Tips verzorging en uitlaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hallo iedereen,

 

Onze prachtige Mochi is ondertussen al zo'n 6 maanden oud en ik prijs me nog elke dag gelukkig met zo'n geweldige vriend. Hij rijdt zonder problemen mee met de wagen en luistert geweldig goed als hij mag loslopen. Verder is hij ook zo goed als 100% zindelijk, echt een heel propere man. Nu zijn er natuurlijk ook nog enkele werkpuntjes waar ik graag jullie input bij had dus geef gerust jullie mening.

 

1° Verzorging: Hij vindt dit wel leuk maar in plaats van stil te liggen draait hij steeds rond zijn as als ik hem probeer te borstelen. Hij hapt ook vaak naar de borstel of mijn handen. Hij zoekt dus eigenlijk steeds iets om in te bijten als ik hem borstel. Ik moet hem al echt dwingen om stil te liggen en dan lijkt het me toch geen leuke ervaring voor hem. Is het beter van hem iets te kauwen te geven tijdens het borstelen zodat hij dit met iets positief ervaart? Ik wil hem natuurlijk ook wel kunnen kammen als er niets voor handen is dus hoe los je dit op?

 

2° Wandelen: Mochi is enorm sterk voor zijn leeftijd al is ie nog niet helemaal uitgegroeid. Hij trekt dus constant mijn arm, elleboog en schouder uit de kom tijdens het wandelen aan de lijn. Hij draagt een gewoon halsbandje en ik gebruik een lijn van 1m20. Ik hanteer de methode van te stoppen van zodra hij de lijn strak trekt. Moet ik vervolgens wachten tot hij kijkt, tot hij gaat zitten of moet hij eerst naast me komen voor we terug mogen vertrekken? Je leest zoveel verschillende dingen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Loslopen doet hij super, het is dus enkel aan de lijn dat ie niet gehoorzaamt met als gevolg trekken en verbaal protesteren. 

 

3° Bijten is nog steeds een probleem, elke keer als we hem proberen te aaien wil hij in onze handen 'bijten'. Wij zijn hier heel erg streng in en laten dit niet toe. Hij blijft echter wel proberen tot hij het zelf beu is en gaat dan zijn flostouw halen om samen met ons te spelen. Zijn we hier correct bezig? 

 

4° Voeding: Meneer eet gewoonweg niet als je er niet bij bent om hem voortduren te dwingen om te eten. Dit heeft hij enkel bij zijn brokken want het vlees gaat er vlotjes in. Enkel vlees geven is financieel echter geen optie en we willen dat hij ook brokken kan eten voor als we eens op vakantie gaan. Is er iets dat we kunnen doen opdat hij zijn brokken leuker zou vinden?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het gaat dus eigenlijk al heel goed, en je geniet lekker van hem, super want dat is het belangrijkst.

 

1 het borstelen en vachtverzorgen e.d. zou ik dan nog heel kort houden per keer. Je zou het kunnen proberen of iets te knagen helpt, misschien wel. Aan de andere kant, of het handig is en het niet juist averechts werkt weet ik niet.

 

2 misschien een tuigje gebruiken? Zelf vind ik het boekje van Turid Rugaas help mijn hond trekt een echte aanrader. Het is een stap voor stap methode om rust in de wandelingen te brengen en je te leren de aandacht van je hond te vragen.

Ga in elk geval pas de deur uit als hij rustig is. Onderweg kan je ook spelletjes of kleine oefeningetjes (zonder druk natuurlijk) inlassen om de wandelingen leuk en ontspannen te houden.

 

3.aaien is niet iets wat elke hond prettig vindt, zou ik alleen doen als je hem naar jou toe laat komen en dus niet naar hem toe lopen (kan bedreigend overkomen) en dan niet over zijn hoofd (dat vinden veel honden helemaal niet zo fijn) maar een kriebeltje onder zijn kin

 

.happen en bijten hoort wel wat bij een pup, je kan hem dan iets geven waar hij wel in mag bijten, het kan ook uit overprikkeling komen. Zorg voor een goede balans tussen rust en aktiviteit. Hou in elk geval je houding en stem altijd rustig.

