Alleen leren zijn en ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je kan nog enkele topics volgen die nu lopen.......
Je kan nooit genoeg lezen over pups. ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Eigenlijk al vanaf de eerste dag meteen een uurtje alleen.

De eerst twee weken in een bench en daar gooiden we wat brokjes in zodat Black brokjes kon zoeken en opeten.

Elke dag was hij zo een uurtje alleen, als wij naar de paarden gingen.

Na ongeveer 2 weken de bench afgeschaft en ging hij in de bijkeuken als we weggingen. 

Daar ligt zijn mat en waterbakje.

Hij heeft wel eens gepiept maar eigenlijk vond hij het al vrij snel normaal.

 

De andere hond is 13 en voor hem is het sowieso geen probleem, die gaat op de bank liggen in zijn hoekje op een fleecevest.

Maar doordat we het vanaf de eerste dag zo gedaan hebben, is het ook geen probleem als ze wel één tot drie uur alleen moeten zijn.

 

Maar de honden zijn hier niet veel alleen thuis, soms gaat er zo een week voorbij zonder dat ze alleen hoeven te zijn.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nog even dit. Een hond kan veel vlugger alleen blijven als ge hem in bv keuken of andere ruimte laat, eventueel met krant op de vloer. Dan heeft hij de ruimte om te spelen en zal zich minder opgesloten voelen. ;-) dan in kleine bench .

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Op een gegeven moment, toen hij het in huis wat gewend was (iets meer dan een week ofzo)

Ben ik hem met een kong in de bench beginnen zetten en de bench mee naar de andere ruimte waar ik heen ging.

Bvb aan de ingang van de keuken stond zijn bench met het luik naar mij en ik was dan bezig. Gewoonlijk zou hij me op de voet volgen den elke stap die ik zette ook zetten dus op die manier moest hij al "wat meer alleen zijn"

Hoewel dat in se niet is 

 

Vanaf het moment dat hij er vrede me had dat hij niet elke stap kon volgen heb ik hem ietsje verder gezet, maar nog steeds dat hij me kon zien.
Daarna kon hij mij niet zien en enkel horen

daarna mocht hij uit de bench rondlopen maar ging ik bvb naar boven waardoor een deur tussen ons in zat. Hij kreeg dan uiteraard een kong als ik van plan was langer dan 15 min naar boven te gaan.
Regelmatig maakte ik lawaai zodat hij wist dat ik er was. De tussenpozen tussen elk lawaai maakte ik steeds langer, totdat ik dan echt naar buiten ging boekje lezen voor de voordeur 

 

Nu hij kon al vanaf het begin verdragen dat ik 5-10 min weg was, als hij bezig was met spelen/knagen/slapen/... het voornaamste probleem bij hem was als hij mij in de gaten hield, dan kon hij niet zo lang alleen en dat heb ik opgebouwd.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ben het niet eens met Annie. Als de hond aan de bench gewend is ziet hij/zij dit juist vaak als een veilige plek. Veel honden gaan dan juist rustig slapen en als ze los zijn paniekerig en onrustig zijn. Dit is dus wel als de hond goed gewend is en per hond verschillend. Mijn pup is ook rustig in de bench.

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Het ene pupje kun je sneller alleen laten dat het andere. Ik heb nu ook een pup van 4 maanden. Hij had er in het begin veel moeite mee en piepte al als ik even naar het toilet ging. Ik heb het heel rustig opgebouwd. De eerste week gewoon helemaal niet alleen gelaten. Daarna wel als ik bijvoorbeeld naar het toilet ging en pas terug komen als hij niet piept, al is het maar 5 seconden. Zo leert hij dat piepen niet betekend dat je weer terug komt. Toen hij dat door had steeds iets langer buiten de kamer blijven. Uiteindelijk een keer naar buiten gegaan en na 5 seconden weer terug. Zo steeds heel rustig opbouwen zodat hij leert dat je altijd weer terug komt. 

 

Ik heb zelf de eerste keren dat hij alleen bleef een camera gebruikt om te kijken wat hij deed wanneer ik er niet was. Zo kun je zien of je niet te snel gaat.

 

Nu kan hij trouwens prima alleen blijven. Hij gaat gewoon lekker liggen slapen en wacht tot we weer thuis komen. Het vergt even wat tijd en geduld maar uiteindelijk komt het echt wel goed. Succes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Bench specialist ben ik niet, ik ga alleen uit van het goede gedrag van mijn honden later, en hoe ik dat dan verkreeg en wel op de meest hond vriendelijke manier.
Niet de meest gemakkelijke voor mij. O-) veel plasjes en veel knaagperiodes gehad. Maar ik ben blijven lachen..... :-D

Volgende forumvraag: Ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^