Is mijn hond depressief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Debbie (Gast)

Vorige maand is onze Bordeaux dog gestorven, onze husky waarmee ze al acht jaar samenleefde is sinds vorige week in huis beginnen plassen. Hij doet dit als ik vijf minuten boven ben om bv. mijn dochter slaapwel te wensen. Hoe kan ik hem helpen?   

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

door toch veel aandacht te geven, wandelingen maken waar je niet met de dog bent geweest, andere routes nemen, afleiden, en nogmaals heel veel geborgenheid geven.

even niet alleen laten, zodat je het plasgedrag kan volgen, misschien toch wat extra uitlaten, zodat tie niets geen volle blaas heeft. niet betuttelen, maar heel veel geborgenheid geven, aanhalen , ibbelen, doe thuis een leuk spel met de husky, en nogmaals ga flinke wandelingen maken met de hond op ander terrein.

ook honden rouwen, net zo goed als mensen, en zeker als het zijn maatje is waar die mee vele jaren heeft opgetrokken, leegte in huis, ook dat voelt je husky aan.

en, ik vind het super van je hoe je het beschrijft....HOE KAN IK HEM HELPEN, geen woord over het plassen in huis, en de husky kan daar ook niets aan doen, maar ik lees wel eens anders.. super van je.

veel afleiden, en hou hem even goed in de gaten.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik denk dat je het 't beste kunt negeren. Gewoon opruimen waar ze bij is en verder geen aandacht aan geven.

Ik geloof niet dat je hond depressief is. Ze kunnen wel rouwen om een maatje dat weg is, maar ik denk dat het plassen meer te maken heeft met een veranderde roedelsituatie. In de zin van dat het stabiele roedel ineens veranderd is (een roedellid met een bepaalde positie/taken/privileges is weggevallen) en dat er dus mogelijk ook in de onderlinge verhoudingen tussen de overgebleven roedelleden (jullie gezin en de husky) iets verandert. Wat was de positie van de overleden hond t.o.v. de husky? Wie was de baas van die twee?

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Nou Gover was ook echt even deprie toen shadow is in geslapen vorig jaar . Ik heb toen zelf een paar wk thuis gebleven . Ben heel veel met hem gaan doen extra naar het bos lekker thuis spelen of gewoon samen zijn. De da zei toen dat het ong 2 wk duurt . En dat klopte aardig je kon na bijna 3 wk zien dat het wat beter ging . Hij werd iets vrolijker zeg maar . Maar ik heb hem er door heen gesleept en hij mij .

Dus wat extra aandacht kan zeker geen kwaad wat afleiding ook niet .......

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Volg Dobber en Willemijn.

 

Je hond is 'de kluts' kwijt; zijn vaste patronen zijn nu net een tikje anders....en ja, treuren doen ze wel, maar dat kun je niet vergelijken met mensen.(is vooral treuren en zoeken naar de weggevallen routine, en het maatje )

Geef wat afleiding, doe een extra wandeling, geef de regelmaat aan.

 

sterkte voor je met het gemis van je Bordeaux.

 

 

Volgende forumvraag: Vraag ?????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^