schijndracht hond???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Neeeeeee, geen bananen doos........
Daar zitten stoffen in die gevaarlijk zijn voor pups en kittens.

Nooooooit zo'n doos in huis halen. "

 

Het was ook niet als serieus advies bedoeld.., sorry.

Het ging er mij om dat als ts helemaal niks weet en straks opeens met pups zit omdat een röntgen schijnbaar 'gevaarlijk' zou zijn, ze helemaal niets voorbereid heeft.

 

Maar goed dat je het even meld van de gevaarlijke stoffen.., niet bij stil gestaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"  

Het was ook niet als serieus advies bedoeld.., sorry.

Het ging er mij om dat als ts helemaal niks weet en straks opeens met pups zit omdat een röntgen schijnbaar 'gevaarlijk' zou zijn, ze helemaal niets voorbereid heeft.

 

Maar goed dat je het even meld van de gevaarlijke stoffen.., niet bij stil gestaan. "

 




Nee maar soms nemen mensen hier wel alles serieus, als iemand zegt haal een bananendoos voor de pups doen ze dit. Maar niemand houd er rekening mee dat er over de bananen spul gespoten wordt om ze goed te houden tijdens de lange reis. Dit spul trekt in de doos en is dodelijk voor pups en kittens.

Daarom reageerde ik ook gelijk dat ze dit absoluut niet moet doen. Het geeft niet dat jij dat niet weet, nu weet je het wel en voor de volgende keer kan jij iemand waarschuwen die dit wil doen ;-) ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik wilde de 'bananendoos' al weghalen..., maar ik laat het maar gewoon staan als waarschuwing voor andere lezers/volgers...., voor mijn dames zal ik nooit een (alternatieve)werpkist nodig hebben 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ik blijf er bij dat ts duidelijkheid moet hebben (misschien heeft de teef ondertussen al geworpen) 

Of een fokker er voor kiest om wel of niet een röntgen te laten maken zal vooral op eigen ervaring zijn en ik zou het zelf denk ik ook doen..., juist om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

 

Nu is de situatie dat een totaal onervaren iemand na een ongewenste dekking met een mogelijk hoog zwangere teef zit..., dan moet je toch gewoon zekerheid hebben hoe of wat.

 

Zal lekker zijn..., we wachten wel af en halen desnoods een bananendoos bij Appie, want daar kunnen de pups ook wel in geboren worden.

 

Nee.., zekerheid boven alles..., voor de teef, voor de eventuele pups, maar ook voor de ts en bijvoorbeeld de DA die straks toch hoogstwaarschijnlijk wel bijstand zal moeten gaan verlenen. "

 



Onderaan pagina 1 staat al het antwoord van de TS.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"  

Onderaan pagina 1 staat al het antwoord van de TS. "

 

Dat krijg je met verhitte discussies..., dan mis ik opeens iets

 

Gelukkig neemt ts de signalen serieus, ondanks dat de DA geen pups gezien heeft en bereidt ze zich voor op een nest.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nog 1 ding wat ik eigenlijk ook bij mijn andere stukjes had neer moeten zetten.

Ik ben geen fokker, ik zal geen fokker worden en ik weet er dus ook weinig vanaf. Hier hebben wel een aantal fokkers gereageerd met ervaring, die weten wat ze doen. Ik geef hun dus ook het voordeel van de twijfel.

Laten we eerlijk zijn, we kunnen overal wel een wetenschappelijk onderzoek vinden waarom het een beter is, en waarom het een slechter is. Ik vertrouw liever op de ervaring van mensen die er vaak mee te maken krijgen. Wetenschappelijk onderzoek zijn uiteindelijk maar cijfertjes. Vaak weet je niet wat er allemaal mee geteld heeft (hoeveel honden?, er zit een verschil tussen 100 en 10000 honden bijvoorbeeld) Ik vind het erg moeilijk om een wetenschappelijk onderzoek te vertrouwen omdat je simpelweg niet weet aan welke normen hij voldoet. Tegenwoordig kunnen we ook kanker krijgen van te veel brood eten, wat is te veel brood, 4 sneden of 20 sneden? Wat is het percentage op de gehele mensheid? Gaat er 0,001 procent last van krijgen (wat een verhoging is) of 1 procent (wat ook een verhoging is) Vaak word er alleen gezegd een verhoogde kans. Terwijl het allemaal reuze mee valt. Je hebt meer kans om 8 keer neer te storten met een vliegtuig dan om 1 keer geraakt te worden met de bliksem. Het staat allemaal in perspectief en daarom is het erg moeilijk om een goed wetenschappelijk onderzoek te vinden waarbij je niet om de tuin word geleid.

