Schapendrijven zelf en alleen aanleren...zonder hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zita (Gast)

Ach het klinkt vast dom..en ik zal waarschijnlijk wel slechte commentaar krijgen, maar toch wil ik het even laten weten!   Zita is nu 1 jaar en 2 weken. En een raszuivere border collie.    Eens toen ze 7 maanden was ongeveer liet ik haar eens bij de schapen om te kijken of ze aanleg had. En ja inderdaad!   Gisteren moesten er enkele schaapjes worden gevangen genomen in een grote weide. Zeer moeilijk voor ik en mijn broer. Dus ik stelde voor om Zita mee te nemen. Ja, dit was goed. We laten Zita eerst even snuffelen..tussen draad met schapen. Ok..we moesten ze dus vangen. Ik liet Zita los, en ze liep achter de schapen. Ze dreef ze mooi in een hoekje! Ik en m'n broer konden ze namelijk snel vangen.  En nog iets, als ik STOP roep..ligt ze dan neer bij mij. Ik dacht eraan om zelf heel goed te oefenen zonder hondenschool. Haar zelf leren. Iedere week 1x. Haar rechts, links aanleren..   Ik wil eventjes jullie mening horen. Het is oftewel haar zelf aanleren oftewel gewoon niet aanleren. Ik kan namelijk niet naar een hondenschool voor schapendrijven. Het is 1 uur rijden en dan nog..ik heb angst om het te doen met andere mensen..   Hierbij enkele foto's van gisteren:        

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Heb je al online cursussen gevonden?

Hulp of een groepering op afstand?

 

ik zou met zo'n natuurtalent toch wel echt ergens aansluiting bij zoeken.

 

komt wel!

 

succes!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Misschien kan je bij een club die aan schapendrijven doet.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik weet zeker dat de BC eigenaars je wel wat meer info kunnen geven.

 

Ik denk niet dat het moet hoor via de hondenschool. De herders in Schotland trainen hun eigen honden en moeten daarvoor niet telkens naar een hondenschool.
Maar natuurlijk hebben zij ervaring he.

Ik denk dat je het wel kan hoor, eventueel met begeleiding van een ander (1 op 1 en niet in een school bedoel ik)

Volgende forumvraag: sommige zeggen ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^