ruilen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Sam komt regelmatig zijn botjes terug brengen naar mij ik heb wel is gehoord dat ze dan willen ruilen? Hij legt het botje naast mijn neer en ik zeg dan heel blij dankjewel en dan geef ik het botje weer terug en dan gaat hij verder met kauwen. Ook al zijn er hier andere honden in huis Sam laat altijd alles van hem afpakken, is dit gewoon sociaal of is hij onzeker? Overigens ben ik heel blij dat Sam alles kan delen!

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Geen idee maar een upje.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik heb geen idee.

 

Als een hond echt onzeker is, dan zul je veel zien dat hij de staart laag draagt, de oren naar achteren. Als hij dat niet doet en kwispelend naar je toe komt, dan zal hij de aandacht wel heel prettig vinden.

 

Doet hij dit bij andere honden, een andere hond komt langs en hij laat meteen het bot/ speelgoed vallen? Dan is hij misschien wel wat onderdanig, in die zin, hier jij mag het dan hoef ik ook de mogelijke confrontatie niet aan te gaan.

 

Als een hond het echt bij hem afpakt... dan zie ik ook niet echt onzekerheid... Wel een beetje confrontatievermijdend, maar dat is beter dan happen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ruilen wat hier op het forum aangehaald wordt is......

Wanneer een hond niet zijn bot of wat dan ook wilt afgeven, dan gaan WIJ ruilen, we geven iets wat nog even wat lekkerder is dan het bot wat de hond heeft, we geven het commando los en tegelijkertijd ruilen we het bot voor het lekkers wat je dan aan je hond geeft. Ruilen.

Jouw hond wil graag aandacht dat tie met het bot naar je toe komt en het voor je neerlegt, houd het vast en ga op de grond zitten, en kijk wat je hond doet, denk dat hij lekker samen met jou aan het bot begint.

hier komt ook een hond naar me toe met haar bot, dan ga ik op de grond zitten, houd het vast en ze begint direkt verder te knagen, saamhorigheid denk ik dan, na verloop van tijd laat ik haar verder met rust. een lief gebaar en vertrouwens gebaar ook. het bot naar je toe brengen, heerlijk toch . :-D en in het geheel niet onderdandig of onzekerheid.

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Gwen doet dat ook wel eens. Dan hou ik haar bot even vast en loopt ze te knagen ! Soms neem ik haar met bot en al op schot :) Ze wilt gewoon bij me zijn 

Als ze een knuffel komt brengen, dan wilt ze spelen en gaan we gooien !

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier thuis doen ze dat ook. Ik zie het zelf altijd als sociaal gedrag. Ze komen het brengen en leggen het op m'n schoot. Ik zeg dan altijd "Ohh dank je wel lieverd, wat lekker!" Soms doe ik dan net alsof ik er een hapje van neem (haha) en dan geef ik het weer terug. Helemaal trots zijn ze dan!

 

Hier zijn ze niet onzeker, juist heel zeker denk ik. Zo zeker dat ze niet alles voor zichzelf willen houden, willen delen en niet bang hoeven te zijn dat ze te kort komen. Ik vind het persoonlijk heel sociaal gedrag.

 

Onze jongste hond doet het voornamelijk als hij heel blij is. Als m'n jongere zusjes hier over de vloer komen, is hij bijvoorbeeld heel enthousiast. Zodra hij door heeft dat zij aan de deur staan, pakt hij al z'n speelgoed en botten (tegelijkertijd het liefst) en geeft dan alles aan hen zodra ze binnenkomen. Zo lief! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^