Papegaai en husky?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melis (Gast)

Beste leden, Ik ben een eigenaar van een grijze roodstaart papegaai die inmiddels nu 4 jaar is. Ze is erg zacht van karakter en kan goed met andere mensen opschieten. Toen ze nog 2 jaar oud was ging ze uit logeren bij een andere papegaai bezitter met 2 Duitse herdershonden. Mijn gaai en de honden hadden volgens hun soms contact. Ik wil in het kort vragen of een husky samen kan leven met een papegaai die vaak buiten haar kooi leeft? Het gaat dan natuurlijk hier om een pup. Enige tips?

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Als je geluk hebt wel, als je pech hebt dan kom je op een dag thuis, en dat kan pas na verschillende jaren zijn en vind je buiten wat pluimen niets meer van je papegaai terug. 

Zolang ze enkel samen zijn als je erbij bent, dan zal het niet zo'n probleem zijn, maar ze onbewaakt samen laten zal altijd een beetje een risico zijn.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Tja.... Ik zou een husky dan niet aanraden.

Het kan goed gaan, maar zoals gezegd kan je papegaai zomaar lunch zijn geworden. Huskies zijn honden die makkelijk kunnen doden.

 

Als je er een hond bij wil zou ik eens goed gaan kijken naar rassen die goed met andere dieren kunnen leven. Huskies en andere jagende rassen zijn daar over het algemeen niet geschikt voor, uitzonderingen daar gelaten

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Als je dit van pups af aan gewend maakt kunnen honden met andere dieren leven. Een kennis van me op de hondenschool heeft cavias die ze elke eens laat rondlopen thuis en ze heeft 2 huskys. En ze laten de cavias ook met rust

Melis (Gast)

Ik zou ze allebei natuurlijk niet alleen laten....dat is zeker niet het geval! Ik heb ook goede verhalen gelezen over een husky met vogel(s). 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wat mij betreft kan elke hond met een vogel, zeker van pup af aan hoor. Wel beide dieren goed begeleiden in het begin en vooral de pup (aangezien die uiteindelijk gevaarlijker voor de vogel wordt dan vice versa) goed aanleren wat wel en niet mag. 

 

En inderdaad niet samen laten waar je zelf niet bij bent :)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Als pup goed begeleiden en nooit alleen laten , tsja waarom niet ? Je hebt hussen die vermoorden een kat als ze ze zien en hussen die er vredig mee in een huis leven het gaat erom dat ze goed worden gesocialiseerd ermee en ook nooit en te nimmer samen alleen te laten ( wie weet wat er kan gebeuren.. Kat sprint weg en instinct knop gaat om ).

Het kan echt wel , uitzonderingen daar gelaten.

Anoniem (Gast)

Leuk om positive dingen te horen............... Ik ben zelf nog druk bezig met informaties over hussen zodat ik goed genoeg over dit ras weet. Ik durf te wedden dat het goed zal klikken want niet elke hus hoeft persee ongesocialiseert tegenover andere huisdieren te zijn

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo melis

ik weet zelf niets van een papagaai,maar wel veel van husky,s ik weet zeker, of de hond nu jong of oud is dat hij op een dag de papagaai,uit de lucht haald,maar waarom dit risceren,ik zie daar het nut niet van in? laten we goed voor onze dieren zijn en er goed voor zorgen,en vergis je niet in een husky dit is een hond die dicht bij de natuur staat,ik zelf heb een roedel sledehonden,dus ik weet waar ik over praat, zint voor dat je begint

grt hans mast

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

zo ben ik aan mijn husky gekomen, die had de kanarie opgegeten. de mensen waren zo verbaasd want het hokje zat nog dicht. (ja een husky kan een vogel door de tralies krijgen hoor)

het kan goed gaan maar het kan ook mis gaan, en dat ligt niet alleen bij het deel opvoeding, een deel ligt zeker ook aan de hond en geluk.

en al zou het goed gaan tussen hond en vogel, bedank ook dat husky's mega ontsnapper zijn, als er een keer iets niet goed afgesloten is dan is dus hond weg en vraag me af of de vogel netjes binnen zal wachten

Volgende forumvraag: Verrassing voor vriend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^