Nieuwe mode ... Wegdoen van newfoundlanders ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Nou ja ... Leuk is anders natuurlijk maar laatste tijd komen er steeds meer herplaatsers op newfoundlander forum langs op FB.

 

en dan van die lek me 't vestje redenen. Hij heeft meer ruimte nodig, kan hem niet dat geven wat hij nodig heeft, nu net 1 met spier reuma ... What the ... Dan neem je toch niet zo'n grote hond.

 

En allemaal rond een jaar oud, vakantie staat voor de deur, lijkt het. 

 

Kan me daar zo pissig over maken. En dan vragen ze nog geld ook, ok .... Ga er dan maar vanuit dat ze dat doen om ze niet in een bepaalde branche terecht te laten komen maar pfffff.

 

Moet me inhouden om niet te reageren op FB dus maar even hier mijn gal en frustratie uiten.

Net wel voorzichtig geopperd kan ze niet terug naar fokker maar ja .... Daar zal deze wel niet vandaan komen.

 

tis gewoon niet te filmen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Idd vakantie tijd! Belachelijk! Zolang je net zo makkelijk een nieuw paar schoenen als een hond kan kopen, hou je dit soort mensen denk ik. Vreselijk

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ja vakantie tijd inderdaad, de vreselijkste periode in het jaar voor dieren, fretten worden ook overal gedumpt, asielen zitten overvol. Honden worden vastgebonden in de hitte en dat allemaal omdat mensen ze zat zijn of omdat ze zonodig op vakantie moeten, walgelijk. Wat ik ook erg vind zijn pups van een maand of 4/5 oud die alweer als herplaatser worden aangeboden "omdat ik er geen tijd voor heb" ja sorry hoor had je dat niet van tevoren kunnen bedenken. Pfff... ik begrijp je frustratie en ik wordt er zelf ook moedeloos van.

 

"Te weinig ruimte" als reden om een newfy te herplaatsen, kom op zeg wist je niet dat ze zo groot werden dan? Belachelijk...

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik sla dan ook uit frustratie met mijn hoofd tegen het bureau soms. Vaak denk ik ook dat mensen er van te voren eigenlijk maar vanuit gaan dat bij hun alles wel mee zal vallen. 'Onze hond zal waarschijnlijk niet ZO erg verharen/gaat vast niet trekken als we maar consequent zijn/is vast van nature heel erg lief voor de kinderen/eet vast niet zo'n bult/gaat vast geen probleemgedrag vertonen/weet vast wel hoe die zijn instict en behoeftes moet onderdrukken als wij daar geen zin in hebben'

 

... Maar vrijwel iedereen gaat toch wel een keer ergens even de mist in met zijn hond. Vallen doen we allemaal wel eens, maar als het op honden aankomt zijn er een hele hoop mensen die dan bij wijze van spreken op straat blijven liggen janken ipv op te staan en te denken 'okay dat werkt dus niet, hoe kan ik dit beter aanpakken?' 

 

Van de week nog een gesprek gehad met een man die graag een herder wilde, maar zijn vrouw (met verdorie hele broze botten!) was bang dat deze te sterk zou zijn voor haar. Hij maar kletsen dat het best mee zou vallen, blablabla... Ik liet hem Ginny voor de grap eens vasthouden en riep haar vervolgens bij me... Hij lag bijna op zijn knieen. Toen had die niet meer zo'n lacherige grote mond, gelukkig, maar die hele 'komt vast wel goed' mentaliteit, dat helpt gewoon niet bij de aanschaf van een hond!

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Het is te triest voor woorden wat sommige mensen met hun honden doen.

En de redenen .... . Dan ga je gewoon stoteren omdat je niet uit je woorden kunt komen ..... Zo belachelijk is het ..

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

mensen kunnen ook ziek worden nadat ze de hond hebben aangeschaft hoor. en vergis je niet in spier reuma hoor.maar als ze de hond na de ziekte hebben aangeschaft , vind ik het ook niet kloppen hoor. maar vacantie tijd komt er aan he. worden weer zoveel dieren gedumpt. echt sneu .

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" mensen kunnen ook ziek worden nadat ze de hond hebben aangeschaft hoor. en vergis je niet in spier reuma hoor.maar als ze de hond na de ziekte hebben aangeschaft , vind ik het ook niet kloppen hoor. maar vacantie tijd komt er aan he. worden weer zoveel dieren gedumpt. echt sneu . "

 

Klopt ook Myriam maar neem aan dat dat niet van de ene op de andere dag is. Deze is net een jaar.

