Hond 8 maanden wordt agressief? Help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"
Vervolgens moesten we in een grote cirkel gaan staan, de trainer koos een stafford pupje van 4/5 maanden om langs alle honden te lopen om ze op een goede manier te laten kennis maken (snuffelen, niet meteen willen spelen). Toen hij bij Bo kwam ging het in eerste instantie goed, de trainer wachtte bewust wat langer en toen de stafford wat meer naar voren kwam om kennis te maken viel Bo weer met luid gegrom naar hem uit. Zonder aanleiding dat was wel duidelijk. Vervolgens vliegt de trainer op Bo af, grijpt hem in zijn nek, legt hem op zijn rug, schreeuwt tegen hem, geeft nog een keer een flinke ruk en laat hem weer los. Vervolgens roept hij dat wanneer de baas niet goed corrigeert hij het wel doet en dat gaat dus op die manier. Ik was er nogal van geschrokken want ik geloof niet in lijfelijk straffen. (Tranen schieten nu weer in mijn ogen) Aan de andere kant mag Bo absoluut niet zo reageren op andere honden, de stafford is notabene nog echt een pupje en deed echt niks verkeerd. Maar is dit nu echt de beste manier om hem te corrigeren? Toen ik later mijn hand optilde om hem met een snoepje af te leiden kromp hij van schrik in elkaar. "

 

Als je nog niet alles snapt van de hondentaal en hoe stress zich opbouwt,dan lijkt het alsof hij zonder aanleiding gromde.In werkelijkheid gromt hij omdat hij meer afstand wilde,dat is wat grommen verteld:geef mij meer ruimte,ik kan het niet aan op deze manier!

Het is een stress reactie en een communicatie.

 

Goed dat je contact opneemt met Lady!!!! Dan moet het sowieso goed komen qua keuze van een andere hondenschool of als het gewoon over de hondentaal gaat.

 

Snel weg wezen bij deze hondenschool hoor 

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Zo als ze dat bij mij hond hadden gedaan had ik echt gek geworden, waarom zo aanpak???? Ik zou persoonlijk zelf gelijk klaar zijn met zo honden school! Dat zijn dingen die ik zelf niet eens bij mijn hond doe laat staan een ander! Luister naar je hart want die klopt!

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Bedankt allemaal! Ondertussen heb ik een e-book gekregen over kalmerende signalen en heb ik een goed gesprek gehad met Lady!

 

Ik denk dat les in een grote groep niet goed is voor Bo omdat dat hem veel te veel stress geeft. We gaan hard aan het werk om Bo te begeleiden op een relaxte manier met de riem en andere honden om te leren gaan. Begroeten aan de riem is gewoon niet nodig. Ik heb een aantal goede tips gekregen voor cursussen/trainingen die hem kunnen helpen. Dus daar ga ik me nu snel in verdiepen. Gelukkig komen we er nu achter dat dit niet de manier voor ons is om Bo op te voeden en hebben we een eerste stappenplan om dat te veranderen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond heeft 2x een vervelende ervaring gehad aan de lijn. Je zegt dat hij dit nadoet. Is dit nadoen? Immers hij heeft gezien, dat honden naar hem uitvallen. Honden die bij hem in de buurt komen, zijn in zijn ogen gevaarlijk, en wat kun je dan doen? Weglopen of van je afbijten. Weg lopen aan de lijn, lukt hem niet, dus uithalen. Heel logisch.

Je corrigeerde dat met foei, kun je beter niet doen. Je hond vind andere honden aan de riem eng, en haalt uit. Je corrigeert het uithalen, maar daarmee gaat zijn angst niet weg. 

Als baas zou je hem moeten steunen, zorg dat andere honden aan de lijn uit de buurt blijven. Loop weg van anderen, zo leert hij dat hij ipv uithalen, dit ook kan oplossen door afstand te nemen. Als je op afstand staat, dat je een hond ziet, maar je hond niet boos reageert, kun je voertjes geven. Door de voertjes, zal hij zich prettig gaan voelen en enge honden op den duur met iets leuks gaan associeren. 

Als dit goed gaat, kun je afstand verkleinen en voertjes geven, net zo lang herhalen tot je gewoon langs andere honden kunt lopen.

 

Ik zelf laat nooit snuffelen aan de lijn, heel veel honden reageren hier niet goed op, kans dat er weer een uithaalt zit er in en dat moet je zien te voorkomen.

 

 

De reactie op de honden school, honden leren door associeren, als jij als baas je hond pijn doet of onderdrukt, zal hij jou dan leuk blijven vinden? Zal hij jou blijven vertrouwen 

Misschien zal hij gedrag stoppen, maar puur uit angst voor de straf. Ook heb je kans dat hij straf zal koppelen aan een andere hond, waardoor hij alleen maar nog een grotere hekel krijgt aan andere honden. 

