4 kids mog hondje erbij ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

san (Gast)

Hoi Wij zijn gezin met 4 kinderen Bijna 3 , 7, 10, 13 jaar We hebben al Vissen een kat 2 degoes en 2 boomers van 5 en 6 jaar Nu wil ik er graag een chihuahua bij Ik werk niet en jongste gaat 4x per week naar school andere kids zijn van 8 tot half 4 naar school Wat denken jullie doen of niet ? mvg san

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Waar twijfel je over? 

Als je er de tijd voor hebt, geld voor hebt, waarom niet? 

 

Ik zou het niet kunnen, vier kinderen, twee volwassen honden én dan ook nog een pup opvoeden. Ik heb aan alleen drie honden al werk zat haha. Maar ik werk ook nog, dat is natuurlijk wel een groot verschil. 

san (Gast)

Ben om 2 dingen bang Eerste dat alles in de soep loopt omdat pup vaak naar buiten moet en veel aandacht Tweede dat pup niet bij 2 boomers kan

san (Gast)

Ben om 2 dingen bang Eerste dat alles in de soep loopt omdat pup vaak naar buiten moet en veel aandacht Tweede dat pup niet bij 2 boomers kan

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja, daar zul je goed over na moeten denken. Een pup moet inderdaad vaak naar buiten en vraagt veel aandacht. Ik heb nu een pup van 12 weken en was toch echt even vergeten hoe druk je er mee bent, continue opletten enz. Maar het is natuurlijk ook heel leuk.

 

Hoe zijn de boomertjes met andere honden? Reuen, teven?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een druk gezin, vier kids, ik kom zelf uit een groot gezin, poesen en een hond, vol zei mijn ouders altijd. :-D

maar waar er zes kinderen poezen en een hond zijn kan er altijd nog een bij, nee vol is vol zei mijn ouders. en ze hadden gelijk.

je hebt vier kids, poesen en twee honden, nog een derde erbij, is vaak een te veel, een pup vergt veel tijd en de twee honden moeten inderdaad ook een klik hebben met de nieuwe hond, ga ook eens na , als je op bezoek gaat hoe gaat dat dan, moet alles thuis blijven voor de drie dan ? of kan je ze mee nemen, twee kan altijd wel maar drie is vaak een te veel.

ook op vakantie, twee honden mogen altijd, maar drie vaker niet dan wel, kids zijn geen bezwaar maar wel drie honden, allemaal dingen waar je achter moet staan en over na moet denken.

en tijd en geld dat maak je zelf uit natuurlijk. :-D

maar zoals mijn mams zei, kids poezen en al twee honden... vol is vol. :-D

san (Gast)

Zijn reu en teef hebben ooit eens pups gehad Teefje kan wel bij andere Reu ook wel maar is wat grommiger Op afstand altijd grote mind tegen andere honden veel blaffen En is een beetje zenuwpees vond ik Teefje is heel makkelijk

san (Gast)

Heb chi gezien op mp Kun je halen zonder enting ?????? Niet doen zeker ???!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Zeker niet doen nee. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Persoonlijk zou ik het niet doen denk ik.

Met 4 kids en al 5 dieren in huis kan het best teveel worden om ook nog een pup op te voeden.

 

Een pup moet inderdaad veel naar buiten en vraagt veel tijd.

I.c.m. een druk huishouden kan je wel eens heel veel over het hoofd zien wat de zindelijkheidstraining en opvoeding in de weg kan staan.

 

En een Chi op marktplaats halen echt niet doen.

Het is een erg ongezond ras op het moment met heel erg veel afwijkingen.

Zelfs bij de erkende fokkers word er minimaal getest op afwijkingen.

 

Als je het toch echt heel erg graag wilt zou ik niet gaan voor een pup maar voor een hondje wat de puptijd al voorbij is.

 

Kijk eens in het asiel.

Wie weet vind je daar wel je nieuwe maatje.

