agressie??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LonnekeLonneke

honden foto van Lonneke

Hoi, ik zit een beetje met een probleem. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven. Mijn hond Is echt een schatje. Doet geen vlieg kwaad. MAAR zodra Nala (mijn hondje) een tissue te pakken heeft dan gaat het mis. Ze Is helemaal gek op tissues zodra er 1 op tafel ligt of in iemand zijn jaszak dan paktv ze die en eet ze die op! Dit mag ze niet van mij dus pak ik ze af. Meestal probeert ze dan even na te bijten. Vanavond gebeurde dit weer, weer probeerde ze te happen dus heb ik haar op haar rug gelegd, ze bleef agressie vertonen en toen ik haar daarna aanraakte (op een kalme manier) werd ze agressief, ze beet flink in het rond om mijn hand te pakken te krijgen wat haar Is gelukt. Ik weet niet goed hoe ik dit moet oplossen. Heb haar op meerdere manieren proberen te benaderen maar ze blijft fel reageren als ik de tissue afpak.. Iemand tips? Alvast bedankt!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Waarom heb je haar op de rug gelegd?

Leer haar het commando LOS door te oefenen met iets lekkers.
Nu wordt het een strijd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

wissel truc leren.

 

wil jij de tissue, hou dan iets lekkers klaar om af te leiden.

 

Hond nooit op de rug, dan is ze direct in 'agressieve staat'.

 

en; hou de tissues even uit zicht tot je terug wat grip hebt op haar. conflict even mijden, vertrouwen opbouwen.

 

 

honden page profiel LonnekeLonneke

honden foto van Lonneke

Ik hoorde dat als een hond op de rug ligt dat hij zich dan over geeft. Verder kent ze het woord los wel, dit doet ze ook altijd als ik het zeg, behalve bij de tissues. De wissel truc heb ik nog nooit geprobeerd, maar op deze manier krijgt ze misschien het idee dat als ze een tissue pakt dat ze dan wat lekkers krijgt? Lastige situatie,

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Idd ruilen, niet kwaad reageren en zeker niet op de rug leggen

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Hier staat wel een mooi stuk over 'resource guarding' want dat is wat jouw hond doet.
http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/resource-guarding-treatment-and-prevention

Dat ze het alleen doet bij tissues, fijn ;-) want dat betekent da ze het alleen doet bij 1 specifiek iets dat heel veel waard is voor haar en niet bij elk speeltje of botje.

Nu heb je als baas wat 'over gereageerd' door haar op haar rug te leggen. Kijk, honden vinden vaak dat ze mogen verdedigen wat ze hebben. Jouw hond is er dan ook nog eens een die in het offensief durft te gaan en gaat bijten. Los van wat lastig vindt, het lijkt me nog lastiger als ze dit agressieve gedrag gaat uitbreiden naar andere dingen die ze waardevol vindt

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Niet boos worden het heeft echt geen zin.
Ruilen is een optie en verder zorg dat ze niet bij de tissues kan. Gewoon hoog wegzetten en wanneer je er een in je zak hebt zorgen dat ze er niet aan komt door ....nee.... te zeggen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik hoorde dat als een hond op de rug ligt dat hij zich dan over geeft. Verder kent ze het woord los wel, dit doet ze ook altijd als ik het zeg, behalve bij de tissues. De wissel truc heb ik nog nooit geprobeerd, maar op deze manier krijgt ze misschien het idee dat als ze een tissue pakt dat ze dan wat lekkers krijgt? Lastige situatie, "

 Nee dan krijgt ze het idee dat het loslaten van de tissue goed is :D

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Hoe pak je het af?
Je kan het beste ruilen voor iets anders.
Zij denkt dat het aller beste van de wereld afgepakt word, en ze krijgt er niks voor terug.
Je moet haar trouwens niet op de rug leggen, honden snappen niet wat je ermee bedoeld.
Op de rug leggen brengt heel veel stress, en dan zullen ze zich inderdaad van zich afbijten.
Ruil de tissiue voor iets leuks, leid haar een beetje af met iets anders leuks. Een speeltje ofzo.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Vindt je het heel belangrijk dat je het terug krijgt?

Of zou je ook kunnen zeggen: hou het maar?

Want dat werkt namelijk ook heel prettig en vaak gaat bij de hond op den duur ook dan helemaal de spanning eraf.

