Kosten verhalen op dierenarts na slecht presteren, iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

In november vorig jaar zijn we door onze eigen da doorverwezen naar een specialist omdat Lola's kruisbanden versleten waren. Nu, een half jaar later, heeft Lola 2 TTA-operaties, 1 kijkoperatie, 1 meniscusoperatie en 3 spoelingen ondergaan, is ze 9x onder narcose geweest, huist er een lelijke bacterie in haar kniegewricht, is haar meniscus verwijderd, ben ik 24x op en neer gereden naar de kliniek (1800 km), €6.500,- kwijt aan directe dierenartskosten en loopt Lola nog slechter dan voor alle operaties.

 

We hebben 1x korting gekregen (€300,- op de meniscusoperatie), voor de rest wordt er continue het volle pond in rekening gebracht. Er is zelfs 4x een kweek van wondvocht opgestuurd naar het lab, 3x geen bacterie aanwezig, pas na de 4e kweek is er een bacterie gevonden in het opgestuurde vocht. Ik heb wel voor alle 4x een rekening gekregen.

 

De bacterie die veel van deze ellende heeft veroorzaakt, is zeer waarschijnlijk opgelopen tijdens de operatie. Maar ja, dat kan ik natuurlijk niet hard maken. Tijdens de eerste kijkoperatie (2 maand na de 2e TTA) is al vastgesteld dat er een infectie in het gewricht zat. De meniscus was toen nog intact. Deze infectie is volgens mij destijds onvoldoende behandeld, want hij zit er nu, 2 maand later, nog steeds. De bacterie heeft inmiddels het kraakbeen in het gewricht dusdanig aangetast dat ook de meniscus verwijderd moest worden. Daarna volgden nog 3 spoelingen onder narcose á €350,- per keer. Aanstaande vrijdag volgt de laatste spoeling. Wanneer Lola na deze spoeling nog niet goed loopt, ga ik met haar naar een andere kliniek voor een second opinion.

 

Voor mij is het uiteraard het allerbelangrijkste dat Lola weer goed kan lopen en een pijnvrij en onbezorgd leven tegemoet gaat, maar eigenlijk wil ik van de kliniek wel een compensatie voor alle gemaakte kosten. Waarom moet ik maar blijven betalen voor iets dat zeer waarschijnlijk tijdens de operatie is ontstaan? En zelfs al is de infectie later ontstaan, dan nog is er in maart niet goed gehandeld.

 

Wat kan ik verlangen van de kliniek en hoe pak ik dit aan?

 

Groetjes Geja

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou eerst een gesprek met de kliniek hebben over je onvrede. Ik zou dan ook alle verslagen opvragen. 

Je moet eerst kunnen bewijzen dat de complicaties verwijtbaar zijn. 

Misschien dat je dan eerst naar het tuchtcollege moet en vervolgens naar een rechter om een schadevergoeding te krijgen. Je zou kunnen informeren bij bestia en lex, dat is een advocatenkantoor gespecialiseerd in dierenrecht.

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

id.Wendy ()

 

Snap de problematiek, het bewijzen is een andere...

 

hoop dat je ergens genoegdoening vindt. (vind het ook flagrant en het traject op z'n minst dubieus)

 

Dat je hond pijn- en klachtenvrij kan zijn, je grootste prioriteit. (mocht je geen genoegdoening vinden in de rechtsgang)

 

succes

Anoniem (Gast)

Misschien kan je proberen bij dierenrecht. Kun je op internet iets over vinden. Ben alleen bang dat je niet veel van je centen terug zult zien. Maar niet geschoten is altijd mis....

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Heb je een rechtsbijstandverzekering?, zo ja, vraag of zij iets voor jou kunnen betekenen. Sterkte verder met Lola.

