Vleesvoer i.v.m. allergieën

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hallo allemaal,

 

Wij geven onze hond (Mayro, Duitse Herder) vleesvoer (nu bijna 4 maanden), omdat hij o.a. allergisch is voor meelmijt. Hij had met brokvoer last van ontstoken oren, jeuk over het hele lichaam, en we hebben qua brokken verschillende dingen geprobeerd. Hij heeft minder uitwerpselen en hij zit goed in de vacht. Hij heeft nog wel jeuk, maar dat komt omdat hij ook allergisch is voor een bepaald soort huisstofmijt.

 

Nu hoor ik veel dat honden die op vleesvoeding zitten een slecht gebit hebben, de onze is nu bijna 1 jaar, dus hij moet nog een tijd op vleesvoeding. Moet ik er eerlijk bij zeggen dat veel mensen in mijn omgeving alleen brokvoer geven en daarin wel bevooroordeeld op zijn. 

 

Hij allergisch is kunnen we hem niet echte kauwstaven geven, dentastix gaat ook niet goed, maar wel biologische dingen. Maar als het te klein is dan kauwt hij er bijna niet op. Heeft iemand suggesties wat ik hem dan moet geven dat goed is voor zijn gebit? en zijn er mensen die zeggen dat wat ik gehoord heb complete onzin is en dat honden op vleesvoeding ook gewoon een gezond gebit hebben?

 

Nu ik er toch ben :-) nog 1 vraag. Onze hond eet 1kg aan vleesvoer per dag, is dat veel? Hij is niet te dik en toen we 750 gr. gaven viel hij ook langzaam af....

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Is ene kluif van de slager geen optie?

Waar is ie allergisch voor?

Hoe zwaar is je hond?

Het is voor een hond van 4 maanden 4% van zijn lichaamsgewicht aan vlees wat je mag geven..

En als hij bij 750 gram afviel, dan moet je meer geven..

Dus zit je nu goed.

Ik voer altijd op het oog..

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

We weten dat hij allergisch is voor meelmijt, copramijt en farinaemijt. Maar zo goed als hij het nu op vleesvoer doet, zo deed hij dat niet met brokken. Het zou me niet verbazen als hij er nog een glutenallergie ofzo eronder heeft zitten.

 

Onze hond weegt nu om en nabij de 35 kg. Nu is hij nog geen jaar, dus zijn spierontwikkeling enzo begint ook te komen. Kan me voorstellen dat hij ouder wordt hij ook iets minder voeding nodig heeft....

 

Ik heb op internet gelezen dat je voorzichting moet zijn met de hoeveelheid calcium die hij binnenkrijgt.. Hij krijgt wel eens een groot bot, maar dan misschien eens in de maand ofzo.. En hij mag daar wel op blijven kluiven? Dat het bot niet versplinterd ofzo??

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

nee hoor vers vlees voer je naar behoefte.. en je hond is nog in de groei

Is een voedseldroger een idee?

dan kan je  zelf spiervlees drogen 

verder heb ik goede ervaring met  vers gedroogde luchtpijpen geelhaar(is harde pees van rund) en bullenpees (ook erg hard)

als het vers gedroogd is zou het mijt vrij moeten zijn

daarnaast zou je het een nacht in de vriezer kunnen leggen voor je het geeft

mijten kunnen niet tegen vorst

Ik weet wel een adresje wat vers droogt en op veel plekken bezorgd

 

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oké, ja ik heb er ook al aan zitten denken om een voedseldroger te kopen.

 

Een nacht in de vriezer leggen is ook een goed idee. 

Dan zal ik eens op zoek gaan naar een droger en vlees e.d. Is de droger van de Neckermann daar geschikt voor?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Oké, ja ik heb er ook al aan zitten denken om een voedseldroger te kopen.
 
Een nacht in de vriezer leggen is ook een goed idee. 
Dan zal ik eens op zoek gaan naar een droger en vlees e.d. Is de droger van de Neckermann daar geschikt voor? "

 welk merk  is dat?

 

hier kan je veel info vinden over zelf drogen

krijg ik nou eindelijk.....

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oké thnks.