Het voordeel daarvan is, is dat je met je honden kan gaan kennismaken en kijken of er een klik is. Je kan met een medewerker gaan wandelen met de honden om te kijken of dat goed gaat. Is de klik er niet dan is dat heel jammer maar dan is er nog geen man overboord.

iris (Gast)

even buiten je eigenlijke vraag om: je hebt 2 boomers, deze hondjes staan niet bekend om het goed gefokt worden. nu wil je een chihuahua via marktplaats aanschaffen en overweegt dit zelfs zonder enting te doen. buiten dat zonder enting niet slim is is een marktplaat chi ook vragen om problemen. chi's hebben veel gezondheidsproblemen, slechte fok is daar een oorzaak van. br00dfok ligt op de loer bij je huidige aanpak hondjes aan te schaffen. hierbij blijft het niet bij mogelijke problemen met je pupje, de problemen gaan veel verder. misschien heb je geluk, is je hondje gezond, maar de mama hond heeft levenslang. zit in een donkere schuur en word uitgemolken, nooit liefde nooit medische verzorging. als ze haar uitgemolken hebben, krijgt ze stank voor dank en word gedumpt. de pupjes worden veel te vroeg van hun moeder losgerukt en op transport gezet, waarna jij ze kan kopen via marktplaats, mits ze al niet overleden zijn. ECHT PA OP voor br00dfok, lees je goed in en ga niet NU EVEN SNEL een pupje ergens halen...dat is NIET de manier!

san (Gast)

Mijn boomers zijn gezond nooit ziek gelukkig. Ook nooit ziek geweest Die chi zonder enting gaat m niet worden ze beantwoord simpele vragen niet eens Maar op mp staan toch ook wel goede nestjes van oopsnestjes of eenmalige fok of ben ik nou zo naief Me boomers komen ook van mp misschien geluk dat ze nooit wat hebben kan natuurlijk Een volwassen chi is zeker een optie maar dan moet t goed klikke met andere 2 Zuchttttt moeilijk hoor Ik ga er zeker nog he goed over denken bedankt voor de adviezen

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Bij chihuahua's is het wel belangrijk goed op te letten. Ik ben niet per se tegen marktplaats maar het is wel lastig om daar de eerlijke mensen te selecteren. 

Voor de meeste zekerheid ga je op zoek naar een pupje van een erkende fokker, dan krijg je een pup met fci stamboom. Alsnog weet je dan niet zeker of je een gezond hondje hebt, maar je weet wel zeker dat het een rasechte chihuahua is en de kans op een gezond hondje is een heel stuk groter.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat Sanne schrijft is een heel belangijk punt mocht je toch besluiten een derde hondje aan te schaffen, kijk goed uit waar je je hondje vandaan haalt, en zoek een goede verantwoorde fokker die fokt uit liefde voor het ras en gezondheidstesten doet.

Ik neem aan dat je niet wil meewerken aan de verschrikkingen van de broodfok.

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_464-De-Aanschaf-van-een-Hond.php

 

Trap ook niet in verhalen van oepsnestjes of eenmalige fok. Broodfokkers zijn zo gewiekst die weten waar mensen op letten en komen vaak met een mooi verhaal.

Belangrijk is dat je de gezondheidstesten van de ouderdieren te zien krijgt.

 

Hier zie je waar een chihuahuafokker tenminste aan moet voldoen

 

http://www.nederlandsechihuahuaclub.info/VFR-2014.pdf

 

 

 

 

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

je mag niet eens een pup verkopen zonder inenting en chip, dan ben je nog strafbaar ook. denk dat je iets overhaast te werk wil gaan.en moet je bij een ras zoals de chihuahua al zeker niet doen. neem de tijd om een goede fokker te vinden en die heb je ook echt wel zonder stamboom. vraag of ouders zijn getest op de knieen( PL) of ze een dichte fontanel hebben. een schaar of tang gebit dus geen over of onderbijt. en ga zo maar door.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Ik wil ook nog een keer benadrukken dat je je echt heel goed inleest, en niet binnen

een dag een pup in huis moet willen hebben.

Ga echt een goede fokker zoeken,er zijn echt heel veel zieke chihuahua s

san (Gast)

