Uitgaan na het eten? Of ervoor?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Hoi,

Ik krijg over een paar weken een frans bulldogje en dit weekend had ik er een van een vriendin te logeren om even te "oefenen" (deze is 3 jaar oud) en te kijken of ik het wel echt zo leuk vind als ik dacht. Het was hartstikke leuk en ben nu alleen maar nog enthousiaster. Er was alleen iets wat me op viel bij de andere hond: namelijk dat hij vóór het eten uit moest en niet na het eten? Ik vroeg me af of dat klopt, ook ivm het zindelijk maken van mijn puppy. Ik dacht juist dat je ze gelijk na het eten moest uitlaten. Klopt dat? Of is dat alleen als je ze zindelijk wilt krijgen? Of moet je zelfs dan niet gelijk uitgaan na het eten?

 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Als je ze gelijk na het eten uitlaat dan kunnen ze problemen met hun maag krijgen, iemand anders kan je vertellen hoe het heet, maar ik weet het zo niet uit mijn hoofd.

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Je kunt je hond idd beter voor het eten uitlaten dan erna. 

Ik heb toen geleerd (maar dat zal misschien iedereen anders doen) dat je een hond tot min een half uur na het eten rust moet geven. Dit om maagkanteling te voorkomen. 

Ook als pup liet ik Gijs naar buiten voor het eten en na het eten rust in de bench. Na een uurtje liet ik hem dan plassen. 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Bedankt voor de snelle reactie. Ik was er tot een paar dagen geleden heilig van overtuigt dat je je puppy zo snel mogelijk na het eten moest uitlaten. Fijn dat ik van te voren weet dat het ongezond is en er niet pas achter kom als het te laat is :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lissy, een pup gaat NA het eten altijd even naar buiten , plassen en poepen, zonder te wandelen, dus even uit meer niet.
slapen eruit, spelen eruit, en gegeten ook even eruit, niet mee wandelen, alleen zich ontlasten, dat is alles. een pup moet echt dan wat doen als tie gegeten heeft.
is ze volwassen dan is uitlaten na het eten niet meer aan de orde, het liefst geef je dan eten voor het slapen gaan, zodat de vertering rustig kan gebeuren, uitbuiken heet dat , en dat kan dan de hele nacht duren.

een volwassen hond uitlaten direkt na het eten kan, maar dan ook even plassen en meer niet, echt uitlaten nee dat is niet goed. lekker dan laten uitbuiken, zodat de hond weinig of geen last heeft van een maagdraaiing slechte vertering.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als mams eten geeft, dan stimuleerd mams de pups om NA het eten te poepen en eventueel te plassen, zo ook bij een pup wat je net in huis hebt.

en dan is er geen gewandel Na het eten, maar even zich ontlasten, en hoe ouder je pup wordt dan is er geen sprake meer van na het eten direkt uit, dan geef je je hond zijn eten en wacht je even, en dan nog geen lange wandeling maken want eten verteerd niet in een half uurtje.... vandaar na het eten even een plasje maken na een half uur of poepen en dan voor de rest lekker uitbuiken.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Inderdaad, zoals Willemijn zegt, een pup laat je best even plassen na het eten (anders heb je misschien een ongelukje in huis). Een volwassen hond wandelen voor het eten, of na het eten als je wat wacht (hier gaan we altijd een uur na het eten naar buiten). 

 

Goeie uitleg Willemijn, dat wist ik helemaal niet (van mams die pups stimuleert na het eten) 

 

Lissy, veel succes met je pup! 

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Inderdaad, zoals Willemijn zegt, een pup laat je best even plassen na het eten (anders heb je misschien een ongelukje in huis). Een volwassen hond wandelen voor het eten, of na het eten als je wat wacht (hier gaan we altijd een uur na het eten naar buiten). 
 
Goeie uitleg Willemijn, dat wist ik helemaal niet (van mams die pups stimuleert na het eten) 
 
Lissy, veel succes met je pup!  "

 Heb het bij ons thuis zelf wel moeten doen toen ik jonger was(1 van die pups is ook naar mij vernoemd)

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Bedankt Willemijn en Lynn! Super fijn dat jullie hebben gereageerd. 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

jenny hoe bedoel je?

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" jenny hoe bedoel je? "

 OH, dat stimuleren van de pups na het eten, heb ik vroeger wel moeten doen, want de moeder deed het zelf niet. Gewoon met een doekje, en dan doen ze hun behoefte even, haha. Klinkt misschien vies maar het is nodig bij die minipups.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Wij hebben sinds 2.5 weken een pup en wij laten hem na zijn maaltijd altijd even uit. We proberen hem op vaste tijden eten te geven. Bij een pup is dat niet altijd even makkelijk ivm hun schoonheidsslaapjes. Maar toch lukt dit aardig en hij is er al aan gewend dat we na het eten even naar buiten gaan. Als je de pup gewoon even uit laat voor een plasje/poepje kan het volgens mij geen kwaad. Voordeel bij ons is dat hij na zijn wandeling lekker gaat slapen, zodat zijn lichaampje alles rustig kan verteren! Veel plezier met je pup!

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Met wandeling bedoel ik de paar meter van ons huis naar het grasveldje, dus niet uitgebreid laten lopen. Plassen/poepen en weer terug.

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey 3 doggies

honden foto van Fem & Joey

Toen onze pup 9 weken was en nog niet zindelijk lieten we hem 10 min na het eten naar buiten om ongelukjes te voorkomen.

Nu is hij bijna 14 weken en laten we hem juist voor het eten uit,vooral s ochtends.Als ik m eerst eten geef redt hij het niet met ophouden.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Bedankt voor de reacties allemaal! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Toen we Black met 8 weken oud kregen, stond ik soms elk half uur buiten.

Voor het eten, na het eten, na het spelen, na het slapen etc.

Dat moest dan ook meteen, hij kon het geen minuut ophouden.

En elke keer kwamen er ook plasjes.

De eerste 2 weken ongeveer, moest ik na het eten ook na ongeveer een kwartier met hem naar buiten.

Vanaf dat hij 12 weken was, ging het al wat makkelijker.

En eigenlijk vanaf 4 a 5 maanden is hij helemaal zindelijk.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Zonder de rest gelezen te hebben.
Pupjes kunnen het beste na slapen, spelen én eten erna naar buiten , alleen niet te druk maken of een lange wandeling maar even een kakske en plassen méér niét.

Onze honden hier hebben ná het eten verplichte rust omdat anders de kans lopen op een maagkanteling.
Dat is in de meeste gevallen dodelijk.
Zij mogen ook niet spelen
Wij honden 45 minuten aan voor rusttijd.

honden page profiel Kiek & KodaKiek & Koda

honden foto van Kiek & Koda

Ik heb altijd 'geleerd' van mijn moeder (toen wij Storm hadden, lab, eerste hond) dat hij na het lopen eten moest krijgen. Dit om een maagkanteling te voorkomen. Koda geef ik ook na het lopen eten.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Hier worden alle honden vóór het eten uitgelaten...Daarna rust.

Een moeder in het nest gaat meteen als zij begint met voeden de puppen stimuleren dus niet na het voeden...De puppen slapen als ze begint met voeden en bij het wakker worden verzorgt ze deze het eerst.

Bovendien zit het eten echt niet zo snel in de darmen...

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Bedankt voor alle reacties! Ik ga haar gewoon voor het eten echt uitlaten en stukje wandelen en na het eten alleen even een plasje doen :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^