 

Dat is een Clatronic DR2751.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Slechte tanden van vleesvoeding? Das een fabel. Meestal is het juist van brokken... Slecht gebit komt ook voor op vers vlees maar vaak in mindere mate dan op brok.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Slechte gebit krijgen ze eerder van brok hier proberen ze me dat ook aan te praten want ze kauwt dan niet -.- word zo moe van zulke mensen ter wijl ze zelf supermarkt brok voeren. Niks van aan trekken geef gwn tussen door lekkere botten houden ze de tanden ook van schoon :D

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je alleen kvv voert, kan de hond zeker wel tandplak ontwikkelen.

 

Je zou een penslap kunnen geven of beginnen met een eendennekje en/of kwartel karkas (of hele kwartels).

 

Pens behoort tot orgaan. Dit zit ook in de kvv (gemalen rauwe voeding). Zorg dat je in totaal per week binnen de 20% orgaan blijft.

 

Eendennek en kwartelkarkas behoort binnen het vleesbot (dat is 50% vlees en 50% bot). Dus als je 100 gram eendennek geeft, voer je ongeveer 50 gram kale bot. In je KVV zit ook bot. Dit berekenen ze meestal in % kale bot. Het procent kale botten kan het beste binnen de 25% blijven.

 

Hele kwartels (met al het vlees en al het orgaan) behoren tot een complete voeding en kan je dus als vervanging van je kvv geven.

 

Begin met het zachtere werk om problemen te voorkomen. Sommige botten zijn zowiezo niet zo geschikt om te voeren. Hier vind je veel info en een vleesbotten lijst:

http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond

 

Mijn hond heeft ook een huisstofmijt allergie. Stomen, goed stofzuigen met een goed filter, kleedjes op 60 graden zonder wasmiddel wassen en haar minimaal 1x per week uitblazen met een sterke waterblazer helpt enorm.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oké de tanden vallen dus wel mee met vleesvoeding gelukkig. Was al bang dat we een hond met een super slecht gebit zouden hebben door dit voer, maar gelukkig :-)

 

We zullen dan eens op zoek gaan naar vleesbot. Van wie wij het voer kopen zal ik ook eens navragen of zij ons daaraan kan helpen. Dank je. Het is voor ons sowieso wennen, alle andere honden die we ooit gehad hebben (woonde toen nog bij mijn ouders) aten brok. We hebben qua voer, nu voor het eerst een hond met gebruiksaanwijzing :).

 

Onze hond haart ook veel, nu is dat nu ook de tijd van het jaar, maar hij haart nu al langer behoorlijk (hij zat op een eliminatiedieet, dus heeft een tijdje wat eenzijdiger gegeten). We geven nu elke week zalm, dit zou goed zijn voor de vacht. Ook krijgt hij bonbons met schapenvet... Hierin zou ook een stofje zitten die de bacteriën doet waar mijten op leven.. Misschien dat dit helpt... We proberen gewoon zoveel mogelijk om zijn klachten te verminderen. Het gaat nu al stukken beter, laat ik dat voorop stellen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Oké de tanden vallen dus wel mee met vleesvoeding gelukkig. Was al bang dat we een hond met een super slecht gebit zouden hebben door dit voer, maar gelukkig <img class="/>

 

We zullen dan eens op zoek gaan naar vleesbot. Van wie wij het voer kopen zal ik ook eens navragen of zij ons daaraan kan helpen. Dank je. Het is voor ons sowieso wennen, alle andere honden die we ooit gehad hebben (woonde toen nog bij mijn ouders) aten brok. We hebben qua voer, nu voor het eerst een hond met gebruiksaanwijzing <img class="/>.

 

Onze hond haart ook veel, nu is dat nu ook de tijd van het jaar, maar hij haart nu al langer behoorlijk (hij zat op een eliminatiedieet, dus heeft een tijdje wat eenzijdiger gegeten). We geven nu elke week zalm, dit zou goed zijn voor de vacht. Ook krijgt hij bonbons met schapenvet... Hierin zou ook een stofje zitten die de bacteriën doet waar mijten op leven.. Misschien dat dit helpt... We proberen gewoon zoveel mogelijk om zijn klachten te verminderen. Het gaat nu al stukken beter, laat ik dat voorop stellen. "

 



Ben je nog aan het elimineren? Geef je ei? Als je niet elimineert mag je 1 tot 2 kippen eieren per 10 kilo hond per week voeren.

