Mensen met een oudere hond die niet meer alleen thuis wilt zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

De titel zegt vast al genoeg, hebben jullie een oudere hond die niet meer alleen thuis wilt blijven? En zo ja, hoe gaan jullie daar mee om?

Hier een 'oudje' van 10 die sinds een tijdje niet meer alleen thuis wilt blijven terwijl hij voorheen perfect alleen thuis kon zijn, hij ging dan gewoon slapen.
Nu raakt hij erg gestrest en begint al te hijgen,grotere ogen te krijgen en te ijsberen als ik aanstalten maak om weg te gaan. Kong vullen met wat lekkers, kauwbotje ,voer.. alles laat hij liggen tot ik terug ben. Radio staat altijd zachtjes aan. Hij was al waaks maar sinds zijn ogen een stukje achteruit zijn gegaan slaat hij ook sneller aan en gaat langer door . Totaal niet fijn voor hem, maar ook zeker niet voor mijn buren.

Als oplossing had ik een oppas genomen zodat hij niet alleen thuis hoeft te zijn. Hij kent de oppas goed. Blaffen doet hij niet als de oppas er is maar hij blijft wel stressen,hijgen,ijsberen door de kamer tot ik terug ben. Als ik terug ben gaat hij rustig slapen, vaak gewoon in een andere kamer, het is dus niet dat hij aan mij vastgeplakt zit wanneer ik thuis ben.

Het maakt ook niet uit of hij van tevoren lang heeft gewandeld, geestelijk is uitgeput, of dat hij net wakker is geworden en vol energie zit. Het niveau van stress blijft zo ongeveer hetzelfde.

Dus ja... ik vraag me af wat ik nu het beste kan doen om alles zo fijn mogelijk voor hem te laten verlopen met zo min mogelijk stres. Ik ben nu het alleen thuis zijn weer aan het opbouwen alsof hij een pup is, verder krijgt hij al Bach bloesem druppels die voor hem zijn samengesteld al heb ik niet echt het idee dat hij er kalmer van word.

Verder merk je goed aan hem dat hij ouder word. Hij ziet plastic tasjes op straat aan voor katten en gaat er tegen tekeer, rent in het park regelmatig naar de verkeerde persoon toe en raakt in paniek als hij ziet dat ik dat niet ben, om 4 uur s'nachts gaat hij soms ineens rondjes lopen door de kamer om vervolgens weer naast me te liggen. Geen een hond heeft natuurlijk eeuwig leven en ik weet dat dit erbij hoort, maar de verlatingsangst wil ik graag zo goed mogelijk begeleiden omdat hij daar zelf ook zo'n last van heeft. Erg zielig om te zien.

Als iemand tips heeft, graag :-) Wijziging/toevoeging: Ik weet hoe hij zich gedraagt als ik weg ben omdat ik een camera in huis heb hangen om zijn gedrag vast te leggen. Er is in deze periode ook wat veranderd voor Andor, zo woont hier een nieuw huisgenootje(pup) waar hij erg goed mee overweg kan en zijn we een halfjaar geleden verhuisd. Natuurlijk speelt dit ook een grote rol in Andor zijn koppie. De pup gaat gewoon lekker rustig knabbelen op een botje in de bench. Alleen Andor is erg van slag als ik weg ga. De oorzaak, ouder worden en veranderingen moeilijker kunnen verwerken begrijp ik wel. Mijn vraag is dan dus ook hoe ik dit het best verder kan begeleiden. Veel rust en regelmaat hebben we al toegepast en dat was er voor de veranderingen ook.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn eerste hond had dat ook, eerst niet alleen thuis, toen niet meer bij een oppas, toen niet meer met een oppas aan huis, en toen helemaal niet meer. Toen het echt niet meer ging en hij ook om ging vallen is hij geëuthanaseerd. Ik vond het erg zwaar.

Je kan met druppeltjes, supplementen en medicijnen nog proberen wat te verbeteren. Kwestie van proberen wat voor jouw hond werkt. 

