Hoesten als ouderdom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx voor alle reacties.

Heeft iemand een idee hoe je tot een hele stugge persoon door kunt laten dringen dat de hond pijn heeft? Ik krijg het niet voor elkaar..

De hond heeft mijn pa ook al 1x gegrepen en moet niets meer van Drib hebben.. Het is zelfs zo erg dat Drib over ons en de bank springt om van de ene kant naar haar kleedje te gaan..

De hond stopt ook zo nu en dan met eten en als hij de kans krijgt, eet hij een bepaalde boom kaal die oa pijnstillend werkt.

Het voelt echt of ik er tussenin zit.. Ik vind het super zielig voor de hond, maar ik begrijp ook mijn pa..

Overigens is die hond wel een vechter hoor.. Ik denk echt dat de hond zelf nooit afscheid zou willen nemen van mijn pa. De band die die 2 hebben is ongelooflijk sterk.. Zo sterk dat die hond al meerdere malen dingen overleeft heeft, wat niemand begrijpt.. Theoretisch zou die hond echt al minimaal 6x dood moeten zijn...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  

Als hij niet de juiste hart medicatie zou hebben, zou de da niet gezegd hebben dat zijn hart goed is en zou hij er nog erger aan toe zijn als nu.

De hond heeft artrose. Ik verwacht dat dat pijn doet. Hij loopt namelijk niet altijd goed op zijn achterpoten. Hij loopt dan op het stuk dat normaal rechtop staat (hiel?).
Daarnaast heeft hij hd, waardoor hij niet meer zelfstandig van een gladde vloer komt.

Het is echt een hele oude hond, waar ik het over heb..

Ze moeten geen foto's maken. Een 14 jaar oude bouvier met hart en nier problemen, die ook al kanker heeft, ga je echt niet onder narcose doen voor foto's. Ik zou dat zelf ook niet doen. Ik zou wel pijnstilling geven, denk ik. "

 

Nee, niet doen, hoor. Hooguit een doppler echo, maar wel met pijnstilling. Zeker na dit berichte over HD. Mijn hond staat al wat jaren op specifieke medicinale kruiden die o.a. ook pijn- en ontstekingsremmend werken. Gaat heel prima en ik ontlast hiermee lever en nier, in tegenstelling tot alopatische medicatie. Er zijn genoeg mogelijkheden om hierin te ondersteunen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Nee, niet doen, hoor. Hooguit een doppler echo, maar wel met pijnstilling. Zeker na dit berichte over HD. Mijn hond staat al wat jaren op specifieke medicinale kruiden die o.a. ook pijn- en ontstekingsremmend werken. Gaat heel prima en ik ontlast hiermee lever en nier, in tegenstelling tot alopatische medicatie. Er zijn genoeg mogelijkheden om hierin te ondersteunen. "

 



Wat raad je specifiek aan? Een holist geloven ze niet in..

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  

Moet hij dan nog meer kalium als in de groente zit? Hij eet erwten, radijsjes en wortel. Ook zo af en toe tafel resten.
O ja... ook Wit/volkoren brood :(

De da heeft hartfalen geconstateerd. Er zijn meerdere pillen geprobeerd die niet aansloegen. Hij is daarop ook naar het dierenziekenhuis in Emmeloord geweest, maar ik weet niet welke onderzoeken daar gedaan zijn.

De andere 2 bouviers zijn daar ook geweest voordat ze die pillen kregen. "

 

OK, dan zal hij niet voor niets op die medicatie staan. Vaak kan het geven van kalium in homeopathievorm of als celzout bijdragen aan hart- en longfunctie. Kalium nitricum bijv. wordt vaak ingezet bij hartfalen en astmatische bronchitis. Het kan dienen ter ondersteunen in periodes dat hoesten een rol speelt. Maar ik raad aan om dit onder begeleiding te doen en niet zomaar iets aan te schaffen. De keuze van een dergelijk middel, eventueel aangevuld met een versterkend of afzwakkend middel is afhankelijk van karakter en constitutie.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  

Wat raad je specifiek aan? Een holist geloven ze niet in.. "

 

Dan houdt het op qua advisering.......bewandel dan de reguliere weg, want het lijkt mij dat de hond duidelijk pijn heeft.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Vandaag was ik bij hun. Het ging verbazend goed!!! Hij was zeer alert, kon zelf omhoog komen, leek in zijn doen en heeft zelfs een groter stukje gelopen zonder door zijn poten te zakken en zonder op zijn hielen te lopen!

Ik vroeg me af hoe dat kon en toen kreeg ik mijn antwoord... De juiste boom heeft weer bladeren en die eet hij.. Wat een instinct zit er toch ook in he.. Ik sta er versteld van..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Vandaag was ik bij hun. Het ging verbazend goed!!! Hij was zeer alert, kon zelf omhoog komen, leek in zijn doen en heeft zelfs een groter stukje gelopen zonder door zijn poten te zakken en zonder op zijn hielen te lopen!

Ik vroeg me af hoe dat kon en toen kreeg ik mijn antwoord... De juiste boom heeft weer bladeren en die eet hij.. Wat een instinct zit er toch ook in he.. Ik sta er versteld van.. "

 

Misschien is dat een goede manier om hun te overtuigen dat holisten ook kunnen helpen.. Als een boom het al kan 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Misschien is dat een goede manier om hun te overtuigen dat holisten ook kunnen helpen.. Als een boom het al kan  "

 



Dat heb ik idd ook geprobeerd.. Maar ben al jaren adviezen aan het geven en het enigste dat ik erdoor kreeg wat de pens met groente en later smuldier compleet pens met groente en dat alleen omdat dat toen nog het enigste was wat hij wilde eten.. De overstap van enkelvoudige pens naar 'compleet', was ook een mega overstap voor hun..

Ze zijn echt nog van de oude stempel en vooral mijn pa is daar echt niet vanaf te brengen..

honden page profiel annemiekeannemieke 3 doggies

honden foto van annemieke

mijn oude tervuur ging met 12 jaar ook hoesten, hart was goed, zij bleek een probleem met de luchtpijp te hebben, het kraakbeen erom heen werd dikker, met medicatie is ze een bijna  15 geworden , groetjes annemieke 

honden page profiel birgittabirgitta

honden foto van birgitta

hallo ,geen ouderdom

mijn malthezer van 8 jaar had dat ook en bleek lekkende hart kleppen te hebben ,erfelijk ,aangeboren

ze zeiden we gaan het vocht bij z,n hart weg halen,omdat hij ook zo hoesten steeds.

kan zijn dat hij daarna weer alles gaat doen en zich eigen goed voelt ,maar kan ook zijn dat het binnen 1 dag ,week of mnd of jaar  weer terug komt

bij mij malthezer van 8 jaar kwam het binnen 1 dag weer terug

heb hem dan ook in moeten laten slapen ,omdat hij steeds neer viel,dacht dat het epileptie was ,en hij is verder nog nooit ziek geweest

het blijkt aan geboren te zijn ,zei mijn dieren arts in het dieren ziekenhuis saressa in haarlem

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wormen ondanks ontwormingskuur?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^