Als je hond niet tegen kip kan, dan kan je bijvoorbeeld kwartel eitjes voeren.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

We zijn niet meer aan het elimineren. En we geven geen ei. Moet ik de eieren dan over het voer doen? Of hoe? Onze hond kan wel tegen kip. Dat is geen enkel probleem.

honden page profiel LenekeLeneke 2 doggies

honden foto van Leneke

Ons verse hondenvoer in Honden Hotel Zwanenburg

Wij serveren uw hond(en) rauw vlees met verse groentes in ons hondenhotel en is het beste voor uw hond(en). Deze samenstelling hebben wij zorgvuldig getest en komt het dichtste in de buurt van wat honden van oorsprong in de natuur eten. Honden in het wild eten eerst de maag en de ingewanden op waar veel vitamines en mineralen in zitten, door verteerde grassen en andere planten wat hun prooi heeft gegeten. Instinctief weten ze wat het gezondste voor ze is. Dit past bij het verteringssysteem van honden van tegenwoordig. Rauw en verse voeding heeft ten opzichte van (voor) verhitte voeding zoals blikvoer en brokken meerdere voordelen. Honden verteren rauw vlees erg goed, want het bevatten goede bacteriën, natuurlijke mineralen, vitamines en enzymen, wat erg goed wordt opgenomen door het lichaam van de hond, die zij nodig hebben. Dit zorgt voor een sterke darmflora, betere afweer en een goed gebalanceerde maagzuur gehalte, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder of geen overlevingskans hebben. De natuurlijke voedingsstoffen zorgen voor minder afvalstoffen in het lichaam en daardoor minder ontlasting.

Klachten nemen met 60% af, door het voeren van rauw vlees, verse groentes, mineralen, sporenelementen en aminozuren.

Onze samenstelling van de hondenvoeding:
Wij wisselen rauw vlees van kip, wild, rund, schaap en geit af, waarvan het 40% bevleesd bot, 20% spiervlees, 20% orgaanvlees, hart, lever, nier, pens en schapenvet is. Wij wisselen 20% gevarieerde groentes en fruit af en worden rauw gepureerd, van bleekselderij, peultjes, bietjes, andijvie, spinazie (niet te veel), broccoli, bloemkool, boerenkool, rode kool, groene kool, chinese kool, sla, komkommer, snijbonen, verse doperwtjes met schil, courgette, spruitjes, witlof (zonder het bittere gedeelte), gemberwortel, alfalfa, peterselie, pompoen, wortels, koolraap met blad, bietjes, selderie knol met blad, appel, peer, banaan, kiwi, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, aardbei, bessen, frambozen, abrikozen, perziken, pruimen, mango, papaya, ananas, meloen, aardappel en sperziebonen gekookt. Als ondersteuning voegen wij toe, omega olie, rijk aan 3-6-9 vetzuren, lijnzaad-, soja- en hennepolie, zeewier één van de rijkste natuurproducten met mineralen, sporenelementen en aminozuren voor een glanzende vacht, stofwisseling en het immuunsysteem en heeft direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties, knoflookpoeder als afweermiddel tegen vlooien en tekenen en zorgt voor reiniging van darmen en het bloed.

Deze samenstelling is zeer geschikt voor jonge, opgroeiende honden voor een goede ontwikkeling van het beenderstelsel en het bewegingsapparaat, maar zeker ook voor het behoud van een soepel bewegingsapparaat bij ouder wordende dieren voor het goed functioneren van de spieren, de vruchtbaarheid en het afvoeren van de afvalstoffen.

Wij geven geen rauwe aardappel, champignons, prei, ui, knoflook, dit is giftig en kan bloedarmoede veroorzaken. Tomaten kunnen hartritme stoornis, ontstekingen, jeuk of diarree veroorzaken. Druiven, krenten, rozijnen, avocado’s, klokhuis van een appel, hierdoor kan blauwzuur ontstaan. Pitten van steenvruchten (onder andere abrikoos, perziken), melk, kaas, yoghurt, en andere voedingen waar lactose in zit. In worstjes zit varkensvlees, door varkensvlees kunnen honden de ziekte van Aujeszky krijgen. Door granen en brood, hebben veel honden een granen allergie. Geen vlees waar zout in zit (runderrookvlees, leverworst). Chocolade en ander snoep. Paracetamol en andere menselijke medicijnen. De meeste planten zijn giftig. Paardenpoep is giftig als het paard ontwormd is. Het geven van zaden en noten, kan leiden tot nierproblemen en blaasgruis. Amandel, Sesam- en Pompoenzaad, Zonnebloempitten, Pijnboom, Pepita's, Wal-, Hazel-, Paran- en Pecannoten. Geen geur-, kleur-, smaakstoffen en zout.