Mijn hond kon nog wel bij de winkel buiten liggen of in de auto zitten. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wij hebben ditzelfde met bifi van 13 (bijna 14). Van de een op de andere dag drama. Toen heeft ze 7 weken op hun werkdagen bij mij gezeten, maar ik kon nog geen 5 min weg, en aangezien ze mijn pup totaal niet accepteerd, niet luisterd, en ook hier verl blaft, piept, hijgt en de rest van de stresssignalen, is ze nu noodgedwongen toch weer thuis. Gaat wel wat beter, maar relax is het niet. Nu ga ik tussen de middag een uur naar haar toe.

ik ben eerlijk, ik hou mijn hart vast. Want dit is eigenlijk gewoon zielig voor die oudjes. En gaat het nu weer fout, denk ik dat het einde bifi is hrlaas

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Is er iets waar hij graag op slaapt, bed bijvoorbeeld?

Mijn hond was dan niet oud, maar had vreselijke verlatings angst.

Enige wat hielp om hem boven in mijn bed neer te leggen, en hij ging heerlijk slapen tot ik weer terug was.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De 14 jaar oude bouvier van mijn pa jankt hun s nachts wakker en wil ook niet alleen zijn. Hij gaat dan idd roepen.

Iets eraan doen lijkt me erg lastig. Je kan DAP in het stopcontact proberen.

O, er schiet me net iets te binnen.. Hun hond heeft er enorm veel steun aan als mijn pa zijn jas bij de hond legt en laat. De geur van zijn baas is erg belangrijk. Maar helaas is dat niet altijd zo..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Oh wat sneu. Verlatingsangst is zo lastig, Lady kan ook slecht alleen zijn.
Je zou wat homeopathische middelen kunnen proberen, zoals bach bloesems of adaptil ofzo.
Verder misschien een onlangs gedragen kledingstuk van jou bij hem achterlaten?

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Bedankt allemaal voor de reacties.

@ Wendy, lastig hoor. Ik ben inderdaad aan het rondkijken voor druppels/supplementen om het voor hem wat dragelijker te maken allemaal.

@Sentina, Wat naar zeg, als hondeneigenaar weet je dat dit ooit kan gebeuren, zeker naar mate de hond ouder word. Lijkt me erg moeilijk om te beslissen wanneer het genoeg is.

@Linda, hij wilt tijdens het slapen gaan naast me liggen op het dekbed en dat mag hij. Meestal vind hij het in de nacht te warm en dan ligt hij liever lekker op de vloer naast het bed. Hij wilt de slaapkamer niet in als ik er niet ben. Verder kan hij daar wel komen, ook in de gang en woonkamer.

@ Roosje & Lady. Er zijn al verschillende bach bloesems samengesteld voor hem maar heb niet het idee gehad dat hij er iets rustiger van werd. DAP ook al geprobeerd toen hij een aantal jaar geleden net uit het asiel kwam, helaas zonder merkbaar effect. Las ook op internet dat er halsbandjes zijn maar dat ga ik niet proberen omdat ik bang ben dat hij zichzelf per ongeluk mee gaat ophangen als ik niet thuis ben.
Kledingstuk heb ik nog niet geprobeerd, dat is wel het proberen waard :-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier een oudje van bijna 18 en zodra ik alleen maar op sta dan rent hij al achter mij aan en niet een klein beetje maar echt hypernerveus. Wanneer ik weg moet dan is er altijd iemand thuis die hem dan op schoot nemen en dan wordt hij wel weer rustig maar het is best vervelend.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Dat is inderdaad moeilijk Tineke, je gaat natuurlijk ook niet lekker gerust weg als je weet dat je hond zo paniekerig is. Vind het zo sneu.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Eerlijk gezegd ga ik weinig weg en moet het toch ja dan is er iemand in huis.