En ze spreekt over we  .... Dus is er iemand anders die haar wel zou kunnen uitlaten. 

 

Maar slim zijn. Dit soort mensen niet om het op newf forum te zetten met deze redenen. Ze hopen dan daar iemand te vinden en wellicht lukt dat ook maar de commentaren zijn niet mis. 

 

Die krijgen dan de volle laag maar ja daar heeft deze newf niks aan.

Hopen dat ze een mooi mandje krijgt

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ach, ik zie het maar zo: iedereen die een herplaatser wil heeft nu volop keus. Dat schoot ook door mijn hoofd toen Chico overleed in juni. En ja hoor, begin Augustus zat daar Dobby. Rond half-juli in het asiel gedropt met het verhaal "de baby heeft astma". Wat blijkt volgens een paar medisch onderlegde vrienden: astma krijg je op zijn vroegst rond je 4e of 5e jaar. Een baby met astma bestaat volgens hun niet. Dus dat is ook de categorie: smoesje voor de vakantie.

honden page profiel BibouBibou 3 doggies

honden foto van Bibou

Ik hoop maar dat brookfok en winkels waar je snel een dier kan kopen snel verboden worden. 

 

Nu we zelf op zoek zijn naar een hond merk je zo hard het verschil.

Lang geleden kochten we een newfie uit 'een winkel'. Sorry, maar we wisten niet beter. We hadden ons qua raskenmerken goed geïnformeerd vooraf, maar daar kregen we op een wip een hondje mee. Zonder info, zonder vragen... Gelukkig was het een vrij gezonde hond. Ik kan het mij zo inbeelden dat mensen op een middag gaan 'hondjes kijken' en met een wollebolletje in een doos buitenkomen. En ja, zo'n wollebol wordt een kanjer van een dier... Bij ons was een kleine brok liefde die een grote brok liefde werd, maar bij sommigen een kleine overhaaste beslissing die een blok aan hun been wordt. Hoe erg.

Nu zijn we doordacht te werk aan het gaan en merken we een wereld van verschil. Via HP en andere bronnen zochten we goede fokkers en zijn bij hen gaan informeren. Voor hen is geen minuut tijd te veel, zelfs geen uren. Zij willen op elke mogelijke vraag antwoorden en geven zeker veel nadelen van hun honden mee. Bij de fokker waar we mee in zee willen gaan zijn we zelfs meerdere keren geweest voor te beslissen en met haar gemakkelijke en moeilijke honden gaan wandelen. Ze moest zelf beslissen of ze dacht dat het bij ons zou gaan. En nu volgt er nog heel veel contact voor de hond(en) naar bij ons gaan komen. Zo zou het moeten zijn. We gingen zowel bij een malamute als landseer/newfie kennel langs. Uiteindelijk wordt het een malamute. Wellicht zelfs twee (herplaatser en pup). En die blijft bij ons, ook al trekt die aan de lijn, verliest die veel haar, is het een hele organisatie om een goede vakantie te regelen waar de hond mee kan... 

 

Ik hoop dat vele van de herplaatste newfies goed terechtkunnen!!!! (allemaal bedoel ik!)

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Heel frustrerend ja, vakantietijd en mensen die hun verantwoordelijkheid niet meer nemen!

Arme beestjes!! Ze verdienen dit niet!

Zoiets zou ik noooooit met mn beestjes kunnen doen!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

En dan de snelle weg kiezen via Marktplaats. 

 

Op zich kan dat nog wel als je zelf heel goed weet wie de juiste baas zou kunnen zijn, maar ja .... 

 

Gaan er dus vanuit dat deze niet bij een fokker vandaan komt, maar ik zou dan eerst fokkers schrijven of zij via hun netwerk niks weten of in ieder geval deze vraag eruit willen doen. 

