wel of niet de honden mee naar animal event?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Aanstaande zondag ga ik naar animal event. Nu neemt mijn vriend zijn husky sowieso mee en een vriendin haar twee hussen ook.

Nu zou ik graag die twee van mij ook mee nemen maar ik weet dat ik dan mn beide armen uit de kom heb aan het eind van de dag. Ik wil er sowieso eentje mee nemen maar ik weet dus niet welke.

 

Kena die is helemaal bezeten van paarden dus dat wordt of een goede training of juist een stresspunt. Ook vind zij het moeilijk om alleen thuis te blijven en gaat ze het liefst overal mee naar toe.

Silver is heel relaxt en zal het allemaal wel goed vinden wat er gebeurt tijdens animal event maar hij trekt het hardst.

 

Eigenlijk wil ik ze het liefst beide mee nemen maar hoe kan ik er dan voor zorgen dat ze niet de hele dag aan de lijn trekken. Afleren is geen optie, het zijn sledehonden die ook wedstrijden lopen, en tijdens een gewone wandeling is het geen probleem. Alleen door de mensen massa bij zn evenement is dag natuurlijk anders. 

 

Ze eerst laten rennen voordat we het park in gaan lijkt me ook niks want dan zijn ze al moe voordat ze eraan beginnen en dan zijn ze ook snel overprikkeld natuurlijk.

 

Dus wie o wie weet hoe ik dit het beste kan gaan doen? En wie gaat nog meer met twee honden naar animalevent en hoe gaan jullie dat doen?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Als ik dit zo lees is 2 honden meenemen geen goed idee. Dat gaat als beide honden netjes meelopen, maar 2 trekkende honden op zo'n evenement.. lijkt me niet zo'n goed idee.

 

Ik zou de rustigste meenemen.. Een hond die snel in de stress is, is niet ideaal op animal event. Zo heb je er zelf ook niets aan.

 

Ik heb ook 2 honden, maar neem ook maar 1 hond mee. De vorige keer is Jayla meegeweest, maar nu gaat Masha mee. Jayla is normaal gesproken niet snel onder de indruk, maar vond de grote hoeveelheid aan honden toch wel erg spannend.

 

Je kunt dit inderdaad niet vergelijken met een wandeling. Het is een wereld van verschil. Vaak sta je ook nog eens met heel veel mensen op een kluitje.. Ik zou dus nooit met 2 honden gaan, en ook niet met een hond die snel in de stress raakt.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Jouw honden zijn echt wel slim genoeg om het verschil tussen werken en niet werken te weten.  Ik neem aan dat je je werktuig niet voor een wandeling gebruikt. Kwestie van leren dat je met het ene tuig wel, en het andere niet mag trekken. 

Ik zou zelf helemaal geen hond meer meenemen dan kan er ook niets perongeluk fout gaan. Toen ik er was heeft iemand bijna zijn st bernard op mijn hond van 12 kilo laten springen, leuk spelen.....

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Jouw honden zijn echt wel slim genoeg om het verschil tussen werken en niet werken te weten.  Ik neem aan dat je je werktuig niet voor een wandeling gebruikt. Kwestie van leren dat je met het ene tuig wel, en het andere niet mag trekken. 
Ik zou zelf helemaal geen hond meer meenemen dan kan er ook niets perongeluk fout gaan. Toen ik er was heeft iemand bijna zijn st bernard op mijn hond van 12 kilo laten springen, leuk spelen..... "

 

Zoals ik zei is het trekken normaal tijdens een wandeling geen probleem. Dat is ook mijn vraag niet.

 

Dat is vervelend dat er mensen rondlopen die honden gedrag niet begrijpen, maar die kom je ook tegen tijdens het gewone wandelen dus dat zou voor mij geen reden zijn om ze niet mee te nemen.

 

 

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Als ik dit zo lees is 2 honden meenemen geen goed idee. Dat gaat als beide honden netjes meelopen, maar 2 trekkende honden op zo'n evenement.. lijkt me niet zo'n goed idee.
 
Ik zou de rustigste meenemen.. Een hond die snel in de stress is, is niet ideaal op animal event. Zo heb je er zelf ook niets aan.
 