Het rantsoen verdelen wij over twee porties per dag. Totaal van deze 2 porties is 3% van het lichaamsgewicht van de hond. Een te zwaarlijvige hond krijgt iets minder en een te schrale hond voeren wij iets meer per dag. Wij adviseren voor een actieve en gezonde hond ouder dan één jaar is 3% van zijn lichaamsgewicht per dag voldoende. Wanneer uw hond dragend is, of u een pup heeft kunt u beter 5% tot 10% van zijn lichaamsgewicht per dag geven. De juiste dosering voor het rantsoen van uw hond(en), is het oog van de meester.

Wat merkt U door deze voeding:
Uw hond heeft geen jeuk en een mooie vacht en huid. Kleine kans op wormen, vlooien en teken. De organen van uw hond functioneren beter en hij drinkt minder en er zijn minder blaas- en nierproblemen. De hond heeft geen tandsteen en een beter gebit, de tanden zijn mooier en schoner. Minder lichaamsgeur, winderigheid en ruikt niet uit zijn bek. Geen oorontstekingen, minder ontlasting en compact, daardoor opraapbaar en geen problemen met de anaalklieren. De hond zit beter in zijn vel en is daarom minder hyperactief, maar wel actief. Uw hond leeft langer en gelukkiger. Er zijn minder blaas en nierproblemen, als blaas- en nierstenen. De hond heeft geen skelet problemen, omdat het evenwichtiger groeit. Honden weigeren niet om te eten, u doet uw hond er juist een plezier mee. Uw hond bedelt niet, omdat hij na zijn maaltijd rust en een verzadigd gevoel heeft. Uw bespaart héél veel dierenartskosten.
© 2014 alle rechten voorbehouden Leneke Geertzema.
Vlees voor uw hond te bestellen via [email protected] of sms 0633166881
RUNDVLEES 100% per kilo € 3.75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
KIP 100% per kilo € 3,75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
KIP/ZALM/PENS per kilo € 3,75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
ZALM 110% per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
EEND per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
KONIJN per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
PENS per kilo € 3,50 per 10 kilo € 32,50 per 20 kilo € 60,00
KIPPENNEK per kilo € 3,00 per 10 kilo € 27,50 per 20 kilo € 50,00

Ons zelfgemaakte complete verse hondenmaaltijd per 20 kilo € 100,00

Al het hondenvoer is diepgevroren en per kilo verpakt.
Te halen van zondag t/m vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur.
Op dit moment kilo verpakkingen op voorraad van:
100% rundvlees,100% kip,100% zalm,100% eend, 100% konijn, 100% pens en kip/zalm/pens.

Te bestellen maar niet op voorraad, kip/pens, kip/zalm, kip/wijting, kip/markreel, kip/haring, lamsvlees, paardenvlees, geitenvlees en homemate compleet vers hondenvoer.
Gewichtsverpakking van 750 gram, 500 gram, 250 gram zijn te bestellen.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Oké de tanden vallen dus wel mee met vleesvoeding gelukkig. Was al bang dat we een hond met een super slecht gebit zouden hebben door dit voer, maar gelukkig :-)
 
We zullen dan eens op zoek gaan naar vleesbot. Van wie wij het voer kopen zal ik ook eens navragen of zij ons daaraan kan helpen. Dank je. Het is voor ons sowieso wennen, alle andere honden die we ooit gehad hebben (woonde toen nog bij mijn ouders) aten brok. We hebben qua voer, nu voor het eerst een hond met gebruiksaanwijzing :-).
 