 

Maar voorlopig geen reactie nog van deze persoon want wellicht heeft ze het wel gedaan ( blijf geloven in de mens ) 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Niet de ruimte voor hebben vind ik het zwakste wat je kan bedenken. Mijn Jack heeft en vraagt meer ruimte dan mijn lobbesen heeft veel meer energie nu dan iets minder nu hij 18 is bijna maar met een flinke wandeling loopt hij de grote er uit.
Vind ook dat grote honden altijd rustig op hun plek in huis gaan liggen maar goed ze hebben wel hun beweging nodig en dat doe je met uit laten.
En ziekte constateren is wat anders dan het hebben.
Maar wanneer een ziekte wordt geconstateerd kunnen ze het ineens niet meer en dat is ook flauwekul Zelf heb ik vanaf mijn 20ste reuma maar loop echt wel met de honden is juist goed voor me

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Pff word ik ook ontzettend pissig van. Doen ze ook bij sint bernards. Wat zijn ze toch allemaal cute als pup he, tot ze uitgroeien naar machtige grote loebassen. Toen ik naar het asiel ging om een wandeling te maken met een sint bernard die ik op pets.be vond en meer info vroeg aan het asiel zeiden ze dat hij binnen leefde tot 5 maanden en toen te groot werd en buiten in een kooi gehouden werd. Niet meer geborsteld of gaan wandelen omdat hij too much too handle was. Ja hallo doe eens effe normaal die hond had opgekropte frustratie. Nu zit hij bij mij thuis en de eerste weken waren een ramp. Janken als je even geen aandacht kon geven. Als je speelde hapte hij in je armen omdat hij het nooit afgeleerd was, het was net een pup van 8 weken die we bonnenhaalde, maar dan wel al een grote beer van 10 maanden. Nu met de GT hebben we al veel opgelost en snappen we zen karakter.

Nu het ergste ; toen we hem hadden had hij enorm veel pijn aan zen rug en als je streelde voelde je allemaal wonden en korsten. Wij naar de DA, waren dat allemaal wonden van slagen! Echt teken van onmacht, hond in een kooi buiten en slaan ofzo? Ik ben blij dat ik niet weet van wie hij komt of ik zou er allang naartoe geweest zijn. Die mensen hebben wss alweer een schattig pupje zitten. Och!

honden page profiel DreamteamDreamteam

honden foto van Dreamteam

Ppff ik kan ook niet 123 op vakantie mijn honden verharen ook en soms worden ze ook ziek en moet ik zelf maar even geen boodschappen halen maar dat heb ik er allemaal voor over mijn honden zal ik nooit van men leven weg doen!

 

Krijg zo echt geen zin in die vakantie periodes..

 

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Ach, ik zie het maar zo: iedereen die een herplaatser wil heeft nu volop keus. Dat schoot ook door mijn hoofd toen Chico overleed in juni. En ja hoor, begin Augustus zat daar Dobby. Rond half-juli in het asiel gedropt met het verhaal "de baby heeft astma". Wat blijkt volgens een paar medisch onderlegde vrienden: astma krijg je op zijn vroegst rond je 4e of 5e jaar. Een baby met astma bestaat volgens hun niet. Dus dat is ook de categorie: smoesje voor de vakantie. "

 



Even off topic maar praat dit ZEKER niet goed!!! Want het zijn altijd met de domste excuses die ze mee afkomen.

Maar toen men klein broertje werd geboren had hij ook babyastma, zen longen waren nog niet 100% en hij moest tot zen 1 jaar 3 maal per dag aan zo'n machien hangen. Maar de dokter heeft nooit gezegd dat we geen honden mochten hebben, was volgens hem niet schadelijk omdat baby astma en andere astma blijkbaar iets anders zijn. Nu is men kleine broer 8 en heeft hij niets van astma meer. Dus echt een heel dom excuus. Ze moeten iets kunnen zeggen als ze met zon lieverd een asiel binnengaan he?

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ongelofelijk he? Er schijnen ook nog best veel honden in het bos achter gelaten te worden, als mensen op vakantie gaan. Ik kan me er echt niks bij voorstellen

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik zie het ook gebeuren op het newfy forum op Facebook.

Vreselijk, al die schatjes van nog geen 2 jaar... ik zou ze zo allemaal op willen halen.

Maar hier denk ik wel na. Voor een 2e grote beer zou ik meer tijd en meer geld nodig hebben.

Ik zou dus minder moeten werken dat werkt de financiën weer tegen. 

 

En de redenen inderdaad, laatst was er ook weer eentje dat ze niet genoeg ruimte hadden, een newf van een half jaar! Geef hem beweging en mentale uitdaging en je hond ligt de hele dag rustig te snurken in huis...

