Spiertje verrekt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Peck (Gast)

Gistermiddag was het tijd voor de middagronde van onze Golden Retriever.Normaal gesproken springt hij overeind als ik zeg dat we gaan wandelen. Gistermiddag echter, kruipt hij ineens heel moeilijk overeind en strompelt naar de deur. Hij lijkt ineens last te hebben van zijn rechter voorpoot.

Ik heb heel even zijn poot en vooral zijn zooltjes nagekeken maar een spinter of iets in die strekking heb ik niet kunnen ontdekken. De enige manier waarop hij laat merken dat hij het niet echt prettig vindt dat je zijn poot aanpakt is dat hij zijn staart meteen strak tussen zijn achterpoten verstopt.

Omdat hij toch zijn behoefte moet doen, heb ik hem aan de riem gedaan (normaal loopt hij los en rent hij lekker vrolijk rond) en heb ik er maar een korte ronde van gemaakt. Tijdens het wandelen bleef hij hinkelen met zijn voorpoot. Naar mate we langer liepen leek het steeds makkelijker te gaan, maar het trekken met zijn poot ging wel door.

Eenmaal thuis nog een keer samen met mijn moeder gekeken of we iets konden vinden aan zijn poot. Helemaal niets. Hierna is hij even achter het huis geweest zoals hij normaal ook doet na het wandelen. Normaal blaft hij een keer als hij naar binnen wil of hij springt even tegen de deur op, maar hij ging dit keer buiten liggen. Toen ik keek en hem zag liggen, riep ik hem binnen. Hij kwam moeilijk overeind en trok weer met zijn poot.

Gisteravond met de avondronde hetzelfde verhaal. Deze keer liep hij los. Hij rende redelijk normaal, nog wel iets trekkend, maar weel minder dan 's middags. Toch was er gisteravond weer hetzelfde: als hij even stil ligt, lijk hij moeite te hebben om op gang te komen.

Omdat het trekken minder lijkt te worden als hij een beetje op gang komt (spieren warm/koud?) zitten wij zelf te denken in de richting van spierpijn of iets dergelijks. Wij willen het dit weekend even aankijken, maar als het dit weekend aanhoudt, maandag even de dierenarts raadplegen.
Is er hier misschien iemand die een idee heeft waar dit weg kan komen en of hier iets aan te doen is door ons zelf o.i.d.?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spiertje verrekt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CorinaCorina

honden foto van Corina

Waarom wachten tot maandag? Je hond geeft duidelijk aan pijn te hebben. Het kan spierpijn zijn maar ook een aquute ontsteking in een spier of pees. In elk geval zou ik het uitlaten beperken tot plassen en poepen en dan weer terug en niet verder overbelasten.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hallo

mij hond kwam ook thuis na een grote wandeling en was duidelijk wat aan de hond met de voor poot mijn hond heb ze ver stap

of het kan spierpijn zijn

geef de hond een paar dagen rust
ga wel uit laten maar niet te ver lopen met ter
na een paar dagen is het was beter met de hond
zo niet ga dan naar de dieren arts


kan de hond hele maal niet op de voor poot staan
dan moet je gelijk naar de dieren arts gaan

groetjes anja



Peck (Gast)

Het is vooral dat hij "koud" moeite heeft. Hij heeft moeite met opstaan, strompelt even en trekt met zijn voorpoot. Even later trekt hij (bijna) niet meer met zijn poot.
Het is dus niet zo dat hij meteen weer door zijn poten zakt als hij opstaat.

honden page profiel KimmyKimmy

honden foto van Kimmy

Hallo Peck,
Zou dit wel bij de DA laten checken hoor
voorkomen is beter dan genezen.

groetjes,Kimmy

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als hij ergens last van heeft, dan zal het vooral zijn wanneer hij op staat. Ik zou ook even bij de dierenarts langsgaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een paar dagen zeg ik ook okee, maar duurt het langer ? een bezoekje aan de dierenarts. je hond kan zich verstapt hebben, of wat dan ook, na een paar dagen moet dat over zijn, duurt het langer ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spiertje verrekt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^