UPDATE: iemand ervaring met deze stichting? Info / ervaringen gevraagd over 2 hondenrassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" @Brigitte:
Ik vond je eerste post juist erg fijn om te lezen!! Heel toevallig dat jij allebei de rassen in huis hebt die mij aanspreken :-)

Maar laten we dit topic wel gezellig houden! Iedereen heeft kennijk andere ervaring met het ras en dat is juist goed! Uit het verhaal van Brigitte begrijp ik dat het ook wel goed kan gaan in de omgang met roedelgenoten :-)


Jullie mogen allemaal jullie mening geven! Juist graag, maar doe dat wel op aardige manier naar de andere persoon toe ;-) "

 

Reu teef combi gaat redelijk vaak goed binnen eigen roedel als je er rekening mee houd met wat ze zijn en daar je aanpak op aanpast. Echter dacht ik begrepen te hebben dat je een hond sociale hond wilde die buiten ook met andere honden kan en dan is zoals elk ander al gereageerd heeft een AST of SBT niet aan te raden.

 

Vind het wel typisch dat iemand hier beweert het ras te kennen en dan begint over bescherming van roedel, want als een hond dat zeker niet van nature doet is dat een SBT of AST en word dat zeker richting de mens als een zeer gevaarlijke en ernstige karakter fout gezien. Dus wie weet hier wat het ras nu werkelijk inhoud en wat de eigenschappen van een goed gefokte AST zijn.....

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  
Reu teef combi gaat redelijk vaak goed binnen eigen roedel als je er rekening mee houd met wat ze zijn en daar je aanpak op aanpast. Echter dacht ik begrepen te hebben dat je een hond sociale hond wilde die buiten ook met andere honden kan en dan is zoals elk ander al gereageerd heeft een AST of SBT niet aan te raden.
 
Vind het wel typisch dat iemand hier beweert het ras te kennen en dan begint over bescherming van roedel, want als een hond dat zeker niet van nature doet is dat een SBT of AST en word dat zeker richting de mens als een zeer gevaarlijke en ernstige karakter fout gezien. Dus wie weet hier wat het ras nu werkelijk inhoud en wat de eigenschappen van een goed gefokte AST zijn..... "

 

Ja dat klopt...ik zal graag een hond willen die lekker speelt met andere honden en dan ook Bruno kan stimuleren om te gaan spelen. Een SBT gaat hem hier dus niet worden (niet nu, maar later als ik op mezelf woon sowieso, het blijven immers pracht beesten en dat karakter staat me wel aan :))

 

De zoektocht gaat verder maar toch ben ik blij met Brigitte haar mening...net als met al jullie meningen

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"
Een Witte is enorm aan z'n baas gehecht, wil hem continue pleasen. Dus zorg ook dat hij veel samen met de baas kan en mag ondernemen, vanaf pup af aan. Goed socialiseren dus, dat scheelt enorm. Het is eenmaal een hond die als je op het toilet zit, achter de deur gaat liggen wachten op je tot je klaar bent. Laat hem dat ook doen, het is zijn aard. 
Het zijn maatjes voor het leven waar je heel veel plezier van kunt beleven!
En dus ook van de combi Am. Staff en Zwitser :-)
  "

 

Herken dit ENORM in Obi. Hij wil altijd met mij mee gaan plassen zelfs... Grappig dat je dit als voorbeeld aanhaalde hahaha.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  
Herken dit ENORM in Obi. Hij wil altijd met mij mee gaan plassen zelfs... Grappig dat je dit als voorbeeld aanhaalde hahaha. "

 

Lol, ook hier heel erg herkenbaar. Laatst kwam ik uit de badkamer en stond die helemaal beduusd en beteuterd achter de deur omdat ik hem had dicht gedaan. Echt zo'n hoofd van 'waarom zei je niet dat je naar de wc ging? Dan had ik je het wc papier aan kunnen geven!' 

 

Nu kan ik om dat soort dingen echt lachen, maar als pup werd hij dus helemaal hysterisch als die niet achter me aan kon lopen. Nog steeds is alleen thuis blijven een klein beetje een drama, maar in ieder geval zet die het niet meer op een gillen als ik een deur achter me dicht trek  

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik zal wel weer tig mensen voor de schenen schoppen, maar waarom een hond vanuit het buitenland hierheen halen als er voldoende van dit type hond in NL en BE asiels zitten?
 
De lijst met collie achtige in asiels is redelijk fors, dus waarom niet dichter bij huis zoeken? En kom aub niet met in buitenlandse asiels zitten ze er nog slechter bij, want elk asiel is een hell voor een hond!
 
