Maltezer en chihuahua: komen zij goed overeen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Annie (Gast)

Hallo,   Ik heb ervaring met maltezers en weet dat deze over het algemeen lief zijn met andere honden en houden van hun gezelschap. Van chihuahua's weet ik dat zij goed met elkaar overeenkomen, maar soms minder goed met andere honden.   Vandaar mijn vraag: komen een maltezer en een chihuahua goed overeen? Is het best om hen beide samen in huis te nemen als puppy of is het geen probleem om te wachten tot de ene hond wat ouder is?   Alvast dank voor jullie advies!   Annie

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is natuurlijk niet te zeggen. De ene hond is de andere niet.

Waar de ene Chi andere honden wél leuk vindt, is de andere absoluut niet gediend van om het even welke viervoeter dan ook.

 

Twee pups zou ik persoonlijk niet aan beginnen, lijkt me extra zwaar en je hoort ook nog wel eens dat 2 pups veel meer op elkaar gericht zijn dan op de baas.

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Het is zoals mellow en (jozef) zegt het ene hondje is het andere niet, als je besluit om ooit

deze twee hondjes te willen zou ik als eerste de maltezer pup nemen en als deze volwassen

is een chihuahua pup erbij nemen, want chihuahuas moeten echt heel goed opgevoed worden,

anders zijn ze heel snel jaloers en kunnen een baasje gaan claimen, dus als een chihuahua er

later als pup bijkomt, is ze al gewent om de baas te delen.

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky†

honden foto van Baasje van Spaiky†

Ik zou ook eerst een Maltezer nemen en later een Chihuahua.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Hier zeven Havanezers en één Chihuahua.
Chihuahua is de bas hoor.

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Ik zou ook eerst een Maltezer nemen en later een Chihuahua. "

 Bij meerdere mensen gezien dat de chihuahua ouder was en de nieuwe hondniet

accepteerde. hoezo zou jij het niet doen?

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

ben het eens met bovenstaande idd

zou eerst de maltezer nemen en dan een chihuahua pup

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  Bij meerdere mensen gezien dat de chihuahua ouder was en de nieuwe hondniet
accepteerde. hoezo zou jij het niet doen? "

 Oeps verkeerd gelezen, jij zou het juist ook wel doen haha sorry

annie (Gast)

Bedankt voor jullie advies.   De chihuahua als eerste in huis nemen, leek me geen goed idee, omdat een maltezer  een meer meegaand karakter heeft en zich gemakkelijker aanpast aan andere honden. Maar ik twijfelde wel of ik er geen twee tegelijk zou moeten nemen, omdat ze dan van bij de start aan elkaar gewend zouden raken. Voor mezelf zou ik het fijner vinden om ze niet op hetzelfde moment te nemen, omdat ik dan twee maal kan genieten van de puppytijd.   Zijn chihuahua's even gemakkelijk  op te voeden als maltezers? Onze maltezers zijn altijd  snel zindelijk geweest en hebben zich heel gemakkelijk aangepast aan hun nieuwe thuis. Met chihuahua's heb ik nog geen ervaring.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

chihuahua 's  zijn niet snel en makkelijk zindelijk, qua opvoeding moet je echt heel 

consequent zijn. je bent gauw geneigd om wat te verslappen met de opvoeding omdat

ze als pup zoooo klein zijn.

Ook moet je ze heel goed socialiseren, anders worden ze heel snel bang en kefferig.

dus ook niet te vaak optillen als ze een beetje bang zijn veel dingen zelf laten ontdekken.

chihuahua's staan er ook om bekent dat ze heel erg aan een persoon hechten,zelfs zo

erg dat ze gaan blaffen of bijten als iemand bij jou in de buurt komt. Wij hebben onze

chihuahua vanaf de eerste dag dat we hem hadden, steeds van schoot verwisseld, dus om de zoveel tijd weer even bij mijn man en dan weer bij mijn zoons. ons hondje is een

allemans vriend, en is bij ons allemaal even graag.zelfs als er voor hem vreemden binnen

komen is hij dolenthousiast en blij.

sorry beetje lang verhaal geworden. hoop dat je er wat aan hebt,dit is iig hoe wij het hebben gedaan, en we krijgen heel vaak complimenten, dat zo een chihuahua wel leuk is haha.

groetjes Ellen 

Annie (Gast)

Dank je voor je reactie, Ellen!

honden page profiel Jose VenebergJose Veneberg

honden foto van Jose Veneberg

Wij hadden eerst een yorkshire terrier en toen hij hij ong. een halfjaar was de chihuahua gehaald. Ze waren eigenlijk meteen maatjes. Nero is van 23-02-2012 en Paco is van 12-12-2012. Paco is wel een kruising ChihuahuaxBoomer.