Deze school handelt helaas de achterhaalde dominantie theorie, jammer voor de hondjes daar!

 http://www.hond-en-co.nl/hond-wolf-dominantie.html

http://www.hondenwijzer.com/

Hier artikelen over de dominantie theorie en toedienen van pijn prikkels.

 

Als je hond nog eens uithaalt, loop gewoon weg zonder iets te zeggen. Hij voelt zich niet fijn en haal hem uit de situatie en ga oefenen op afstand, zoals ik boven heb omschreven.

 

Heel belangrijk is om je hond zijn lichaams taal te leren kennen. Zo leer je zien dat hij zich niet prettig voelt in een situatie en als je dat ziet, loop gelijk weg. 

 

Een heel goed boekje om lichaamstaal te leren is: begrijp ik mijn hond van Sacha Gaus en Nikki Gootjes. Met goed voorbeelden leer je de kalmerende signalen, maar ook of je hond onzekere  houding heeft, of juist heel zeker enzo.

 

Een border collie, hapt snel. Ik heb een schotse collie, net zo. Tijdens het schalen drijven is dit normaal en zo happen ze gauw in kuiten. Ik heb met haar o.a. schapendrijven gedaan, daar kun je goed zien wat ze allemaal kunnen, heel mooi!

 

Je hebt wel een werk hond, dat hyper zijn , hoort erbij. Ik kan je wel aanraden een goede school te zoeken en ga eerst kijken zonder hond hoe ze lesgeven. Positief opvoeden heel belangrijk!

 

Ook zou ik gaan sporten met je hond, ik doe flyball, treiball, aguility, frisbee, gg en hersenwerk.

 

 

http://m.youtube.com/watch?v=q8FfNQ_E0l0

Hier nog een filmpje met een super border Nana, ongelofelijk knap. Misschien een idee?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nog een dingetje;
Ik doe al een hele tijd sociale wandelingen..en mijn hond heeft daar enorm veel profijt van.
Ik kan je zoiets ook aanraden, heeft bij ons enorm geholpen.

Zelf ben ik in opleiding tot trainster en wil overigens zelf ook proberen in mijn buurt wat sociale wandelingen op te zetten.


Verder; het is een groot misverstand dat honden en pups altijd goed met elkaar overweg moeten gaan. Sterker nog, er zijn honden die specifiek gewoon echt niks met pups hebben. Voor veel honden zijn jonge pups veel te druk. Op de cursus bij ons zit een herplaatser uit het asiel, echt een schat van een hond, maar heeft totaal niks met pups. Echt niet vreemd, alleen wel iets om rekening mee te houden en aan te werken. "

 Heel goed die wandelingen. Leuk dat je die wilt organiseren

 

Eens over de pups.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de eerste reacties! Dit bevestigd toch wel mijn gevoel dat dit niet de juiste manier is en dat het geen normale gang van zaken is. Stiekem had ik ook het vermoeden dat hij het eng vind (en ook wel overprikkelt was).
 

 Heel belangrijk, wat anderen ook zeggen, ga op je eigen gevoel af! 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Bo is 8 maanden las is...dan zit hij dus in zijn pubertijd...misschien ook de angstfase. Ik zou per direct weggaan bij deze hondenschool trouwens. Want zo leert hij bang te worden voor mensen... Zo'n jonge hond in deze fase zo aanpakken kán gewoon niet.  Tijdens deze fase zou je de hond continu moeten overtuigen om over zijn angst heen te stappen. Dat doet deze trainer dus naar mijn mening niet goed!

 

Het enthousisaste hyper gedrag door te veel prikkels herken ik trouwens enorm bij Ozzie pffff dat is hard werken soms...Door het hyper gedrag zit hij aan zijn top en kunnen ze vanalles uithalen (escalleren) vanuit hun drukke impulsen dan. Misschien is een rustigere cursus met weinig honden en een zachte visie en weinig prikkels veel beter. Het heeft dan geen zin om boos te worden, want de hond kan er ook niet veel aan doen dat hij overprikkeld is. Dit is nog maar het stukje boven de ijsberg wat je dan afstraft...dom van hem!

 

Bij mijn hond zie je dat hij te veel prikkels krijgt door overal tegenaan te plassen (daar begint het mee)...de toestellen van behendigheid plotseling onderplassen bijvoorbeeld druk doen, daarna, blaffen, hyper piep geluiden...enrom enthousiast trekken aan de lijn, niet meer kunnen luisteren dan is het eigenlijk al veel té veel en geen land meer mee te bezeilen. De stres bouwt zich op en je hond laat van begin af aan al opbouwende signalen al zien. Dit afstraffen? nee. Want als ik met mijn mannetje wandel in een rustige natuurlijke veel minder prikkelende omgeving (zonder konijnen en hazen) laat hij dit gedrag niet meer zien.......luistert hij goed, en trekt hij ook niet meer aan de lijn. 