Ik zie de handel in buitenlandse honden steeds maar groter en groter worden en waarom? Omdat men er goed aan kan verdienen! (overigens zeg ik hiermee niets over de betreffende stichting, want daar heb ik geen ervaring mee) "

 ja ik voel me tegen de schenen geschopt...(sorry)

Ben zelf lang op zoek geweest naar geschikte adoptiehonden in binnen en buitenland

Je wordt toch ook niet boos als iemand de perfecte rashond uit het buitenland haalt

Het asiel in Amsterdam is trouwens super onvriendelijk en ik kreeg daar weinig medewerking als werkende persoon

 

350 euro heb ik betaald voor 2 honden inclusief enten paspoort castratie en vlucht en beide nog een gratis tanden behandeling

oh oh oh wat zal daar veel aan verdiend zijn...aangezien ze ook lang zitters waren...

Het is best grappig dat je de buitenlanders in het park er vaak al kan uitpikken ivm hun conflict vermijdende gedrag..naar groot en klein

 

Elk dier verdient een betere plek dan een asiel

maar de adoptant is niet verantwoordelijk voor het vol zitten van asiels

en rest alleen maar de hond te kiezen waar deze de rest van zijn/haar leven zo goed mogelijk zorg voor draagt

Vrije keuze onder het afval van de samenleving svp 

honden page profiel kelliekellie 3 doggies

ik heb ook een witte,en ik vind ze lichaamelijk ook zwak.

als pup was ze altijd aan de diaree en overgeven.

ze kreeg puppyvoer waar ze groeipijn van kreeg

ben toen over gegaan naar volwassen voer en toen was het over.

als pup was ze heel bang,kwam er iemand binnen zat ze achter de bank te blaffen.

ik had een stabiele duitse herder die haar mede heeft opgevoed.

toen ze 2 was is de duitse overleden en wist ze zich geen raad meer.

ze vloog alle honden buiten aan er was geen land mee te bezeilen.

ik heb uit nood er een hond bij genomen en dat gaat heel goed,maar geen van hun is de baas,ze willen wel wel maar ze zijn er allebei niet geschikt voor.

dus ik ben wel de baas,maar buiten weet je niet hoe ze reageert,de ene keer is alles goed en de andere keer is het weer mis.

ze heeft ook heel vaak heeeel erge jeuk en krabt zich enorm,is vaak misselijk en voelt zich dan weer goed en dan weer niet.

ik wordt er vaak moedeloos van.

de andere hond heeft epilepsie dus heeft de een weer wat en dan de ander.

verder is ze heel erg lief.je probeert ook van alles maar het blijft behelpen.

omdat ze zoveel gezondheids problemen heeft zal ik nooit meer voor een witte kiezen.

wat ik wel jammer vind want het karakter is wel goed.

ik vind het dus geen hond voor een beginner.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

De gezondheidsproblemen die je noemt zijn niet standaard hoor... Mijn vorige witte was heel gezond en fit op een beetje artrose na, en dat op oude leeftijd. Mijn huidige heeft ook helemaal niks (behalve hooikoorts in de lente). In het ras komen gewrichtsproblemen voor zoals elleboog- en heupdysplasie, en problemen met de rug, maar dat was het dan ook wel. De diarree en groeipijn en jeuk die je noemt zijn niet rasgebonden. Haar angst is jammer, waren de ouders ook zo? 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" De gezondheidsproblemen die je noemt zijn niet standaard hoor... Mijn vorige witte was heel gezond en fit op een beetje artrose na, en dat op oude leeftijd. Mijn huidige heeft ook helemaal niks (behalve hooikoorts in de lente). In het ras komen gewrichtsproblemen voor zoals elleboog- en heupdysplasie, en problemen met de rug, maar dat was het dan ook wel. De diarree en groeipijn en jeuk die je noemt zijn niet rasgebonden. Haar angst is jammer, waren de ouders ook zo?  "

 

Ik ken wel weer veel witjes met erg gevoelige darmen, inclusief de mijne. Winter kan  maar tegen 1 soort voer, en heeft eigenlijk wel altijd een keer diaree tijdens een wandeling met veel indrukken. Ben al 2x bij een dierenarts geweest daar voor, ook de ontlasting is onderzocht, maar er is fysiek verder niets mis met hem. Het is echt stress dat door werkt op de darmen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  

Ik ken wel weer veel witjes met erg gevoelige darmen, inclusief de mijne. Winter kan  maar tegen 1 soort voer, en heeft eigenlijk wel altijd een keer diaree tijdens een wandeling met veel indrukken. Ben al 2x bij een dierenarts geweest daar voor, ook de ontlasting is onderzocht, maar er is fysiek verder niets mis met hem. Het is echt stress dat door werkt op de darmen. "

