2e pubertijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hallo allemaal,



Ik vraag me af of er een echte 2e pubertijd is.(ik heb al gegoogled ,maar er komt niks nuttigs uit).

Zo ja; *wanneer is dit?

*kan het gedrag veranderen?

*komt er juist nu naar voren wat je eventueel
verkeerd hebt gedaan of doet in de opvoeding?

*kan een altijd super sociale hond(en dan
bedoel ik aan lijn,los is er niks veranderd)
ineens omslaan in een grommend monstertje
naar andere honden?


Iedereen al vast veel dank voor het antwoorden.

Groetjes Soraya&Mila.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2e pubertijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

Ik weet het niet. vraag me ook af van wanneer tot wanneer de eerste pubbertijd van een hondje loopt. indy is ineens zo enorm aan het veranderen en is nu 9 maanden

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

hallo

ja dat kan

ik weet noch goed dat belinda met boester goed met elkaar over weg kunnen toe ze puppy,s waren van een half jaar oud
en nu niet meer belinda wel maar boester niet meer vecht met anderen honden ter wel die vroeger met alle honden kun spelen

ja het kan gebeuren

hoe oud is je hond dan

groetjes anja

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Femke,

Ik dacht dat de (1e) pubertijd (en dat varieert per hond heel erg)kan zijn tussen de 6 maanden en 1,5 jaar.Dus Indy is nu gewoon lekker aan het puberen,ik denk eigenlijk dat de pubertijd zo lang duurt als dat jij je consequente handelingen van altijd blijft doorvoeren,hoe sneller zij ziet dat het allemaal het zelfde is en gaat blijven,geven ze het gedrag(denk ik ) het snelst op.Maar het ligt denk ik ook wel aan het type hond/ras.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh ja dat vergeet ik steeds te zeggen.Ze wordt op 16 januari 2010 ,2jaar.

Groetjes

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Een 2e puberteit schijnt te bestaan, even een terugval van je hond.
Wanneer precies weet ik niet, maar die terugval is meestal na de eerste verjaardag en voor de 18 maanden (? meende ik hoor).

Wat mij enorm heeft geholpen is de zin die mijn trainster zei; 'hoe stabieler jij nu bent, hoe makkelijker ze er doorheen komt en weer op haar oude niveau is'

Dus wij zijn tig stapjes teruggegaan in de training. Het was even te druk in dat koppie, ze kon het niveau toen niet aan. Dus geen frustratie en we konden lekker positief blijven trainen door de oefeningen wat te vergemakkelijken.
Ook voorkomen dat ze de fout in kan gaan, die situatie's vermijden. Komt ze 'normaal' wel als ze los is en je haar roept, maar nu niet? Dan zou ik haar aan de riem houden. Zo hoef jij niet boos te worden, en krijgt je hond geen succes met niet luisteren. Als je haar nu door deze periode heen begeleid, kan ze straks weer gewoon los en komen jullie wel weer op het niveau als waar je was.

Dat is mijn ervaring :-)

Succes, valt af en toe niet mee he, een opgroeiende hond O-) :-)

Groetjes Marit

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

O trouwens, wat ik heb getypt geldt eigenlijk voor elke 'terugval' - puberteit of niet.
Daan heeft er bijvoorbeeld ook een als ze loops moet worden. Dan gaan we ook weer 10 stapjes terug en is ze er snel weer bovenop.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

Indy blijft goed luisteren en probeert niks uit kwa dominantie of zo iets dergelijks. Ze begint alleen lees PROBEERD waaks te worden.. ze blaft ineens dat heeft ze noooit gedaan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Marit,

Bedankt voor je uitleg.

Nou ze is niet slecht aan het luisteren.Ze komt gewoon meteen.

Maar sinds deze week kan ze ineens gaan grommen/tanden laten zien/en happen naar een hond.....


Ik heb dit werkelijk waar nog nooit bij haar gezien,dus ik snap er ook vrij weinig van.