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam

honden foto van Rafaella en Sam

Helaas ben ik ook bang dat je geen centen terug zal zien, Hier het zelfde verhaal gehad Sam is 3x geopereerd aan zijn heup, in totaal €9.000 kwijt maar de artsen zullen altijd zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om de hond weer beter te maken als dat niet gelukt is dan is het gewoon een pech geval. Het enigste wat je kan doen is een seciond opinion bij een andere dierenarts en vragen wat hij/zij er van vindt en of er wel goed gehandeld is bij de vorige DA is dat niet zo dan sta je wel wat sterker maar dan nog denk ik niet dat je geld terug gaat zien helaas.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik zou inderdaad in gesprek gaan met de kliniek en aangeven waar jou bezwaren zijn en zien in hoeverre ze jou eventueel te gemoed willen komen. Dat zou ik onderbouwen door een andere, onafhankelijke, dierenarts te consulteren over het aangelopen traject, de uitgevoerde behandelingen en de klachten die jou hond nu nog ervaart.

 

Houdt rekening met de kans dat een andere dierenarts niet komt met het antwoord waar jij op hoopt. Het is best mogelijk dat de uitgevoerde behandelingen de juiste waren en correct zijn uitgevoerd. Een operatie is geen garantie op succes.

 

Je hebt dus pas een kans van slagen er het aannemelijk is dat er verkeerde diagnoses zijn gesteld, de verkeerde behandeling is ingesteld of dat een operatie verkeerd is uitgevoerd. Is dit alles niet het geval, dan kan de kliniek niets worden verweten. Nogmaals, een operatie is geen garantie op succes.

 

Je hebt 2 sporen die je aan kan lopen.

 

1. De kliniek aansprakelijk stellen.
Indien zij geen aansprakelijkheid accepteren is je enige optie ze te dagen voor de rechter in een civiel gerechtelijke procedure. Dit is veelal een prijzige aangelegenheid. Rechtsbijstand is echt een aanrader in dat geval.

 

2. Een klacht indienen bij het Veterinair Tuchtcollege.

Zij kunnen je niet helpen met een schadevergoeding, maar kunnen wel maartregels treffen tegen de kliniek indien deze verwijtbare fouten hebben gemaakt. Een eventuele uitspraak kan je wel gebruiken in een eventuele rechtszaak aangaande  aansprakelijkheid natuurlijk.

 

Meer info via deze brochere.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geja, heb je alle facturen bewaard ? zoek ze op, op alle facturen staat de handeling, wat ze ook gedaan hebben.
narcoses operaties enz. medicatie noem maar op.

de kliniek waar je bent geweest zal ook een klachten commissie hebben, ga daar een gesprek mee aan, een second opinion bij een andere dierenkliniek is moeilijk, de tta operaties van beiden poten is nodig geweest, de meniscus kan later als die intact was toch afscheuren, dat kan gebeuren. er was al arthrose ontstaan dat ik dacht in je allereerste berichtjes van eventueel kruisband operatie, en ja wanneer geopereerd wordt en dan tta in allebei de poten zitten, de menisscheuring daar ontstaat dan ook arthrose van... moeilijk om te bewijzen dat het aan kundigheid van de artsen ontbrak.

wondvocht kan ook gebeuren ten alle tijden, moeilijk om aan te wijzen dat het komt door fout gehandeld te hebben .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je wel kan doen is een secondopinion aanvragen bij een andere kliniek en fotoos wederom maken, die kunnen je dan laten zien dat de tta,s keurig gemaakt zijn, en wat betreft nogmaals afscheuring van de meniscus dat kan zelfs na een jaar alsnog gebeuren.
een meniscus operatie is niet goedkoop ze zijn je daarmee netjes tegemoet mee gekomen, ik betaalde alleen voor een meniscus operatie 1000 euro, zonder controles, dat werd apart betaald nog eens.
en wondvocht , dat kan altijd gebeuren, de ene hond krijgt dat wel de ander niet, en een infectie, ik las in je topic dat het wondvocht er uit liep toendertijd, en dat de wond openwas, een infectie is dan zo gebeurd. en of daar artsen dan schuldig aan zijn ?

hoe bewijs je dat ? je schrijft 4 x wondvocht afgenomen, en daar de rekening voor gekregen, dat doen ze ook in Utrecht, Bij Bamse is 3 x jongstleden vocht afgenomen, een punctie, geen bacterie gelukkig maar wel geinjecteerd, 3 x, een hoge rekening gekregen, denk dat ze dat echt wel mogen rekenen, iedere kliniek zou dat doen. voor iedere handeling rekenen ze, zelfs voor een receptje uitschrijven, ja het is niet anders Gea. maar dat de hond nog niet goed loopt, daar wordt je niet vrolijk van , dat is naar, en daar zou je dan bij een andere kliniek een second opinion voor aan kunnen vragen, maar dat is niet voor niets. ook zij zullen voor iedere handeling rekenen.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor alle reacties!

