Wat tegen andere opdringerige honden te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Zo was dat dus vanmiddag, ik liep met sem richting een losloopgebiedje.
In de verte zie ik andere honden zeer druk aan het spelen.
Ik moest er vlak langs lopen, en besloot sem ook maar los te doen. Als honden erg druk met elkaar bezig zijn, en sem is aangelijnd en ze komen heel druk op hem af weet ik dat sem dit totaal niet leuk vind en zich dan niet prettig voelt. Dus mijn keus was om los te doen.
Sem dacht eerst van oh leuk even kennis maken, maar opeens ging hij stil staan want hij zag dat de honden erg druk waren. Hij bevrieste zich zegmaar. Toen liepen die honden recht op hem af, en plakte zich letterlijk aan hem. Sem zat ondertussen verschillende kalmerings signalen uit te zenden, wat die honden totaal negeerde. Ze gingen onder sem heen kruipen over hem heen springen en zich tegen hem aan duwen. Overgins was er geen agressie te zien hoor. Maar sem voelde zich totaal niet prettig.
Omdat die honden niet naar sem zijn taal luisterde, kwam er op een gegeven moment wel een dikke grom van sem af, waarbij sem probeerde te vluchten. Zonder effect. Ze bleven het op hem voorzien. Toen wou de border collie die er ook tussen zat, zich er mee bemoeide en ging tekeer tegen sem.
Sem was helemaal verward van alles, en hij was mij kwijt.
Het was gewoon sneu.. En de baasjes stonden te kijken van kijk is mijn honden leuk spelen.

Mijn vraag is eigenlijk, wat doe je tegen opdringerige honden? Die je hond eigenlijk niet met rust laten? En je merkt dat je eigen hond dit echt vervelend vind?
Ik zit er nogal mee, ik wist niet of ik goed gehandeld heb sem los te laten.
Ik liet hem eigenlijk los, zodat hij kon vluchten wanneer het hem vervelend word. Als ik hem aangelijnd had, en die honden vlogen op hem af, was sem waarschijnlijk wat minder lief geweest. Hij zal niet bijten, maar een grote blaf en gegrom was er dan wel meer van hem af geweest zegmaar.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik moest aan dit filmpje denken meteen.

Misschien heb je hem al gezien, want het topic loopt nog.

https://www.hondenpage.com/hondenforum/183078/taal,gedrag-en-meer.hoe-help-je-je-hond?.php

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb haviks ogen ontwikkeld voor dit soort honden

alles wat te druk op mijn honden afkomt stop ik af(ik ga er tussen staan eerst afremmen die gasten )

50 % minstens begrijpt de cue en gedraagt zich daarna redelijk en gaat rustiger naar mijn honden

daarnaast zijn er ook nog 25 % baasjes die hun hond helpen inbinden

25% lastpakken 

eigenaar doet niks hond reageert op niks

Dan probeer ik de probleemhond aan te lijnen met mijn lijn

lukt dat niet 

dan til ik waldo op

 

Ik heb hem geleerd achter mij te staan als hij lastig wordt gevallen

dat geeft mij meer kans om in te grijpen

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kent je hond als de beste, meerderen honden vind Sem al zo wie zo niet leuk, weggaan bij zo,n veldje met meerderen honden.

ga eens wandelen met iemand die ook EEN hond heeft, die je kent waarvan je weet dat het leuk en gezellig is voor Sem, even samen volgen, en waar het kan laat je Sem en de andere dan los, leuke wandeling zonder problemen.

Sem voelt zich niet prettig met vele honden, en Sem is een nieuwkomer op dat moment, de anderen honden waren al met elkaar aan het spelen, gewoon verder lopen, toch spelen ? zoek een hondenmaatje waar je op kan vertrouwen, net zo leuk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn hond is net zo, super lief, maar zo een drukke bende, vreselijk.

 

 

Wat ik doe als ik zulke honden zie, ik ga er niet langs, loop er van weg. Dan maar een andere route.

 

Als jij Sem loslaat laat je hem eigenlijk een beetje in de steek. Die honden over hem heen terwijl je ziet dat hij dit niet prettig vind. Probeer dit voortaan altijd te voorkomen hij is van jou afhankelijk voor zijn veiligheid.