Onze hond haart ook veel, nu is dat nu ook de tijd van het jaar, maar hij haart nu al langer behoorlijk (hij zat op een eliminatiedieet, dus heeft een tijdje wat eenzijdiger gegeten). We geven nu elke week zalm, dit zou goed zijn voor de vacht. Ook krijgt hij bonbons met schapenvet... Hierin zou ook een stofje zitten die de bacteriën doet waar mijten op leven.. Misschien dat dit helpt... We proberen gewoon zoveel mogelijk om zijn klachten te verminderen. Het gaat nu al stukken beter, laat ik dat voorop stellen. "

 Je zou eens kunnen kijken voor een visolie dat helpt je hond snel door de rui heen (: en krijgen ze een mooie vacht van (: 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" We zijn niet meer aan het elimineren. En we geven geen ei. Moet ik de eieren dan over het voer doen? Of hoe? Onze hond kan wel tegen kip. Dat is geen enkel probleem. "

 



Je geeft dan idd een rauw ei met schil en al bij zijn eten.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

" Ons verse hondenvoer in Honden Hotel Zwanenburg

Wij serveren uw hond(en) rauw vlees met verse groentes in ons hondenhotel en is het beste voor uw hond(en). Deze samenstelling hebben wij zorgvuldig getest en komt het dichtste in de buurt van wat honden van oorsprong in de natuur eten. Honden in het wild eten eerst de maag en de ingewanden op waar veel vitamines en mineralen in zitten, door verteerde grassen en andere planten wat hun prooi heeft gegeten. Instinctief weten ze wat het gezondste voor ze is. Dit past bij het verteringssysteem van honden van tegenwoordig. Rauw en verse voeding heeft ten opzichte van (voor) verhitte voeding zoals blikvoer en brokken meerdere voordelen. Honden verteren rauw vlees erg goed, want het bevatten goede bacteriën, natuurlijke mineralen, vitamines en enzymen, wat erg goed wordt opgenomen door het lichaam van de hond, die zij nodig hebben. Dit zorgt voor een sterke darmflora, betere afweer en een goed gebalanceerde maagzuur gehalte, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder of geen overlevingskans hebben. De natuurlijke voedingsstoffen zorgen voor minder afvalstoffen in het lichaam en daardoor minder ontlasting.

Klachten nemen met 60% af, door het voeren van rauw vlees, verse groentes, mineralen, sporenelementen en aminozuren.

Onze samenstelling van de hondenvoeding:
Wij wisselen rauw vlees van kip, wild, rund, schaap en geit af, waarvan het 40% bevleesd bot, 20% spiervlees, 20% orgaanvlees, hart, lever, nier, pens en schapenvet is. Wij wisselen 20% gevarieerde groentes en fruit af en worden rauw gepureerd, van bleekselderij, peultjes, bietjes, andijvie, spinazie (niet te veel), broccoli, bloemkool, boerenkool, rode kool, groene kool, chinese kool, sla, komkommer, snijbonen, verse doperwtjes met schil, courgette, spruitjes, witlof (zonder het bittere gedeelte), gemberwortel, alfalfa, peterselie, pompoen, wortels, koolraap met blad, bietjes, selderie knol met blad, appel, peer, banaan, kiwi, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, aardbei, bessen, frambozen, abrikozen, perziken, pruimen, mango, papaya, ananas, meloen, aardappel en sperziebonen gekookt. Als ondersteuning voegen wij toe, omega olie, rijk aan 3-6-9 vetzuren, lijnzaad-, soja- en hennepolie, zeewier één van de rijkste natuurproducten met mineralen, sporenelementen en aminozuren voor een glanzende vacht, stofwisseling en het immuunsysteem en heeft direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties, knoflookpoeder als afweermiddel tegen vlooien en tekenen en zorgt voor reiniging van darmen en het bloed.

Deze samenstelling is zeer geschikt voor jonge, opgroeiende honden voor een goede ontwikkeling van het beenderstelsel en het bewegingsapparaat, maar zeker ook voor het behoud van een soepel bewegingsapparaat bij ouder wordende dieren voor het goed functioneren van de spieren, de vruchtbaarheid en het afvoeren van de afvalstoffen.

Wij geven geen rauwe aardappel, champignons, prei, ui, knoflook, dit is giftig en kan bloedarmoede veroorzaken. Tomaten kunnen hartritme stoornis, ontstekingen, jeuk of diarree veroorzaken. Druiven, krenten, rozijnen, avocado’s, klokhuis van een appel, hierdoor kan blauwzuur ontstaan. Pitten van steenvruchten (onder andere abrikoos, perziken), melk, kaas, yoghurt, en andere voedingen waar lactose in zit. In worstjes zit varkensvlees, door varkensvlees kunnen honden de ziekte van Aujeszky krijgen. Door granen en brood, hebben veel honden een granen allergie. Geen vlees waar zout in zit (runderrookvlees, leverworst). Chocolade en ander snoep. Paracetamol en andere menselijke medicijnen. De meeste planten zijn giftig. Paardenpoep is giftig als het paard ontwormd is. Het geven van zaden en noten, kan leiden tot nierproblemen en blaasgruis. Amandel, Sesam- en Pompoenzaad, Zonnebloempitten, Pijnboom, Pepita's, Wal-, Hazel-, Paran- en Pecannoten. Geen geur-, kleur-, smaakstoffen en zout.

