wanneer slaapt pup snachts door?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

Er liggen al twee katten op bed. Dus dat gaat niet

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier liggen soms 3 katten op bed + Mikey en wij liggen er dan ook nog ergens ;)

Maar het blijft je eigen keus natuurlijk.

 

Ik zou je alleen willen adviseren om eerst goed te werken aan de bench, zodat dat echt zijn veilige plekje wordt. Dit staat namelijk niet los van goed zindelijk worden en doorslapen. 

 

Gr. Alexandra 

honden page profiel SaartjeSaartje

Overdag doet hij het wel goed, gaat er zelf inliggen, eet er in, slaapt er in, en blijft al een half uurtje alleen. ZONDER piepen


Ik heb hem liever niet in bed.. de eerste week heb ik naast hem gelegen en hij in de bench.. maar als ik mijn hand erin stop alsvtie piept dan krabt hij aan me handen en bijt er in. Hij wil er dan echt uit.

Maar goed het is echt eeb hondje met een kop erop! Hij is ook helemaal niet zo aanhankelijk richting mij..

Ik weet het ook effe niet

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja ik ben pro bench maar hier zou ik dan echt de bench weghalen. Klinkt alsof het hem veel stress geeft.

verder zorgt stress voor plassen dus als jij hem laat piepen kan je opruimen ja.

honden page profiel SaartjeSaartje

Had ook al bedacht dan doe ik hem snachts in zijn mandje op de gang samen met de labrador die we ook nog hebben. Maar zou dat gaan?

We hebben dus twee super sullen van katten die constant met hem in de weer zijn. De labrador is nu 4 en vind hem wel nogal druk. Ennnnn... hij is een slopertje

Zou dat veilig zijn in de gang? Overdag vind hij de bench echt prima

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Mikey was ook niet zo een knuffelpup. Dat kwam pas later. Toen ze heel klein was zag ze bijna alles als uitnodiging tot bijten, dus ook aaien. Maar dat komt vanzelf ;)

 

Dat het overdag goed gaat, is als heel goed! Dan ben je in ieder geval zeker op de goede weg. Nu 's nachts nog. 

 

Volgens mij zijn je verwachtingen wat hoog. 

Want als ik het goed begrijp is hij nu bijna 10 weken.. 

En voor sommige pupjes is 1 week ernaast slapen nog lang niet genoeg. 

 

Heb je al eens geprobeerd om het deurtje van de bench open te laten? Misschien is het idee dat hij er uit kan voor hem geruststellend.

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

Dat kan natuurlijk ook nog alexandra.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Sorry had je berichtje even gemist.

Maar als ik het lees: katten zijn los, andere hond is los op de gang, en jij natuurlijk ;) En je pupje zit als enige in een bench.. Ik kan me best voorstellen dat hij met zoveel leven om zich heen daar ook bij wil zijn.

 

Hem bij je labrador alleen op de gang laten zou ik (nog) niet doen. Het is nog echt een pupje en zal je labrador flink kunnen vervelen 's nachts en dan is er geen toezicht. 

 

Ik weet niet of het een optie is om je labrador bij de bench in de buurt te laten slapen (met zijn mand?) Misschien dat een andere slapende hond hem wel gerust kan stellen. Maar dit kan er ook voor zorgen dat hij er juist nog meer uit wil. Dus ik weet het niet zo goed eigenlijk.

 

Misschien dat er hier nog mensen op kunnen reageren met ook 2 honden? (ik heb er maar 1 namelijk)

 

Gr. Alexandra

 

 

 

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Ik heb drie honden en in het begin sliep Kaida in de bench op mijn slaapkamer en de andere twee sliepen ernaast. Ze heeft haast niet gepiept 's nachts, maar als ze alleen in de bench was en de andere twee waren niet in de buurt, dan piepte ze wel. Dus naar mijn ervaring kan het zeker helpen om ze bij elkaar te laten slapen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb dan geen 2 honden, maar een kat erbij. Lexie is ook meteen aan het piepen als Bella niet in dezelde ruimte is als zij, dus kan er inderdaad mee te maken hebben ja. Lexie slaapt trouwens sinds week 2 los. Bench was geen probleem maar vond ik fijner

honden page profiel SaartjeSaartje

Maar ook de pup los masha? Of de bench in de gang bij de labrador

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Kaida zat wel gewoon in de bench, dat is toch veiliger. Maar die gewoon naast de mand van de labrador zetten zou zeker kunnen helpen =).