 



Stress is ook iets wat niet normaal is ;-)

Maar dunne ontlasting tijdens een wandeling is bij veel honden normaal. Je kunt het zien als geur verspreiding.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  

Stress is ook iets wat niet normaal is ;-)

Maar dunne ontlasting tijdens een wandeling is bij veel honden normaal. Je kunt het zien als geur verspreiding. "

 

Ben ik helemaal met je eens  Wat niet weg neemt dat hij ook maar weinig voer goed verdraagt en echt alles qua spanning direct overslaat op zijn darmen. Ginny heeft ook wel eens stress (toen er bijvoorbeeld hechtingen uit haar oor gehaald moesten worden) maar die loopt daarna niet direct leeg... Winter wel. 

 

Witte herders staan wel een beetje bekend om hun gevoelige darmen hoor. Het hoort misschien niet, net als angst... maar ook dat zie je niet alleen sporadisch maar best veel. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik moet ook zeggen dat ik witte herders zowel stabiel en zelfverzekerd als nerveus van aard tegen kom

Ik denk dat het hele gevoelige honden zijn

en dat de onzekere honden daar zeker last van kunnen hebben.

 

Het zijn inderdaad typische stress klachten die je beschrijft Hannah

 

 

 

 

honden page profiel kelliekellie 3 doggies

het zijn ook gevoelige honden.

ik heb het al van meerdere mensen gehoord.

sinds ik ze op vers vlees heb staan gaat het ook beter.

maar de jeuk komt toch steeds terug.

toen het heel erg was kreeg ze pretnison,kon ze totaal niet tegen.

de plas bleef eruit lopen en soms ook de ontlasting.

gebruik nu homeopatie en dat gaat beter.

er zijn wel meer dingen waar ze niet tegen kan.

daarom is ze ook moeilijk te helpen.

maar ik zoek toch steeds weer verder,tot ik iets vind wat wel helpt.

maar het is niet echt ideaal.

verder is ze heel lief hoor,maar voor vreemden ook terughoudend.

maar blijkbaar zijn ze niet allemaal zo.

ze is nu acht en toen was het nog geen bestaand ras,misschien wordt er nu beter gefokt.

ik weet het niet.mijn andere hond is zenuwachtiger en blaft om alles,daar doet ze niet aan mee gelukkig.

komt weer door de epilepsie.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  ja ik voel me tegen de schenen geschopt...(sorry)
Ben zelf lang op zoek geweest naar geschikte adoptiehonden in binnen en buitenland
Je wordt toch ook niet boos als iemand de perfecte rashond uit het buitenland haalt
Het asiel in Amsterdam is trouwens super onvriendelijk en ik kreeg daar weinig medewerking als werkende persoon
 
350 euro heb ik betaald voor 2 honden inclusief enten paspoort castratie en vlucht en beide nog een gratis tanden behandeling
oh oh oh wat zal daar veel aan verdiend zijn...aangezien ze ook lang zitters waren...
Het is best grappig dat je de buitenlanders in het park er vaak al kan uitpikken ivm hun conflict vermijdende gedrag..naar groot en klein
 
Elk dier verdient een betere plek dan een asiel
maar de adoptant is niet verantwoordelijk voor het vol zitten van asiels
en rest alleen maar de hond te kiezen waar deze de rest van zijn/haar leven zo goed mogelijk zorg voor draagt
Vrije keuze onder het afval van de samenleving svp  "

 

hier ook bewust gezocht naar een herplaatser, het asiel hier in de buurt vangt trouwens veel honden uit Roemenie op, werkt samen met een stichting. Dit asiel is werkelijk een soort paradijs als je ziet waar Lola zat, 90 honden met maar eten voor 30 honden, in weer en wind aan een ketting zitten ook in de winter. Ik heb haar van een foto gekozen omdat ze me aansprak en ook mijn vriend meteen verliefd was. Inderdaad vrije keuze. We hebben er trouwens bijna een jaar over gedaan om ons in te lezen en een goede stichting uit te kiezen.

Van hondenhandel was ook hier geen sprake, het vervoer, paspoort, verplichte entingen, sterilisatie, inclusief de hond zelf was 120 euro. Daar heeft niemand aan verdiend.

 

Voor ts, als je besluit voor een herplaatser uit het buitenland zou ik me goed inlezen en er alleen voor kiezen als je er helemaal voor kan gaan, want vaak zijn deze honden al zo vaak teleurgesteld dat je het eigenlijk niet kan maken ze nogmaals te herplaatsen.

