4 kids mog hondje erbij ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Zou eerst maar eens met je boomerhondje na de DA gaan,
eerst 2 enorme bulten,nu 1 verdwenen??
en zou me dan druk gaan maken over een ander hondje!!

honden page profiel samsam

Als je met je man zulke onenigheid hebt over hobby's / huisdieren, dan zou ik er helemaal niet aan beginnen. Een hond koop je samen, voed je samen op en moet je samen achter staan. Bij vissen ligt dat anders. Mijn man heeft ook een aquarium. Ik heb er niets mee, maar ik gun het hem van harte als hij dat leuk vindt. Vissen zijn niet te vergelijken met honden. Ze hoeven niet uit, je krijgt er geen hoge dierenartsenrekeningen van en een potje vissenvoer kost ook de hele wereld niet. Zeker als je geen stamboomhondje neemt uit ouders die getest zijn op erfelijke afwijkingen (en dan ook nog een risicoras als de chihuahua), dan kan je wachten op problemen en hoge dierenartsenkosten.

Wat is eigenlijk de reden dat je voor een chihuahua gaat? De meeste chi's zijn nl. helemaal niet zo leuk met kinderen! Het is een populair ras, je ziet ze overal, maar kijk eens in een hondenencyclopedie. Zoek daar eens wat kleine rassen op. Iets wat niet populair is, is vaak veel gezonder dan een heel geliefd ras...

angelika (Gast)

nee zol ik niet doen jij hebt genoeg te doen dus laat het  

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Als niet het hele gezin erachter staat niet doen.

creeert alleen maar haat en nijd achteraf.

 

Waarom niet actiever met de rest van je diertjes aan de slag gaan en daarvan genieten?

uiteindelijk hoeft niet elke droom per direct werkelijkheid te worden.

 

Ik zou met mijn man settelen...nu geen hond erbij

maar de volgende hond wordt een chi van een goede fokker

en daar ga ik nu alvast voor sparen

zoiets 

 

edit ..voor elke vis een gelijk bedrag wegzetten voor jou toekomstige chi (grote spaarpot  kopen of een spaarrekening openen)

maak het maar een project

onder tussen onderzoek doen naar van welke fokker  jou  toekomstige droomhond zou zijn 

leef maar toe naar de chi van je dromen

en als  de tijd daar is..heb jij het geld al ,en is je man blij dat je respect hebt getoond voor zijn nee van dit moment 

Kunnen jullie samen genieten van jullie chi

san (Gast)

Nou rvs mijn kids hebben ook nog eens alle vier een beperking. Dat zal dan helemaal wel niet goed zijn voor deze aardbol. Pffff wat een achterlijke opmerking zeg Aksof de aardbol slechter leefbaar word als hier nog een hond in huis loopt En voor alle andere bedankt voor de reacties ..het is echt niet zo dat ik om eerste beste chi ga Eerst thuis ff een en ander oplossen Ps de bulten bij boomer zijn bijna weg

san (Gast)

Nou rvs mijn kids hebben ook nog eens alle vier een beperking. Dat zal dan helemaal wel niet goed zijn voor deze aardbol. Pffff wat een achterlijke opmerking zeg Aksof de aardbol slechter leefbaar word als hier nog een hond in huis loopt En voor alle andere bedankt voor de reacties ..het is echt niet zo dat ik om eerste beste chi ga Eerst thuis ff een en ander oplossen Ps de bulten bij boomer zijn bijna weg

Yvonne (Gast)

Beste San,   Heb je jezelf ook afgevraagd wat jullie een pup, om het even welk ras, te bieden hebben? Jij vindt de drukte van je gezin misschien wel heel erg prettig maar denk je dat een kleine pup en een klein blijvend ras dat ook altijd even leuk zal vinden? Een hond is ook een wezen dat behoefte heeft aan rust; rust in zijn lijf en zeker ook rust in zijn kop. Wij schaffen heel makkelijk dieren aan en gaan er maar vanuit dat zij zich wel aanpassen aan ons leven zonder ons nou af te vragen wat een dier eigenlijk wil. En zij kunnen het niet aangeven, ze uiten hun onvrede in, voor ons, ongewenst gedrag of leven veel minder lang dan ze zouden kunnen. Zodra een hond ongewenst gedrag vertoont wordt er vaak gezegd dat dit aan de hond ligt, wordt er vaak niet verder gekeken en wordt de hond zo snel mogelijk het huis weer uitgewerkt. Moet je hond zich zelf gaan vermaken met de andere honden of ga je ook iets met hem/haar ondernemen in het kader van quality time? Ook kleine honden houden van lange wandelingen, vinden het leuk om mee te doen aan een gehoorzaamheidstraining of mee te doen aan behendigheid. Waarom en voor wie wil je er eigenlijk een 3e hond bij hebben? Denk er goed over na, een hond is geen wegwerpartikel.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Ben het eens met hieboven! Waar haal je eigenlijk de tijd vandaan om nog een hond erbij te nemen vraag ik mij af. Nu al 2 honden en 4 kinderen. Plus wil je een 3de erbij.  Vergeet je niet dat ook dieren veel aandacht nodig hebben. Je neemt geen dieren in huis om ze maar in huis te hebben en er verder niks mee te doen. Als je iets wil ondernemen doe dan iets leuks met de diertjes die je nu al hebt. Ga ermee aan de slag. Doe cursussen weet ik wat. Dat is super leuk en zo bouw je een band op. Veel beter dan een 3de hond ;)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Nou rvs mijn kids hebben ook nog eens alle vier een beperking.