 

 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

" Je hond heeft 2x een vervelende ervaring gehad aan de lijn. Je zegt dat hij dit nadoet. Is dit nadoen? Immers hij heeft gezien, dat honden naar hem uitvallen. Honden die bij hem in de buurt komen, zijn in zijn ogen gevaarlijk, en wat kun je dan doen? Weglopen of van je afbijten. Weg lopen aan de lijn, lukt hem niet, dus uithalen. Heel logisch.
Je corrigeerde dat met foei, kun je beter niet doen. Je hond vind andere honden aan de riem eng, en haalt uit. Je corrigeert het uithalen, maar daarmee gaat zijn angst niet weg. 

 

Nu ik me wat meer verdiep ik kalmerende signalen is het eigen heel duidelijk. Hij geeft er genoeg af! (neus likken, vertragen, snel kwispelen met een lage staart, héél soms gaat hij plat op de grond liggen, waarschijnlijk heb ik ze nog lang niet allemaal ontdekt) We hadden hem dus allang uit die situatie moeten halen. Stom van ons dus. 

 

Bedankt voor je tips hoe we dit rustig kunnen opbouwen.

 

Wat een leuke hond! Nana uit het filmpje! Ik denk niet dat Bo zoveel trucjes gaat leren maar het geeft wel inspiratie.

 

Hersenspelletjes doen we al me hem (speeltje verstoppen, brokjes in een flesje, onder een bakje of beker,in een bak met wcrolletjes een kong etc.) maar de echte sporten als behendigheid nog niet. Dit mag toch pas vanaf 1-1,5 jaar? Ik wil als hij uitgegroeid is heel graag met hem gaan sporten! Zou kleine stukjes fietsen al mogen? We laten hem namelijk al wel aan de fiets laten wennen omdat we er vaak op de fiets uitgaan en hij straks dan mee kan. GG wil ik ook graag met hem doen (vandaar dat we deze hondenclub hadden gekozen) maar ik heb begrepen dat hij daar niet aan mee mag doen als hij nog geen cursus heeft afgerond?

 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch


Het enthousisaste hyper gedrag door te veel prikkels herken ik trouwens enorm bij Ozzie pffff dat is hard werken soms...Door het hyper gedrag zit hij aan zijn top en kunnen ze vanalles uithalen (escalleren) vanuit hun drukke impulsen dan. Misschien is een rustigere cursus met weinig honden en een zachte visie en weinig prikkels veel beter. Het heeft dan geen zin om boos te worden, want de hond kan er ook niet veel aan doen dat hij overprikkeld is. Dit is nog maar het stukje boven de ijsberg wat je dan afstraft...dom van hem!
 

 

Dat zei Lady gisteren inderdaad ook, nu zit hij met 10 of 11 andere honden in een groep en er is op de andere kant van het veld nog een groep aan het trainen. Ook voor mij is het dan lastig niet afgeleid te raken laat staan voor Bo!

 

Wat herken jij goed wanneer jouw hond overprikkelt raakt! hopelijk ga ik bij Bo ook snel de vroege signalen herkennen! Nu heb ik het eigenlijk pas door wanneer hij een gefrustreerd blafje of 'piepje' laat horen en eigenlijk is dat al te laat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Nu ik me wat meer verdiep ik kalmerende signalen is het eigen heel duidelijk. Hij geeft er genoeg af! (neus likken, vertragen, snel kwispelen met een lage staart, héél soms gaat hij plat op de grond liggen, waarschijnlijk heb ik ze nog lang niet allemaal ontdekt) We hadden hem dus allang uit die situatie moeten halen. Stom van ons dus. 
 
Bedankt voor je tips hoe we dit rustig kunnen opbouwen.
 
Wat een leuke hond! Nana uit het filmpje! Ik denk niet dat Bo zoveel trucjes gaat leren maar het geeft wel inspiratie.
 
Hersenspelletjes doen we al me hem (speeltje verstoppen, brokjes in een flesje, onder een bakje of beker,in een bak met wcrolletjes een kong etc.) maar de echte sporten als behendigheid nog niet. Dit mag toch pas vanaf 1-1,5 jaar? Ik wil als hij uitgegroeid is heel graag met hem gaan sporten! Zou kleine stukjes fietsen al mogen? We laten hem namelijk al wel aan de fiets laten wennen omdat we er vaak op de fiets uitgaan en hij straks dan mee kan. GG wil ik ook graag met hem doen (vandaar dat we deze hondenclub hadden gekozen) maar ik heb begrepen dat hij daar niet aan mee mag doen als hij nog geen cursus heeft afgerond?
  "

 Je bent al heel goed op weg! 