ik heb dat vrouwtje van niet ingeente pup gemaild dat ik het niet doe dat hondje is vandaag 7 weken en had allang een prik moeten hebben gehad.. heb er niks meer op gehoord verder.   maar   nou kwam ik wat anders tegen   zwart teefje 9 weken jong......incl alles, bench tas, mand, riem eten, botten enz enz 300 euro word verkocht voor een kennis want die had teveel huisdieren.   en nog wat   nu wilt mijn man ineens geen huisdieren meer hij heeft zelf vissen.... als er daar 1 van kapot gaat word ie meteen vervangen voor een niuewe...... voor al die rotvissen die ik gekocht heb voor m en plantjes en nieuw aquarium enz had ik 5 chihuahuas kunnen kopen onderhand dus ben nogal over de zeik als ik het zo zeggen mag   en gisteren kwam ik erachter dat mijn reuboomer 2 bulten op zijn rug heeft.. niet heel groot maar kweet ook niet wat het is... zijn kale bulten geen haar erop 1 zo groot als een knikker en 1 wat kleiner   ik weet ook even niet meer wat ik moet doen ( ja dierenarts met reu) maar ik ben bang dat ik het hele chihuahuaverhaal maar in de ijskast moet zetten.. mijn man is echt niet zomaar om te praten maar heb me wel voorgenomen dat er dan ook geen enkele vis meer in huis komt ( hoop stiekum dat ze allemaal dood gaan , niet om die vissen hoor, maar dan kan ikook zeggen er kwamen toch geen huisdieren meer in???)   kan jullie de advertentie van zw chi niet laten zien want kan m nergens terugvinden   beetje warrig verhaal geworden, maar ben wel me ei kwijt   gr sandra

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat vervelend allemaal! Hopelijk is er niets ernstigs aan de hand met jouw reu...

 

Als een nieuwe pup er op dit moment niet in zit, zul je misschien beter even kunnen wachten. Het is zo dat het hele gezin er achter moet staan wanneer je een hond aanschaft, dus als iemand het niet wil kun je het beter niet doen.

 

Wacht desnoods nog een jaartje en zoek ondertussen uit welke fokkers goed zijn en welke niet. Een pup bij een erkende fokker is soms net zo duur als een pup op marktplaats van een slechte fokker. Oké, voor 300 euro kun je geen chihuahua met stamboom kopen, maar als je wat langer door spaart wel 

 

Veel succes! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Sandra jammer dat je man dwars is, maar misschien heeft hij wel goede argumenten? Misschien later nog eens alles goed doorpraten als jullie allebei rustig zijn.

 

Heb je eigenlijk alle artikeltjes doorgelezen?

 

Het verhaal over een kennis die teveel huisdieren zou hebben klinkt mij erg verdacht in de oren, typisch een verhaaltje van een broodfokker?

 

Enfin, wat nu op dit moment belangrijk is, is je reutje, eerst maar naar de da ermee.

san (Gast)

die prijzen maken me ook allemaal niet uit als ik er 1000 euro voor moet betalen vind ik dat niet erg   maar pupje wat ik nu tegenkwam voor die 300 euro is niet van mp het is allemaal oke daar ben ik allang achter   gaat mij er nu ff om dat ie eerst dingen oke vind en nu ineens weer niet   bah bah mannen!!!!!!!!!!!!!

san (Gast)

hoi   heb alles goed doorgelezen   wat zou dat kunnen zijn die 2 bultjes?   ik ben gewoon heeeeeeeeeeeel erg kwaad   zal eens een fles bleekmiddel bij ze vissen gooien hahahaha ( nee hoor doe ik niet)   ben in ieder geval blij dat ik kids nog niks beloofd heb   ik had in ieder geval kunnen gaan kijken bij die pup, wilt niet meteen zeggen dat ik dr meeneem   gr sandra

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

maak anders even een profiel aan dan kan je een foto plaatsen van de bultjes van je reutje

 

Wb de chihuahapup ik blijf het een heel raar verhaal vinden, wie koopt nu een pup en wil die dan weer meteen wegdoen. Normaal zou de pup dan ook weer terugmoeten naar de fokker. Het klinkt niet alsof het een verantwoord gefokte pup is, anders had de fokker die nooit meegegeven aan iemand die zo vreemd is dat hij een pup koopt terwijl hij al teveel dieren heeft. En dan die pup via "een kennis" gaat verkopen.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

5 chihuahua's kunnen kopen voor hetzelfde geld als een paar vissen en plantjes...weet niet welk soort vissen het om gaat, je hebt natuurlijk hele dure koi's voor 1000 euro p.s. Een goed gefokte chihuahua welke een grote kans heeft op een goede gezondheid kost ook zo over de 1000 euro. Ik heb nog steeds de indruk dat je het aankopen van een chihuahua niet op de juiste manier aanpakt. 300 euro voor een chi met alles erop en en eraan (wellicht ook een gratis open fontanel en verwaarloosde moeder in fokschuur?!?).

