Hond 8 maanden wordt agressief? Help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"  
Wordt lastig als trainer net ff met zijn rug ergens naartoe staat en de hele stap mist..
 
Pup neemt stap naar voren en Bo besluit daarop.
 
Ben benieuwd of iemand die een hond hoort uitvallen achter zich, zoals ik het begreep uit de tekst zich kalm omdraait en dan rustig gaat afwachten of een uitval naar de hond of naar de mens is gericht, terwijl het op dat moment niet zeker kan zijn waarnaar de hond uitvalt.
 
 
Maar goed, jammer dat een trainer compleet afgemaakt mag worden op ervaring van 2 mensen..
En dat dit compleet geoorloofd is namens moderators, die net zo hard meedoen.
 
Jammer dat jullie niet verder willen kijken, naar alles wat ie wel al die jaren goed heeft gedaan.
 
Ik trek me terug uit deze nutteloze discussie en ga zaterdag weer lekker mijn hondjes tijdens training bloot stellen aan deze agressieve man (volgens jullie) "

  Zucht... Ik heb niet voor niets juist genoemd dat het meteen vanaf het begin duidelijk was.... 

 

Als als jij het prima vind dat een trainer bij een eerste les meteen heel hardhandig een hond te grazen neemt... En dan ook nog eens bij een heel gevoelig ras... Dat is jou beslissing... 

 

Jij weet kennelijk om wie het gaat, ik niet en noem zeker geen namen... Maar mijn trainer zou het zeker niet zijn,

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Eens... Er werd alleen gevraagd welke signalen hadden kunnen doen vermoeden dat Bo niet op zijn gemak was... Ik wilde alleen aantonen dat de signalen in overvloed aanwezig waren en ver voorbij de eerste signalen.. Zelfs zonder dat enige kennis hebt van kalmerende signalen had de trainer dit moeten oppakken...
 
  "

 Ben ik het helemaal eens! Ze hadden ze eerder moeten ingrijpen. Hondje op afstand kunnen doen en veel ruimte geven. 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"  Ben ik het helemaal eens! Ze hadden ze eerder moeten ingrijpen. Hondje op afstand kunnen doen en veel ruimte geven.  "

 



Er was ook voorafgaand aan de eerste les vermeld aan de trainer dat de hond problemen had met uitvallen naar andere honden aan de lijn. Weet niet of de TS dat ook al had vermeld.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  

Er was ook voorafgaand aan de eerste les vermeld aan de trainer dat de hond problemen had met uitvallen naar andere honden aan de lijn. Weet niet of de TS dat ook al had vermeld. "

 Dan maar extra begeleiden en rekening mee houden. Voorkennis kan idd handig zijn.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"   Zucht... Ik heb niet voor niets juist genoemd dat het meteen vanaf het begin duidelijk was.... 
 
Als als jij het prima vind dat een trainer bij een eerste les meteen heel hardhandig een hond te grazen neemt... En dan ook nog eens bij een heel gevoelig ras... Dat is jou beslissing... 
 
Jij weet kennelijk om wie het gaat, ik niet en noem zeker geen namen... Maar mijn trainer zou het zeker niet zijn, "

 

Als je eens had gelezen, had je van mij ook gelezen dat ik hem dit zelf nog nooit zo heb zien doen in die 3 jaar dat ik al bij hem kom.

 

Dus nee, 3 jaar ervaring met hem weegt voor mij niet op tegen 2 slechte ervaringen.

 

Maar goed.

Ik heb voor de goede bedoelingen naar de TS de trainer zijn prive telefoon nummer gegeven zonder toestemming hierover van hem, omdat ik dit graag opgelost zie voor TS.

 

Ik neem dus voor deze ervaring al de nodige keuzes om wellicht zaterdag naar een training te gaan met iemand die niet blij is dat ik zijn prive gegevens doorgeef om dit in elk geval opgelost te zien.