Hersen werk is heel goed voor je slimme hond. 

 

Wat Nana kan is wel echt heel bijzonder. Zo mooi om te zien! 

 

Ik begon met sport toen Luca 9 maanden was. Maar bij ons is het zonder wedstrijd en op je eigen niveau. Ze letten heel goed wat je hond al mag. Kleine sprongetjes, door de tunnel, via een plak op tafel enzo. Voorzichtig frisbee en treiball kan op elke leeftijd. Zou je zelf ook kunnen doen.

Afhankelijk van een school welke cursus je wanneer mag doen. Meestal eerst de puppy of jonge honden. Voor gg heb je denk ik wel een basis nodig, maar als je zelf al bezig ben zou volgens mij gg best moeten kunnen.

Ik begon met mijn drukke meid toen ze 7 maanden was met fietsen. Ze moest gewoon energie kwijt. Om de dag eerst 5 toen 10 minuten en gewoon recht uit. Ze vond het super leuk!

Vind ze zwemmen leuk? Luca loopt alleen met haar pootjes er in. Zwemmen is ook heel goed voor ze.

Fijn trouwens dat je hier je vragen komt stellen! 

 

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  Deze trainer doet dit idd niet zomaar. Hij gelooft in zich zelf en aan zijn handeling te zien in de dominantie theorie en uiteraard de heer CM.
Met hem in gesprek gaan? Zonde van je tijd. Mensen die nu nog op zo een manier met honden omgaan, hebben een heel groot bord voor hun kop.
 
Helaas blijkt keer op keer dat positief opvoeden heel goed werkt. Vele onderzoeken en wat blijkt  keer op keer, honden die zo zijn opgevoed, voelen zich prettiger en luisteren beter.
Het werkt dus wel! 
  "

 

 

Om je uit een droom te helpen..

 

Deze trainer heeft een hekel aan CM.

 

Ik werk al wat jaartjes nu met hem en wat door TS beschreven staat kan ik mij totaal niet in vinden in tegenstelling tot mijn eigen ervaringen.

 

Hij heeft met mijn zelfverzerkerde teef gewerkt, hij heeft met een angst agressieve reu van mij gewerkt en hij traint nu mijn pup.

 

Wat door TS beschreven is heb ik in die 3 jaar nog niet meegemaakt.

 

En zeker niet het smijten en schreeuwen!

 

Ja, als de hond over de zeik gaat legt hij hem op zijn zij, houd hem rustig en laat de hond tot rust komen.

In tegenstelling tot dat sensititieve gejank hierboven, werkte dit wel perfect voor mijn angst agressieve hond, want ik kon hem daar juist mee kalmeren.

 

Maar zo overtrokken als hierboven geschreven staat.. Nou die dag moet ik nog meemaken.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Er zijn vele manieren van trainen en je zal een combi moeten vinden die werkt voor jou en je hond en die daadwerkelijk in een redelijke tijd succesvol zijn. De aanpak van je huidige trainer kun je niet prettig vinden, kan prima, is mijn ding ook niet echt. Echter zal een trainer dat echt niet zomaar doen en denk ik dat jij heel wat mist van je hond en zijn signalen. Ik zie een opening post met veel emotie en snap eigenlijk niet dat je niet gelijk na de training in gesprek bent gegaan met de trainer en vooral het waarom niet heb proberen te achterhalen. Het lijkt me zeer verstandig om met je huidige zeer ervaren en kundige trainer te spreken, want ik weet dat je van die man heel erg veel kan leren!

 

Dat probeer ik nu inderdaad te doen. Ik twijfel er absoluut niet aan dat deze trainer successen heeft behaald met andere honden. Mijn gevoel zegt echter dat zijn methode niet bij mij en mijn hond past. Aangezien Bo reageert uit angst, ik vind het dan ook jammer dat de trainer dat niet heeft uitgelegd toen ik vroeg hoe ik het kon voorkomen.

Ik had na de training graag langer met hem gesproken maar er begon alweer een nieuwe les.. 

 

Na afloop ging ik me steeds rotter voelen over de training en ook Bo was duidelijk nog steeds onder de indruk/schrikachtig. Vandaar dat ik hier advies ben komen vragen.