In eerste instantie dacht ik dat het kwam door 3 Cocker Spanieltjes hier in de buurt,die blaften veel,toen is ze 2 keer vrolijk bij ze gaan kijken toen ze merkten dat het alleen maar blaffen was.
Toen ze ze een 3e keer tegen kwam,deed ze haar staart tussen haar benen en maakte zich klein tijdens het snuffelen van de 3 honden,ook zei de vrouw van de Spanielen dat ze haar lip ook optrok...

Nu van de week kwamen we 2 andere Cocker Spanieltjes tegen,en Mila ging kijken(ze begroet graag elke hond,mits ik daar zin in heb.en het andere baasje),en toen ging ze ineens grommen en happen... :'(

De conclusie die ik daar uit trok is dat ze waarschijnlijk meerdere hondjes aan een lijn te veel input vindt of zo en dat dreigend vindt,maar nu komt de maaaaar,vanochtend kwam ze een jonge Duitse herder tegen die ze tot nu toe 3 keer heeft gezien in de buurt en dat vond ze die keren heel leuk en sprong dan ook zelf omhoog,en een spelboog enz.
Maar vanochtend ging ze ook grommen.... :'(

Dus ze lijkt wel onderzekerder dan.Ik laat haar nu ook maar niet meer honden begroeten aan de lijn,tenzij ik de duidelijke herkenning zie(heel erg met de kont blij wiegen/kwispelen,en met de oortjes plat.

Bedankt !

Groetjes



honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Ze zit in ieder geval niet lekker in haar velletje.. :'(

Heeft ze misschien pijn?
Kan het zijn dat ze loops moet worden?
Misschien (te)veel prikkels?
Te weinig rust?
Is er iets (hoe klein en onbelangrijk voor jou dan ook) veranderd?

Misschien toch een vervelende ervaring aan de lijn?

honden page profiel NikitaNikita 3 doggies

honden foto van Nikita

Hoi hoi,
Kaya zit nu midden in zijn 2e pubertijd. Ik kan het merken aan alles! Niet luisteren, gewoon zijn eigen gang gaan en ook grommen en uitvallen naar andere honden. Het is dus heel herkenbaar wat je schrijft. Ik denk dat ze nu weer heel erg de rangorde willen bepapelen en zich echt het mannetje voelen....
Hoop alleen dat dat ook over gaat en hij weer de allemans vriend word die hij was..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi,

Ze heeft waarschijnlijk geen pijn,niet dat ik kan ontdekken.

Ze is gesteriliseerd met 11 maanden oud.

Veel prikkels,ik doe geen sport met haar of zo,of veel oefeningen.Ik vind dat ze genoeg nuttige commando's kan,dus ik doe geen extra dingen.

Ik heb een strak schema voor haar,met voldoende rust.

Ik kan me nu even niks bedenken dat er voor mij is veranderd.

Wel is Mila de laatste weken "veel"(normaal komen we die niet tegen)in aanraking geweest met bijtende honden.Ze is een week of 4 terug vlak bij haar oog gebeten, 2 weken later was ze aan het spelen met een grotere hond die eerst normaal deed ,maar haar daarna 2 keer te hard in haar rug beet,dat zag ik aan haar reactie en ze piepte,en ze kan echt wat hebben ,want ze houdt van wild spelen.Een week later zag ze haar beste speelmaat ineens dominant doen tegen een andere hond(dit hebben wij nog nooit van hem gezien,mogelijk wilde hij MIla niet delen,ze spelen altijd samen of met een vrouwtje erbij,maar dit was een mannetje erbij,dus werd hij wat dominant)In diezelfde 10 minuten spelenop het uitrendveld werd verderop een klein hondje op haar plaats gewezen door een Rot weiler en een Mechelse herder(zij zijn altijd in het park,en de baasje,2 oudere mannetjes,gaan daar altijd even zitten)en vervolgens zijn zij erg territorium gericht,en het zag er voor mij ook al heftig uit.
Verder zijn we donderdag 2 kleine hondjes tegen gekomen die HEEL erg uitvielen naar haar,die ene heeft haar zelfs 3 keer in de voorpoten gehapt(dit kwam allemaal door de vrouw die was met een kind en 2 hondjes EN aan het bellen ,maar haar rug naar de passerende werled gekeerd,met gevolg dat ze ons niet zag aan komen,en de hondjes ook nog een lange lijn hadden,dus we konden ook niet echt ontwijken toen het gebeurde,eerst dacht Mila nog dat het spel was,maar bij de 3 hap in haar poot,ging ze ook naar voren en begon al te grommen.
Hier was ik zelf ook al erg onderste boven van,van die hele situatie.

