Hond ziet ineens slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Garcy, Podenco kruising (Gast)

Hoi,   Ik heb het idee dat mijn hond slecht ziet. Dit is me eigenlijk nooit eerder opgevallen maar de laatste weken merk ik het steeds meer. Als ik een worstje gooi, en die ligt bijna recht voor hem, duurt het tamelijk lang voordat hij hem gezien heeft en opeet. Hij gebruikt voor het zoeken eigenlijk alleen zijn neus.   Laatst was ik bij het dierenparkje en stond hij 1 meter van een konijn en duurde het ruim 1 minuut voordat hij hem zag en begon te blaffen. Terwijl hij hem eigenlijk meteen zou moeten zien.   Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Mijn hond is nu bijna 7 jaar. (Een podenco)    

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Uhm waarom ben je nog miet bij de dierenarts geweest?

Anoniem (Gast)

Ik zou ook eens bij de dierenarts langsgaan. Als dan iets ernstig is kan zij hem helpen. En beter een keertje teveel naar de dierenarts gaan, dan een keertje te weinig!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou het niet weten?

Eigenlijk kan niemand dat zo weten achter een computer, zonder de hond maar zelfs te kennen of te zien.

 

Maar hopelijk heeft je hond niks ernstig.

In feite is er inderdaad maar één manier om daar achter te komen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het kan staar zijn, maar ook iets heel anders. Staar is te opereren bij een dierenkliniek met oogheelkunde. Daar kom je alleen achter, als je hem laat onderzoeken.

Anoniem (Gast)

Hoi,   Bedankt voor jullie advies!Ik denk dat ik maar eens naar de dierenarts ga.   Maar de voorbeelden die ik noemde dat hij zo slecht zag, was alleen op die momenten. Op andere momenten ziet hij wel gewoon goed.      

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Staar moet rijp zijn, om te kunnen opereren. Dat hij af en toe wel gewoon ziet, kan misschien en teken zijn dat de staar in een beginstadium zit. Ik zou wel naar een dierenkliniek gaan met oogheelkunde. De meeste hebben deze specialisatie niet.

Volgende forumvraag: Haaruitval op neus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^