Terugval in zindelijkheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllekeElleke

honden foto van Elleke

Ik heb een pup van 11 weken oud. De zindelijkheidstraining gaat tot nu toe goed, we vinden steeds minder plasjes in huis. Poepen in huis gebeurt eigenlijk helemaal niet meer. Maar sinds twee dagen/nachten lijkt het wel of er een terugval is. Voorheen maakte onze hond ons altijd wakker als hij er uit moest door lawaai te maken. Dan lieten we hem er uit, prijzen als hij iets deed, etc. Met een goed resultaat, 's ochtends was de vloer nog helemaal schoon! Maar de afgelopen paar nachten maakt hij ons niet meer wakker en vinden we 's ochtends een plas op de vloer. Is dit een terugval, doen we iets verkeerd, of is het gewoon toeval?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval in zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bernadette en BoemerBernadette en Boemer

honden foto van Bernadette en Boemer

Elleke, je hond is 11 weken!
Dan kun je toch niet verwachten dat je hond al zindelijk is.
Nee, je doet niets verkeerd, gewoon doen wat je al doet en dan komt het helemaal goed.
Succes, Bernadette.

Elleke (Gast)

Hoi Bernadette,

Dank je wel voor je reactie! Ik verwacht ook niet dat hij al zindelijk zou zijn hoor, dat is idd veel te vroeg! Maar ik maakte me een beetje zorgen omdat hij eerst altijd geluid maakte en nu niet meer. Ik dacht dat hij misschien bang is om ons te waarschuwen ofzo.... Maar ik ga natuurlijk gewoon vol goede moed door! :-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

een puppy van elf weken kan je noch niet verwachten dat die al zindelijk is

je kan beter gewoon de wekker zetten en een paar keer er uit gaan en naar buiten gaan en je doet het verder goed


groetjes anja

honden page profiel EllekeElleke

honden foto van Elleke

Even voor alle duidelijkheid: ik verwacht niet dat mijn pup van 11 weken al zindelijk zou moeten zijn, helemaal niet! Ik wil absoluut niet de verkeerde indruk wekken dat ik deze verwachting heb, ik wil het beste doen voor mijn hondje en ben daarom ook blij met jullie reacties!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zindelijkheidstraining gaat met ups en downs. Soms denk je 'zullen ze het ooit leren?' en dan denk je weer 'yes, hij snapt het nu', om daarna weer een plasje binnen te vinden ;-). Gewoon lekker doorgaan met de training; binnen de plasjes opruimen zonder mopperen en buiten de hond flink belonen. De ene hond is snel zindelijk en de andere hond niet.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Onze pup maakte ons de eerste week 's nachts ook altijd wakker als ie een plasje of poepje moest doen. Deze 2de week (hij is nu 10 weken) doet hij dat niet meer, met gevolg dat wij nu ook telkens de wekker zetten. Gewoon om de paar uur je bed uit en mee naar buiten nemen. Blijf 5 minuutjes buiten staan en als ie niets doet, gaan we gewoon weer naar binnen. Verder geen aandacht geven en nu gaat het ook weer een stuk beter.
De plasjes/poepjes worden al minder en hij begint het ook reeds aan te geven overdag, door cirkeltjes voor de achterdeur te lopen tot de deur open gaat ;-)
Later kunnen we de uren dan wat opvoeren en ja het is inderdaad met ups en downs. Gewoon lekker volhouden en dan komt het allemaal wel goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval in zindelijkheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^