 

Wat ik hier in de omgeving zie aan buitenlandse honden is dat ze als ze los lopen, ergens rustig, het heel goed gaat, aan de lijn in de drukte is het een andere zaak, ik heb de indruk dat veel buitenlandse honden dit totaal niet gewend zijn.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  ja ik voel me tegen de schenen geschopt...(sorry)
Ben zelf lang op zoek geweest naar geschikte adoptiehonden in binnen en buitenland
Je wordt toch ook niet boos als iemand de perfecte rashond uit het buitenland haalt
Het asiel in Amsterdam is trouwens super onvriendelijk en ik kreeg daar weinig medewerking als werkende persoon
 
350 euro heb ik betaald voor 2 honden inclusief enten paspoort castratie en vlucht en beide nog een gratis tanden behandeling
oh oh oh wat zal daar veel aan verdiend zijn...aangezien ze ook lang zitters waren...
Het is best grappig dat je de buitenlanders in het park er vaak al kan uitpikken ivm hun conflict vermijdende gedrag..naar groot en klein
 
Elk dier verdient een betere plek dan een asiel
maar de adoptant is niet verantwoordelijk voor het vol zitten van asiels
en rest alleen maar de hond te kiezen waar deze de rest van zijn/haar leven zo goed mogelijk zorg voor draagt
Vrije keuze onder het afval van de samenleving svp  "

 

Deed het pijn? ;-)

 

Eigenlijk heb je dus precies gedaan, waar ik op doelde, je zoekt eerst in binnenland en als je dan niet vind wat je zoekt kijk je verder. Niets mis mee! Ik zeg niet dat iemand geen hond uit het buitenland zou mogen halen, maar dat ik liever zie dat men eerst bij huis zoekt. 

 

Je vergelijking met de perfecte rashond vind ik niet 1 op 1 vergelijkbaar. Om een goede genenpoel te hebben en houden, zul je verder moeten kijken als wat er direct in de buurt beschikbaar is, maar dan ga ik wel uit dat die hond dus voor de fok gebruikt gaat worden of iig met die intensie.

 

Het is een feit dat er vele organisaties ineens gestart worden die honden uit het buitenland halen. Daar zitten er meer tussen die denken makkelijk geld te kunnen verdienen als goeie die het het beste voor hebben met de dieren, dat is overigens bij fokkers net zo. Heb je een goeie gevonden prijs hun en laat het de gebruikers hier weten, daar heeft iedereen baat bij!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Sorry maar gaat dit niet een beetje heel erg off-topic nu?

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Sorry maar gaat dit niet een beetje heel erg off-topic nu?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" De gezondheidsproblemen die je noemt zijn niet standaard hoor... Mijn vorige witte was heel gezond en fit op een beetje artrose na, en dat op oude leeftijd. Mijn huidige heeft ook helemaal niks (behalve hooikoorts in de lente). In het ras komen gewrichtsproblemen voor zoals elleboog- en heupdysplasie, en problemen met de rug, maar dat was het dan ook wel. De diarree en groeipijn en jeuk die je noemt zijn niet rasgebonden. Haar angst is jammer, waren de ouders ook zo?  "

 

Wou net zeggen.. Obi heeft nergens last van. Geen  jeuk en al helemaal geen overgevoelige darmen. Het is wel zo dat hij wel eens heeft moeten poepen toen het hééél spannend was in het begin op de hondenschool. Maar nu nergens meer last van gelukkig. Als is Obi ook wel een gevoelig kereltje.

 

Het is nu net alsof de westie hierboven beschreven is. Want onze westie dat is wel echt een verzameling van allergieën en kwaaltjes... helaas. Van witte herders heb ik dat nog nooit gehoord eigenlijk...(afgezien van HD etc...) Maar welk groot ras heeft dat niet?

honden page profiel kelliekellie

haar moeder was ook wel wat nerveus.

ik dacht omdat je bij haar puppen stond,maar misschien was ze dat normaal ook wel,dat weet ik niet.

de vader ken ik niet.

dan durf ik misschien de volgende keer toch weer voor een witte te gaan,want juist door de gezondheid problemen zou ik het niet meer doen.

verder is het een schat van een hond.

ik ben toch van de herders de witte of de duitse.

de duitse heb ik ook gehad ook heel lief en stabiel in karakter.

maar die had hd wat bij de duitse veel voor komt.

verder vind ik de schuin aflopende rug van tegenwoordig niet mooi.

maar voorlopig heb ik nog drie honden en daar hou ik het maar bij.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Nova heeft wel een voedselallergie en gevoelige darmen, maar daar valt prima mee te werken hoor. We mijden de diersoorten gewoon en geven wat probiotica: opgelost!

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: whippet welk soort is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^