(daarbuiten blijf ik wel een voorstander van beleefd met elkaar omgaan of niet reageren)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  

Met een echo kan de zwangere baarmoeder vanaf 21 dagen herkend worden, maar de vruchten zijn duidelijker te zien na de 26e dag of het einde van de 4e week van de zwangerschap. Net als bij het voelen van de buik is het aantal puppies in de baarmoeder vaak niet betrouwbaar vast te stellen. Wel kan gekeken worden of er levende pups aanwezig zijn door naar de hartjes te kijken. Ook in een later stadium van de dracht kan echografisch beoordeeld worden of alles nog naar wens gaat. 

 

Röntgenfoto

Na 45 dagen zijn de botten van de pups zover ontwikkeld dat ze op een röntgenfoto te zien kunnen zijn. De pups zijn duidelijker te zien na 52 dagen dracht, op dit moment kan het aantal pups geteld worden. 

Is het belangrijk om te weten hoeveel pups er in de baarmoeder zitten?

In sommige gevallen is het verstandig om te weten hoeveel pups er in de baarmoeder zitten. Het is namelijk zo dat de bevalling van een klein aantal pups langer op zich laat wachten dan een groot nest. Hierdoor kunnen de pups van een klein nest langer doorgroeien en soms zelfs te groot worden voor een probleemloze bevalling.

Bij een nest van 3 of minder jongen moet worden ingegrepen als ze nog niet geboren zijn op de 66e of 67e dag. Als er meer dan 3 jongen in de baarmoeder zitten, kan afgewacht worden tot de 69e of 70e dag. Dit is vooral theoretisch zo, vaak is vroeger ingrijpen noodzakelijk, omdat de teef niet meer voldoende kan eten en/of rusten.  Er zal dan een keizersnede uitgevoerd moeten worden.

Vooral bepaalde rassen kunnen problemen met de bevalling hebben, zoals de Franse en Engelse Bulldog, de Chihuahua, Schotse Terriër, Boston Terriër, Sealyham Terriër. "

 




Bedankt voor de informatie!
Duidelijk.

Ik heb na wat dingen te hebben gelezen voor mezelf wel een idee hoe ik het zou doen mocht ik ooit eens fokken.
Met 4 weken een echo ter bevestiging van zwangerschap.
Daar heb je geen foto voor nodig. Zou ik geen straling van röntgenfoto voor doen. Laatste periode nog 1 echo om te kijken of het een groter of kleiner nest is. Een globale indicatie snap dat de foto duidelijker is. Mits de teef het makkelijk toestaat zonder te veel gedoe. Is het een klein nest vermoedelijk en het zit er wat langer met kans op doorgroeien tot te grote pups voor de teef en moeilijke bevalling een foto. Of als de teef blijft persen en er komt niets en je vertrouwt het niet.
Gaat alles op schema volgens boekje zou ik het bij echo's houden en afwachten wat het aantal precies is.

honden page profiel yvetteyvette

Tot nu toe 5 gezonde pups! ;-)

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"

Tot nu toe 5 gezonde pups! ;-)


 

"


dus toch.
veel succes voor mams en voor jou.

ga je het pension nog aanspraakelijk stellen voor eventuele kosten? of wisten ze niet dat jou hond loops was?

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

succes!!  ik hoop dat alles zo goed blijft gaan!!

 

hoop wel dat je je toch een beetje hebt kunnen inlezen over nestjes en over de eventuele verzorging? (je kan ze het best en zeker in het begin elke dag wegen zo weet je dat ze genoeg bijkomen en voldoende voeding opnemen, enz...........).

en dat jij of iemand anders er ook ( zeker de eerste weken) bij kan blijven elke dag ?

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" Tot nu toe 5 gezonde pups! <img class=" />

  "

 



Je meent het!
Nogmaals....zoek voor de pups een andere da....een da die met 5 wkn een xray maakt om te kijken of een teef drachtig is beeft hier totaal geen verstand van.
Heel veel succes verder met de bevalling!

Wat ook best raar is....als 5 pups.
Dan had jij toch moeten zien dat ze duidelijk dik was en de pups kunnen voelen....

