Oude hond nog inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor alle reacties. Ik heb het er nog eens met mijn zus over gehad en haar dit ook laten lezen. Ze gaat de hond niet laten inenten, hij is nu 12 jaar, komt niet in contact met vreemde honden en gaat ook nooit hun eigen terrein af.  "

 

Ik zou ook een hond van 12 jaar niet meer laten inenten. Deze heeft van de entingen die tot nu toe met regelmaat gegeven werden, voldoende antistoffen voor de rest van zijn leven. Het is trouwens een kleine moeite om de hond te laten titeren. Dan weet je het zeker of er nog voldoende antistoffen zijn.

 

Nadat ik mijn hondje de entingen op de leeftijd van 6, 9 en 12 weken had laten geven, heb ik hem 1 jaar later laten titeren door dierenarts Tannetje Koning. Mijn hondje heeft voldoende anti stoffen tegen parvo, hondenziekte en hepatitis tot 2020! In 2020 laat ik hem opnieuw titeren.

 

 

Margreet (Gast)

Onze honden en katten worden niet meer gevaccineerd. Het is niet nodig en puur voor de portemonnee van de dierenartsen en farmacie. Wij worden behalve voor de griep( wat ziekmakend is) toch ook niet jaarlijks ingeent? In de entingen zitten giftige stoffen, zelfs kankerverwekkende. Ga zoeken op Google en trek je eigen conclusies. 2 van mijn honden hebben aandoeningen gekregen door de vaccinaties, dus niet meer. Ze zijn al jaren heel gezond en we komen weinig bij de dierenarts.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik dacht dat je dan ieder jaar moest laten titeren. Maar dat is dus helemaal niet zo?

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik dacht dat je dan ieder jaar moest laten titeren. Maar dat is dus helemaal niet zo?
  "

 

Zolang jou honden de grens niet overgaan moet je niets. Enten is niet verplicht. Het is wel zeer verstandig om iig de basisentingen te zetten. Veel ziektes waar de entingen tegen beschermen zijn dodelijk en dus is enten normaliter erg verstandig, danwel controle op de afweer (titeren). Maar je bent verplicht tot niets...

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik lees gefascineerd mee!

Rock mag in november 3 jaar worden, hij heeft dan ook de nieuwe cocktail tegen ziekte van Wijl in zijn systeem zitten.

Ik wil dan ook titeren. Ze nemen dan gewoon bloed af?

Ik vind dat iedere jaar enten zo over thé top!

De katten liet ik enten tot op volwassen leeftijd, net als het konijn.
Daarna moeten ze genoeg anti-stoffen hebben vind ik.

Daar was de D.A het niet mee eens!
Begin ik erover aangaande de hond, kan ik flink wat afkeuring verwachten.

Maar elk jaar joh! Ik vind het zo veel!
Ben bang dat het middel dan erger dan de kwaal wordt!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

zelf ben ik pro-enten voor honden die actief zijn en veel in contact komen met andere honden en hun uitwerpselen... en qua Weil voor honden die zwemmen of lopen in waterrijke gebieden...  

 

mijn mening is dus gebaseerd op de levenssfeer van de hond... leeft ie in een dunbevolkt gebied dan zou ik er minder gehaaid op zijn... komt ie regelmatieg in contact met (uitwerpselen van ) andere honden... dan is inenten wel een goed idee. 

 

Met inenten wordt je hond beschermd tegen de aller nieuwste mutaties van de verschillende virussen, zonder inenten niet. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ja, dat is weer de andere kant.

Je hoort ook zo vaak over het muteren van ziektes.. ziekte van Weil is daar al een goed voorbeeld van.

Ook zijn er al bij 3 Roemeense honden symptomen van Rabies gevonden, die toch geen rabiës bleken te zijn… wat het wel was was nog een raadsel?

Dus moeten vaccins weer aangepast worden.. nu twijfel ik weer…

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

In Nederland hebben we het met inentingen over de ziektes Hondenziekte, Besmettelijke Leverontsteking, Parvo en Weil. Die ziektes zijn gewoon dodelijk voor de hond terwijl inentingen daar gewoon veel bescherming in bieden. Rabies hoort buiten Nederland ook op dit lijstje en is dodelijk voor hond en mens.

 

Ik ben niet voor overenten en vind titeren een prima alternatief, maar enten is wel degelijk belangrijk.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" zelf ben ik pro-enten voor honden die actief zijn en veel in contact komen met andere honden en hun uitwerpselen... en qua Weil voor honden die zwemmen of lopen in waterrijke gebieden...  
 
mijn mening is dus gebaseerd op de levenssfeer van de hond... leeft ie in een dunbevolkt gebied dan zou ik er minder gehaaid op zijn... komt ie regelmatieg in contact met (uitwerpselen van ) andere honden... dan is inenten wel een goed idee. 
 
Met inenten wordt je hond beschermd tegen de aller nieuwste mutaties van de verschillende virussen, zonder inenten niet.  "

 

Dat is niet zo. Parvo bijvoorbeeld, loopt al flink wat achter op de nieuwste mutaties in omloop. Het virus in het vaccin muteert niet mee. Sinds een tiental jaren is het canine parvovirus type 2c (CPV-2c) wereldwijd in omloop, waarop heden ten dage het vaccin nog steeds niet op is aangepast. Daarnaast kan een hond met een gezonde opgroei zich echt prima weren tegen alle Parvo vormen en daar een goede natuurlijke immuniteit tegen opbouwen. Naar mijn mening is dit een betere basis dan een verworven immuniteit uit vaccinatie, die wel degelijk gevolgen kan hebben voor de gezondheid van een gevaccineerd dier.

Voor de rest loopt een hond die enkel 1 of 2 basisvaccinaties heeft gehad niet extra gevaar in drukbevolkte hondengebieden ten opzichte van niet gevaccineerde honden. Sterker nog, er zijn sterke aanwijzingen (en volgens bepaalde experts echt bewezen) dat minimale vaccinaties het immuunsysteem beter activeren dan regelmatige (dus teveel en dat is bij het huidige 3-jarige schema nog steeds het geval). De Weil vaccinatie (ook de nieuwe variant met 4 strains) is zeer zeker geen garantie op goede bescherming. Dr. R.D. Schultz, een bekend vaccinatieonderzoeker en participant van het WSAVA die vaccinatieadviezen wereldwijd uitgeeft, heeft de 4 strains in USA onderzocht en zijn bevindingen zijn net zoals eerder met de 2 strains: er is een behoorlijk aantal honden dat niet reageert op de vaccinatie en de ingespoten ziekte uit vaccinatie kan zich tegen het lichaam keren. Een hond die in de stad woont en nooit in waterrijke gebieden komt, loopt hetzelfde risico op Weil. Ook daar leven ratten en laten urine en uitwerpselen achter. Daarnaast zijn er ruim 230 Lepto bacteriën in omloop die niet in het vaccin zitten, waarvan er zo'n 5 extra zijn buiten het vaccin om die geen kruisimmuniteit geeft en een individu zwaar ziek kunnen maken en bij zwakke weerstand de dood tot gevolg kan hebben. En dan nog zijn er onnoemlijk veel ziektemakende virussen en bacteriën in omloop waar geen enkel vaccin voor bestaat. Enorm vaak gebeurt er helemaal niets met zo'n dier, terwijl het vol met ziektekiemen kan zitten.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Chihuahua met buikpijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^