Baas? Of (nog) niet? - Mening Kenners

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Nahla is nu 9 maanden en het is me opgevallen dat ze zich "dominanter" begint op te stellen tegenover de andere honden. Omdat dit bij de anderen eigenlijk nooit zo overduidelijk zichtbaar was, vraag ik me af hoe we dit het best in goede banen leiden.
Even een kleine uitleg over onze dames : Gioia (10 jaar Lagotto Romagnolo) wordt eigenlijk gewoon genegeerd door de anderen, Athena (5jaar, Dogo Argentino) voor haar is alles best en ze zal alleen "pruttelen" als er haar iets stoort, maar dan hebben we Niké (6jaar, Dogo Argentino), een geval apart, altijd heel opvliegend geweest, zal ook gemakkelijk vechten (als we niet ingrijpen) ook steeds degene waar we problemen mee hebben, zowel thuis als op wandeling en dan nu Nahla (9 maanden, Dogo Argentino), de jongste, heel makkelijk, doof maar nooit hondagressief.
Nahla's moeder was wel erg hondagressief en dominant. Het lijkt me dat Nahla ook een dominante dame wordt, tegenwoordig gaat ze héél dikwijls bij één van de anderen staan met haar staart recht omhoog en duwen... Als Nahla in Niké's mand ligt mét Niké's been, blijft Niké buiten de ren op de grond liggen. Soms gaat ze in de ren, en wandelt, zich een beetje groter makend, naar de mand, zachtjes grommend, Nahla reageert hier niet op, alhoewel ik weet dat ze ze niet hoort, ze ziet haar wel. Dat is het punt waarop we Niké uit de bench roepen...
Wat denken jullie van de situatie? Gezien Niké meestal erg fel reageert, en ze nu rustiger is, heb ik het idee dat ze nog niet echt weet wat te doen met Nahla, of zou Nahla nu al meer overwicht hebben? Ik neem aan dat er een moment zal komen waarop Niké gaat proberen, maar aan de andere kant, wil ik nog niet ingrijpen omdat dit misschien zonder brokken op een natuurlijke manier zal geregeld worden...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Mijn concentratie is niet optimaal en heb t idee dat ik ondanks 2x keer lezen stukjes mis. Ik denk dat ik in deze situatie sowieso niet goed kan beoordelen hoe of wat, laat ik voor nu liever aan anderen oven. 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Eens met bovenstaande reactie..

 

Dit is voor mij...(en denk voor helemaal niemand hier op HP) met droge ogen in te schatten wat, waar, en hoe, wanneer er iets zou kunnen gaan gebeuren tussen welke honden op welk moment met welke aanleiding..??

DAT!....er iets gaat gebeuren... o absoluut.

Maar wat, en hoe jij er mee omgaat, hoe je het gaat voorkomen, of welke signalen je niet of wel op kan pikken.??

 

Vragen, vragen,vragen..

 

 

 

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Mijn concentratie is niet optimaal en heb t idee dat ik ondanks 2x keer lezen stukjes mis. Ik denk dat ik in deze situatie sowieso niet goed kan beoordelen hoe of wat, laat ik voor nu liever aan anderen oven. 
  "

 

Wat bedoel je?  Welke informatie mis je?

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Misschien dat je hier wat aan hebt What to do about a bossy dog

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dank je voor de link.

 

Het heeft me niet alleen duidelijk gemaakt dat we hier niet over hetzelfde spreken, maar ook dat ik idd. vaag was.

Het is niet zo dat Nahla het been afneemt van Niké, Niké gaat uit haar mand en Nahla zal even later gewoon het beentje in de mand gaan opeten.  Dus tot hiertoe is dat niet pesten en ook niet zo dat Niké aan "overwicht" verliest, Niké heeft gewoon het been laten liggen omdat het haar niet meer interesseerde. 

Nu het volgende stuk ontleden : Niké ligt buiten de bench te kijken en gaat later in de bench met opgeheven staart, zachtjes grommend.

Niké kennende, zou het, in geval van "ik wil mijn been", eerder zijn dat ze meer grauwend dan grommend aan de mand staat en als er een reactie komt van de andere hond, zal er een gevecht ontstaan.  Nu echter, kwam er geen reactie van de andere hond en ik vraag me dus af of Nahla, de houding van Niké ziend, niet gewoon zegt : "de boom in met jou, je mening interesseert me niet" en gewoon verder knabbelt en Niké accepteert dit, of is er een andere mogelijkheid?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Wat bedoel je?  Welke informatie mis je? "

 Ik mis geen informatie van jou, bedoel dat bij mij op het moment de helft van de info niet binnen komt 

Volgende forumvraag: Bange hond door onweer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^