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

En dan heb je een nestje pups, het zal je maar gebeuren.

Heel veel succes met je pups en verwen het moedertje maar lekker!

Probeer er nu ze er zijn wel van te genieten hé? Was vast niet de bedoeling maar het is nu eenmaal zo.

 

Denk er ook aan om misschien nu al te gaan zoeken naar geschikte baasjes. Die vinden het vast leuk om zo vroeg mogelijk de ontwikkelingen van de pups te volgen. Is het ook meteen duidelijker dat het hier niet om broodfok gaat maar om een oeps-nestje.

 

Ik weet niet of het al ergens staat, maar weet je wat voor hond de vader is?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Spannend, Yvette! Uit ervaring weet ik dat als het goed gaat, het een geweldige ervaring is! De toedracht en alle problemen er omheen even daar gelaten.

Weet je trouwens ook door wat voor ras je teefje gedekt is? Enne... Ik zou hier zeker even met het pension over praten want dit is niet niks...

Ik moet trouwens wel met Cabasja mee gaan, je had de pups allang kunnen voelen of zo. Ik kon zelf de pups met (geloof ik) 7 weken al voelen, heel duidelijk zelfs. Hoe kan het dat jij ze niet gevoeld hebt dan?

Succes verder!

honden page profiel yvetteyvette

Ik zal proberen alle vragen te beantwoorden. 

Heb nog nooit ervaring gehad met zwangere honden of iets anders. 

 

Of ik iets gezien/gevoeld had; ze werd dikker maar dat zou ook schijnzwanger kunnen zijn werd mij verteld. Voelen probeerde ik maar tot vanochtend heb ik niets vreemds gevoeld. Dat er 5!!! Uit zouden komen had ik ook echt niet verwacht nadat de eerste eruit kwam.

 

Of ik met mijn huidige da verder ga; Absoluut niet! Heb veel vertrouwen in degene die ik vanavond aan de telefoon had en laat daar morgen ook de check door doen.

 

De vader van de pups is een Amerikaanse stafford.  

 

Bij het pension kunnen ze er niets aan doen want er was niet bekend (ook bij mij niet) dat ze loops was.

 

Ik ga voorlopig zelf op water en brood want de ontwormingen en entingen zullen me geld genoeg gaan kosten. Ik hoop dat ik een goed baasje voor ze zal vinden anders zit ik dadelijk met 8 honden te kijken ;-) (die ik overigens met liefde en plezier zal verzorgen) 

 

Zover ik nu weet zijn het 3 reutjes en 2 teefjes. Morgen eens beter kijken als Mercy (moeder) wat meer rust gekregen heeft. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh Jeetje.
Van schijnzwanger naar 5 pupjes.
Gelukkig heb je veel tips gehad.
Goed dat je overstapt van dieren arts.

Ondanks dat het niet de bedoeling was , wens ik je toch veel plezier met je pupjes.
Dat zal vast wel lukken denk ik ;-)

honden page profiel yvetteyvette

Ik kan helaas geen foto's toevoegen. Maar uiteindelijk zijn het 6 pups geworden.

Na een kort nachtje nu even douche en zorgen dat er een da naar komt kijken. 

Moeder doet het goed, ik ben ongelofelijk trots op haar! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nou, van harte gefeliciteerd en veel sukses gewenst met de 'opfok', de komende maanden.

 

En voortaan : je weet toch misschien wel wanneer je teef ongeveer loops moet worden?

 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

wat fijn dan het goed gaan ben echt super benieuwd naar de foto's.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  

Je meent het!
Nogmaals....zoek voor de pups een andere da....een da die met 5 wkn een xray maakt om te kijken of een teef drachtig is beeft hier totaal geen verstand van.
Heel veel succes verder met de bevalling!

Wat ook best raar is....als 5 pups.
Dan had jij toch moeten zien dat ze duidelijk dik was en de pups kunnen voelen.... "

 

Dat hoeft niet hoor, er zijn teefjes die echt niet heel erg veel buik krijgen. Als je niets vermoed denk je gewoon dat ze verdikt en dus minder eten moet krijgen....

 

Nu ja, veel succes met je 6 pups Yvette.