Marjelle (Gast)

Eigenlijk heb ik mazzel gehad. Het was gelijk door slapen en vroeg op

Rita (Gast)

Mijn pup Daantje was vrijwel in 3 weken echt zindelijk. In het eerst deed hij zijn plas in huis. We gingen met Daantje vlakbij huis naar een grasveld waar een stoep langs loopt en liet hem snuffelen. Als hij plaste ( waarschijnlijk werd hij toen al geprikkeld omdat er andere honden hadden geplast) en poepte dan haalde we hem aan (achterkant bij de staart even zachtjes krabben en zeiden dat hij "grote hond" is. Altijd dezelfde woorden gebruiken en de plek waar je aait, in mijn geval zacht krabt. Honden vinden deze plek op de achter rug, waar de staart begint, een prettige plek. Op het hoofd aaien vinden honden in principe niet fijn vanwege dat het de hond een onderdanig gevoel geeft (anders dan roedel gedrag waar de baas de leider moet zijn). Je zal vaker uit moeten om de pup ook aan de uitgaansplek te laten wennen. Het zijn meestal plekken dicht bij huis. De geuren van andere honden zijn buurthonden en dan leert de pup via de geur de buurthonden kennen. 's Morgens als de hond wakker wordt dan gaan uitlaten. Kijken of hij plast-belonen door fysiek contact en gelijk belonen met twee woorden die je elke keer weer gebruikt als hij poept en piest. Koekjes geven na een poep of plas is niet aan te raden omdat je daar niet meer van afkomt. Het is ook niet goed dat hij tussen de normale porties steeds weer koekjes krijgt. Eind van de ochtend weer. Als hij de 1e + 2e keer met het uitgaan heeft geplast en gepoept, dan hoef je pas eind van de middag. Anders zal je toch tussendoor moeten (het hangt ook af of de pup veel water drinkt). In ieder geval voordat de pup gaat slapen eerst nog uit. Het is ook belangrijk om het eten en water op dezelfde tijden te geven. Zo kan je inschatten wanneer jouw pup zou moeten plassen en poepen. In de avond niet meer laten drinken maar een uur voor de laatste keer dat je uitgaat. Mijn hond krijgt na de eerste keer uitgaan nadien zijn natvoer + droge brokjes voer (als beloning). In de namiddag om 15.30 natvoer. Ik gebruik de voerbrokjes als beloningsbrokjes (gebruik zelf biologisch voer Yarrah nat + Bosch bio droogvoer ). Zo wordt de pup niet te dik. Water na de brokjes of wanneer de hond er om vraagt. Tot de avond begint. Later zal je zien dat als de pup de geur te pakken heeft van andere honden, tijdens het uitgaan, dat het dan makkelijker gaat omdat de geur van andere honden stimuleert om te poepen en te plassen. Het is het markeren van "ik ben hier ook geweest"! Grappig hoe honden zijn met dit gedrag. Tijdens het uitgaan kan je gelijk sociaal gedrag bij de pup ontwikkelen en hem andere honden laten leren kennen. Oudere honden leren automatisch ook iets aan de pup zoals hoever hij mag gaan met te wilt spelen. Als jouw pup het in huis doet. Niet afstraffen want bij angst zal hij het juist doen. Het is in de eerste drie weken even moeilijk, maar door veel uit te gaan op dezelfde tijden leert hij het beste. Succes!    

honden page profiel SaartjeSaartje

Jajajaja Ik als topic plaatser kan voorzichtig melden dat onze pup 3 dagen geleden besloten heeft de hele nacht door te slapen.!!!

Van 2 keer per nacht er uit naar slapen van 2300 tot 06.00. Yippppiiieee!

honden page profiel RikkiRikki

honden foto van Rikki

Super Saartje... heeft hij dan ook geen pipi/kaka gedaan? We horen Rikki hier ook niet meer tot ong 06u15 maar als k dan beneden kom, heeft hij wel al pipi en kaka gedaan... Maar!! deze week toch al 2 nachten geen pipi, wel kaka.. dus wie weet.. is t einde in zicht... :-D Vandaar mn vraag aan u dus.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Goed hoor Saartje! Wat een opluchting zal dat zijn!

 

Rikki sorry dat ik het zeg, maar ik vind het echt niet oké om te lezen dat een hond in de bench poept/plast. Zorg gewoon dat je er 's nachts nog eens uit gaat want ik vind het echt zielig en geen goede omgang...

honden page profiel RikkiRikki

honden foto van Rikki

Sentina, Heb k al gedaan hoor... er s nachts uit, buiten geweest, 1x, 2x, en dan nog doet hij t tussendoor... We hebben hem gekocht toen hij al iets meer dan 4mnd was, uit een kennel dus k vrees dat dit er nog een restje van is.. Heb zn bench al verkleind zodat enkel zn nest er inpast maar dan doet hij het nog.. resultaat is dan dat zn nest en hijzelf volhangen. Nu, hij is al gebeterd hoor, zeker wel maar we zijn er nog niet. Maar andere tips zijn meer dan welkom hoor! Graag zelfs.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoofdstuk 4 errorless house training. Before you get your puppy

geef je hond dan de gelegenheid om 's nachts zijn behoefte te doen zonder dat hij daarbij zijn bed moet bevuilen. 