 

Ik ben vandaag weer met Lola naar de kliniek geweest voor de derde spoeling. Helaas was het aanwezige vocht in de knie nog steeds troebel en draderig, wat er op duidt dat de infectie nog steeds niet onder controle is. Lola moet dus weer gespoeld worden en de antibioticakuur wordt verlengd naar 6-10 weken.

 

Uit het gesprek met de da kwamen verder 2 dingen naar voren:

1. Gezien de soort bacterie en de plaats van de infectie (diep in het gewricht, mogelijk zelfs in het implantaat), is het zeer waarschijnlijk dat de infectie is opgelopen tijdens de operatie.

2. De kapotte meniscus is het gevolg geweest van de infectie. De meniscus was niet gescheurd maar compleet verbrijzeld. Ernstig aangetast en verzwakt door de bacterie. Volgens de da was de ravage in de knie groot. 2 weken voor de meniscusoperatie was deze nog gaaf en intact. Dit is gebleken tijdens de kijkoperatie in maart. Toen is ook vastgesteld dat er een infectie in de knie zat.

 

Ik heb nog geen idee wat ik met deze informatie kan/wil/moet doen. Eigenlijk ben ik van mening dat, gezien al het bovenstaande, ze best een keer een spoeling zouden mogen uitvoeren zonder hiervoor kosten in rekening te brengen. Of een tegemoetkoming op een andere manier. Als ik mijn auto naar de garage breng voor een beurt en ze doen bij de garage iets niet goed of zien iets over het hoofd, brengen ze ook niet weer opnieuw het volle pond in rekening. Hetzelfde geldt voor de kapper en weet ik wat nog meer. Waarom is het niet net zo vanzelfsprekend voor een dierenarts?

 

Ik heb een prima relatie met de kliniek en dat wil ik graag zo houden. De TTA's zijn in principe geslaagd, men is vriendelijk, wekt een kundige indruk, neemt de tijd. Maar ja, elke keer weer die dikke rekening. Kan ik coulance verwachten / verlangen??

 

Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat wanneer ik Lola straks hopelijk weer zie rennen en spelen, dat het elke stomme cent waard is geweest. Ik hoop echt dat het zo ver komt.

 

Groetjes Geja

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" Heb je een rechtsbijstandverzekering?, zo ja, vraag of zij iets voor jou kunnen betekenen. Sterkte verder met Lola. "

 

Dank je!

Helaas geen rechtsbijstandverzekering.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geja, toch, wat een drama. denk dat je gelijk hebt met wat betreft de infectie, ik herinnerde me je berichtjes nog van de eerste operatie dat er vocht en troep uit de wond kwam, toen had er gelijk ingegrepen moeten worden, maar dat is achteraf.

wat betreft vocht troebel en draderig, Bamse is net hersteld van 9 weken lang onder behandeling geweest, ze kon niet meer lopen, ze hebben een punctie genomen, onder narcose, en zagen dat het vocht troebel en draderig was, hebben ze me laten zien en uitgelegd, geen bacterie gelukkig. wat hebben ze gedaan ?

direkt een injectie gegeven met 3.00 ml Moderin La injvist 40 mg/ml -flacon 5ml.... na twee dagen kon ze al weer mooi lopen, dat is om de drie weken herhaald, 3 x in totaal, meer mocht niet, en het resultaat ?

kan niet anders zeggen dan super, nergens geen last meer van, de punctie is nu drie weken geleden voor het laatst geweest, geen troebel vocht meer, niet draderig, ze hebben het laten zien..... nou is het zo dat Lola, een bacterie bij zich heeft, toch anders dan bij Bamse.

toch misschien overleggen ?

en meis ik weet wat je meemaakt, geef het niet op. jouw hond is nog heel jong, ik zag het soms ook niet meer zitten hoor.

