Wie kent deze fokker? border collie (Niet negatief of positief).

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Inderdaad...oeps...

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik wil echt niets negatiefs zeggen over dit nestje, ik weet dat ik een naam bij jullie heb, maar ik vind deze pups erg leuk en wat ik van Maybe zie, heeft ze al een geweldige uitstraling voor zo'n jong ding .

Als showlijn eigenaar heb ik ook interesse in de werklijnen, en ik hoop hier ooit ook een werklijntje te kunnen verwelkomen. Maar TS geeft aan graag shows te willen lopen. Ikzelf vind daar geen zak aan, maar met een zwart witte werklijn zal ze ook niet welkom zijn op shows. Daarentegen zal ze er een erg leuk werk/sport hondje aan hebben. Maar helaas is dat realiteit.. En zoals ik haar verhaal lees, lees ik eerder de ervaringen op shows te willen opdoen en dan pas het hobbymatig sporten (hoewel, als je die border collies ziet sporten, blijft het lang niet meer hobbymatig ). Misschien lees ik het wel verkeerd..

 

Hoe dan ook, ik hoop dat Ayla gauw een gouden mandje mag vinden 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik wil echt niets negatiefs zeggen over dit nestje, ik weet dat ik een naam bij jullie heb, maar ik vind deze pups erg leuk en wat ik van Maybe zie, heeft ze al een geweldige uitstraling voor zo'n jong ding .
Als showlijn eigenaar heb ik ook interesse in de werklijnen, en ik hoop hier ooit ook een werklijntje te kunnen verwelkomen. Maar TS geeft aan graag shows te willen lopen. Ikzelf vind daar geen zak aan, maar met een zwart witte werklijn zal ze ook niet welkom zijn op shows. Daarentegen zal ze er een erg leuk werk/sport hondje aan hebben. Maar helaas is dat realiteit.. En zoals ik haar verhaal lees, lees ik eerder de ervaringen op shows te willen opdoen en dan pas het hobbymatig sporten (hoewel, als je die border collies ziet sporten, blijft het lang niet meer hobbymatig ). Misschien lees ik het wel verkeerd..
 
Hoe dan ook, ik hoop dat Ayla gauw een gouden mandje mag vinden  "

 

Dat heb ik ook uitgelegd in de pbs aan TS :) Dat ze wel zwart wit is, shows mag lopen, en het (afhangde van de keurmeester) leuk kan doen, maar ze natuurlijk niet voor de shows gefokt is. Ik weet niet hoe fanatiek TS wil showen, maar eens een keer een showtje lopen, dat kan ook met een werker, je moet er alleen niet te veel van verwachten.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Oké, dat weet ik niet. Het enige wat ik lees is dat je via PB contact heb gehad over het pupje ;-). Overigens zou ik toch echt wel afraden om met een werklijn een (CAC-CACIB) show te lopen. Ook al vermeld je erbij dat je er niet teveel van moet verwachten... Als ik even duidelijk mag zijn:

Het is een harde wereld, en je wordt belachelijk gemaakt waar je bij staat. Er heerst een hele grote kloof tussen werklijnen en showlijnen. Bekijk hier op HP maar enkele topics over show- en werklijnen van de border collie. En die kloof wordt je wel duidelijk gemaakt op shows als je je daar met een werklijn durft te vertonen. Overigens andersom net zo: met een showlijn hoef je niet aan te komen bij de schapen trials. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Er zijn werklijnen bekend die goede resultaten hebben behaald op shows, en er zijn showlijnen die goed bij de schapen werken. Maar over het algemeen kun je het eerst gezegde verwachten. 