 

Wat betreft de rest, ik heb een goed gesprek gehad met Lady, ze gaf juist zelf aan geen adviezen te willen geven wanneer ze er niet 100% in vertrouwde dat het juiste advies was voor mijn hond (aangezien ze mijn hond niet kent) en raadde me juist aan contact op te nemen met een aantal trainers waar ze veel vertrouwen in had. Ook zij gaf aan dat opvoeden via één methode niet persé juist hoeft te zijn maar dat je juist door verschillende onderdelen met elkaar te combineren je de training kan creëren die bij jou en je hond past. Wat dat betreft zijn jullie het dus volledig met elkaar eens.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Jammer dat je dat zonde van je tijd vind, zeker als je niet het gehele verhaal zonder de extra drama weet. Het is wel een heel eenzijdig emotioneel stuk (wel begrijpelijk, dat dan weer wel).
 
Nogmaals ik zeg ook dat dit niet echt mijn ding is, hoewel een uitvallende hond naar een pup en trainer, je niet af moet doen met een simpel koekje als afleiding....
 
Positief trainen heeft absolut de voorkeur, alleen moet het wel mogelijk zijn en effect geven. "

 Misschien eenzijdig, maar deze handeling zegt me genoeg.

Die trainer maakt heel veel stuk bij zo een hond. Totaal verkeerde benadering. Zo iemand begrijpt dus totaal niets van honden.

 

Heel ver uit de buurt blijven!

 

Waarom valt deze hond uit? Hij heeft 2 slechte ervaringen gehad, grote kans dat hij andere honden uit de buurt wilt . Nog grotere kans, dat hij dit al eerder aangeeft. Tongelen, wegkijken, pootje heffen en als hij dan toch geconfronteerd wordt met een andere hond, gaat hij uithalen, heel logisch. 

 

De fout is nu om te denken dat je gaat afleiden met een koekje.

 

 

Je loopt weg en haalt de hond uit deze situatie. Daardoor vind hij het minder eng. Dan ga je op afstand wat doen met het gevoel wat deze hond heeft. Waarschijnlijk angst.

Je moet zorgen dat deze angst over gaat.

Als jij taart eet, voel je je prettig, daarom zijn verjaardagen zo leuk. Verjaardagen zijn nl eigenlijk helemaal niet leuk.

 

Als je op een afstand dat deze hond een ander ziet, maar nog niet uithaalt de hond een voertje geeft, zal hij zich fijn gaan voelen. Blijf je dit herhalen, zal hij dit fijne gevoel aan de hond koppelen. Honden leren door associeren en zal het fijne snoepje met de enge hond associeren. Zo neemt de hond zijn angst langzaam af.

Heeft dus niets met afleiden te maken.

 

Deze trainer heeft kennelijk geen ook voor signalen die een hond afgeeft. Een trainer hoort dit van te voren te zien aankomen en de eigenaar te laten zien hoe je dit moet voorkomen en op een normale manier oplost.

 

Met positief opvoeden kunnen zeker correcties gegeven worden.

 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

"  
 
Om je uit een droom te helpen..
 
Deze trainer heeft een hekel aan CM.
 
Ik werk al wat jaartjes nu met hem en wat door TS beschreven staat kan ik mij totaal niet in vinden in tegenstelling tot mijn eigen ervaringen.
 
Hij heeft met mijn zelfverzerkerde teef gewerkt, hij heeft met een angst agressieve reu van mij gewerkt en hij traint nu mijn pup.
 
Wat door TS beschreven is heb ik in die 3 jaar nog niet meegemaakt.
 
En zeker niet het smijten en schreeuwen!
 
Ja, als de hond over de zeik gaat legt hij hem op zijn zij, houd hem rustig en laat de hond tot rust komen.
In tegenstelling tot dat sensititieve gejank hierboven, werkte dit wel perfect voor mijn angst agressieve hond, want ik kon hem daar juist mee kalmeren.
 
Maar zo overtrokken als hierboven geschreven staat.. Nou die dag moet ik nog meemaken. "

 

Was jij er bij dan? Zelfs mijn vriend die juist wel fan (was) van CM schrok enorm van de agressie! Was het maar waar dat hij hem op z'n zij legde om te kalmeren dan had ik het begrepen. Zoals ik gister tegen lady zei heb ik dat zelf ook wel eens toegepast in een heel andere situatie (wat zij overigens ook niet aanraadde). Dat heeft het gewenste resultaat opgeleverd maar dat was geen situatie waar angst of agressie in het spel was. 

 

Dit was echter echt agressief, een hond een flinke ruk geven aan zijn nek terwijl je over hem heen hangt tegen hem schreeuwt en hij al op zijn rug ligt en zich al overgegeven had... Ik schrok daar enorm van... Wellicht heb jij hem dat nog nooit zien doen.. Ik wel..