Maar ik moet zeggen ik vind het echt ook heel zielig hoor

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

(nog) geen ervaring mee. maar ga ff hardop meedenken.

als je nu een tijdje voordat je weggaat of zo nu en dan eens zonder dat je weggaat je schoenen en jas aantrekt en tas pakt.
dan ga je gewoon aangekleed en wel verder met waar je thuis mee bezig bent. dan doe je na een tijdje wanneer hij rustiger wordt de jas en schoenen weer uit of je gaat dan de deur uit.
ik zou er geen vast tijdsbestek aan vast hangen voor wanneer je de deur uitgaat, want dan krijg je dat straks weer. als jij 10 minuten neemt ervoor, begint hij na 9 minuten te stressen.

zou het helpen hem in de bench op te sluiten? of in de gang, andere kamer? dus minder ruimte geven? en desnoods een gedragen shirt in de mand of slaapplek achterlaten?

succes en sterkte

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier een hondje van bijna 13.

Het alleen zijn vindt hij niet echt leuk (komt ook niet zo vaak voor).

Maar tegenwoordig krijgt hij zijn eigen 'nestje' en dan gaat het beter.

Een fleecevest van mij en zijn kussentje in het hoekje van de bank.

Daar heeft hij dan helemaal een holletje waar hij in gaat liggen totdat je weer thuis bent.

 

De andere hond is in de bijkeuken als ze alleen moeten zijn.

Die is veel jonger en gaat gewoon op zijn mat liggen slapen.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Bedankt voor het meedenken!

Andor in de bench als mijn Chihuahua's nog rondlopen gaat niet werken, hij gaat dan echt zeuren en kabaal maken uit frustratie dat die Chihuahua's rondlopen en hij niet. Misschien dat ik dat als laatste optie ga proberen, maar dan moeten de Chihuahua's ook in een bench, en wil ze die vrijheid eigenlijk niet ontnemen.

Ik heb gister een soort traphekje besteld om te plaatsen tussen mijn huiskamer en hal, inderdaad met het idee de woning te verkleinen/op te splitsen voor als ik wegga. Ik houd mijn Amerikaanse bull graag gescheiden van mijn Chihuahua's op onbewaakte momenten omdat het verschil van kaliber erg groot is en een ongeluk in een klein hoekje zit(ze is ongelooflijk lomp af en toe O-) )

Poeeh heel geregel en gedoe haha. Maargoed, heb het er wel voor over :-) Alles voor mijn oude boef <3

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Zijn ogen zijn waarschijnlijk achteruit aan het gaan, op zich geen rede voor dit gedrag.

Dementie? Wat kan helpen, is clomicalm. Hierdoor vermindert zijn angst. Wie weet helpt het hem weer rustiger alleen te kunnen zijn of voor de andere momenten. 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Misschien een kalmerend en angst dempend medicijn als alprazolam(in lichte dosis )

Dit gaat via de da ,dus je zult dit met hem moeten bespreken .Ik snap dat je dit niet graag geeft ,maar een gestreste hond op die leeftijd is ook niet alles. Laat staan gezond.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk ook dat zijn zicht erg verslecht is, dát plus zijn mogelijk beginnende seniliteit.....arm beestje. Mijn oude hond ging in een hoekje staan . 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

heb je al dap(feromonen) geprobeerd? De feromonen geven meer rust en vertrouwen

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Een vriendin van mij,heeft hetzelfde gehad,en zij vond deze geweldige oplossing.
Bij haar in de buurt,is een verzorgingstehuis voor bejaarden.
En 1 van die mensen,was zelf ook vaak alleen,en vond het geweldig om op haar hond te passen.
Een echte win,win situatie dus.

Ik hoop,dat jullie ook een oudere kunnen vinden,die een hond in huis,gezellig vinden.

Je moet natuurlijk wel je hond,heel goed uitlaten,want deze mensen zijn vaak niet goed ter been meer.

Heel veel succes.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Klinkt super Annemiek! Alleen niet voor mijn hondje, hij vind vreemde mensen helemaal niks en durft ook uit te halen als hij aangehaald word door een vreemde. Zal voor hem geen oplossing zijn.

Hij krijgt nu weer bach bloesem druppels en we zijn het alleen zijn weer aan het opbouwen alsof hij een pup is, ook heb ik een kledingstuk aan hem gegeven voor ik weg ga.
Tot nu toe gaat het redelijk goed. :-)

Volgende forumvraag: Ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^