Leer ook goed zijn lichaamstaal kennen zodat je weet hoe hij zich voelt.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

4. hmm hoe vindt hij brokken lekker...ik denk aan iets erover doen wat hij wel lekker vindt, wat tonijn oid? Of wat ongezouten bouillon erover. Maar geen idee verder.

 

 

 

 

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

ik heb 2 labradoodles.Die moet ik ook wekelijks borstelen.Mango is er na maanden wel aan gewend,maar mona van 5 maanden moest er erg aan wennen.

Ik begon door haar aan de borstel te laten snuffelen.Vervolgens pakte ik een zakje brokjes die ze lekker vindt.Ik aai eerst met mn handpalm over haar rug,vervolgens geef ik haar een brokje.Dan pak ik de borstel en in mn andere hand weer een brokje.die hou ik voor dr neus.Ik borstel kort over haar rug en geef weer een brokje.Dit heb ik heel vaak korte keren gedaan.Het borstelen schoot zo niet echt op,maar geforceerd gaan borstelen door te trekken aan je hond werkt alleen maar averechts.Mona kan ik nu gewoon borstelen zonder al die brokjes.Wanneer ik lekker veel met haar gespeeld heb is ze moe en gaat ze liggen.Ik ga dan ook wel eens naast haar zitten op de grond en zachtjes borstel ik haar rug en pootjes.Doordat ze dan zo moe is laat ze het ook makkelijker toe.Zij heeft wat haar wat bij dr oogjes snel groeit.wanneer ze dan zo moe is en ligt te slapen kan ik mooi wel eens even een plukje weg knippen.

Mango eet carnibest en mona ook.Maar ik heb ook brokjes van dogslovergold.Ik heb een speelbal waar je brokjes in kan stoppen.zodar mango met dr poot een tik geeft tegen de bal rolt er een brokje uit.Vanuit haar bak eet ze NOOIT dr brokjes,al krijgt ze een dag niks.Maar met die bal werkt dat super.Heb je dat al eens geprobeerd??

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Nog even over het bijten van je pup.Mona van 5 maanden deed dat ook wel,maar nu eigenlijk niet meer.Door inderdaad kort te zijn door mn handen op mn rug te doen had ze niks meer en dat vond ze niet leuk.Maar toen zorgde ik ervoor dat ik altijd een speeltje bij me heb liggen.Dan kwam ze aanlopen en bood ik haar dat speeltje aan.vervolgens hapt ze in het speeltje en aai ik met mn handpalm over haar rug.In de 3 maanden dat we ze hebben is ze net als mango een verschrikkelijke knuffelkont geworden,Dat vindt ik zo leuk aan dat ras,dus ben blij dat mona dat nu ook is:)Mijn trainer zegt altijd,negatieve aandacht is ook aandacht.met bijten,reageren wij mensen en dat is ook aandacht. negeren,armen over elkaar en weglopen vinden ze heel erg.Positief belonen is het redmidden volgens hem.Geef hem daar wel gelijk in nu ik met mona zie hoe fijn ze nu is hier in huis en omgeviing

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Borstelen is voor een jonge hond nu niet meteen de activiteit waar die op zit te wachten. Probeer hem eens te borstelen als hij moe is? Bijvoorbeeld na een wandeling.

Dan zitten ze veel makkelijker stil en is het veel minder geworstel.

 

Ook Loes heeft dit lang gedaan, niet uit venijn ofzo, maar ze leek niet te snappen wat ik nu wilde doen (weet een hond veel waarom wij hun dat aandoen :p). Ik hield het ook zo kort mogelijk en heb ook een tijd afleiding gegeven door een speelgoedje aan te bieden. Na een tijd snappen ze het echt wel. Geef tussendoor inderdaad een beloning, borstelen wordt zo echt leuk!

 

Lukt het echt niet, ga dan even naar je trimster en vraag om hem zo kort als zijn vacht het toelaat te knippen/scheren. Is misschien niet echt mooi, maar het groeit wel weer bij en het geeft jou de kans om hem verder te trainen zonder klitten te krijgen.

 

Veel succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^