Ik ben trouwens met je eens dat een hond het om kan draaien en dus de tissue kan gaan gebruiken om
a. aandacht te krijgen
b. daar beloond voor te worden
Hoewel niet veel honden zover denken, zijn die er wel (ik leef er met 1 en dat eist heel wat inzicht in de omgang met hem, hij keert dingen met het grootste gemak totaal om)

Als de tissue er niet echt toe doet, laat haar dan eens een keer er mee, en dan eens zien of ze op een bepaald moment de aandacht verliest, nu is het een enorm punt geworden, wat zij waard vindt fel te verdedigen.

Dan kan je haar altijd als de spanning minder groot is belonen met iets lekkers, als de hond zeer hevig in spanning staat gaat ruilen niet werken, alleen de hond laten ontspannen werkt dan nog.

honden page profiel LonnekeLonneke

honden foto van Lonneke

De tissues eet ze alleen als ze gebruikt zijn. Mijn moeder heeft een chronische verkoudheid en laat altjjd haar tissue in haar zak zitten. Het gaat mijn hond niet om de gewone tissue want die laat ze wel liggen maar schijnbaar vind ze snot gewoon heel lekker.. Klinkt stom hihi. Het lijkt mij niet goed om haar dit te laten eten, soms eet ze hem helemaal op even later poept ze dit dan ook uit maar je kan merken dat ze dan veel moeite heeft met poepen..zodra ze een tissue heeft verstopt ze zich vaak en eet het zo snel mogelijk op zodat er weinig kans is om het van haar af te pakken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het meest simpel lijkt mij nu om te zorgen dat Nala de tissues niet kan pakken.

 

Ik weet niet wat voor broekzakken jullie hebben, maar Mellow kan écht niet met haar neus in mijn broekzak hoor 

Als er wat in zit (snoepje), dan ruikt ze dat wel, duwt er ook met haar neus tegenaan, maar haar neus ín mijn broekzak steken, nee. En als ze dat wel zou willen, dan ben ik er gewoon bij en kan haar wegsturen, "nee" zeggen of wat dan ook.

 

Als Nala dus een tissue uit de broekzak kan pakken dan zijn jullie er niet snel genoeg bij.

 

De strijd die je nu hebt gevoerd zou ik niet nog een keer voeren. Dan gaat het volgens mij niet eens meer zozeer om de snotlap die ze heeft gejat, maar meer om het principe (beetje idee 'ik ben de baas, je moet naar mij luisteren').

 

Soms kun je dingen gewoon beter proberen te voorkomen dan er elke keer zo'n strijd over te gaan voeren.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Vergeet dat afpakken maar even, ga echt ruilen.

En ja blijkbaar zijn er honden die dan denken, oh als ik dit pak en afgeef krijg ik iets lekkers...Ja nou ja dat is dan maar zo denk ik dan...alles beter dan tissue's eten . Tissues beter opbergen is misschiene ook een idee?

 

De overgang naar ruilen zal even lastig zijn, ze weet nu dat jij haar bezit komt wegnemen en boos word, dus zal ze enorm op haar hoede zijn, haar bezit snel wegwerken. Je hebt het jezelf dus extra moeilijk gemaakt. Er zullen dan ook nog wel een paar tissues naar binnen gaan terwijl jij heel leuk en enthousiast met een pensstaafje loopt te zwaaien. Maar ze zal uiteidelijk zelf moeten gaan kiezen voor iets anders. Aan jouw om dat "iets anders" meer waarde te gaan geven dan de tissue nu heeft. Wat je ook kan doen is iemand anders laten ruilen, waarbij ze nog niet de associatie van afpakken heeft....je moeder?

 

Wat is het moment dat ze de snot-tissue te pakken krijgt? Pakt ze die zelf uit de broekzak van je moeder?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Oke...... mee laten lopen is dus niet echt een goede optie.

Dan is voorkomen toch de 1e inzet.
Lastig als iemand altijd "aan het snotteren" is.
Ik denk trouwens niet dat ze het "lekker" vindt, maar juist aan het opruimen is, honden leven op geur en op een 1 of andere manier wil ze dit dus niet in haar leefomgeving, opeten is dan heel effectief, en daarom zal ze er ook zo fel op zijn, voor haar is het geen spelletje, maar een noodzakelijk handelen.
Weet zij veel dat wij mensen daar heel anders over denken.

Hmm........ ruilen voor iets super lekkers, en veel oefenen op andere momenten op "los", zodat het een gewoonte wordt los te laten zo gauw haar dat gevraagd wordt, en misschien ook "nee" in trainen zodat je haar kan weerhouden (als je het ziet gebeuren) de tissue toch te pakken.



honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Dat zou je inderdaad ook kunnen doen, een 'nee' of 'leave it' trainen, staan heel goede filpmjes over op internet, bv deze

http://thebark.com/content/video-training-your-dog-leave-it

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^