Wel vreemd dat je niet wist dat ze loops was, heb je haar weggebracht voor ze loops werd en heeft ze dan tot 15 dagen in het pension gezeten? Alleszins een slecht pension want een loopse teef kan je vanaf dag 1 toch echt wel onderscheiden van een niet-loopse teef: dikke vulva en uitscheiding. Dat zie je toch zo tenzij je nooit met de honden bent bezig geweest.... Daarvoor hoef je echt niet erg nauw te kijken hoor. Ook de aantrok van reuen, die je teefje moet gehad hebben in het pension zou meteen een belletje moeten doen rinkelen. Eigenaren van loopse teven en eigenaren van reuen weten maar al te goed hoe aantrekkelijk een loopse teef is en hoe moeilijk het is om je reu dan bij je te houden of je teefje bij je te houden....

Erg onverantwoord van dat pension...

 

Zorg voor de pups ook voor een goede socialisatie, vergeet de ontwormingen en inentingen niet, geef de moeder voldoende eten, zorg voor een proper nest dan worden de pups ook sneller zindelijk, weeg de pups elke dag de eerste weken: de pups mogen niet afvallen, zijn alle placenta's eruit geraakt? Voel elke dag aan al haar tepels zodat je er snel bij bent als ze een ontsteking ontwikkeld, probeer nu alvast al baasjes te vinden, ...

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Vergeet ook niet dat je verplicht bent de pups met 6 weken een chip te laten zetten bij de dierenarts.
Ook ben je verplicht dit chipnummer eerst op jou naam te zetten en als ze je huis verlaten moet het chipnummer over gezet worden naar de nieuwe eigenaar. Zo kunnen instanties altijd achterhalen waar de pup vandaan komt.

Dit is sinds 2013 verplicht, houd hier rekening mee. Doe je dit niet ben je strafbaar.

Veel succes met de pups.


Ik sluit me verder wel bij Cabasja aan, 6 pups moet je zien, de teef is dan echt niet meer dik van een schijndracht. Daarbij duurt het bij een echte dracht langer voordat ze dik worden. En 6 pups had je echt wel kunnen voelen en zien bewegen met 7 weken.

Zorg er verder voor dat de dierenarts even langs komt (ga de 1e 3 weken absoluut niet heen met de teef of pups, laat ze bij jou thuis komen. Bij de DA is te veel gevaar op besmetting van bacterie of infectie) om de pups te controleren en om de teef een oxytocine spuit te geven, hierdoor trekt de baarmoeder samen om hem helemaal leeg te maken en zorgt ervoor dat de melkproductie goed op gang komt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Nou Yvette..., ik geloof dat we je mogen feliciteren...., pffff, 6 onverwachtse pupsels.., dat gaat een gezellige bende worden straks 

 

Goed dat de DA straks langskomt om de mams en de pups te controleren.

Heel veel plezier, sterkte en succes...., hopelijk gaat het je lukken om nog een foto te plaatsen, want ik ben nu toch wel nieuwsgierig naar het nieuwe volk 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Toch proficiat met de puppen...Beetje dubbel uiteraard maar hopelijk geniet je van het nestje.

Verder sluit ik me aan bij Cabasja en Veronique.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Denk je er overigens over een pup te houden?

Gewoon nieuwsgierig.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Nou, dat gaat een aparte kruising worden 

Hopelijk vind je goede thuisjes voor ze allemaal.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

6 pups! Gelukkig is alles goed gegaan. Wat voor hond heb je nog meer?

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"  

Dat hoeft niet hoor, er zijn teefjes die echt niet heel erg veel buik krijgen. Als je niets vermoed denk je gewoon dat ze verdikt en dus minder eten moet krijgen....

 

Nu ja, veel succes met je 6 pups Yvette.

Wel vreemd dat je niet wist dat ze loops was, heb je haar weggebracht voor ze loops werd en heeft ze dan tot 15 dagen in het pension gezeten? Alleszins een slecht pension want een loopse teef kan je vanaf dag 1 toch echt wel onderscheiden van een niet-loopse teef: dikke vulva en uitscheiding. Dat zie je toch zo tenzij je nooit met de honden bent bezig geweest.... Daarvoor hoef je echt niet erg nauw te kijken hoor. Ook de aantrok van reuen, die je teefje moet gehad hebben in het pension zou meteen een belletje moeten doen rinkelen. Eigenaren van loopse teven en eigenaren van reuen weten maar al te goed hoe aantrekkelijk een loopse teef is en hoe moeilijk het is om je reu dan bij je te houden of je teefje bij je te houden....

