Wat moet je hier nou weer mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Hoi!

Louis heeft weer eens iets raars... O-)
Sinds een paar weken eet hij alleen nog maar als ik of mijn man erbij blijven. We hebben een aantal keer zijn eten weggehaald. Als in, "Dan maar niet, hij gaat vanzelf eten als hij honger krijgt" Maar hij houdt het gewoon 4 dagen vol en dan doet hij de 5e nog moeilijk... Hij valt dan ook af dus blijven we er maar zoveel mogelijk bij maar het slaat eigenlijk nergens op natuurlijk!

Ik begrijp ook echt niet waar het vandaan komt opeens...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Voor jouw hondje primeert dus dat baasje er is en blijft boven lekker eten.
Heb je hem kortelings eens alleen gelaten ofzo , en had hij dat toen niet verwacht ?
Zijn gedrag wijst alleszins niet op een fysieke klacht, dus zou ik me er niet ongerust in maken.
Blijft hij verder soms alleen zonder problemen , of is dat gedrag ook veranderd nu ?

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Ik geloof ook niet dat het iets fysiek's is.
Ze zijn hier weinig alleen thuis en als ze dat zijn is dat nooit een probleem. Wel zijn we 2 weken terug een x wat langer weggeweest dan normaal maar ook dat is incidenteel voorgekomen in het verleden en dan reageerde hij niet zo... maar misschien.
Louis is sowieso wel een hondje dat veel aandacht vraagt in vergelijking met onze andere andere hond. Ook is hij snel gestrest, soms onzeker en vaak hyper maar dat hoort gewoon een beetje bij het ras.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dan denk ik dat er toen jullie laatst weg weren IETS naars is gebeird of iets waar ze van geschokken zijn.....iemand lang aangebeld ? Geklop op muren ofzo......dat vertrouwen komt wel terug hoor.
Zolang zet je maar een bordje meer als je de tafel dekt voor jullie. haha. Lekker samen eten. ;-)

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Sorry voor de late reactie...

@Anny en Lance, het zou inderdaad zomaar kunnen....het komt ergens vandaan ;-)
Zolang ik erbij blijf en van tegen hem klets alsof zijn maaltijd een hele speciale is, eet hij gelukkig lekker alles op. Maar owee als ik zelf in de keuken ga koken of zelfs maar naar het toilet, stopt hij en laat het staan... Blijft apart! O-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb hier ook zo'n debiel..

Bij mij zit er niks anders op als er gewoon maar bij te staan...

Mijn aanwezigheid is al genoeg..

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Eten is voor honden iets heel sociaals. Het kan dus goed zijn dat hij je er graag bij wil hebben. Weet je zeker dat er niets medisch aan de hand is? 

Als hij het altijd zo gedaan heeft zou ik hem gewoon lekker laten gaan..eet hij niet, dan niet. Gewoon volhouden. Ander sta je hem na een tijdje met een vork te voeren bij wijze van spreken ;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

gezelligheid kent geen tijd toch ?

hier wordt smorgens heerlijk samen gegeten, zit ik op de grond met Bamse, omeletjes, samen. als je ziet dat je hond dan zijn eten opeet, wat kan jou het schelen, hoe lang duurt het eer je hond zijn eten op heeft ?

vijf minuten ? geef hem dan die vijf minuten, op een gegeven moment heb je grote kans dat hij het weer ontgroeid en wel weer lekker eet, zou me daar niet druk om maken, als je ziet dat tie je er graag bij heeft, gewoon doen, samen . :-D

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Wij hadden dit ook een tijdje met een van de honden. Wij gingen toen telkens een stapje verder staan. nu maakt het niets meer uit :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^