 

Bovendien het was geen uitvallende hond naar een pup en trainer... 
Hij viel uit, behoorlijk, dat heb ik ook geschreven, het was heel luid gegrom en waarschijnlijk hapte hij er ook bij, dat heb ik hem wel vaker zien doen zoals ik al aangaf.. MAAR!! niet richting de trainer!! dat is 100% een leugen, ik vind het fijn dat je me advies wil geven en dat je aangeeft deze reactie van deze trainer niet gewend te zijn, dat stelt me een beetje gerust dat dit ook voor hem niet standaard is.. Maar ga aub geen leugens verspreiden.. 

 

Ik vind het jammer dat er nu zo'n discussie over ontstaat ik heb namelijk veel gehad aan de adviezen en heb bewust de naam van de school en trainer niet hier genoemd omdat ik het graag zelf daar oplos. Misschien komt er een oplossing met hen(zonder fysieke correcties), waarschijnlijk kies ik een andere weg. Maar dan zijn we open en eerlijk naar elkaar geweest en kunnen elkaar gewoon in de ogen aankijken op straat... 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Jammer dat je dat zonde van je tijd vind, zeker als je niet het gehele verhaal zonder de extra drama weet. Het is wel een heel eenzijdig emotioneel stuk (wel begrijpelijk, dat dan weer wel).
 
Nogmaals ik zeg ook dat dit niet echt mijn ding is, hoewel een uitvallende hond naar een pup en trainer, je niet af moet doen met een simpel koekje als afleiding....
 
Positief trainen heeft absolut de voorkeur, alleen moet het wel mogelijk zijn en effect geven. "

 Dat niet alleen, ook de omgeving moet geschikt zijn. Een dukke hond in een drukke omgeving...wat roept dit op bij een hond... Alle honden in een kringetje en dan één hond erbij langs aan de lijn om voor te stellen...Stellen honden zich zo aan elkaar voor? Hoe zit de hondentaal in elkaar? Hoe zie je honden elkaar voorstellen zonder lijn? Afstand...dichterbij...doorlopen weer afstand en boserveren...weer dichterbij..Daarna aankijken, snuffelen, afwachtend zijn, op hoede zijn, en als het klikt en het is goed wordt er misschien weer uitgedaagd tot een spel of vechten... Soms vergissen mensen zich erin dat honden geen mensen zijn die tijdens een vergadering een voorstelrondje houden!

Positief trainen vergt inzicht in een hond, vanuit de hond bekeken en niet vanuit de mens die deze hele maatschappij runt...Nou ja mensen zijn ook niet altijd menselijk maar dat is weer een ander topic....

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  
Was jij er bij dan? Zelfs mijn vriend die juist wel fan (was) van CM schrok enorm van de agressie!
 
Bovendien het was geen uitvallende hond naar een pup en trainer... Hij viel uit, behoorlijk, dat heb ik ook geschreven, het was heel luid gegrom en waarschijnlijk hapte hij er ook bij, dat heb ik hem wel vaker zien doen zoals ik al aangaf.. MAAR!! niet richting de trainer!! dat is 100% een leugen, ik vind het fijn dat je me advies wil geven en dat je aangeeft deze reactie van deze trainer niet gewend te zijn, dat stelt me een beetje gerust dat dit ook voor hem niet standaard is.. Maar ga aub geen leugens verspreiden..

 

God me ja, leer eens lezen en interpreteren.

 

Zulke reacties ben IK niet van hem gewend, ik heb hem nog nooit zo overtrokken zien reageren zoals jij schrijft!

 

Ik zeg nergens dat ik erbij was.

 

En ga ff lekker buiten spelen met die tekst over happen naar hond en trainer, want dat schreef ik niet, maar Mick hoor.

Dus wel ff lezen en vooral lezen wie wat schrijft!

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  Dat niet alleen, ook de omgeving moet geschikt zijn. Een dukke hond in een drukke omgeving...wat roept dit op bij een hond... Alle honden in een kringetje en dan één hond erbij langs aan de lijn om voor te stellen...Stellen honden zich zo aan elkaar voor? Hoe zit de hondentaal in elkaar? Hoe zie je honden elkaar voorstellen zonder lijn? Afstand...dichterbij...doorlopen weer afstand en boserveren...weer dichterbij..Daarna aankijken, snuffelen, afwachtend zijn, op hoede zijn, en als het klikt en het is goed wordt er misschien weer uitgedaagd tot een spel of vechten... Soms vergissen mensen zich erin dat honden geen mensen zijn die tijdens een vergadering een voorstelrondje houden!
Positief trainen vergt inzicht in een hond, vanuit de hond bekeken en niet vanuit de mens die deze hele maatschappij runt...Nou ja mensen zijn ook niet altijd menselijk maar dat is weer een ander topic.... "

 

Waarschijnlijk is TS eerder gebaat bij wellicht eerst privelessen.

