Hoe worden punten en fouten toegekend op een hondententoonstelling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wimwim

Hallo,

graag had ik eens met onze hond, een Field Spaniel, deelgenomen aan een hondententoonstelling.
Alleen vroeg ik mij af hoe een hond beoordeeld wordt, althans op welke basis worden punten of fouten toegekend?
Het is namelijk zo dat onze hond een hoektand heeft die niet scharend staat, maar wel langs de binnenkant. De rest van haar gebit is wel scharend. Nu vroeg ik mij af hoe zwaar zo'n tekortkoming aangerekend wordt.
Aangezien ik niet direct iets op het internet terugvindt over de jurering op een tentoonstelling, stel ik mijn vraag hier op dit forum, ... in de hoop dat iemand deze vraag kan beantwoorden of kan verwijzen naar een website of zo.

Met vriendelijke groeten,

Wim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe worden punten en fouten toegekend op een hondententoonstelling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

wim daar zullen ze toch niet je hele hond voor afkeuren hoop ik
sandra

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Wim,

Er zijn bepaalde keurmeesters die dit idd niet goedkeuren maar dan kan het nog altijd een ZG worden. Nederlandse, duitse keurmeesters staan er om bekend dat ze erg streng zijn met gebitten.

Engelse keurmeesters daarin tegen letten dan minder op.

Ik ga altijd voor de gezelligheid naar een show en als ik niet win helaas pindakaas.

Veel plezier met showen want ik zou zeker gaan!!

Groetjes van Esther

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

De show wereld is een rare wereld Wim...het is puur afhankelijk van de keurmeester. De een ziet het meteen en de ander kijkt er overheen. De een tilt er zwaar aan en de ander helemaal niet.
Er is geen preciese puntentelling eigenlijk. Er zou een duidelijke lijn moeten zijn maar die is er niet. Er speelt altijd iets van voorkeur bij. De een houdt van zwaar en de ander van licht. De een van een brede kop en de andere van een smalle kop. Het is een show dus men kijkt naar het totaal rasbeeld van wat mooi is. Jij heb misschien dat ene tandje en een ander heeft weer een richel in zijn oor. Hangt er ook van af hoeveel rasgenoten er zijn en hoe je hond er voor de rest uit ziet. Gewoon een keer proberen maar tip...volg dan eerst een ringtraining. Want het goed showen van je hond en je hond goed voorbrengen dat is al het halve werk.
Maar blijf rieel...het is en blijft een schoonheidsfoutje.

honden page profiel wimwim

Alvast bedankt voor de reacties,

dus als ik het goed begrijp is het niet volledig scharend zijn van het gebit geen grond tot diskwalificatie, want dat was wat ik meende te begrijpen uit verschillende bronnen op het internet.
Kan iemand mij zeggen wat die diskwalificatie-punten dan precies zijn?

Gr Wim

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

wij gaan ook naar show`s (nog wel)

wij waren keer met hondje die had ook geen goed gebit, die werd dus niet beoordeeld


wij waren in Leeuwarden met andere hond kregen wij een U1 en werden res kampioen.

in Maastricht wel een U maar te lange nek

en in Zwolle (week later) net een ZG, omdat de staart te hoog zat.

morgen gaan we naar de clubmatch

en over 2 week naar Amsterdam

en het is omdat we betaald hebben, maar anders ging ik geneens meer.

wij zijn stapel op onze honden.maar die flauwekul met die shows daar snap ik helemaal niks van.

succes op de show

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dat ligt aan wat er in de rasstandaard staat. Als er heel duidelijk iets beschreven staat over het gebit dan zal een KM er meer op letten.
Diskwalificatie punten bestaan niet.
Je hond krijgt een U als hij uitmuntend is in bouw gedrag en gang, of een klein - puntje heeft.
Je hond krijgt een ZG (zeer goed) als hij een grotere fout heeft of 2/3 -puntjes.
Je hond krijgt een G (goed) als hij meerdere fouten heeft of bv zijn gebit niet klopt, gangwerk of gebit niet te beoordelen zijn etc.
Je hond kan ook een M (matig) krijgen, als er veel mis is.