 

Het voordeel was dat Nero al zindelijk was en we wel de aandacht bij Paco konden houden.

 

Ik zou wel rekening houden met welk geslacht je neemt. Wij hebben twee reutjes en met Paco hadden we veel markeer problemen (hij hield gewoon niet op..ook in huis). Hij moest dus gecastreerd worden.

 

Succes en veel plezier!

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Nou....ik heb meerdere chi's ...ook nestjes gehad. Het zijn kleine hondjes...maar denken groot te zijn. Maar zo moet je ze ook socialiseren....dan worden ze zelf ook niet angstig...blaffen dan ook niet meer dan een andere kleine hond. Het is groote onzin welke ras je het beste eerst kunt nemen....als de pups uit het nest al goed gesocialiseerd zijn...vinden ze elk ander ras...ook leuk! Daar draait alles om. Alleen zijn de meeste chi's niet goed gesocialiseerd...en dan overheerst de angst....vandaar dat men hier zegt om eerst een ander ras te nemen....nou bij mij waren de chi's er eerst...geen problemen gehad. Als je dus maar een pup neemt die de eerste 8 a 10 wk in aanraking is geweest met mensen...andere honden...andere omgeving..etc..ik nam ze altijd veel mee..in een draagzak...waren top gesocialiseerd. .kreeg na jaren no zoveel complimenten van hun nieuwe baasjes (van mijn nestje).

Dus goed kijken...naar de socialisatie v.d chi pup.

Succes!!

Annie (Gast)

@Jose: ik zou ze allebei van hetzelfde geslacht willen nemen. Jouw hondjes zien er trouwens superleuk uit.   @J. Ottens: Ik heb de gewoonte van een hondje steeds zeer goed te socialiseren met andere mensen en met allerlei omgevingen. Ons vorig hondje ging overal met me mee en ik kreeg vaak complimenten over zijn voorbeeldige gedrag. Maar ik moet wel toegeven dat ik hem nooit goed gesocialiseerd heb met andere honden. Ik was bang dat hij gebeten zou worden en durfde hem maar zelden aan andere honden laten snuffelen. Hij was nochtans altijd lief met andere honden, maar dat komt volgens mij doordat hij een enorm lief karakter had.   Daarom dat ik eraan dacht om nu twee puppies samen in huis te nemen. Het extra werk dat erbij komt te kijken, neem ik er graag bij. Maar waar ik wel bang voor ben, zoals Mellow zegt, is dat de hondjes heel veel op elkaar gericht zijn en weinig aandacht hebben voor hun baasje. Ons vorig hondje was erg aanhankelijk, en zo heb ik het het graag. Ik wil een hondje dat bij me in de zetel komt zitten en dat graag overal met me mee gaat.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Nou....ik heb meerdere chi's ...ook nestjes gehad. Het zijn kleine hondjes...maar denken groot te zijn. Maar zo moet je ze ook socialiseren....dan worden ze zelf ook niet angstig...blaffen dan ook niet meer dan een andere kleine hond. Het is groote onzin welke ras je het beste eerst kunt nemen....als de pups uit het nest al goed gesocialiseerd zijn...vinden ze elk ander ras...ook leuk! Daar draait alles om. Alleen zijn de meeste chi's niet goed gesocialiseerd...en dan overheerst de angst....vandaar dat men hier zegt om eerst een ander ras te nemen....nou bij mij waren de chi's er eerst...geen problemen gehad. Als je dus maar een pup neemt die de eerste 8 a 10 wk in aanraking is geweest met mensen...andere honden...andere omgeving..etc..ik nam ze altijd veel mee..in een draagzak...waren top gesocialiseerd. .kreeg na jaren no zoveel complimenten van hun nieuwe baasjes (van mijn nestje).

Dus goed kijken...naar de socialisatie v.d chi pup.

Succes!! "

 Zoals je in mijn eerste post heb kunnen lezen, heb ik ook gezegd dat het grootste belang

 is dat je je chihuahua zeer goed socialiseert, maar dat veel mensen niet zo consequent zijn

omdat ze zo klein zijn. mijn chihuahua is ook bang van niks of niemand, blaft nooit,

begroet iedereen even enthousiast in huis buitenhuis kinderen groot of klein, honden groot of klein, loopt in mijn konijnenhok tussen de konijnen maar zo

als ik al zei, moet je van kleins af aan daar mee aan de gang.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^