Rollen op de stoep?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Wat ik vaker merk is als ik ga lopen met Chica dat ze (uiteraard wil snuffelen) maar dan komt op een gegeven moment bij een stukje willekeurig stoep en dan gaat ze even snuffelen. Dan ligt daar niks, hoogstens een paar bladeren maar geen uitwerpselen of eten of wat dan ook. Ik denk dat ik er zelf urine van een andere hond ligt ofzo. Maar dan gaat ze zich zelf er mee zitten inwrijven. Ik heb honden dit vaker zien doen. Sommige gaan zelfs op van die "plekjes" er helemaal in liggen rollebollen! Wat doen ze nou precies of waarom doen ze dat nou?

Groetjes Denise en Chica.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rollen op de stoep?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Denise,

Ligt er niet toevallig toch een vogelpoepje?? Hier zie ik dat ook in de achtertuin. Morris kan wel eens in een voeg van het terras snuffelen en gaat dan rollen. Aangezien er bij ons heel veel vogels zitten, ligt het dus vaak aan de vogelpoepjes. Vraag me niet waarom ze dit doen, want dat weet ik niet....Mijn vorige hond die kon zelfs in koeienflaters rollen of in dode vissen/dieren bij de maas....Vond dat zo vies, maar blijkbaar doen ze het niet zonder reden! Ben benieuwd of iemand weet waarom ze dit doen....Onze viespeukjes..hahaha

Monique

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Haha ja die viespeukjes van ons.
Ja misschien dat er dan toch een vogelpoepje lag. Ik had er geen zien liggen maar misschien toch over het hoofd gezien

Groetjes!

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

Hallootje Denise en Monique!

Rustig op het forum, of ligt het aan mij?

Ik heb even gesnuffeld op internet en zie wat ik heb gevonden!!:

We hebben twee mogelijke verklaringen voor dit gedrag gevonden. In poep zit de stof mercaptaan, waar onze trouwe viervoeter dol op is. Als een paar druppeltjes van deze stof op een papiertje gedeponeerd worden, gaat ie ook daar ongeneerd inrollen. Mercaptaan is een verouderde naam voor thiol. Roofdieren proberen zich zo onzichtbaar mogelijk op te stellen tegenover hun prooi. Daar prooidieren een sterk ontwikkeld reukvermogen hebben, is het verstandig om zo natuurlijk mogelijk te ruiken. De meeste kadavers zijn van herbivoren, carnivoren zijn in de minderheid. De meeste uitwerpselen zijn afkomstig van mogelijke prooidieren. Door erin te rollen hopen roofdieren, en dus ook honden, zo onopvallend mogelijk te ruiken.

(Bron: aladin.bibliotheek.nl)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Denise,

Ik kom met een hele andere verklaring als de rest.

Rollen geeft aan dat Chica zich nog niet lekker voelt op straat. In je ander topic geef je ook aan dat ze andere mensen niet altijd als prettig ervaart en dit laat ze zien d.m.v. het springen en trekken naar de mensen toe.

Hoe kun je dit oplossen? Door haar regelmatig te gaan belonen met voer of een speeltje op straat. En door voertjes te gooien op straat en ze dan te laten zoeken. Door te zoeken gebruiken ze de neus en dit kalmeert hun ook.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

@ Zoey: Dankje wel voor je zeer informatieve stukje, weer wat geleerd!

@ Esther: Ik ga je tip zeker gebruiken wat betreft het gooien van iets lekkers in het gras ofzo kan ze er lekker naar op zoek. Moet ik het dan gewoon bijvoorbeeld ergens willekeurig in het gras gooien er dan met haar naartoe lopen?

Wat betreft dat ze Chica zich niet lekker voelt op straat klopt niet helemaal dan heb je waarschijnlijk mijn andere topic niet zo goed gelezen. Ze is juist onwijs nieuwsgierig naar andere mensen toe en ze springt niet naar andere mensen nee ze wilt ze gewoon echt allemaal besnuffelen en kennis maken.

Groetjes Denise

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Hoi hoi

Nou hier heb ik nog van die 2 viespeuken.
die het heerlijk vinden om in iets te liggen rollen wat stinkt.
Of het nu een rottende vis is of koeien/paardenmest is maakt hun niet zoveel uit.
ik heb ook geen idee waarom ze het doen.
En als ze dan thuis komen en ze moeten in bad nou daar zijn zij dan niet blij mee en ik ook niet altijd heb ooit gehad dat de vis zo ver verrot was dat het graat in de haren van de honden hing.
Vind het nu nog smerig als ik er aan terug denk.

gr Liesbeth en haar 2 viespeukjes

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi denise
Taat rolt ook heel vaak vooral op de hei maar weet je mij geluk is er ligt daar altijd koeienstront maar miepie ligt er altijd naast te rollen ik ben daar heel blij mee dat ze er niet in ligt te rollen.Maar ik heb altijd wel zo iets dat ze heel blij is als ze dat doet het is zoon leuk gezicht met die grote poten om hoog

groetjes joke en taat

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi Joke!

Haha dat heb ik dus ook dat ze dan heel blij is wanneer ze dat aan het doen is. Bij mij zijn dan de kleine pootjes in de lucht, haha. Je word er zelf ook altijd zo vrolijk van.

Groetjes, Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rollen op de stoep?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^