Soms geeft een KM je een lagere beoordeling omdat er bv iets met zijn gebit is, soms maakt het bij het ras weinig uit en soms wordt je gediskwalificeerd.
Ligt an het ras en de KM.
Bij de rasstandaard ka je kijken wat men aanmerkt als fout of diskwalificatie.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Zo is het maar net Jacob.
Wij zijn een keer twee dagen achter elkaar naar een show gegaan, met dezelfde twee honden. De eerste dag hadden ze beiden onvoldoende voorborst. De tweede dag hadden ze ruim voldoende voorborst!

Zelfde keurmeester:
2 Jaar geleden met Bamse, die een hele bruine neus heeft: Geen enkel commentaar over de neus.
Vorige week in Bleiswijk met Brumma die een zweempje bruin op haar neus heeft...Zag neus graag zwarter...

Twee jaar geleden, mijn man brengt een reu en een teef voor. Teefje is wat schuchter, laat zich moeilijk betasten en krijgt alleen daarom een ZG. Reutje vindt het ook maar niks en bijt de keurmeester in zijn vingers....krijgt een U!

Of al die keren dat er gezegd werd dat mijn honden meer ringtraining moeten hebben. (Kan niet, ik woon op Terschelling, oefen wel, maar alleen, omdat niemand hier shows loopt. Als iemand ringtraining wil, wordt ik gevraagd door de hondenschool...)
Maar goed, vorige week komt er een teefje de ring in, pist voor de voeten van de keurmeester, eigenaar struikelt vervolgens over de hond omdat de hond niet doorloopt...Best of Breed...Snap jij het nog?
Ik zou ook het liefst niet meer showen, maar je bent het als fokker helaas verplicht.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

En soms heb je er wel eens een leuke tussen zitten hoor :-D
Ze zijn gelukkig niet allemaal vreemd.
Wij hadden bv een paar keer een echt leuke (niet dat we dan wonnen) maar de manier waarop ze keurden, met duidelijke uitleg waar ze op letten, waarom hond 1 op 1 kwam en hond 2 niet etc.

Soms heb je gewoon voor je ras ene paar rare snuiters. Wij hebben eens een windhonden km gehad die geloof ik der herdershonden keurmeesterscertificaat er gratis bijkreeg.
Ze stuurde Mexx uit de ring met een ZG vanwege gedrag...
Hij was te vriendelijk.. (tja dat kunnen we natuurlijk niet hebben, een hond die de km vriendelijk met een kwispel en een likje begroet)

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Dat een keuring als prettig en/of goed wordt ervaren ligt soms ook aan de exposant hoor. Wanneer de hond wint, dan is het een geweldige keurmeester, wanneer de hond niet wint, dan deugt de keurmeester niet!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik ben alleen naar de nestkeuring met Sire geweest, maar vond het niets. Een heel chagrijnige keurmeester. Sires zusje was loops en in de ring, dus de broertjes gedroegen zich niet zo netjes. Dat kon die keurmeester niet hebben. Het hele nest werd zo ong. afgebrand door die man. Terwijl het een best mooi nest is. Die man zei werkelijk niet positiefs over de reutjes. Over het teefje wel, dat zich beter gedroeg. Wat verwacht je dan als je een loopse teef bij 3 reutjes in de ring doet?

Hij greep Sire ook zo uit mijn handen voordat hij netjes stond. Toen zeuren dat arme geschrokken Sire zo raar stond. Ik had echt twee weken geoefend op mooi lopen en staan. Ik baalde zo!

Hij werkte het hele lijstje super gehaast af. Had daardoor niet door dat Sire een P1'tje mist :-D Daarna brandde hij het hele nest af. Terwijl een van Sires broertjes en zijn zusje prachtig zijn. Je zag aan mensen dat ze een beetje geschrokken waren.

Het volgende nest kwam volgens mij veel minder overeen met de rasstandaard, maar daar zei hij echt alleen positieve dingen over.

Je merkt, ik kan er nog boos om worden :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe worden punten en fouten toegekend op een hondententoonstelling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^