Dominante hond uit asiel - aanpak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

In het asiel zagen we een leuke hond. Na meer info op te vragen blijkt hij toch dominant te zijn, maar het zou zich niet uiten in agressie. Gewoon heel consequent zijn zou helpen.

 

Heeft hier iemand ervaring mee?

 

in wat uit zich dat dan?

op wat moet je letten?

hoe moet je reageren?

 

hoe zorg je dat je voldoende structuur, regels... biedt zonder te overstressen?

hij zou niet zindelijk zijn maar is wel een klein kalf qua grootte... Zouden jullie dan ook trainen zoals bij een pup met een bench?

 

 

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Ik zou eerst vragen wat ze verstaan onder dominant, welke gedragingen ze daarmee bedoelen. Vaak zit daar een grote miscommunicatie.

Een asielhond heeft vooral veel behoefte aan duidelijkheid, stabiliteit en rust. Niet te veel doen met de hond in het begin, wandelingen saai houden, werken aan een band samen. Niet te snel van alles willen, maar dingen die hij/zij later niet mag, meteen vanaf het begin erin houden.

Kwa zindelijkheid, net als een pup elke 2 uur naar buiten, blijft het droog binnen, dan de tussentijd van uitlaten steeds meer uitbouwen.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, daar heb je gelijk in. Ik had verder door moeten vragen. Ik zal hen nog eens mailen met mijn verdere vragen.

 

 

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Gaat het over Tosh? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja waarom meent het asiel dat de hond dominant is en tegenover wie, over dominantie is nogal wat verwarring omdat de term vaak fout gebruikt wordt.

 

Bedenk ook dat hoe een hond zich in het asiel gedraagt of bij zijn vorige eigenaar dit bij jou heel anders kan zijn. Vaak heeft een hond eenmaal in het asiel beland toch veel stress achter zich, sommige honden zijn hun leven lang onbegrepen geweest bijvoorbeeld, en ook is voor sommige honden het asielleven heel zwaar, hoe goed ze ook verzorgd worden. En dat kan zich uiten in allerlei gedrag. Soms blijft de hond heel rustig en gedrukt,  en krijg je van een asiel de beschrijving dat de hond erg rustig is. Eenmaal bij jou thuis kan het zijn dat de hond na een tijdje juist heel druk wordt, omdat hij wat ontspant maar alle frustratie en onzekerheden er ook uit moeten en hij nog steeds niet weet waar hij aan toe is. Vaak lees je dat een beschrijving van een hond niet klopt, dat komt omdat hoe een hond is en hoe hij zich gedraagt van ontzettend veel factoren afhankelijk is.

 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Idd meer duidelijkheid is wel handig om je gericht advies te geven

Is de hond dominant naar mensen of naar honden ,hier zit nogal verschil in

Als ik het goed begrijp uit je verhaaltje bij je profiel heb je nu geen hond , dit is opzich wel gunstig en rustiger voor de hond .

 

 

Volgende forumvraag: Hond hernoemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^