Het rantsoen verdelen wij over twee porties per dag. Totaal van deze 2 porties is 3% van het lichaamsgewicht van de hond. Een te zwaarlijvige hond krijgt iets minder en een te schrale hond voeren wij iets meer per dag. Wij adviseren voor een actieve en gezonde hond ouder dan één jaar is 3% van zijn lichaamsgewicht per dag voldoende. Wanneer uw hond dragend is, of u een pup heeft kunt u beter 5% tot 10% van zijn lichaamsgewicht per dag geven. De juiste dosering voor het rantsoen van uw hond(en), is het oog van de meester.

Wat merkt U door deze voeding:
Uw hond heeft geen jeuk en een mooie vacht en huid. Kleine kans op wormen, vlooien en teken. De organen van uw hond functioneren beter en hij drinkt minder en er zijn minder blaas- en nierproblemen. De hond heeft geen tandsteen en een beter gebit, de tanden zijn mooier en schoner. Minder lichaamsgeur, winderigheid en ruikt niet uit zijn bek. Geen oorontstekingen, minder ontlasting en compact, daardoor opraapbaar en geen problemen met de anaalklieren. De hond zit beter in zijn vel en is daarom minder hyperactief, maar wel actief. Uw hond leeft langer en gelukkiger. Er zijn minder blaas en nierproblemen, als blaas- en nierstenen. De hond heeft geen skelet problemen, omdat het evenwichtiger groeit. Honden weigeren niet om te eten, u doet uw hond er juist een plezier mee. Uw hond bedelt niet, omdat hij na zijn maaltijd rust en een verzadigd gevoel heeft. Uw bespaart héél veel dierenartskosten.
© 2014 alle rechten voorbehouden Leneke Geertzema.
Vlees voor uw hond te bestellen via [email protected] of sms 0633166881
RUNDVLEES 100% per kilo € 3.75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
KIP 100% per kilo € 3,75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
KIP/ZALM/PENS per kilo € 3,75 per 10 kilo € 35,00 per 20 kilo € 65,00
ZALM 110% per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
EEND per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
KONIJN per kilo € 4,00 per 10 kilo € 37,50 per 20 kilo € 70,00
PENS per kilo € 3,50 per 10 kilo € 32,50 per 20 kilo € 60,00
KIPPENNEK per kilo € 3,00 per 10 kilo € 27,50 per 20 kilo € 50,00

Ons zelfgemaakte complete verse hondenmaaltijd per 20 kilo € 100,00

Al het hondenvoer is diepgevroren en per kilo verpakt.
Te halen van zondag t/m vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur.
Op dit moment kilo verpakkingen op voorraad van:
100% rundvlees,100% kip,100% zalm,100% eend, 100% konijn, 100% pens en kip/zalm/pens.

Te bestellen maar niet op voorraad, kip/pens, kip/zalm, kip/wijting, kip/markreel, kip/haring, lamsvlees, paardenvlees, geitenvlees en homemate compleet vers hondenvoer.
Gewichtsverpakking van 750 gram, 500 gram, 250 gram zijn te bestellen. "

 Reclame aan t maken?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Heb de hond gisteren ei over het eten gedaan. Hij vindt het nog lekker ook. Dus daar gaan we mee door. Hij krijgt al eens per week een kilo zalm en schapenvetbonbons.