Gea ik hoop zo dat het goed komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gea, hoe vervelend ook, hier ook gewoon voor iedere handeling betalen, zelfs een consult , iedere drie weken weer, had ik ook graag gedacht, van dat wordt toch niet gerekend ? alles wordt berekend.

gewrichtspunctie, waar ik bij was, moest betaald worden, halen ze even wat vocht eruit, kassa.
controle consult, iedere keer weer betalen.
en dan de injectie. alles moet je betalen, ook hier Gea.

:'( en niet verzekerd, af en toe was ik ook wanhopig over de rekeningen, dus stres..... maar als ik nu zie dat Bamse weer kan lopen, echt super.

en jij ? jij bent verzekerd ? toch ?

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Hoi Willemijn, 

 

Bij Lola spuiten ze ook na iedere spoeling de antibiotica rechtstreeks in het gewricht. Ik weet niet welk middel ze hiervoor gebruiken.

Ze hebben bij Lola de eerste 3x ook geen bacterie aangetroffen in het vocht. Pas nadat ze wat schraapsels van het kraakbeen een tijdje in een soort runderbouillon hebben laten trekken (woorden da) troffen ze de bacterie aan. Deze zat zo ontzettend diep dat ie dus bijna niet te vinden was en voor reguliere antibiotica moeilijk te bereiken. Ze krijgt de komende weken 2x daags Clavaseptim 500mg.

Ik ben inderdaad verzekerd. Ik heb wel een eigen risico dus het loopt voor mij nu ook in de papieren. Daarnaast moet ik natuurlijk elke keer vrij nemen en rij ik op een dag als vandaag 400km op en neer. Kost ook wat. Van mijn reguliere dierenarts heb ik heel erg het idee dat daar 'misbruik' van werd gemaakt. Ook nu heb ik soms het idee dat je extra uitgeknepen wordt omdat je een verzekering hebt, maar als ik jouw verhaal zo lees, Willemijn, maakt het niet veel uit.

Ik heb gewoon het verkeerde beroep gekozen..

Fijn dat Bamse nu weer goed loopt, hoop Lola ook snel weer op 4 pootjes te zien huppelen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier geen antibiotica, maar dan ook geen bacterie, is wel op getest. uitslag radiologie, moest ook betaald worden, van het gekke natuurlijk, DNAB incl cytologie 45,69 euro. en de uitslag van cytologie ook betalen.

radiologie , voor /achterbeen per objectdeel 85,39
en ja alleen om te kijken of de tplo nog netjes was, en dat was het. fraai zelfs.
en dan ook nog anesthesie.... dat wil je niet weten wat dat kost, zelfs inleiding staat op de rekening, ja zo moet je voor alles betalen.

even 3 x weer geweest, 351 euro de eerste keer, de tweede keer weer 143 euro, en ook de laatste keer 143 euro. zo blijven we bezig. en zo lopen de rekeningen op.

de laatste keer is dus drie weken geleden geweest, vandaag. en het gaat uitstekend met Bamse. ze heeft vandaag anderhalf uur rustig gelopen, gezwommen, en er is niets te zien, wel ben ik voorzichtig Geja, spelen met anderen honden is er niet bij, als ze los loopt mag ze naar honden, maar spelen nee.