 

Jammer dat die andere bazen dit niet zien je jou en Sam helpen door hun honden weg te halen. 

 

Mocht je ooit weeg zoiets meemaken, hou Sem vast, ga voor hem staan en blok de andere honden. Zo zal Sem zien dat hij bij jou veilig is, dat jij hem helpt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Jayla vind het ook vreselijk.. ze is super onzeker, en als er dan een drukke hond om haar heen rent, probeer ze eerst onzichtbaar te worden.. dan gaat ze op haar rug liggen.. en als dat niet helpt geeft ze een snauw.. Ik vind het op zich niet erg dat ze dan een snauw geeft, maar wel dat ik het zo ver heb laten komen dat jayla een snauw moest geven!


Ik probeer het dus vooral te voorkomen. Als ik een groepje honden zie die druk aan het spelen zijn, loop ik de andere kant op.. Nu hebben wij het voordeel dat we in een dorp wonen en dat ik eigenlijk iedereen die ik in het bos zie lopen wel vaker heb gezien (incl. hond), dus ik weet nu precies bij wie ik beter een andere weg in kan slaan, en bij welke hond ik wel door kan lopen.

 

Mocht een hond toch op een te drukke manier op jayla af stormen en ik zie dat Jayla daar onzeker van wordt, dan blok ik de hond en probeer ik voor Jayla te gaan staan..

 

ja.. ik krijg nog wel eens vervelende blikken.. vooral mensen die denken dat ik een vooroordeel heb. maar dat is dan maar jammer, ik heb al te lang jayla alles zelf laten uitzoeken.. daardoor een onzekere hond gekregen.. Nu neem ik de touwtjes in handen

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Het is van een roedel honden een natuurlijke reactie om te reageren op een onzekere hond. Ik denk wel dat je er goed aan hebt gedaan om hem los te laten en vind niet dat je hem in de steek hebt gelaten. Als Sem aangelijnd was kan het ook zijn dat hij zich juist onveiliger voelt omdat hij, zoals je zelf al zei, minder bewegingsvrijheid heeft. Mijn honden zijn met zijn drieën en sommige honden vinden het ook lastig als ze tegelijk kennis willen maken. Wat ik nooit toesta is dat ze een hond gaan plagen, zoals bij jou volgens mij wel het geval was. Dan zou ik er tussen gaan staan en Sem op die manier beschermen. Toch zou ik groepen honden zeker niet gaan vermijden want dan blijft hij onzeker. Probeer inderdaad eens met een stabiele hond of roedel op pad te gaan zodat hij zich in een groep wat meer op zijn gemak gaat voelen. Bij op het losloopveld is een uitlaatservice met een hele stabiele groep honden en ik ben vanaf het begin met ze mee gaan lopen dus mijn honden hebben geen problemen met groepen honden. Maar zoals ik zei als het echt te ver gaat gewoon ertussen gaan staan. Succes en ik hoop dat Sem zich wat zekerder gaat voelen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Ik moest aan dit filmpje denken meteen.

Misschien heb je hem al gezien, want het topic loopt nog.

https://www.hondenpage.com/hondenforum/183078/taal,gedrag-en-meer.hoe-help-je-je-hond?.php

  "

 


Ik zie inderdaad herkenning met de hondjes die heel erg opdringerig doen zegmaar. Sem reageerde wel anders dan de husky, sem probeerde echt weg te komen wat niet lukte. Ze sprongen boven sem, kropen eronder door en duwde zich tegen hem aan. Sem kon onmogelijk weg, het beknelde hem echt.
Als ik hem aangelijnd zou hebben had hij zich nog minder prettig gevoeld.

*Ik lees nog even verder de andere reacties op dit topic

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik kom best vaak bekende honden tegen, en dan gaat het wel goed. Bij de meeste is het even snuffelen en hee hoe gaat het met jou, en we gaan weer verder. Hij heeft een paar waar hij echt mee speelt.
Ik kon het niet met een bocht omheen, de omgeving was daarvoor te krap en te klein. Anders was ik er misschien wel aangelijnd eromheen gelopen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^