Ik heb ook 2 honden, maar neem ook maar 1 hond mee. De vorige keer is Jayla meegeweest, maar nu gaat Masha mee. Jayla is normaal gesproken niet snel onder de indruk, maar vond de grote hoeveelheid aan honden toch wel erg spannend.
 
Je kunt dit inderdaad niet vergelijken met een wandeling. Het is een wereld van verschil. Vaak sta je ook nog eens met heel veel mensen op een kluitje.. Ik zou dus nooit met 2 honden gaan, en ook niet met een hond die snel in de stress raakt. "

 

Ja dat denk ik ook.

Ik ga er maar even overnadenken nog.

 

En ik weet wel wat honden niet weten van de een mag mee en ik niet. Maar voor mezelf voelt t wel zo.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Onze honden gaan enkel mee , als we zeker weten in welke situatie ze gaan komen.

Ik heb nogal een hekel om zwaar afhankelijk te zijn van andere baasjes die ik niet ken.

En die voor stress situatie's kunnen zorgen.

(En samen 110 kg springende hond aan de lijn hou ik ook niet )

 

Vraag 2...doe ik onze honden er een relaxt plezier mee.

Met het woordje ...relaxt... als belangrijkste in deze vraag.

Ik zie dit soort dingen dan ook nooit als een mooie 'oefening".

Oefenen, trainen doe ik enkel in een situatie waar ik 99% alles zelf kan bepalen, en succes bijna gegarandeerd is.

 

Vraag 3 stel ik nooit, en is van ondergeschikt belang voor mij als baasje.

Weet ik namelijk het antwoord al op..:Willen ze mee.? 

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Als je een lekker ontspannen dagje wilt, dan zonder honden.

Het is poepiie druk, dus ik zou dan zo wie zo mijn honden niet meenemen.

 

Begrijp het wel..je bent trots op je maatjes.

Misschien een idee, om met nog iemand te gaan die je honden kent, en die stal je bij je honden op het bv. rustige stuk, of losloop plekje..o.i.d.

 

En dan wissel je het af.

 

Zo iets.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik neem mijn hond ook mee, maar ik neem ook de hondenkar mee. Als hij dan rust wil kan hij dan lekker daarin liggen. Dit vind hij helemaal geen probleem :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Ik neem mijn hond ook mee, maar ik neem ook de hondenkar mee. Als hij dan rust wil kan hij dan lekker daarin liggen. Dit vind hij helemaal geen probleem :-) "

 Dat is op zich wel een goed idee, maar het is er vaak heel erg druk en dan is het niet echt handig om met een kar daar doorheen te moeten.

Maar voor je hond wel lekker inderdaad.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Ik doe mee aan de Dock Diving, dus heb zowiezo Pippa bij mij.
Tara vindt alles prima... dus die mag ook mee. Myla blijft bij mijn ouders,

zij vindt nieuwe situaties erg eng... en kraampjes helemaal...

 

 

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Judith: Weet dat het lastig is, maar hem de hele tijd laten lopen is ook geen goed idee. Hij is namelijk 4 maanden O-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

" Judith: Weet dat het lastig is, maar hem de hele tijd laten lopen is ook geen goed idee. Hij is namelijk 4 maanden <img class="/> "

 



Draagzak?

Pepper trekt ook wel eens , maar op een drukke plek doet hij dit niet dan blijft hij naast me lopen en volgt me overal , dit is natuurlijk wel anders ( veel meer andere dieren ) maar ook hier verwacht ik dat hij niet alsmaar aan het trekken is

nu is het wel makkelijker dat ik er maar1 heb dus als er iets gebeurd makkelijker in de hand te houden , ik zou maar 1 hond meenemen maar ja welke zou ik niet weten jij kent je honden het best en wie zich het meest prettig zou vinden

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Judith: Weet dat het lastig is, maar hem de hele tijd laten lopen is ook geen goed idee. Hij is namelijk 4 maanden O-) "

 Tja. Dat is inderdaad ook geen goed idee, maar een kar is voor andere bezoekers en vooral de honden die daarbij lopen ook erg vervelend. Je rijdt nogal snel over tenen of pootjes. Ik weet van vorige jaren dat het vaak super druk is, en dan is het gewoon echt niet handig zo'n kar. Dan kun je beter een draagzak hebben of je pup thuis laten.

Volgende forumvraag: HP wandeling 27 april Esbeek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^