en dat zal altijd een zorgenkindje blijven. en oo wat hoop ik toch voor jou Gea dat Lola straks net als Bamse weer heerlijk kan lopen, vandaar, zet door, er komt heus een eind aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je betaalt ook per tien minuten anesthesie..... dan hoop ik maar dat ze snel werken. O-) en weet je Gea, verhaal halen bij de dierenartsen, soms gaat het goed met je hond, en soms waar hun ook niets aan kunnen doen, gaat het mis, ook bij Bamse konden ze er niets aan doen, dat het nu even weer mis ging. ben heel blij dat ze het euvel direkt aanpakte. ze kon totaal niet meer lopen, en het vervelendste is dat Bamse geen kik geeft.... fotoos genomen, niets te zien, en dan direkt een punctie uit haar knie gehaald, en ja hoor, daar zat het euvel....... en echt Geja, geen nalatigheid, het kan zo gebeuren. een kruisbandscheuring is een beschadiging ten alle tijde van de knie, en ook wanneer er een gedeelte of helemaal de meniscus weggehaald is kan dat problemen veroorzaken , dat betekend, arthrose of vocht in de knie, ook dat gebeurt bij mensen. en de een krijgt het wel Geja , de ander niet, denk niet dat het nalatigheid is van de artsen...... jouw onmacht , die ik zo goed herken, geeft dan te denken, waarom nou toch al die ellende ?????? zo herkenbaar meis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geja, ik ben niet verzekerd, de kosten voor Bamse, liggen vele malen hoger dan die van jou...... echt voor iedere handeling moet betaald worden, en dan kijken ze niet of je verzekerd bent of niet. ik wil niet vertellen wat ik al kwijt bent, alleen je laten merken, dat het echt niet uitmaakt of je verzekerd bent of niet. maar als je een factuur krijgt, moet daar alles op vermeld staan, wat er gebeurd is, wat ze gedaan hebben en wat ze je hond geven, voor medicatie, ook de injectie die ze in de knie spuiten, dat staat bij mij op iedere factuur vermeld, ook de receptjes die je even bij de apotheek haal van de kliniek zelf, moeten betaald worden, even schrijven wat je daar kan halen, betaald moet dat ook worden, ik wist ook niet wat ik zag. en dat staat keurig in de factuur.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Vandaag voor een second opinion naar een andere kliniek geweest. Ik heb een nieuw topic aangemaakt met daarin een uitgebreid verslag. Diagnose en behandelplan van beide klinieken liggen nl mijlenver uit elkaar en ik weet even niet meer zo goed wat te doen :-(

honden page profiel pascalepascale

Hey geja 

hoe is het ondertussen met uw hond.  Wel al een tijdje gelden.  Maar helaas maak ik nu hetzelfde mee met mijn labrador.  Vandaar de vraag of het goedgekomen is met uw hondje ?

grtjs 

pascale

Geja (Gast)

Hoi Pascale,

Wat vervelend dat jouw hond hetzelfde moet doormaken als Lola. Met Lola gaat het inmiddels goed gelukkig. De kliniek die haar knie verprutst heeft (ik kan het echt niet anders zeggen) wilde haar een levenlang aan de Prednison doen. Bij de kliniek waar ik de seconden opinion had gevraagd, zeiden ze dat het implantaat niet goed geplaatst was en dat haar binnenbeenspier verkrampt was. Ze stelden voor om de spier los te peuteren en het implantaat te verwijderen. Uiteindelijk ben ik voor de tweede gegaan omdat ik het vertrouwen in de eerste kwijt was en ik Lola veel te jong vond voor een leven lang Prednison.

Wonderwel is Lola bijna volledig herstelt na de beide operaties. Ze mist uiteraard een stuk meniscus dus de knie zal altijd een zwakke plek blijven. Ze heeft last van opstartstijfheid, een paar passen maar, en kan niet meer klimmen, scherp draaien etc. Na een dagje opvang krijg ik haar regelmatig op 3 poten terug omdat ze te wild heeft gespeeld. Verder heeft ze aardig wat artrose op heupen en knieën door maandenlang slecht lopen. Ik geef haar dagelijks visolie om de boel soepel te houden.

Kliniek 1 stuurde een tijd terug nog een mail om te vragen hoe het met Lola was, ze vonden het een erg interessante 'case' om te volgen. Hierop heb ik een boze mail terug gestuurd. Mijn hond is voor haar leven getekend door hun gepruts en zij durven dat tegen mij een interessante 'case' te noemen. Helaas geen reactie terug gehad ;-)

Maar om een lang verhaal kort te maken: met Lola is het nagenoeg goed gekomen. Haar levenskwaliteit is goed nu en hopelijk kan ik nog lang van haar genieten.

Wat is het verhaal met jouw hond, Pascale?

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Om een schadevergoeding te krijgen moet je :
- de omvang van de schade kunnen bewijzen
- de oorzaak kunnen bewijzen
- en nu het moeilijke: het oorzakelijk verband tussen de oorzaak en de DA

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^