Wanneer ben jij de bench gaan afbouwen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Deze vraag is even heel specifiek voor mensen die begonnen zijn met bench, en dit later afgebouwt hebben.

lexie slaapt 's nachts los, maar gaat overdag als ik weg ben nog in de bench. Zij is hooguit 5 uur in de week alleen, waarvan 1 dag 3 uur. Kan ze allemaal super. Ik neem het altijd op, en nooit een kik.

nu wil ik haar uiteindelijk die uurtjes ook gewoon los gaan laten. Sowieso wacht ik tot na het wisselen, en zal hij tot eind puberteit blijven staan. Maar zijn jullie voor het puberen al af gaan bouwen, en zo ja hoe ging dat, of hebben jullie het zekere voor het onzekere genomen en gewacht tot erna?

Haar bench is heel groot dus voor ruimte hoef ik het niet te doen, maar ik wil dat ze gewoon lekker haar ding kan doen en met de kat kan tutten als ik weg ben.

ik ga er trouwens vanuit dat ze dan ook opnieuw moeten wennen aan alleen zijn, maar dat dit veel sneller gaat?

brand los!

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Saar gaat niet meer in de bench omdat ze er simpelweg uitgegroeid is. Nu zit ze, als wij weg zijn, in de gang. Daar ligt haar kussen en er is een traphekje zodat ze niet naar boven kan. Ze heeft er de ruimte om rond te lopen en niet teveel prikkels (in onze voordeur zit maar een heel klein raampje).

 

Ik ben begonnen met haar in de bench op haar nieuwe plek te zetten (eerst sliep ze in de bench in de woonkamer). Daarna een weekje wel in de bench, maar met de deur open. Daarna de bench open en haar kussen ernaast. En nu slaapt ze gewoon op haar kussen. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Jeetje wat is Saar al een reus dan! Een aparte plek is hier niet mogelijk dus daarom dacht ik aan na de puberteit, want ik hou mijn meubels, kabels en vooral hondje graag heel hihi.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Bij ons was de bench gekomen voor de zindelijkheidstraining en eventueel sloopgedrag. Je snapt hem al, Noah was vrij snel zindelijk en sloopgedrag heeft hij nooit vertoond 

 

Wij hebben inderdaad gewacht tot na het wisselen (van de tanden en kiezen), omdat ze dan nog wel eens een terugval kunnen hebben in de zindelijkheid, maar verder zijn we er gewoon van de ene op de andere dag mee gestopt haha.

 

Waarom? Het doel van de bench was er niet meer (het voorkomen van sloopgedrag en de zindelijkheidstraining). Noah protesteerde niet om in de bench te gaan, maar echt leuk vond hij het niet (hij ging er bijv. nooit uit zichzelf in liggen, maar koos altijd voor z'n mand). 

 

Eigenlijk ging het gelijk goed, hij bleef in z'n mand slapen en ging op de tegels liggen als hij het te warm had 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Bij ons was de bench gekomen voor de zindelijkheidstraining en eventueel sloopgedrag. Je snapt hem al, Noah was vrij snel zindelijk en sloopgedrag heeft hij nooit vertoond 
 
Wij hebben inderdaad gewacht tot na het wisselen (van de tanden en kiezen), omdat ze dan nog wel eens een terugval kunnen hebben in de zindelijkheid, maar verder zijn we er gewoon van de ene op de andere dag mee gestopt haha.
 
Waarom? Het doel van de bench was er niet meer (het voorkomen van sloopgedrag en de zindelijkheidstraining). Noah protesteerde niet om in de bench te gaan, maar echt leuk vond hij het niet (hij ging er bijv. nooit uit zichzelf in liggen, maar koos altijd voor z'n mand). 
 
Eigenlijk ging het gelijk goed, hij bleef in z'n mand slapen en ging op de tegels liggen als hij het te warm had  "

 Hier hetzelfde doel inderdaad. Ook zij was snel zindelijk en sloopt alleen haar speeltjes, de kat en mij (bij wijze van he ;)). Op dit moment ligt haar mand in de bench, moet ik die er dan uit gaan halen? Ze vind het totaal geen straf en gaat er regelmatig op een dag zelf in liggen (behalve nu met wisselen dan)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft er vrij lang in gezeten, van juli 2011 (toen ze met 4 maanden bij ons kwam) tot begin december 2012 (toen we poes Puk hebben laten inslapen). 

Al had ze qua leeftijd en (gebrek aan) sloopgedrag wel eerder zonder gekund.