 

Als ik TS was, zou ik bij verschillende fokkers kijken. Zowel een showlijn, als een werklijn fokker, en kijk welke jouw voorkeur heeft. Mocht je dan alsnog voor een herplaatser willen gaan, kun je beter selecteren in wat je wilt in je toekomstige maatje :-)! 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Bedankt Susanne

En verder ben ik het wel met je eens..ik weet niet hoe fanatiek ts in shows wil lopen, maar met een werklijn hoef je geen topprestatie na topprestatie te verwachten.. dan moet ze toch echt voor 100% showlijn gaan.. maar dat houd niet in dat je met een werklijn niet zou kunnen showen natuurlijk :)

 

Aan de andere kant gok ik dat ze niet heeeel fanatiek is als ze al voor een merle zou willen gaan haha

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik ben dan wel heel nieuwsgierig naar jullie redenen om dan shows te lopen? Het klinkt eerlijk gezegd alsof het eh... nogal nergens op slaat, helemaal voor een werkras? (hoop dat ik nou niemand beledig :P)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ben het met Susanne eens.
Ik ben een 'werklijn-mens', ik zou nooit iemand die graag showervaring wil opdoen, aanraden om een pure werklijn in huis te halen ...
Of mss net wel, zodat de zin erin dadelijk voorbij gaat ;-)

Aan de TS, ook uit showlijnen zijn er regelmatig herplaatsers te vinden en heel veel van die kennels herplaatsen zelf regelmatig honden, die wel leuk show kunnen lopen maar geen kampioenstitels behalen.

Succes met je zoektocht !

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Daar ben ik weer. Door vervelende prive omstandigheden even niet kunnen reageren.
Om mezelf verder toe te lichten: Ik zou het leuk vinden om de mogelijkheid te hebben om naar een show toe te kunnen. Mijn oom heeft een kennel met papillons en ik vind het af en toe best leuk om mee te gaan en voor hem te lopen met de honden. Echter zal ik niet iemand zijn die fanatiek alle shows afstruin en iedere show wil concurreren.
Als er in 1 weekend een show en een groepswandeling staat zal ik ook voor de wandeling gaan!

Ik heb in januari mijn eerste nestje kleine keeshondjes gehad (Ouderhonden getest en super goed gesocialiseerd. Had genoeg mensen op de wachtlijst en alle pups hadden direct een baasje. Goed gesocialiseerd (Van alles in huis gehaald, ballenbak, speeltjes, vuurwerk cd en ook buitenshuis gaan socialiseren intratuin, markt, openbaar vervoer, op visite etc. Er is dan ook altijd iemand aan huis bij ons.
Echter zonder stamboom. Nu ik een keer een nestje heb gehad en ik het zo geweldig vond, zoveel positiviteit en gezonde pups die echt iets leuks kunnen bijdragen binnen het "ras" tussen haakjes, want geen stamboom.

Hier heb ik van geleerd en mocht ik een goede mooie gezonde lijn vinden dan wil ik de pups ook graag een stamboom meegeven. Maar dit is niet de intentie, mocht de hond niet geschikt zijn om mee te fokken dan niet.

Ik heb al jaren naar de border collie lijnen gekeken en vergeleken, veel fokkers bezocht, maar telkens niet gevonden wat ik wil. (Te hoog percentage inteelt, geen goede socialisatie, op de wachtlijst gestaan, maar te laag waardoor we geen pupje kregen etc. Daarom dacht ik als er nu een leuke herplaatser langs komt die wij wat kunnen bieden en de hond ons kan bieden wat wij in een hond zoeken dan is dat mooi meegenomen. Ook al een paar keer echt teleurgesteld en daarom uitgeweken naar een kleine kees. Echter blijft het kriebelen en na 2 jaar niet meer kijken, is dat gevoel toch terug gekomen vandaar.

Lang verhaal, maar hopelijk duidelijk :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik snap je helemaal.. en ik kan het alleen maar super vinden dat je zo kieskeurig bent!

De aanhouder wint.. voor jou zit er vroeg of laat een pupje/herplaatser bij

 

p.s. ik heb het blue merle teefje laatst gezien op de dag van de hond + fokkers.. is best een leuke meid! Wel erg klein maar daar staat haar lijn om bekend

 

 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik kan je helemaal snappen hoor 
Ik zelf ben ook kieskeurig en heb ook al een aantal leukerds misgelopen...

Uiteindelijk vindt je er wel eentje 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Herplaatser Malamutes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^