Dogwash?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Naar aanleiding van mijn topic over het al dan niet zelfreinigende vermogen van je hond ;-) , kwam ik erachter dat bij het AnimalCenter in Kaatsheuvel een dogwash zit. Daar kan je verschillende programma's kiezen om je hond te wassen.

Ik krijg dan meteen beelden in mn hoofd van de hond op een lopende band terwijl hij door allerlei robotarmen wordt ingezeept, afgespoeld, afgedroogd, ... (ik keek als kind teveel cartoons... :-D). Maar zelfs in de realistische versie, lijkt me dit heel traumatiserend voor de hond.

Wie heeft er wel eens gebruik gemaakt van zo'n "hondenwasstraat"? En hoe gaat dat dan in z'n werk? Wat vond de hond ervan?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Hahaha nee geen lopende band en geen robot armen.
Je moet je hond zelf wassen :]

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het lijkt mij helemaal niks, ik denk dat de hond zoiets ook enger vind dan dat het goed doet.

Ik had laatst een filmpje gezien van een hondenwasser (weet niet of het dezelfde is die jij nu beschrijft) maar die hond werd letterlijk in een cabine gestopt, deur dicht en vervolgens word de douche aangezet.

 

http://sandysharkey.blogspot.nl/2009_11_01_archive.html

 

Daar staat zo'n plaatje van een dichte honden wasserette.

 

Ik vind het zelf eigenlijk ook wel een beetje nutteloos, nu hebben wij wel 2 kleine honden en de badkamer zit beneden waardoor ik niet moeilijk hoef te doen. Maar zelf de hond wassen is niet zo moeilijk, en voor de hond veel vertrouwder.

Nu heb ik dan wel een hond met gebruiksaanwijzing, er is niemand anders die zijn nagels kan knippen dus ik denk ook niet dat hij het pikt als iemand anders hem wil wassen.

Ik heb er nooit gebruik van gemaakt dus. Ik geloof best ( mits het open ruimtes zijn) dat honden dit leuk kunnen vinden, maar dat hangt helemaal van de hond zelf af.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik heb er een keer gebruik van gemaakt met Saar! We kwamen terug van een grote wandeling en mevrouw zat nogal onder de blubber.  Je zet gewoon je hond in de bak, kiest een knopje (bijvoorbeeld shampoo, schoon water etc) en je wast je hond net zoals je dat zou doen in de badkuip. Echter hebben wij thuis niet zo'n grote ruimte om onze honden in te wassen, en we wassen ze ook niet vaak, ze gaan tenslotte ook naar de trimster waar ze ook lekker fris van terug komen. 

 

Het is al weer een tijdje geleden hoor, maar wat ik me er van kan herinneren is dat Saar het zeker niet onprettig vond. Het water was een goede temperatuur en de shampoo's roken lekker  Alleen de föhn was niet zo sterk, dus we hebben haar achteraf toch nog maar even in een handdoek gewikkeld, anders wordt de auto zo nat  
Maarja, nu is Saar een waterrat, maar ik kan me voorstellen dat dit voor een hond die niet van badderen houdt niet heel prettig is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je ziet ze veel op buitenlandse campings, ideaal om even je hond te spoelen, of eventueel te wassen, meestal kan je er zelf bij, de hond staat op een verhoging en kan niet weg, maar jijzelf kan gewoon bij de hond, een hond die niet angstig is in de douce is dit een ideale oplossing.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Haha, ik denk ook niet dat ik Saar er een plezier mee doe. Die is vanmorgen in de tuin in "bad" geweest. Even in een teil met lauw water haar poten gewassen, met een washandje gauw ingezeept en met de tuinslang weer afgespoeld. Lekker provisorisch en met de franse slag, maar mevrouw ruikt weer redelijk fris...

Ik was gewoon even nieuwsgierig of mensen daar nou echt (vaker) gebruik van maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn tuftuf wordt vaak gewassen in de wasstraat, daar gaat Bamse meestal ook mee, en vaak denk ik.......

dak open doen ? hahaha is ze ook gelijk schoon.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ik was gewoon even nieuwsgierig of mensen daar nou echt (vaker) gebruik van maken. "

 

Nou, ik zou er niet speciaal voor naartoe rijden, sowieso is het voor ons best een eindje. Dan wacht ik wel tot madame weer naar de trimster mag, of desnoods spoel ik haar even af in de tuin als ze vies is.  

Ik vind het een leuk idee, het was best handig, maar ik hoef er niet per se nogmaals heen 

Volgende forumvraag: Wast een hond zichzelf?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^