 

Duidelijk niet bij deze trainer, want dat gaat sowieso niet werken.

 

Eerst privelessen om vertrouwen in trainer te krijgen en daarna in een hele klein groep, zodat zaken stapsgewijs geleerd kunnen worden.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Bedankt voor de eerste reacties! Dit bevestigd toch wel mijn gevoel dat dit niet de juiste manier is en dat het geen normale gang van zaken is. Stiekem had ik ook het vermoeden dat hij het eng vind (en ook wel overprikkelt was).
 
Dat afleiden ga ik toepassen, gewoon hem leren niet te reageren op andere honden als hij aan de lijn is. Los gaat het namelijk wel goed En ik ga vanavond eens kijken naar literatuur over lichaamstaal/kalmerende signalen.
 
Ik woon in Eindhoven dus als iemand tips heeft voor een goede hondenschool/gedragstherapeut heel graag! Het zelf trainen gaat wel heel goed alleen het luisteren met afleiding en het afremmen van zijn enthousiasme met mensen (opspringen, piepen, zichzelf opdringen) lukt ons niet alleen dus hulp van een goede trainer kunnen we gebruiken "

 

Ik heb zelf op de martin gaus hondenschool in son getraind met mijn bc en we vonden het super :D

 

Edit: we trainde in kleine groepjes en op eigen niveau :D Ik heb daar ook geleerd om naar de lichaamstaal te kijken en mn eigen lichaamstaal te gebruiken (:

 

Alleen maar lof hier :P

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Waarschijnlijk is TS eerder gebaat bij wellicht eerst privelessen.
 
Duidelijk niet bij deze trainer, want dat gaat sowieso niet werken.
 
Eerst privelessen om vertrouwen in trainer te krijgen en daarna in een hele klein groep, zodat zaken stapsgewijs geleerd kunnen worden. "

 Hoe weten jij en Mick om welke trainer het gaat? Ee worden geen namen genoemd en ik begrijp uit dit topic dat er meerdere trainers zijn. Misschien is het wel een ander??

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Dat niet alleen, ook de omgeving moet geschikt zijn. Een dukke hond in een drukke omgeving...wat roept dit op bij een hond... Alle honden in een kringetje en dan één hond erbij langs aan de lijn om voor te stellen...Stellen honden zich zo aan elkaar voor? Hoe zit de hondentaal in elkaar? Hoe zie je honden elkaar voorstellen zonder lijn? Afstand...dichterbij...doorlopen weer afstand en boserveren...weer dichterbij..Daarna aankijken, snuffelen, afwachtend zijn, op hoede zijn, en als het klikt en het is goed wordt er misschien weer uitgedaagd tot een spel of vechten... Soms vergissen mensen zich erin dat honden geen mensen zijn die tijdens een vergadering een voorstelrondje houden!
Positief trainen vergt inzicht in een hond, vanuit de hond bekeken en niet vanuit de mens die deze hele maatschappij runt...Nou ja mensen zijn ook niet altijd menselijk maar dat is weer een ander topic.... "

 

De beschrijving van de oefening is wat beperkt, ik ken een vergelijkbare oefening (kring en 1 hond loopt langs alle honden) maar dat is een aandachts oefening en zeker geen voorstel ronde. Het is zelfs helemaal niet de bedoeling dat die honden dan even snuffelen, dus ik weet niet hoe dat in het betreffende voorbeeld is bedoeld en of er niet een misvatting was van hetgeen wat de bedoeling was.

 

Positief trainen kan op vele manieren, van ombuigen van gedrag tot proberen het gedrag te onderdrukken. Mij zal het een worst zijn welke methode/manier gehanteerd word, zolang het werkt. Dat deed het hier als ik het mag geloven niet en dus was de gekozen manier onjuist.

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Omdat ik maar 1 grote club ken in Eindhoven, toevallig zitten die om de hoek van mn ouderlijk huis.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"   tot proberen het gedrag te onderdrukken. 
  "

 Dit kan ik niet positief noemen. Hoort ook niet bij positief opvoeden, mijns inziens. 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Meteen wegwezen bij die club. Zo'n hardhandige aanpak staat garant voor het verpesten van een border collie.

 

mijn advies: zoek even een paar goede erkende border collie fokkers in de omgeving en bel ze op met de vraag of zij een goede hondenschool met veel ervaring met border collies kennen en kunnen aanraden. 

