Honden last van de warmte? Weer dierenarts zo...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Hebben jullie honden last van de warmte?
Hier ging het normaal goed. Maar Dewan had een aantal jaar geleden hotspot gehad in zijn kraag en dat was nogal hevig.. pas op zijn buik weer en afkloppen dat gaat nu goed.

Maar nu is Bram aan de beurt.. we merkten het op omdat hij hier niet meer wilde zwemmen en hij is dol op water...

Hele kraag weer rood en het gaat dezelfde kant op als Dewan. Toch even een afspraak gemaakt en zo langs de dierenarts, hij krabt veel, hij stinkt ook echt en de huid in de hals/kraag is rood.. hopelijk zij we er bij Bram nu op tijd bij om een serie injecties te besparen om het tegen te houden..

Wordt vervolgd...

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Tjibbe had het ook altijd in de zomer, maar sinds we erachter zijn dat hij allergisch is voor kip blijven de hotspots uit. In de winter waren er bij hem ook wel schilfers en rode plekken te bekennen.

Misschien helpt het om je honden te laten trimmen zodat het minder gaat broeien? En wij kregen van de DA ook het advies om hem vaker te wassen. Hoe stom het ook klink, maar het hielp wel.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Is het geen broei in de vacht?

Als de hond te lang nat blijft gaat het broeien

heel goed afdrogen dus met dit weer of droogblazen met waterblazer

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Het is een acute reactie op zijn hevige allergieën (voor grassen en brandnetels).

Er wordt nu een deel onderzocht om te kijken of er ook een bacterie aanwezig is, als dat zo is dan antibiotica en anders tabletjes tegen de jeuk en ontstekingsremmend...

Vanavond of morgen ook wassen.

Qua stank, is echt van de huid nu door de allergie.. hij is begin van de week nog gewassen ook daardoor maar komt terug..dus zit wel degelijk iets wat niet goed (wat dus ook komt door de allergie)...

Dus krijgen eind van de middag/begin van de avond te horen of het wel of geen bacterie is... en dan kan het tabletje worden gegeven en kan hij wel even rustig slapen vandaag maar wel veel drinken, maar goed... dat is beter dan zoveel krabben... :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en let op het plassen, het zal een kuurtje prednisolon zijn ? goed tegen de jeuk, maar plassen en drinken hoort daar bij. wat meer uitlaten dan, maar je hond zal dat zeker aangeven. en let even op het eet gedrag, nou weet ik niet of je hond dat krijgt, maar omdat je er bij schrijft veel drinken, en dat gebeurt bij dit medicatie middel.

en wat vervelend die hotspots... allergie ja heel vervelend, wat zwemmen betreft, direkt drogen na het zwemmen met een goede zeem en daarna blazen, hoop dat je er een hebt, dat is echt ideaal, je blaast de vacht open, zelfs als het warm is en niet gezwommen heeft kan je de vacht mooi open blazen.

ik hoop echt dat je er snel van af bent, zeker nu met dit warme weer, niet leuk voor je hond.

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Hij heeft Moderin 4 mg per tablet.. eerst 3 tabletten per dag, dan 2 tabletten etc om weer goed af te bouwen.
Hopen dat het geen bacterie is want antibiotica is ook maar rommel :-)

Na het zwemmen drogen we hem altijd goed af en dat is ook zeker de oorzaak niet van wat hij nu heeft, helaas die vervelende allergieën...

Dankjewel ik hoop ook dat het snel beter gaat :-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

Volgende forumvraag: Cooling Coat, tips gevraagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^