Je hebt kans dat hij al van jongs af aan gewend is om zijn nest te bevuilen en dan is het erg moeilijk om dat nog goed te krijgen. Door hem het bevuilen van zijn bed te laten herhalen train je het. 

honden page profiel RikkiRikki

honden foto van Rikki

Wendy, heb t hfdst, nog eens, doorgelezen (je had t al s geplaatst ;-) en k denk da k beter gewoon opnieuw begin... T probleem is da k problemen heb met mn gezondheid en dat er x aantal x per nacht er uit komen nefast voor me is maar er zal niets anders opzitten... Aan mn echtg moet k dit niet vragen dus tja, ... Maar k ga dit toch zeker doen, hopelijk leert hij t dan op korte tijd af. Nochtans weet hij zeer goed waar zn plaats buiten is om zn gehoefte te doen want overdag doet hij t flink daar.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

Vanaf het moment dat ik haar ophaalde...

7 weken en 5 dagen...

Eerste nacht van 23-6.30

Daarna van 22.00-6.30. Top hondje!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het jou niets uitmaakt dat hij 's nachts op een binnenwc gaat, hoef jij er niet uit en hij niet vies te liggen. 

En dat je van een onderbroken nachtrust behoorlijk gammel kan worden weet ik ook. Het is hier ook wel eens nodig er 's nachts meerdere keren uit te moeten. Kort achter elkaar drie keer een zieke hond met diarree gehad. 

honden page profiel RikkiRikki

honden foto van Rikki

Hij heeft een hondentoilet in zn bench staan en daar doet hij op. Heb deze eens weggehaald maar dan doet hij t gewoon id bench. Vandaar da k de bench eens verkleind had, id hoop dat hij zn nest dan niet zou bevuilen maar nada dus. Maar t is mn bedoeling dat hij t afleert om op t hondentoilet te gaan. Dat hij leert om s nachts zindelijk te zijn. Gewoon doorzetten en dan zal hij t wel leren zekers. Voor de rest leert hij alles snel dus lomp is hij niet.. :-D

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

plast en piept die niet gewoon omdat die alleen is. Mss keer proberen hond in de bench en er naast zitten tot die echt slaapt vaak als ze 1x slapen doen ze dat wel uurtje of 4 als die dan piept naar buiten plassen in de bench er weer naas zitten. eerst hand door het hekwerk dat bouw je af er naast zitten dan paar meter verder tot je op de bank kan zitten. Klinkt als veel werk maar denk beter 10 min er naast zitten dan om het uur eruit. en ik zouook nuet meer naar buiten gaan als die in debench heeft geplast krant eruit nieuwe erin  zonder hem aandacht te geven . Ik denk dat het echt om aandacht gaat en hijheb elke x super veel succes. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan de costructie met de wc buiten de bench proberen met het hekje er om. Dan is het onderscheid wat duidelijker. 

 

honden page profiel kelliekellie

ik laat ze altijd naast mijn bed slapen,in een doos.

zijn ze onrustig even de hand in de doos en ze slapen verder.

nooit geen problemen gehad ze sliepen altijd door.

na een tijdje willen ze niet meer mee naar boven,de een eerder als de ander,maar heb eigenlijk nooit zulke problemen gehad.

ik heb al 35 jaar honden.

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

 Saartje, gelukt binnen 2 weken? :) top!

 

Hier kwam een pup met dik 9 weken en deed ook in de bench.

Na 20u geen water.. om 22u laatste plasje..

ik bleef vaste tijden opstaan en soms ging t mis in de bench.. 

 

Na paar dagen meld ze zich nu rond die tijden.. 

Dus bench blijft droog maar ze is 11 weken en moet er nogsteeds 2x uit.   

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hier staat altijd water klaar, ook toen mijn honden nog pup waren.
Verder is dit een oud topic.

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Kan.. hier staat na 20u geen water meer en wou gewoon toch nog ff reageren omdat ik zelf in deze situatie zit en t dus leuk vind erover te lezen en leuk vind voor baasjes als t lukt

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Bij mijn ouders was het na 3 jaar hahaha

Maar wij konden door slapen na 13 weken

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Op jonge leeftijd al oppas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^