hond haalt hond terug?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Gisteren was ik met mijn hond in een losloopgebied. Als er andere honden in het losloopgebied zijn, dan luistert mijn hond meestal slecht. Vaak loop ik dan het losloopgebied uit en ga ik mij verstoppen. Als ik dat ga doen komt mij hond mij altijd wel zoeken. Gister deed ik dit dus weer en mijn hond ging mij toen zoeken. Opeens kwam een herder achter mijn hond aan en begon te blaffen, mijn hond liep toen met de herder terug naar het losloopgebied en daarna ging mijn hond nog een keer het losloopgebied uitlopen en er gebeurde precies het zelfde. Nu is mijn vraag; waarom doet de herder dit? Wil de herder mijn hond beschermen?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Nee, de herder deed wat zijn naam al zegt "herderen"

Het is de taak en verantwoordelijkheid van de eigenaar van de herder dit te voorkomen, want niet alle honden zijn hier van gediend, zeker niet als ze zelf een opdracht krijgen van hun eigen baas.

Heeft niets met beschermen te maken, is puur herder gedrag, iets wat de herder op "eigen" zou moeten richten en ten alle tijden door de eigenaar in de hand gehouden moet worden.

Persoonlijk zou ik trouwens mijn eigen hond in het gebied aanlijnen en samen het gebied verlaten, maar dat is mijn persoonlijke insteek ;-)

Volgende forumvraag: Mack word al een flinke jongen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^