 

Let ook op dat de klassen niet te groot zijn (Max 6 tot 8 honden in de les) en dat de andere honden even oud zijn of iets ouder... Kom je namelijk in een te grote klas of een klas met veel jongere honden dan is de kans heel groot dat je hond zich gaat vervelen omdat het allemaal te langzaam gaat of te makkelijk is.... Border collies leren heel snel... Ook ongewenst gedrag.....

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Waarschijnlijk is TS eerder gebaat bij wellicht eerst privelessen.
 
Duidelijk niet bij deze trainer, want dat gaat sowieso niet werken.
 
Eerst privelessen om vertrouwen in trainer te krijgen en daarna in een hele klein groep, zodat zaken stapsgewijs geleerd kunnen worden. "

 ik denk dat het baasje van Bo niet onzeker hoeft te worden over haar hond om prive lessen te moeten gaan nemen. Ik denk dat het baasje van Bo nu zelf heel goed kan inschatten wat goed is voor haar hond.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Meteen wegwezen bij die club. Zo'n hardhandige aanpak staat garant voor het verpesten van een border collie.
 
mijn advies: zoek even een paar goede erkende border collie fokkers in de omgeving en bel ze op met de vraag of zij een goede hondenschool met veel ervaring met border collies kennen en kunnen aanraden. 
 
Let ook op dat de klassen niet te groot zijn (Max 6 tot 8 honden in de les) en dat de andere honden even oud zijn of iets ouder... Kom je namelijk in een te grote klas of een klas met veel jongere honden dan is de kans heel groot dat je hond zich gaat vervelen omdat het allemaal te langzaam gaat of te makkelijk is.... Border collies leren heel snel... Ook ongewenst gedrag.....
  "

 6 tot 8 honden...is dit niet wat veel?

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  ik denk dat het baasje van Bo niet onzeker hoeft te worden over haar hond om prive lessen te moeten gaan nemen. Ik denk dat het baasje van Bo nu zelf heel goed kan inschatten wat goed is voor haar hond. "

 

Ik zeg geloof ik nergens dat ze onzeker moet worden of wel??

 

Ik bedoel meer om eerst prive met een trainer te werken, zodat je een soort "stappenplan" kan maken wat wel bij de hond past en wat niet.

Dan kan dat als ze in een groep gaat trainen ook toegepast worden, waardoor voor de hond (liefst dus zelfde trainer) gewoon de meest ideale manier van trainen gehanteerd kan worden.

 

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"  6 tot 8 honden...is dit niet wat veel? "

 

Niet als er een trainer is en een assistent trainer, en als de honden qua leeftijd aan elkaar gewaagd zijn... Dan moet het wel kunnen...  

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

"  

En ga ff lekker buiten spelen met die tekst over happen naar hond en trainer, want dat schreef ik niet, maar Mick hoor.
Dus wel ff lezen en vooral lezen wie wat schrijft! "

 

Inderdaad klopt, ik dacht ook dat ik hem had gequote, niet voor jou bedoeld dus, mijn excuses.. 

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  
Inderdaad klopt, ik dacht ook dat ik hem had gequote, niet voor jou bedoeld dus, mijn excuses.. 
  "

 

Accepted

 

Liet mijzelf ook iets te hard gaan, excuses.

 

Fijn dat we het toch nog even kunnen bespreken.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Dat zei Lady gisteren inderdaad ook, nu zit hij met 10 of 11 andere honden in een groep en er is op de andere kant van het veld nog een groep aan het trainen. Ook voor mij is het dan lastig niet afgeleid te raken laat staan voor Bo!
 
Wat herken jij goed wanneer jouw hond overprikkelt raakt! hopelijk ga ik bij Bo ook snel de vroege signalen herkennen! Nu heb ik het eigenlijk pas door wanneer hij een gefrustreerd blafje of 'piepje' laat horen en eigenlijk is dat al te laat. "

 Ja idd..Honden horen ook nog eens rond de 13 keer beter, zijn sociale diertjes willen alles weten wat er om hen heen gebeurd. Gebeurt er weer teveel raken ze overprikkeld.

 

Ja het is wel goed om het gedrag te observeren in volgorde van heftigheid...Om te kijken waar jouw hond mee begint waardoor je herkent dat het teveel wordt voor hem. Vaak laten ze in het begin ook kalmerende signalen zien zoals veel gapen, oversprong gedrag zoals krabben...veel plassen...Hier begint het vaak wat mee. Thurid Rugaas heeft hier een boek over geschreven wat heel interessant is:-)

 

Als puppie zag ik aan Ozzie dat wanneer hij begon te krabben dat hij het even niet meer wist...wanneer we verder waren begon hij bijterig te worden, dan was hij ook echt moe. Even rust en daarna was het weer over:-)

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Blaffen om vijf uur in de ochtend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^