En verder komen we gemiddeld genomen bij elke wandeling door de buurt kleine hondjes tegen die helemaal in de lijn hangen om Mila aan te vallen,grommend/blaffend en bijtend.

Maar daar in tegen komt ze ook genoeg blije en vrolijke honden tegen.

Verder zijn we bezig met homeopatische druppels voor haar luchtwegen en weerstand,maar ook wat voor haar onzekere gedrag tegenover mensen,dit gaat/ging heel goed.We zijn nu 2,5 week bezig met de 2e set druppels,en sinds dien vind ik haar ook wat jumpy'er,ongeduriger.En heeft ze ook ineens het zeil in de gang gesloopt toen ik werken was.En dit heeft ze al maanden niet gedaan(iets slopen als ik weg was).
Dus nu moet ik 1 van de druppels van de eerste set ook weer geven om de dag.

Het zijn dus een hele hoop factoren waar het aan kan liggen,vanddar dat ik mijn topic maar ben begonnen met 2e pubertijd :-)

Groetjes Soraya

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Nikita,

Ja klopt,een allemans vriend is Mila ook(met honden he ;-) ),en nu ineens is het anders.....

Ik hoop ook dat het snel overgaat,ik laat haar maar niet meer bij honden als ze aan de lijn is,want los heeft ze nergens last van.


Oh en Marit ik vergat nog 2 bijt situatie's te vermelden wat Mila heeft zien gebeuren,op dat zelfde uitrenveld.
Ja ik weet niet of een hond dat overneemt als ze het zo vaak ziet gebeuren.


Ik weet wel dat ze bijv vroeger nooit gromde tijdens het spelen,totdat ze 2 keer met een hele erge grommende hond had gespeeld,die deed echt niks,maar het klonk verschrikkelijk en sindsdien past Mila het ook weleens toe.Maar ik roep haar eigenlijk vrijwel meteen terug als ze op die manier dnekt te spelen.(dit verhaal is niet van toepassing op deze topic)

Groetjes.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hoi Soraya,
Wow, wat kijk jij met goede ogen naar je hond :-)

Het kan inderdaad van alles zijn, allemaal druppeltjes tot de druppel die de emmer doet overlopen.

Ik zou even contact opnemen met je homeopaat.
Dat ze jumpy'er en ongeduriger, sloperiger wordt, lijkt me niet de goede weg.
(ik weet uit ervaring met mijn beestjes, dat een verkeerde potentie, te vroeg naar de volgende of te lang door blijven gaan met eenzelfde, of teveel/te weinig schudslagen, al een hele verandering in gedrag kan geven. Ook dus 'verkeerde' verandering. Of dat blijkt dat we een verkeerd, niet passend middeltje hadden bedacht. Op mijn medicijnbrieven staat standaard 'bij verslechtering stoppen en contact opnemen')

Daantje krijgt nu ook middeltjes en zij wordt alweer een stuk stabieler, laat zich minder makkelijk uit het veld slaan door anderen.

Mag ik vragen wie je homeopaat is?
(mag evt via pb hoor :-))

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat het uitvallen wel van invloed op haar is. Dat zijn toch een vervelende ervaring voor haar. Misschien dat ze nu van tevoren al waarschuwt (gromt) of zelf hapt om te voorkomen dat ze zelf wordt gebeten? Ik hoop dat Mila er met homeopathie en voldoende structuur bieden (wat je al doet) weer bovenop komt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dankje Angela.

Ja het lijkt mij ook wel dat het iets van impact moet hebben als je het zo vaak ziet gebeuren ineens.

Zelfs ik begon me al af te vragen of het de tijd van het jaar is om "vals"uit de bocht te komen,want alles wat ik opnoem is in een tijdsbestek van 4/5 weken O-) .

Groetjes Soraya&Mila.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2e pubertijd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^