 

Ik vertrouwde haar simpelweg niet met Pukje. Mellow in de gang was ook geen optie, want voordeur met ramen, dan ziet ze álles en blaft ze óveral naar. Plus dat ze dan de trap op kon, wat ik geen goed plan vond (bang dat ze naar beneden zou vallen).

 

Toen we Pukje hebben laten inslapen, heb ik na een paar dagen het bench deurtje open gelaten, steeds wat verder. Tot ze haar hoofd er doorheen stak 'hee, dit klopt niet' en ze de volgende nacht lekker op de bank is gaan slapen 

Dus na een week sliep ze 's nachts gewoon waar ze wilde (kussen of bank). In de kerstvakantie heb ik overdag ook de bench open gelaten, we zouden even boodschappen gaan doen. Bleven iets langer weg, maar ze lag heerlijk languit op de bank 

Na kerst bench ingeklapt en al vrij snel verkocht.

 

Nooit gesloopt, sterker nog, volgens mij komt ze de bank niet af als ik niet thuis ben 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

"  Hier hetzelfde doel inderdaad. Ook zij was snel zindelijk en sloopt alleen haar speeltjes, de kat en mij (bij wijze van he ;-)). Op dit moment ligt haar mand in de bench, moet ik die er dan uit gaan halen? Ze vind het totaal geen straf en gaat er regelmatig op een dag zelf in liggen (behalve nu met wisselen dan) "

 Bij ons paste die gigantische mand van ons monster niet in de bench , dus die stond al los in de woonkamer.

Ik denk wel als je de bench weg wilt doen je de mand er eerst uit moet halen om te wennen.

Maar inderdaad eerst (Zoals Mellow al zei) het deurtje open laten en vanaf daar uitbouwen, komt helemaal goed!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ah fijn om jullie antwoorden te lezen! Die bank moet ik nog iets op verzinnen aangezien ik niet wil dat ze daar zonder uitnodiging op gaat (leer en scherpe nageltjes, nee bedankt) en dat nu al eens durft te doen... Hmmm hihi

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Hoi Sentina,

 

Wij zijn afgelopen maand pas begonnen met het afbouwen van de bench (toen Ozzy 7 maanden was). We hebben het niet eerder gedaan, simpelweg omdat we het niet aandurfden.

We laten Ozzy 's nachts uit te bench en dat gaat prima.

Overdags hebben we hem nu twee keer 3 kwartier alleen gelaten, en dat film ik via de laptop. De eerste keer ging meteen goed, de tweede keer was hij de eerste paar minuten druk met de kat aan het spelen (al zag de kat dat anders), en ging hij na vijf minuten rustig liggen.

 

Achteraf gezien hadden we best eerder kunnen beginnen met afbouwen.

 

Ik lees dat jij ook een kat hebt, hoe gaat dat met de hond?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"Met de kat tutten ...." Hahahaha die Lexie 

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

" Jeetje wat is Saar al een reus dan! Een aparte plek is hier niet mogelijk dus daarom dacht ik aan na de puberteit, want ik hou mijn meubels, kabels en vooral hondje graag heel hihi. "

 

Onze Grote Vriendelijke Reus 

honden page profiel ManièraManièra 3 doggies

honden foto van Manièra

Rupert heeft tot anderhalf jr in de bench geslapen. Hij ging op een gegeven moment niet graag de bench meer in en mijn man heeft een paar keer beneden geslapen en Rupert gewoon 'los' en dat ging prima. De bench is inmiddels weg. Ook overdag als hij soms een paar uur alleen is, gaat dat prima zonder bench, geen sloopgedrag, piepen én belangrijkste, de cavia's in redelijke open huisvesting laat hij gewoon met rust. ;-)

Ps. eerder hebben we het ook eens geprobeerd, maar toen was hij er nog niet aan toe.

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Gijs heeft tot bijna 1,5 jaar in de bench gezeten. 

Met een jaar ben ik begonnen met afbouwen. 

Maar toen gingen al mijn plaids en kussens er aan.

Dus weer in de bench. Maar met een klein boodschapje mocht hij los. Max 45 min. 

Ff denken in sept werd hij 1 en in Nov kwam ik thuis te zitten. Dus was hij een tijdje nooit alleen. Vanaf januari ben ik begonnen met therapeutisch werken. 2x in de week een half uur, week daarna 2x een uur en zo opbouwend. Toen hebben we ervoor gekozen om dit aan te grijpen Gijs heel rustig los in huis te laten. Vanaf midden Maart is de bench echt verdwenen. De kussens en plaids ruimen we op. Want die sloopt hij nog steeds af en toe. 

Het gaat echt super goed! Hij heeft een lekkere mand en sloopt verder niks. Piept en blaft niet.. 