 

Ik begrijp ook niet hoe mensen zo makkelijk over een levend wezen kunnen denken... Hoop dat deze snel weer een fijn plekje vind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen mode, een onbesuisde aanschaf, niet nagedacht, en ziektes ? juist een newfy weet daar goed mee om te gaan, grote lobbessen, en rustig, een pup die wat drukke is okee, maar een hond volwassen zijn het rustige beren.

geen plek , plaats ? huis te klein, grote onzin.
dit zijn mensen die niet nagedacht hebben over een aanschaf van een newfoundlander, leuk zo,n hoopje wol, maar als het groter wordt, de vacht, het gekwijl, altijd willen zwemmen, nee die hebben zich in de hond vergist, geen modeverschijnsel een onbesuisde aanschaf.

heel erg.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Geen mode, een onbesuisde aanschaf, niet nagedacht, en ziektes ? juist een newfy weet daar goed mee om te gaan, grote lobbessen, en rustig, een pup die wat drukke is okee, maar een hond volwassen zijn het rustige beren.

geen plek , plaats ? huis te klein, grote onzin.
dit zijn mensen die niet nagedacht hebben over een aanschaf van een newfoundlander, leuk zo,n hoopje wol, maar als het groter wordt, de vacht, het gekwijl, altijd willen zwemmen, nee die hebben zich in de hond vergist, geen modeverschijnsel een onbesuisde aanschaf.

heel erg. "

 

klopt ook Willemijn maar er komen de laatste  tijd zoveel langs via FB dat het haast lijkt op mode en was het maar mode want die gaan meestal voorbij komt er iets anders voor in de plaats maar helaas bij dit .... mensen blijven ondoordacht een hond aanschaffen. 

 

En ik dacht ook hetzelfde als jij, Nanook is nu 19 mnd en al zo'n stuk rustiger als paar maand terug dan denk ik ... jeetje ze is 1 over een half jaar heb je een hele andere hond. 

 

vind dat nog het trieste van alles en ook voor diegene die soms een hond weg moeten doen om een gegronde reden. Wat moeten zij hier wel niet van denken. 

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

"  

Klopt ook Myriam maar neem aan dat dat niet van de ene op de andere dag is. Deze is net een jaar.

En ze spreekt over we  .... Dus is er iemand anders die haar wel zou kunnen uitlaten. 

 

Maar slim zijn. Dit soort mensen niet om het op newf forum te zetten met deze redenen. Ze hopen dan daar iemand te vinden en wellicht lukt dat ook maar de commentaren zijn niet mis. 

 

Die krijgen dan de volle laag maar ja daar heeft deze newf niks aan.

Hopen dat ze een mooi mandje krijgt "

 



nee ik heb het ook en had al jaren pijn en daarna diagnose. en als je nog iemand heb, ja kan die de hond uitlaten,maar ja je kent niet heel de situatie niet, maar kan je wel begrijpen hoor.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Dit werd er gepost:

 

ze heeft in mei ook haar Pinkenees te koop aangeboden voor 200 euro, de Newfy verdedigt haar teratorium

 

Geeft dan wel weer een ander beeld in het geheel, ervan uitgaande dat het juist is maar dat zou je haast wel aan mogen nemen. 

 

tis jammer dat we niet wat meer info krijgen want zo ga je zelf dingen invullen gezien het feit dat er aardig wat weg gedaan worden om helaas vaak dezelfde reden. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Of het puppen is er vanaf, of ze luisteren even niet meer door de puberteit.
Jammer, ik kan het ook niet altijd even goed volgen meer.
Je neemt een hond niet voor even, maar de rest van zijn leven

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Of het puppen is er vanaf, of ze luisteren even niet meer door de puberteit.
Jammer, ik kan het ook niet altijd even goed volgen meer.
Je neemt een hond niet voor even, maar de rest van zijn leven "

 Ik denk allebei helaas.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ach, ik zie het maar zo: iedereen die een herplaatser wil heeft nu volop keus. Dat schoot ook door mijn hoofd toen Chico overleed in juni. En ja hoor, begin Augustus zat daar Dobby. Rond half-juli in het asiel gedropt met het verhaal "de baby heeft astma". Wat blijkt volgens een paar medisch onderlegde vrienden: astma krijg je op zijn vroegst rond je 4e of 5e jaar. Een baby met astma bestaat volgens hun niet. Dus dat is ook de categorie: smoesje voor de vakantie. "

 Dat klopt niet wat je vrienden zeggen (: mijn broertje was ook nog een baby en had ook astma. Hij is er inmiddels over heen gegroeid (:

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

ze zijn zo schattig als ze zo klein zijn, ze vergeten dat het grote zware honden worden.

auto te klein, willen graag zwemmen, veel verzorging nodig , als er wat aan de hand is kost het veel een grote hond, eten veel, zijn ze in de rui, zakken vol, zucht............ en zo kan ik nog veel meer opnoemen, waarom een Newfy voor een aantal eigenaars wat te veel is en ze daarom meer een last zijn gaan vinden......