Erg onverantwoord van dat pension...

 

Zorg voor de pups ook voor een goede socialisatie, vergeet de ontwormingen en inentingen niet, geef de moeder voldoende eten, zorg voor een proper nest dan worden de pups ook sneller zindelijk, weeg de pups elke dag de eerste weken: de pups mogen niet afvallen, zijn alle placenta's eruit geraakt? Voel elke dag aan al haar tepels zodat je er snel bij bent als ze een ontsteking ontwikkeld, probeer nu alvast al baasjes te vinden, ... "

 




Na....jij denkt dat 6 pups niet te zien zijn.....
Bij 2 miss 3 pups niet,maar geloof me bij 6 pups echt wel.
Ik heb zelf nu 21 nestjes gefokt...van 1 pup 2 pups en tot 8 pups......geloof me je ziet het.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  


Na....jij denkt dat 6 pups niet te zien zijn.....
Bij 2 miss 3 pups niet,maar geloof me bij 6 pups echt wel.
Ik heb zelf nu 21 nestjes gefokt...van 1 pup 2 pups en tot 8 pups......geloof me je ziet het. "

 

Ja ik heb geen idee hoor, zelf nog niet een nest gehad maar ik kan me wel voorstellen dat als je echt niets weet over bloemetjes en bijtjes bij honden je dit wel kan aanzien als "ze heeft wormen" of "ze is verdikt" of "ach het zal wel schijndracht zijn"

Niet? De TS wist al niet dat haar teefje loops was dus dan kan dit toch niet zo uitzonderlijk zijn?

Ze stelde het schijndracht idee ook enkel in vraag een week voor de datum en omdat er uitvloei was...
Alleja, ik weet dat ik het zou zien maar ik zou dan ook graag willen dat mijn toekomstig teefje drachtig is  Maar kan toch?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"  

Ja ik heb geen idee hoor, zelf nog niet een nest gehad maar ik kan me wel voorstellen dat als je echt niets weet over bloemetjes en bijtjes bij honden je dit wel kan aanzien als "ze heeft wormen" of "ze is verdikt" of "ach het zal wel schijndracht zijn"

Niet? De TS wist al niet dat haar teefje loops was dus dan kan dit toch niet zo uitzonderlijk zijn?

Ze stelde het schijndracht idee ook enkel in vraag een week voor de datum en omdat er uitvloei was...Alleja, ik weet dat ik het zou zien maar ik zou dan ook graag willen dat mijn toekomstig teefje drachtig is  Maar kan toch? "

 



kijk dan even bij Veronique haar topic...Haar teefje is 5 weken en dat zie je echt wel. Het teefje van ts was 9 weken dus zie je dit nog duidelijker.....

Ts heeft ook veel opgezocht via internet vertelt ze dus dan komt ze ook foto's tegen van drachtige honden lijkt mij....

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  

kijk dan even bij Veronique haar topic...Haar teefje is 5 weken en dat zie je echt wel. Het teefje van ts was 9 weken dus zie je dit nog duidelijker.....

Ts heeft ook veel opgezocht via internet vertelt ze dus dan komt ze ook foto's tegen van drachtige honden lijkt mij.... "

 

Ja je hebt gelijk, je ziet het. Ik vind het ook vreemd dat ze het niet zag, ik probeer haar niet schoon te praten hoor. Ik wil maar zeggen dat het in mijn ogen best wel kan dat ze zag dat haar teefje anders was maar dit toeschreef aan schijndracht, wormen, te dik worden, ...

Als je nog niet weet wanneer een teefje loops is en de signalen hiervan niet kan zien (snap ook niet dat in een pension dat niet gezien is) kan het toch zijn dat je denkt ach het zal dat of dit wel zijn?

 

Mij lijkt deze TS eerder "niet-weten" dan "niet-willen-weten"

daarom dat ik opperde dat ze de dikke buik aanzag voor iets anders als pups...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy



Hier Jay-Dee drachtig van 4 puppen in de 8e week van de dracht, zelfs aan haar is goed en erg duidelijk te zien dat ze daadwerkelijk drachtig is.
Zo ziet een schijndracht er echt niet uit.

Nou moet ik wel zeggen dat Jay-Dee nu al dikker is met 5 weken dan dat ze hier met 8 weken was

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Mijn chihuahua zwanger??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^