Het enige, hij kreeg altijd een snoepje in zijn bench als we lang weg gingen. Nu staat hij dan echt bij die plek te kijken van huh? Ooww wacht ja die mand staat ergens anders. Haha.. 

 

Edit.. wij hebben eind januari een mand/bankje gemaakt voor Gijs en deze in de woonkamer gezet. Zodat Gijs alvast kon wennen aan en zijn nieuwe mand, en zijn nieuwe plek in huis. Heeft best lang geduurd voor hij hier in ging. Pas toen hij zijn mand prettig vond hebben we de bench een paar nachten open gelaten en daarna weggehaald

honden page profiel BlaiseBlaise 1 doggies

Ik heb nooit een bench gebruikt en zou die ook nooit gebruiken. Maar dat hangt natuurlijk samen met iemands persoonlijke situatie en voorkeuren.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

@Blaise, dat was niet de vraag! Daarom staat er ook specifiek voor mensen die met een bench begonnen zijn.

 

Hier is Wammes alleen in het begin 's nachts in de bench geweest. Wanneer ik met Willem ging wandelen zat hij er overdag ook even in. Ben hier al snel mee gestopt. Wammes vond het vreselijk in de bench en zelf vind ik het ook rotdingen....;-) 

Hij heeft nooit gesloopt.....tenminste, nog niet  en is nu 5 maanden, dus de pubertijd moet nog beginnen. 

 

Ik denk wel dat hij afleiding heeft omdat Willem er ook is om mee te spelen. Hoewel Willem eigenlijk ook nooit iets stuk gemaakt heeft en net als Wammes alleen de eerste weken 's nachts in de bench heeft geslapen. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Sorry.

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Hier staat nog steeds een bench in de kamer, Irene slaapt er in s'nachts en dat vind ze heerlijk. Een veilig gevoel. Ze is nu 11 jaar en dat is ze gewend, overdag liggen ze overal en de bench staat altijd open.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Sorry.
  "

 

Hihi

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Bo is nu 6 maanden en vorige maand zijn we 's nachts af gaan bouwen met de bench. Eigenlijk omdat hij voor het slapen gaan nog even rond mocht wandelen in de slaapkamer, maar hij ging al snel in de mand liggen slapen. Toen om en om wel/niet in de bench gedaan 's nachts afhankelijk van de situatie.
En nu gaat hij 's nachts nooit meer de bench in maar hij staat er nog wel. Hij gaat binnenkort naar beneden omdat ik hem er nog wel in wil hebben als we even weg zijn overdag. Sloopgedrag heeft hij nauwelijks. Hij heeft 2x geprobeerd in de tafelpoot te bijten en verder pakt hij zijn speeltjes/kluifjes.

Zeb (maltezer pup) (Gast)

Ons pupje ging altijd vlot slapen in zijn bench, maar vanaf hij wakker werd 's nachts, begon hij te huilen/blaffen/buiten in bench om er uit te kunnen..

We hadden toch wat bang voor de zindelijkheid, maar toen Zeb 5 maanden was, hebben we hem gewoon beneden los laten slapen en ALLE problemen waren opgelost.

 

Hij deed geen pipi binnen 's nachts en hij blafte totaal niet meer. Hadden we dit eerder geweten, want nu hebben we 3 maanden amper geslapen..Overdag als we werken zijn zit hij ook gewoon los.

Zolang hij maar niet moet vastzitten, dan is ie gelukkig. De deugeniet!

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Aston slaapt nog overdag en 's nachts in de bench(maar niet de hele nacht, vanaf 5 uur mag hij op bed, als hij dan wakker wordt, dan heb ik tenminste zelf ook wat uurtjes geslapen) Als ik dat niet doe dan gaat meneer niet slapen en ik kan hem niet STEEDS onder de deken in slaap sussen. Ik denk dat we rond de 6/7 maand dat wel kunnen gaan afbouwen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Bij Sascha zijn we er na de pubertijd mee gestopt. Ze sloopte niet meer, was zindelijk en minder hyper. Ook was het alleen blijven goed opgebouwd na een jaar.

 

Bij Odi zijn we ermee begonnen, maar na nacht twee ook weer mee gestopt. Hij was panisch in dat ding... Terwijl hij los gewoon heerlijk naast de bank ging liggen.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Bij Sascha zijn we er na de pubertijd mee gestopt. Ze sloopte niet meer, was zindelijk en minder hyper. Ook was het alleen blijven goed opgebouwd na een jaar.
 