 

Ik heb mijn best in elk geval gedaan voor TS, zodat zij in elk geval wat antwoorden kan krijgen en hopelijk niet met vragen achter blijft.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Ik ga morgen even op mijn gemak de nieuwe reacties lezen, ondertussen heb ik een gesprek gehad met de trainer. Volgens hem vertoonde Bo geen angstagressie maar 'typische border collie' agressie. Hij zegt dat een hond die angstagressie heeft een stap achteruit doet en van daaruit aanvalt. Volgens hem had Bo namelijk alle ruimte om weg te lopen (Dat zie ik zelf anders met een riem van 1,20 m die strak staat, mij achter hem, een hond voor hem en in de cirkel een hond links en rechts van hem op misschien 1,5 meter afstand) Maar goed dat ziet hij anders.

 

Hij gaf aan dat hij zo heftig corrigeerde omdat hij de leider is op het veld en aan alle honden moet laten zien dat zo'n gedrag niet getolereerd wordt. Hij zei dat ik het ook zelf mocht doen, het corrigeren, of dat dan op die manier was of een riemcorrectie maakte hem niet uit als de hond maar onder de indruk was. In ieder geval wordt er op de club zo gereageerd op honden die ongewenst gedrag laten zien.

 

Ik heb aangegeven dat ik me daar niet prettig bij voel en dat ik een hond wil opvoeden die goed in zijn vel zit en relaxt om kan leren gaan met zo'n situatie en dat ik zelf niet zo'n correctie zal geven. Gevraagd naar de positieve trainingsmethode. 

 

Daar stond hij niet negatief tegenover maar die methode hanteert hij zelf niet dus dan raadde hij (zoals als mensen hier ook al zeiden) een kleinere hondenschool aan die in kleine groepen trainen. Gezegd dat me dat ook beter leek. In ieder geval een open en redelijk gesprek met hem kunnen voeren. 

 

Volgende week vrijdag komt er iemand bij ons thuis langs om Bo te leren kennen en om te kijken of we een positieve training binnen haar hondenschool kunnen starten! Ben heel benieuwd, aan de telefoon kreeg ik er in ieder geval al weer meer vertrouwen in.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

In elk geval goed om te horen dat je een gesprek hebt gehad, waarin je ook jouw ei kwijt kon.

 

Ik hoop dat je een andere leuke school kan vinden die wel aan je verwachtingen gaat voldoen.

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë


Hij gaf aan dat hij zo heftig corrigeerde omdat hij de leider is op het veld en aan alle honden moet laten zien dat zo'n gedrag niet getolereerd wordt. In ieder geval wordt er op de club zo gereageerd op honden die ongewenst gedrag laten zien.
 
Volgende week vrijdag komt er iemand bij ons thuis langs om Bo te leren kennen en om te kijken of we een positieve training binnen haar hondenschool kunnen starten! Ben heel benieuwd, aan de telefoon kreeg ik er in ieder geval al weer meer vertrouwen in. "

 Dit is echt de oude manier van deze trainer om met honden om te gaan! Vanuit angst en macht de baas willen zijn. Beheersmatig noem ik dat...

 

Wat goed dat je binnenkort een gesprek hebt met een hondenschool die traint volgens de positieve methode! Ben super blij voor jou en jouw prachtige BC! Heel fijn!!! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Dus als ik je goed begrijp, dan is het feit dat de trainer en eigenaar die zogenaamde kalmeringssignalen niet gezien hebben, op zich een reden om de hond op deze manier te corrigeren?
Is er hier spraken van een communicatiestoring?
De hond communiceert op een manier die de trainer en eigenaar schijnbaar niet opvalt.
Of anders gezegd, de hond communiceert op zijn eigen (hondse) manier en de mensen om hem heen zien het niet of niet goed, en dus werd de hond hier onterecht gecorrigeerd?
Kun je zeggen dat er met de hond niets mis is? Maar dat het probleem bij de mensen om hem heen ligt?
  "

   Ik ga even reageren wat er gebeurd is op de manier zoals beschreven door ts, ik veroordeel niemand, ga alleen op de feiten die ik weet in! 

