mag mijn hond mee naar huis met parvo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

monica (Gast)

Mijn hondje van anderhalf jaar heeft parvo opgelopen, waarschijnlijk van de pup van de buren die het helaas niet heeft overleefd. Ik ben donderdag voor de eerste keer met hem naar de dierenarts geweest en die zei dat het geen parvo was en heeft tabletten voor de diarree en het braken gegeven. Vrijdag teruggegaan naar een andere dierenarts die zei dat als hij in de middag niet wat meer zichzelf werd we terug moesten komen in de avond en dat hebben we gedaan. We kwamen toen weer terecht bij een andere dierenarts en ik voelde me totaal niet serieus genomen omdat ze me gewoon uit stond te lachen. Ze heeft getest op parvo en het bleek inderdaad parvo te zijn. Hij is aan het infuus geweest en daarna mee naar huis gestuurd omdat het zelf over zou moeten gaan. Ik vertrouw het totaal niet omdat ik overal lees dat ze een intensieve behandeling nodig hebben. Kan iemand me wijzer maken of hij wel mee naar huis had gemogen? Het gaat nog steeds erg slecht met hem en we kennen ons hondje niet meer terug.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat klopt je hondje heeft intensieve zorg nodig, thuis kan je die niet geven, is de hond herstellende dan kan je hem gerust thuis verder behandelen, geen bezoek van mensen die ook honden hebben.

zou een andere dierenarts bellen, of kliniek en daar voorleggen dat er is geconstateerd dat je hond parvo heeft, misschien weten zij een goede oplossing voor je hond.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Naar een andere dierenarts gaan hoor! Niet alle dierenartsen zijn goed! Veel niet zelfs!

Misschien even informeren in jouw omgeving wat een betrokken goede dierenarts is en er snel naartoe!

 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ik schrik hier heel erg van. Het feit dat de Da daar zo onverantwoordelijk mee omgaat.

Zodra je het vermoeden hebt dat er Parvo in het spel is, zou je alle voorzorgsmaatregelen als Da moeten nemen om besmetting te voorkomen.

Dit betekent ook dat je niet zomaar in de wachtkamer kan gaan zitten en dat je hond in Quarantaine moet. Ik weet niet of dit wel is gebeurd.

Indien je hond stabiel is zit er inderdaad niets anders op dan afwachten of dat hij zal herstellen, want de ziekte zelf is niet te behandelen alleen de symptomen kunnen bij de Da behandeld worden.

 

Ik snap dat ze jullie naar huis hebben gestuurd, want een hond met Parvo wil je liever niet in je praktijk, maar dan moet het wel verantwoord zijn om de hond naar huis te sturen.

Dit kan ik niet beoordelen, maar als jij twijfelt bel een andere dierenarts en leg de situatie uit zou ik adviseren. Het kan goed gaan, maar ook ineens omslaan en thuis zijn niet de faciliteiten aanwezig om je hond dan bij te staan.

 

Heel veel sterkte en ik hoop dat je hond er gewoon doorheen komt en dat kan ook.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^