Wie is snelst Malamute/Husky of kat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Morgen komen er vrienden op bezoek met een malamute en een husky. Ze durven wel eens jagen achter katten. We hebben een kater en zullen proberen die ergens veilig binnen te zetten achter slot... Maar als hij nog niet thuis is en dan juist thuis komt... Wie kan dan het snelst lopen? De honden of de kat? De kat kan gelukkig wel in een boom, over de afspanning of zo, maar hij moet er wel eerst geraken? Wat denken?

 

Ik zal anders vragen de honden aan de leiband in de tuin te houden, maar dat is zo spijtig.

 

Tips zijn ook welkom.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Husky wint het wel van de malamute.

Ik verwacht dat de kat sneller zal zijn (is ook kleiner en kan zich makkelijker verstoppen), maar ik geef je geen garanties.

Heb je niet toevallig een kat die uit de tuin blijft bij onbekende honden? Zou wel mooi uitkomen...

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

De kat is wel erg voorzichtig, maar als hij toevallig niets vermoedend om de hoek komt wandelen... Dat deed hij bij Bibou. In elk geval was hij duidelijk sneller dan de landseer en vooral leniger natuurlijk. De kat sprong van een muurtje, de hond ook maar viel op zijn kin. Ai.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Iha zijn husky's sneller dan malamuten. Een husky kan het winnenvan een kat in de situatie die je beschrijft. Gelukkig is het hier nog niet fout gegaan op die manier, maar laatst zat er een kat in het hoge gras en Spot had hem bijna, gelukkig was de lijn te kort en had hij de GL om.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Wakkere Husky, denk je dat je de volwassen husky's nog beter kunt laten wennen aan katten? Ik zou zo graag met de honden van de vrienden willen gaan wandelen, maar dan moeten ze af en toe ook bij ons thuis komen. Of hou ik ze gewoon steeds aangelijnd?

honden page profiel TweehuskiesTweehuskies 3 doggies

honden foto van Tweehuskies

een fitte husky is heel snel, en kan vermoed ik sneller zijn dan een kat op een run van enkele tientallen meters. Ik zou er in de gegeven situatie niet op rekenen dat het goed gaat zonder voorzorgsmaatregelen. Ik sta zelf elke keer weer te kijken als onze husky (teef) een spurt doet. Dat gaat verschrikkelijk snel, en ik ben als kind opgegroeid met katten en ken hun snelheid.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Zou de honden gewoon aangelijnd houden .zeker als jou kat niet is thuisgekomen en je hemm dus niet kon opsluiten . het zekere voor het onzekere. mijn kat Vlaai stapte ook vroeger op elke hond af honden waren zijn vrienden maar nu niet meer laats gaf hij de hond van de buurman een flinke mep, als hier visite komt met hond dan alleen als ze hem aangelijnd houden, ga die oude kat van mij niet opsluiten omdat anderen hun hond katten jaagd, dan laten ze de hond maar thuishein.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Jouw kat moet wel goed kunnen zien dat er honden zijn...anders is hij denkt ik té verrast in zijn eigen huis en kan dan ook te laat zijn met vluchten of geen goede uitweg zien.

 

Dus zolang de kat nog van niks weet omdat hij ze niet gezien heeft,moeten de honden aangelijnd blijven...en nee dat is niet zielig...een kat die in 2 stukken op de vloer ligt..dat is zielig.

 

Vraag die mensen een kleedje en een lekkere kluif mee te nemen voor hun honden,dan hebben ze een eigen plek én wat te doen...en ook belangrijk is dat ze ook gewoon een stevige wandeling maken van 1 uur,zodat ze niet alleen maar willen stuiteren als ze bij jou zijn  

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

wij gaan zelf niet op bezoek met onze honden bij mensen die ook katten hebben. Voor de veiligheid van de kat, maar ook voor de rust van onze honden. Al kunnen ze de kat niet pakken, die van mij ruiken de kat wel en dan worden ze onrustig en lopen ze continu te zoeken. Dan zit ik dus ook niet rustig.

 

Ik weet nog bij onze vorige honden dat mijn schoonzusje aanbood om de katten boven op te sluiten maar dat hebben we niet gedaan. Je zal dan zien dat een van de kinderen des huizes per ongeluk een deur open doet ofzo. 

 

Wennen aan een kat: ik ken honden die met goede begeleiding gewend zijn geraakt aan de eigen kat, dan wil dat nog niet zeggen dat ze niet reageren op een kat die wegloopt. 

 

Alternatief bij ons is - als het weer het toelaat - gaan wandelen en dan daarna de honden in de auto laten. Nog een mogelijkheid: wandelen en daarna op terras wat drinken. Eventueel - als je zelf 100% kan zorgen dat de kat binnen blijft - de honden buiten aan een lijn. Denk er wel om dat sommige hussen slim genoeg zijn om rustig te blijven zitten/liggen tot de kat binnen bereik is en er dan ineens op te springen. 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Bedankt voor jullie berichtjes. Het bezoek is goed afgelopen. De vrienden hadden enkel de ene malamute bij. 

 

Het was wel even spannend, want de kat was op stap, de ganse dag. Ik wou inderdaad niet dat hij verrast werd door de honden. Het kan dan slecht aflopen voor beiden.

 

(Onze landseer is eens plots achter de kat beginnen lopen: ik was verrast, dus ze kon van aan de lijn ontsnappen en de kat rende over de straat. De hond hobbelde er achteraan, maar de hond is niet zo fit als de kat, dus ze sprong van de 1m hoge tuinmuur en rolde overkop... Ai,ai... Toen kwam de hond wel snel terug toen ik haar riep. Ze hadden beiden onder een auto kunnen liggen. Het was al erg genoeg nu: een kater met schrik en een hond met een gat in haar kin...)

 

Gelukkig was de kater nog net op tijd thuis. Toen de mensen kwamen heb ik hem dan toch maar in de garage gedaan. De tuin is niet 100% malamute- of husky safe, dus ik wil niet dat de hond zou kunnen ontsnappen achter de kat aan. De kat slaapt gelukkig elke nacht in de garage, dus het is zijn plekje. Nadien zijn we dan maar ergens anders iets gaan eten, zodat de kat in huis kon.

 

Maar deze info is nog steeds erg nuttig voor mij omdat we een malamute pup verwachten en omdat ik twijfel over een malamute herplaatser of misschien die lieve - 10 jaar oude - husky uit het asiel. Maar die is ook zo ontzettend snel, zelfs op zijn leeftijd. Ik weet het niet goed. Hij en zijn zusje waren reeds herplaatst en zijn terug omdat ze konijntjes hadden doodgebeten. Wij zouden wel erg oppassen, maar onze kat was hier eerst. Onze kat kunnen we dus moeilijk altijd binnen opsluiten. Dat zou niet fijn zijn voor hem. Hij zal wel uit zichzelf uit de achtertuin wegblijven als hij weet dat er terug een hond is.. Maar net zoals bij onze landseer kan het evengoed eens mislopen op de voortuin. We zijn er in elk geval nog niet uit, want het mag voor geen van beiden misgaan. Met de pup zien we het wel zitten, dat moet echt te trainen zijn. De kat is trouwens erg lief voor honden, hij zal uit zichzelf niet aanvallen enkel weglopen.

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva 3 doggies

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Mn malamutje houd echt van jagen en rennen maar ze is echt niet snel genoeg om ook daadwerkelijk iets te pakken te krijgen (gelukkig!)

Volgende forumvraag: hond van drie is driftig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^