 

Een jonge hond komt voor het eerst op training. Allemaal vreemde honden, vreemde mensen, vreemd terrein. Hij werd hyper, blaffen, trekken aan de lijn. 

 

Dat zijn signalen dat de hond last van stres, te veel prikkels had. Door trekken aan de lijn, waarschijnlijk weg wilde van die drukte. Op zo een moment, kan je het beste weg lopen van de groep, zodat het veiliger wordt voor de hond. 

 

Ze bleven in de groep, waardoor de hond zich niet op zn gemakt bleef voelen, erg geprikkeld was. Logisch. De emmer raakte steeds voller.

 

Er kwam een hond langs gerend uit een andere groep  en niet veel later, haalde de border uit. De emmer zat zo vol en liep over.

 

De signalen van de border, zijn van af dat hij op het veld kwam misschien wel gezien, maar er is niet op gereageerd. Daardoor liep het stres nu niveau zo op, dat hij knalde.

 

Het is geen foute hond. Daarom ook niet nodig om deze hond te corrigeren.

 

 (Als je als mens gestrest bent, kun je soms ook erg onredelijk reageren en een snauw geven.

Waar je later weer spijt van krijgt.)

 

Een hond die uitvalt zou ik sowieso niet corrigeren. Uitvallen komt meestal na diverse signalen.

De taak van jou als baas, deze signalen op tijd te zien.

 

 

Een correctie moet binnen 3 seconden plaats vinden, ben je ten eerste waarschijnlijk te laat. Hij kan  de straf koppelen aan de andere hond, die daarop niet leuker wordt. 

Stel hij is onzeker, jij als baas ziet zijn signalen niet, helpt hem niet, hij voelt zich genoodzaakt uit te halen en krijgt ook nog straf van jou? Dit schaad zijn vertrouwen in de baas.

 

Uithalen is gelijk je hond uit de situatie halen, loop weg zonder iets te zeggen.

Probeer er achter te komen waarom je hond dit deed. Dan wel op afstand flink oefenen met je hond om te zorgen dat hij niet meer uithaalt.

Ga aan de slag met waarom je hond uithaalde en leer hem dat uithalen niet nodig is.

 

Ik veroordeel dus niemand! 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Saskia en MulanSaskia en Mulan 3 doggies

honden foto van Saskia en Mulan

Volgens mij komt het wel goed met jullie en Bo. Je krijgt goede adviezen. Ik heb veel geleerd van Kikopup op youtube. nog 2 infomatieve videos zijn: https://www.youtube.com/watch?v=a4kHsaUSylQ https://www.youtube.com/watch?v=tPpVoPuYFvc

bep & Frank (Gast)

Het is jammer dat de mooiste tijd om jouw hond te laten socialiseren met andere voorbij hebt laten gaan. Ik kan zo niet oordelen of jouw hondentrainer in de fout is gegaan of niet. Wel weet ik als je zelf al gespannen bent dat jouw hond dit direct overneemt. Gespannenheid, opwinding, temperament etc voelt je hond direct goed aan en jouw gedrag wordt door je hond overgenomen en versterkt.

Ik zou hasst zeggen breng je hond eens hier voor een week. Mijn golden zal hem nog niet eens bekijken en met rust laten. Verder gaan wij er minstens vier keer per dag er goed op uit. Je hond zal op een leuke wijze moe gaan worden en zijn energie op die manier kunnen ventileren.Meestal zijn het de baasjes die op les moeten gaan en te leren hoe ze het beste kunnen omgaan met hun hond. Ik heb ook het idee dat je kleine hond de grote onrustig maakt. daar moet ook eens naar gekeken worden.

 

Groet

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Blaffen om vijf uur in de ochtend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^