Bij Odi zijn we ermee begonnen, maar na nacht twee ook weer mee gestopt. Hij was panisch in dat ding... Terwijl hij los gewoon heerlijk naast de bank ging liggen. "

 Ligt maar net aan de hond, heh? Elke hond is anders, net als elk kind.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Ligt maar net aan de hond, heh? Elke hond is anders, net als elk kind. "

 

Precies! Met Sascha was het echt een uitkomst! Haar veilige plekje. 

 

Nu ligt Odi er trouwens wel graag in. Hij komt er zelfs niet uit als ik het deurtje open laat. Maar het heeft wel een jaar geduurd voordat hij er in wilde. Heb hem altijd zelf laten kiezen daarin.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier hebben we de bench tot een maand of 11 gebruikt.

We gingen verhuizen en hebben toen besloten om de bench niet meer te gebruiken. Ze werd er ook echt te groot voor (grootste maat bench ). We hebben 'm nog wel even neergezet toen we in het nieuwe huis zaten, zodat ze wist 'dit is mijn plekje', toen al snel het deurtje opengelaten 's nachts en na een paar dagen de hele bench weggedaan.

Niks geen problemen gehad; niks gesloopt of wat dan ook (dit hebben we ook nooit 'toegelaten'; we zaten er van 8 weken oud al bovenop, dus het enige wat hier ooit kapot is gegaan is het kabeltje van de telefoonoplader; eigen schuld  Verder niks, terwijl het toch echt een fervent kauwer is!)

 

Het is natuurlijk wel heel verschillend per hond. Gewoon eens een keer proberen en kijken wat er gebeurt. Gaat het goed: prima! Gaat het toch niet helemaal zoals gewenst; dan nog even wachten, is ook geen probleem.

Sommige honden vinden het juist heerlijk om hun eigen veilige plekje te hebben in de vorm van een bench. Dan hoeft 'ie helemaal niet weg.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

"  
Precies! Met Sascha was het echt een uitkomst! Haar veilige plekje. 
 
Nu ligt Odi er trouwens wel graag in. Hij komt er zelfs niet uit als ik het deurtje open laat. Maar het heeft wel een jaar geduurd voordat hij er in wilde. Heb hem altijd zelf laten kiezen daarin. "

Aston vind het nog steeds niet echt 'leuk" maar accepteerd het nu wel, en het bied hem een plekje om ff rustig te worden, zonder prikkels.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja wat Aston doet hoeft Lexie echt niet te proberen hihi. Maar iedere hond en baas is anders. Van de week is ze een kwartier los alleen gebleven, ging rustig in de bench liggen tot ik thuis was. Na de puberteit wordt het dus geen enkel probleem! Dit was even testen

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Tsja wat Aston doet hoeft Lexie echt niet te proberen hihi. Maar iedere hond en baas is anders. Van de week is ze een kwartier los alleen gebleven, ging rustig in de bench liggen tot ik thuis was. Na de puberteit wordt het dus geen enkel probleem! Dit was even testen "

 Ja, de dierenarts vertelde me ook al dat ik wel een HELE pittige kruising had, haha. Maar gelukkig hou ik wel van een brutaaltje. Volgens mijn vriend ligt mijn grens bij wat Aston wel en niet mag vrij hoog, maar wel heel duidelijk.

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe 3 doggies

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Wij gebruiken hem nog altijd. Onze reutjes zijn bijna drie en Pippa is twee. Overdag staan ze gewoon open en 's nachts hebben ze elk rustig hun eigen plekje zonder door de anderen gestoord te worden. Ook om te eten worden ze gebruikt, elk zijn eigen bakje 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke heeft een maand in de bench geslapen maar alleen s,nachts omdat ze dan mijn anderehond niet met rust liet omdat ik toen vrij klein woonde al gauw de bench in geklapt. nu staat hijj er weer ander huis meer ruimte, maar dan voor Lodewijk die is nl niet zindelijk overdag kan ik er opletten maar s,nachts niet soms doe ik het deurtje niet op de grendel maar hij slaapt gewoon door Lodewijk heb ik nu een jaar hij is 5,5jaar , ook omdat meneer steeds op bed springt en er weer af heb ik de bench nog staan ook ik wil mijn nachtrust, de bench staat onder de eettafel die ik als computerbureau gebruikt overdag ligt hij er graag in dan staat het deurtje wijd open ,ik heb geen last van de bench hij staat niemand in de weg, de bench heeft een nacht in de slaapkamer gestaan maar dat was voor beide een ramp Lodewijk wou op bed en ik wou slapen . de bench blijft gewoon onder tafel staan niemand heeft er last van.Hein.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Blaffen s nachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^