 

Ik ben er op tegen dat men een hond ..zomaar..weg doet, maar is de hond niet veel beter af bij een eigenaar die dol op dit ras is ? en alle lusten en lasten op de koop toe nemen ? dacht het wel.

 

 

 

de bovenste foto is de huidige Bamse, de onderste foto is Bamse acht weken oud, en waar ze zo ligt is Bamse vier weken oud, schattig toch... en de allerbovenste is van een paar dagen geleden, een verschil in ......... vele eigenaars vergissen zich daarin.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik vind bamse veel mooier nu ze groot is :D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

O wat lief die kleine Bamse, net beertje Knut, maar dan veel gelukkiger. 

 

Verleden week ook een yorkje aan de bakker achtergelaten.....na uren wachten, is de politie het naar asiel gaan brengen. Was nochtans een goed lief qverzorgd hondje. Dan denk je beetje, wat zit hier voor tragedie misschien achter ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik vind bamse veel mooier nu ze groot is :-D "

 ik ook.

 

en hier komt echt weer een pup hoor, ik ben dol op dit ras.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi


 
"Van de week nog een gesprek gehad met een man die graag een herder wilde, maar zijn vrouw (met verdorie hele broze botten!) was bang dat deze te sterk zou zijn voor haar. Hij maar kletsen dat het best mee zou vallen, blablabla... Ik liet hem Ginny voor de grap eens vasthouden en riep haar vervolgens bij me... Hij lag bijna op zijn knieen. Toen had die niet meer zo'n lacherige grote mond, gelukkig, maar die hele 'komt vast wel goed' mentaliteit, dat helpt gewoon niet bij de aanschaf van een hond! "

 

Waha dat is meteen dé manier om het direct af te leren, hopelijk dan. Goed gedaan joh! Misschien kan ie nu een goed besluit nemen. En als de hond er toch komt meer initiatief tonen en hem zelf uitlaten.

 

Mijn vader heeft Obi één keer uitgelaten... één keer. "JEZUS wat kan die trekken...." Was het enige wat ik erover gehoord heb. Nooit meer heeft ie Obi uitgelaten....  Want Obi lukte het om hem uit te laten en had hem schijnbaar over straat achter zich aan gesleept. Ter vergelijking ik ben amper 1.65 mijn vader 1.80.. (Mijn vader is ook niet altijd even handig met honden en kan waarschijnlijk Obi's aandacht niet krijgen of blijft niet stilstaan waardoor Obi door krijgt dat het trekken werkt).

 

Ook komt Obi niets te kort want ik spendeer enorm veel tijd met hem maar voor m'n vader vertrok hoorde ik hem nog zeggen: "Dat kan ik eigenlijk elke dag wel een keer doen!" Mijn vader is helaas ook zo'n type die dan maar niet gaat, en zo zijn veel mensen helaas. Dan is een "kleine keffer" wat dat betreft een veiligere optie. Onze Duitse herder was overigens om die reden ooit bij ons terecht gekomen... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat is een goeie, mensen die een newfoundlander willen aanschaffen zouden ook eens bij mensen thuis moeten komen als het rui tijd is. whoooooooo , zijn ze gauw genezen.

 

ik zelf heb daar geen enkel last van.... en ik doe het dan ook zelf, maar nieuwe eigenaren zouden zich toch eens moeten verdiepen in het ras , en niet alleen naar het mooie moeten kijken op een tentoonstelling, want daar zijn de honden altijd , meestal, prachtig geborsteld gekamd geknipt enz. en als je dat ziet denk je, dat gaat toch vanzelf ?

 

tot dat de honden in een baggersloot zitten en je een hijskraan moet huren om de hond er uit te laten trekken {zo erg is het niet, maar het gebeurd dat je denkt, nee he}

 

en dat je nimmer met een newfoundlander langs water kan lopen ..los..met 25 graden of hoger, dan luisterd een newfy nauwelijks, die springt er in, ondanks jouw geroep, en dan.........

 

komen ze op de kant en vragend..... ooo had je het tegen mij ? moest eerst even afkoelen hoor. Newfy,s zijn een heerlijk ras maar je moet wel wat kunnen accepteren wat betreft onderhoud en vuil en modder en zand in je huis, en iedereen mag bij mij komen hoor, ik heb een heel schoon huis.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^