door de bocht

 

een GT werkt aan jouw manier van omgaan met de hond, en kijkt hoe je de problemen aan moet pakken. dat is niet altijd over te nemen door een stabiele hond even erbij te laten.

 

al zou met andere dingen een stabiele hond wellicht best veel kunnen betekenen...

 

 

rob (Gast)

Ik denk dat een stabiele hond alleen ingrijpt als het gedrag van de andere hond HEM ergert. Blaffen trekken en dergelijke dingen zijn gedragingen die mensen geen correct gedrag vinden. Maar honden vinden daar niets fout aan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben ook een GT gehad voor Mellow, het gaf echter niet het gewenste resultaat, ongetwijfeld deels doordat ik gewoon niet wist hoe ik met haar angsten en onzekerheden moest omgaan.

Ze mocht geen eten meer in de bak krijgen, alleen maar tijdens trainen. Goed gedrag = brokje. Maar als ze zó diep in haar angst zit, dan vertoond ze geen goed gedrag en dan wil ze al helemáál niks te eten. Met pijn en moeite ging er misschien 25 gram brokken in, voor een hond van 15 kilo véél te weinig. Toen haar ribben weer zichtbaar werden (en zw was al niet breed...) ben ik daar mee gestopt en heb ik mijn eigen methode 'bedacht'. Het is vast niet zoals zou moeten, maar het werkt redelijk. Het kan een tijd goed gaan en dan gaat het weer eens wat minder.

Het belangrijkste wat ik in die periode heb geleerd is dat ik me niet druk moet maken om de dingen zoals ze gebeuren (en dat ik al helemáál niet moet gaan denken 'wat zullen de buren wel niet denken').

Ik kan boos, verdrietig, gestrest zijn: het veranderd niks aan de situatie zoals die is, sterker nog: het werd alleen maar erger.

Sinds ik mijn eigen houding, mijn instelling heb veranderd, is er veel verbeterd.

 

Nu doe ik wat zij aan kan, ik stel geen eisen. En ja, dat betekent soms dat er maar minimaal wordt gelopen. Als zij het goed vindt zo, waarom zou ik haar dan verplichten tot een rondje door de wijk?

 

We hebben regelmatig pogingen gedaan tot wandelen met een stabiele hond. We kwamen met die hond net zover als zonder die hond: het grasveld op de hoek. Verder durfde (en durft) ze gewoon écht niet.

Komt wel weer en zo niet: dan vind ik het ook goed. Wat een ander daar ook van mag denken 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Is niet waar!! ZO leren ze niets!! "

 Oh dus daar zit het euvel..je weet eigenlijk niet wat een stabiele hond inhoudt..gelukkig kun je  goed terug te lezen-en leren- wat een stabiele hond is in vele reacties hier 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Lila heeft zo toch al heel wat honden geholpen hoor... vooral honden met angst en uitval problemen. "

 Honden als Lila zijn fántastisch voor onzekere honden!! Krijgen ze weer een beetje vertrouwen(terug).

Anoniem (Gast)

"  Oh dus daar zit het euvel..je weet eigenlijk niet wat een stabiele hond inhoudt..gelukkig kun je  goed terug te lezen-en leren- wat een stabiele hond is in vele reacties hier  "

 

Wel ik weet het verschil tussen een stabiele en onstabiele hond, de reacties  zijn erg verschillend ( hoop dat jij ook kan lezen), en de situatie is vaak het uitgaanspunt, dus bijvoorbeeld, dat een stabiele hond nooit never een onstabiele hond gelijk benaderd, dus de situatie vanaf zijn visie bekijkt.

Wat het corrigeren betreft, dat is ook een situatie. .een drukke pup die maar door denderd word gecorrigeerd en een bange of angstige hond, word niet benaderd zolang die hond aangeeft geen contact te willen maken.

Heb al 30 jaar honden, jij hoeft me echt niets te vertellen, leer nog ieder dag van de honden en ik pik  hier op HP nog goede tips op, maar deze reactie slaat gewoon nergens op.!

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

reactie  hierboven is van mij...was nog niet ingelogd.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een stabiele hond kan wel helpen maar in een later stadium en icm een gt.
Je kan niet zomaar een onstabiele hond bij een stabiele hond neerzetten en zoek het maar uit.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^