 

Hij krijgt nu weer rode oren, kan zijn dat dit door de runderoren komt die hij gehad heeft. Dus dat moeten we weer in de gaten houden. Anders is het de kip.. Want dat is het enige dat in zijn dieet veranderd is.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Mijn hond krijgt ook vieze oren van kip.. Das veel voorkomend. Dus even alle kip en rund weglaten voor een paar weken en dan een va de twee geven. Dan merk je heel snel wat triggert.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Gaan we doen, ik heb nog wel konijn waar hij niet op reageerde. Wat een gedoe om uit te vogelen waar je hond met eten op reageert. Ik heb ook wel spul in zijn oren gedaan die wat verzachten..

honden page profiel  Ingrid Ingrid 2 doggies

honden foto van  Ingrid

ik geef een bullepees om op te knagen en daar kunnen ze echt heel hard mee bezig zijn. Ik "poets" ook hun tanden, alhoewel ik niet weet of dat veel opbrengt. Schijnt wel dat de "tandpasta" een bepaalde stof afscheidt die nawerkt. Tandsteen krijg je er niet mee weg, dat laat je best afschrapen door de trimster en daarna proberen om te onderhouden. dentasticks enzo dat is veel te zacht en veel te rap op om goed te werken volgens mij.

wat brokken betreft : ik ben van mening dat dat niet beter is dan vers; Als je hond braakt, dan komen de brokken er uit zoals ze erin gegaan zijn ( niet kapotgebeten ), bij de mijne in ieder geval. Ik geef geen brokken meer, enkel nog vers. Mijn honden doen het nu veel beter. Met brokken altijd problemen : diarree, braken, niet willen eten...ik geef veel variatie in vers en dat wordt hier heel goed onthaald. Ik heb ook een droger waarmee ik snacks maak van kipfilet en visjes.

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

@ Ingrid

Dank je voor je reactie. Ik heb tot nu toe ook geen klachten over vers vlees. Hij heeft veel minder ontlasting en hij zit enorm goed in de vacht. Toen hij nog op normale brokken zat, moest hij ongeveer 6 keer per dag poepen. Dat is nu ruim gehalveerd, 2 of 3  keer. En de hoeveelheid is ook sterk verminderd. Hij heeft nu ook minder last van diarree. En hij wilde inderdaad ook de brokken bijna niet eten. Alleen als hij zeker wist dat hij niets extra's kreeg wilde hij 's avonds een paar hapjes brokken eten.

 

Ik denk dat wij ook maar eens een droger bestellen. Het lijkt me wel makkelijk om zelf hapjes te maken.. Nu is het maar hopen dat onze hond geen last krijgt. Waar moet ik opletten bij een goede voedseldroger? Ik heb er wel een gezien van €30,-, maar zie er ook genoeg van €80,-.

 

vers vlees (Gast)

Beste Linda,   Een vlees droger heb ik niet, ik vries het in.   Groetjes, Leneke

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb een stockli en ben zeer tevreden.

Als je hond niet tegen kip kan, kan hij waarschijnlijk ook niet tegen kippen ei. Je kan dan kwartel ei geven.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

We gaan dan eerst even helemaal geen kippenartikelen geven.. En even afwachten hoe het met zijn oren gaat. Ik wist niet eens dat ook veel honden daar op reageren, rund was mij wel bekend dat veel honden er allergisch voor zijn.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" We gaan dan eerst even helemaal geen kippenartikelen geven.. En even afwachten hoe het met zijn oren gaat. Ik wist niet eens dat ook veel honden daar op reageren, rund was mij wel bekend dat veel honden er allergisch voor zijn. "

 



Rund, kip en graan komt het meeste voor.

honden page profiel  Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van  Ingrid

@ Linda : ik heb een "severin" doodgewoon met een aan/uit knop. Ben er heel tevreden van. Ik gebruik hem alleen om snacks te drogen. Heb denk ik nog geen 60,00€ betaald verzendingskosten inbegrepen. 

Hij heeft geen tijdsklok, dus ik zet mijn keukenwekkertje en kijk regelmatig of alles droog is. Op den duur weet je hoe lang iets moet drogen; je mag toch rekenen op 8 à 10 uur voor visjes en kipfilet. maar zo'n droger verbruikt bijna niets en je weet zeker dat je snacks zonder chemische troep zitten en gezond zijn.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oke dankt je Ingrid. Ik zal daar eens naar gaan kijken. Dan kunnen we dat ook eens proberen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je dingen met bot/graat wilt drogen, zul je wel een thermostaat erop moeten hebben. Dat mag je namelijk niet op hogere temperaturen drogen omdat het bot dan gaat versplinteren ;)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Oké, goed dat ik dat weet. We willen juist wel dingen met botten hebben i.v.m. zijn tanden..

 

We hebben al gebeld met degene van wie we zijn voer kopen. Zij neemt onze kippenrollen terug en we gaan weer terug naar geit en konijn. Dan kijken we weer aan of het beter gaat. Uitproberen dus.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^