 

Bedenk goed wat je hiermee sponsort en welke ellende je mogelijk in huis haalt. Misschien zijn de eigenaren er wel achter gekomen dat het hondje ziek is...tsja zit jij daar straks mee. Het hondje is pas 9 weken en word nu alweer doorverkocht? Hoe lang is het beestje bij deze mensen geweest? Wat voor een start heeft hij gehad? Te vroeg bij de moeder weggehaald? Welke mogelijke ziektes haal je in huis en kan je je andere hondjes mee besmetten? En is het verhaal wel waarheid of komt het beestje regelrecht uit het oostblok?

 

Kijk als geld een probleem is, wat ik toch bemerkt in je verhaal, dan is het niet zo handig om maar dieren op een onverantwoorde manier aan te blijven schaffen. Je heb tot nu blijkbaar geluk gehad. Maar wat als er straks één goed ziek is? Kosten voor de dierenarts kunnen hoog oplopen neem dat van mij aan.

 

Excuses voor mijn bemoeienis, ik heb er natuurlijk helemaal niets over te zeggen, maar je ventileerd je verhaal hier zo uitbundig dat ik het niet kan laten om je toch proberen te waarschuwen, en meer dierenleed te voorkomen.

 

Misschien een idee om eerst met je boomer reu naar de dierenarts te gaan, kijken wat daarmee moet gebeuren. Tot die tijd zou ik zowiezo het chihuahua-verhaal (en elk andere aankoop van levende wezens (veel tropische vissen worden uit hun natuurlijke leefomgeving weggerukt om bij mensen in een glazen bak van ellende en onkunde ziek te worden en dood te gaan)) in de ijskast zetten tot je je hebt verdiept in het verantwoord aanschaffen van een hondje. Er is je al veel informatie gegeven in de reacties hierboven (zie linkjes), doe er iets mee!

san (Gast)

5 chi is wat overdreven maar toch gaat er berg geld naar vissen Nogmaals gaat mij niet om de kosten Gaat mij erom dat er eerst wat goed gevonden word en nu niet meer daar ben ik boos om Die zw pup gaat dan automatisch ook niet door Sorry maar ben gewoon heel boos en dan reageer ik zo Ga eerst wel ff afkoelen en alles nog eens lezen Gr

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

4 kinderen en nog een 3de hond willen. Zou ook dwars gaan liggen :)

Zou er persoonlijk ook niet aan beginnen. Over de manier van aankoop nog maar te zwijgen. Maar wijs besluit om de plannen even in de ijskast te zetten.

san (Gast)

mijn tekst komt niet meer erop    

san (Gast)

 wat is er mis met rondkijken op internet???????? staat toch nergens dat ik die pup ga halen?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"  wat is er mis met rondkijken op internet????????
staat toch nergens dat ik die pup ga halen? "
Niks mis mee, maar het zou beter fijn als je marktplaats even links liet liggen en ook keek naar de fokkers die met geteste ouders fokken. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Er is niets mis met rondkijken op het internet. Door het rondkijken op het internet wordt je juist sneller bewust van de foute fokkers. 

 

Wij willen jouw droom niet kapotmaken of iets dergelijks, maar jou bewust maken van de eventuele problemen die zich kunnen voordoen wanneer je te snel een beslissing neemt. De kans op verdriet door gezondheidsproblemen zijn nu eenmaal kleiner bij een pup van een erkende fokker dan van een persoon die pups fokt zonder te weten wat hij/zij doet en er dus geen verstand van heeft.

 

Ik heb nergens gezegd dat jij die pup gaat kopen. Wij proberen jou alleen maar te helpen.

san (Gast)

weet ik ik lees er ook een hoop over waar je op moet letten enzo en de broodfokkers haal ik er wel uit ik hoef ook niet vandaag of volgende week een pup gezondheid is erg belangrijk dat weet ik   van mijn 2 boomers heb ik ooit eens een oopsnestje gehad en dat was echt een oops inmiddels is me reu geholpen dus kan niks meer gebeuren pups zijn allemaal goed terrecht gekomen en ik vond het super om voor ze te mogen zorgen was toen alleen met 3 kids en dat ging ook prima 9 weken lang   ik wil alleen maar zeggen, er bestaan echt wel oopsnestjes.  

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Pup kopen als je werkt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^