Met de hond naar Oostenrijk iemand nog tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tanjatanja

honden foto van tanja

Beste iedereen.

 

over drie weken ga ik met hond op vakantie naar Oostenrijk. Ik ben erg benieuwd hoe mijn hond zal reageren als k straks met mijn hond in de bergen loopt waar hij uiteraard stukken los zal gaan lopen. Normaliter luistert hij thuis goed maar heeft er iemand nog tips voor mij waar ik op moet gaan letten. Of iemand zelf ervaring wie zijn hond los heeft laten lopen inde bergen van Oostenrijk?

 

 

Gr tanja 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Ik volg even..

Heb geen tips maar wel in de planning van de zomer naar Frankrijk te gaan met onze pup.

Wij hebben hem wel laten enten. Verder heb ik geen tips.

 

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Nou ik volg ook, wij gaan ook over 3 weken naar Oostenrijk! 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Rabies enting

middek tegen hartworm

Middel tegen vlooien, teken en muggen.

paspoort in orde?

 

ik zou iig schoentjes meenemen voor in de bergen. Voetzooltjes kunnen veel hebben maar in e bergen heb je toch scherpe stenen etc.

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Iets om de loslopende en niet gesuperviseerde honden aan huizen op afstand te houden. Turbo werd in Oostenrijk regelmatig dreigend door (soms meerdere) honden achternagelopen terwijl we voorbij wandelden en is zelfs aangevallen geweest. De honden lagen los aan de huizen, ook als de baasjes niet thuis waren.

ik weet ook niet of ik Turbo zou laten loslopen. Een reden zou het wild zijn (en in het voorjaar dus ook de kleine dieren), maar in Duitsland is hij ooit bijna van een kant afgevallen omdat hij daar ging snuffelen en zich misrekend had, toen was ik ontzettend blij dat hij aan de lijn was en ik hem zo kon tegenhouden en omhoog trekken (randen kunnen soms ook onstabiel zijn).

Sorry als ik je hiermee bang zou maken.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Wij hebben in Oostenrijk fijne ervaringen, maar eigenlijk juist ook met strikt aangelijnde honden.

En wij hebben onze hond daar niet los gelaten, het stikte er van het wild, en je kan als onbekende in berggebieden totaal niet overzien wat er na de volgende bocht zit en onze honden zijn geen volleerde klimgeiten. Hij zat dan in een tuig, dat is veel veiliger, en nogmaals : helemaal niet los

Wij hadden geen muilkorf bij ons, wel een halti, en we waren echt overal gewoon welkom.

Onze dierenarts vond extra medicatie niet nodig voor waar wij heen gingen (in de hoek oostenrijk/italie/zwitserland) en dus had hij gewoon zijn regulieren vlooiendruppels gehad.

Wel hadden we extra voeding nodig, het klimmen en dalen eiste overduidelijk nogal wat van de hond. Van zijn voeten had hij geen last hoor, wel zie je dan (tenminste bij onze hond, die toch echt wel een mega conditie heeft) dat het hele zware gebied waar je in loopt ook van de hond een aanpassing eist, en daar moet je echt even op inspelen en rekening mee houden.

En ik ga met Kim&Turbo mee, onderschat de gevaren niet van berg(achtige) gebieden, je zou niet de eerste toerist zijn die daar zijn hond zoek speelt.

honden page profiel BlaiseBlaise

Hond in de auto niet achterin (kofferbak), maar liefst in zicht en veel stoppen.

Beste is met veiligheidsriem op de achterbank.

Dat het gevaarlijk is om een hond in geparkeerde auto achter te laten is bekend, maar ook tijdens de rit kan temperatuur te hoog zijn op bepaalde plekken in de auto en zuurstofgebrek.

Blijf oplettend.

Zoek ook gegevens zoals telefoonnummer van een dierenarts of het alarmnummer van de vakantiebestemming. Ingeval iets gebeurd je meteen hulp kan inschakelen.

Ook nummers voor onderweg.

Je zal het niet nodig hebben maar toch goed je voor te bereiden.

Fijne vakantie.

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Ben ook in Oostenrijk geweest, maar heb de honden ook niet los laten lopen.
Dit ivm heel veel wild en de honden zijn ook de soms diepe afgronden niet gewend. Pas wel op met de erfhonden daar, die kunnen soms erg agressief zijn. Zorg dat je honden, als je door Duitsland rijdt in de autogordels zitten. Dit is verplicht en je kan er een boete voor krijgen, als ze los in de auto zitten.
Zorg ook dat je hondenpaspoorten in orde zijn. Rabiƫs is verplicht in het buitenland. Anti-teken middel meenemen, want het stikt daar van de teken en dazen. Ik heb ook ontworm pillen meegenomen omdat het daar wat meer voorkomt door de vossen ed. Heb het gelukkig niet nodig gehad. En neem stoffen muilkorfjes mee, dat is verplicht in Oostenrijk als ze daar om vragen. Gelukkig nog niet nodig gehad. Verder eigen voer meenemen misschien, het is al spannend voor de honden en dan kunnen de maagjes misschien wat van slag zijn. Verder is het daar heerlijk wandelen in de bossen. Veel plezier.

Volgende forumvraag: Scottie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^