oversociaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  Dat er niet veel ingrepen moeten worden "gebruikt", om tot een redelijk normale sociale omgang te "komen.
 
  "

 

Waarom quote je mijn tekst om je vraag te stellen?

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier geen van mijn honden die buiten overdreven reageren mag niet en wil ik niet. Wel vind ik als je met een pup naar zo'n event gaat dat je er bijna op kan wachten want iedereen is daar gek van honden. Beter ga je voor het socialiseren naar andere drukke plekken de markt b.v. Zal je er ook wel last van hebben maar in mindere mate denk ik. Verder resoluut NEE zeggen tegen hond en ongewenste aaiers

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Sociaal begroeten bij mensen (lees: rustig en met respect begroeten) is gewoon heel lastig aan te leren wanneer andere mensen het té sociaal gedrag wat je niet wilt zien belonen. Want ja, beloning is altijd de winnaar.. En probeer als baas maar eens iets te vinden dat een grotere beloning is dan de aandacht die kan volgen op opspringen bijvoorbeeld bij vreemden.

 

Ikzelf zou een pupje ook niet meenemen naar zo'n evenement. Want de verleiding is voor mensen gewoon heeeel groot ;) Maar ik vind je zeker niet te streng, want uit eigen ervaring.. opspringen AFleren valt niet mee :)

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier gebeurt het vaak dat Sadi op mensen af wil stuiteren, houden haar kort, dan gaat ze op de achterpootjes voorpoten gestrekt naar die persoon, Sadi Laag... nee laat maar gaan is leuk ben ik wel gewend en stappen zelf naar de hond toe.. je krijgt niet eens de tijd aan te geven dat ze pas aandacht mag als ze netjes op 4 pootjes staat.

 

Leuk hoor dat ze gek is met mensen en kinderen en dat er van begin af aan al kinderen bij het nestje mochten... Maar het er weer uit krijgen pff is een vak op zich. Zeker als je pup van 10 maand gewicht (33kg) en kracht in de strijd gooit om het doel te bereiken. Eenmaal aandacht staat ze wel op 4 pootjes maar we willen gewoon dat gestuiter niet. Nu met het nieuwe tuig met de ene kant achter op het tuig en de andere kant van de lijn aan de d ring op de borst is ze iets beter te handhaven en probeert ze minder te springen (meestal, gaat ze toch door zet ik haar met gebruik van de riem op de borst naast me tegen me aan, ik denk dat ze dat begint te begrijpen maar pff tis best een gedoe soms). En zijn er echt vanaf 8 weken oud al mee bezig. (dus is geen gevalletje van jong pupje van ach laat maar gaan...)

 

Mede door het gespring en gestuiter is Sadi ook niet in bus en trein geweest ik wil haar er graag aan wennen maar wil het andere mensen en onszelf niet aandoen.

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Ja ik heb een heel sociale hond. Ook naar animal event geweest en springt niet tegen mensen en negeert andere honden. Als ze geaaid wordt loop ze gewoon door haha en ik bepaal of er geaaid wordt ja of nee. Het is dat het niet verstandig is maar leska loopt overal los en had daar ook hendig gekunnen ze volgt me heel de tijd haha. Echt een fijne hond heb ik. Nergens bang voor en vind alles leuk.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ik heb in het topic van animale event de vraag gesteld of het wel slim was zo een pup mee te nemen.. Iedereen Ei, met voldoende rusten, dat dat wel kan...

 

En nu hoor ik niks anders dan negatief advies? Dat ik dat beter niet had gedaan??? 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier een collie van 1,5 die zichzelf iets te leuk vindt O-) alles en iedereen is leuk en moet hem aandacht geven. Als een hond hem niet leuk vindt, blijft hij die juist speels benaderen om te laten zien hoe leuk hij wel niet is, en met mensen hetzelfde verhaal, hij snapt er niks van als iemand hem niet wil aaien. Hij kan er ook zo'n heel beteuterd koppie bij trekken als een hond of mens hem afwijst ;-) Hij was in Kopenhagen vorige week ook echt in de zevende hemel want daar was hij zowaar een toeristische attractie O-)


honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Niet zo slim om een pup van 12 weken mee tenemen naar zo,n druk festival dan kan je er donder op zetten dat de helft van de bezoekers jou pup op pakt, heb ooit eens ruzie met een vrouw gehad die Lodewijk oppakte,  nou Lodewijk is geen pup maar een 5jarig klein hondje van net 3kilo. hij vond het dus nietleuk en beet de vrouw in het gezicht, begon ze tegen mij dat ik een vals hondje had, ik zeg klopt mevrouw maar hij doet dat alleen bij valsevrouwen. dus voor de volgende keer geen pup meer mee of een karton op rug en buik met de boodschap niet aaien niet optillen.Hein.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" Ik heb in het topic van animale event de vraag gesteld of het wel slim was zo een pup mee te nemen.. Iedereen Ei, met voldoende rusten, dat dat wel kan...
 
En nu hoor ik niks anders dan negatief advies? Dat ik dat beter niet had gedaan???  "

 

Als jij het geen probleem vindt dat iedereen aan je pup zit, kun je gerust met je pup naar zo'n event gaan. In dit topic laat je blijken dit niet prettig te vinden, tja, dan moet je vooral niet naar zoiets gaan. Je kunt het mensen niet kwalijk nemen daar, dat ze allemaal aan je pup willen zitten, vind ik.

Ik zou er dus erg chagrijnig van worden, mij niet gezien daar mét hond, dus. 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik heb toen Vito klein was nooit meegemaakt dat iemand haar zo maar oppakte. Ik kan me daar ook zo weinig bij voorstellen. Sta je dan met een riem in je handen die inééns op 1,5m hoogte zweeft?
Nu moet ik wel zeggen dat ze zeer bewegelijk was en elke hand als een prooi zag

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

" Ik heb in het topic van animale event de vraag gesteld of het wel slim was zo een pup mee te nemen.. Iedereen Ei, met voldoende rusten, dat dat wel kan...
 
En nu hoor ik niks anders dan negatief advies? Dat ik dat beter niet had gedaan???  "

 

Ik heb dat topic even gemist, maar ik als je het aan mij gevraagd had ik in de eerste instantie ook gezegd dat dat makkelijk kan, en er niet bij stil gestaan dat 'dit' wel lastig zou uitpakken. :)

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fietsen met pup van 7 maanden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^