Dat zal dan helemaal wel niet goed zijn voor deze aardbol. Pffff wat een achterlijke opmerking zeg



Aksof de aardbol slechter leefbaar word als hier nog een hond in huis loopt



En voor alle andere bedankt voor de reacties ..het is echt niet zo dat ik om eerste beste chi ga

Eerst thuis ff een en ander oplossen



Ps de bulten bij boomer zijn bijna weg "

Wat heeft dat er in allah's naam mee te maken? :)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" Wat heeft dat er in allah's naam mee te maken? :-) "

 

Niks, net als jouw opmerking...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bij de buren hebben ze sinds kort een Vlinderhondje. Het dochtertje van 6,7 jaar loopt de hele dag met het diertje op de arm. Het hondje is voor alles bang. De ouders laten het meisje het hondje "opvoeden", hij wordt zelden uitgelaten en vorige week stond ik met Romeo achter mijn woning in het park en daar zag ik het meisje met haar hondje, samen met 2 of 3 andere kinderen, die het hondje telkens naar beneden lieten glijden over de glijbaan. Het ventje plofte in het zand, werd weer opgetild en een van de kinderen schreeuwde, dat het hondje plaste. Dat hij stout was !!! Het ventje ging er van tussen, de kinderen renden er schreeuwend achteraan en ging onder hun auto zitten en toen de tuin in. Het hondje plaste van angst. En de ouders zagen niet eens wat er gebeurde, sterker nog, volgens mij vonden ze het niet erg ! Ik heb de vader aangesproken, hij wist het niet, zei hij, maar ik weet wel, dat ze het kind, dit hondje als speeltje gekocht hebben. Het hondje rilt de hele dag en ik ben bang dat hij gewoon niet goed opgevoed wordt. Ze zijn nu met zijn drieen en het hondje naar Polen. Laatst vroeg de moeder aan mij waarom het hondje nog steeds niet zindelijk was. Hij is inmiddels bijna 1 jaar. Hij plast binnen, want in de morgen is alles nat. Ze vertellen er niet bij dat ze niet meer met hem uitgaan in de avond. Ik vertel dit verhaal, omdat ik veel te veel zie, dat kinderen de honden moeten opvoeden, in het park lopen, en totaal niet in staat zijn in te grijpen, als er iets gebeurt. Ook niet in kunnen schatten of honden bij elkaar kunnen en het gewoon doen. Zo zie ik dat heel vaak gebeuren, ook toen een moeder met wandelwagen en Stafford, haar zoontje van 3 jaar met een Maltezer liet wandelen en het kind de flexlijn liet afrollen en deze op Romeo af kwam stormen ! Ik waarschuwde de moeder en riep tegen het kind en wat zei de moeder : je hoeft niet zo tegen mijn zoontje te doen ! De moeder was veel te veel bezig met haar kind in de wandelwagen en met haar Stafford, dat ze niet eens zag, wat het ventje van 3 jaar met de andere hond deed ! En dan ook met nog een flexlijn ! Als er een vechtpartij was ontstaan, ben ik ervan overtuigd, dat ik met mijn ventje, de schuld zou krijgen ! Ik stoor me erg aan dit gedrag van ouders. Kinderen en honden is een verhaal apart. Hoe vaak gebeurt het niet, dat een hond bijt en dat deze ingeslapen wordt ! En dan heb ik het niet eens over het buurjongetje aan de andere kant, een autist, die Romeo de hele dag loopt te sarren, blaft Romeo, is hij een blaffende hond, dat de kinderen de hele dag schreeuwen in de tuin, dat moet kunnen !  Kinderen worden te veel met pups en honden alleen gelaten !

san (Gast)

mijn kids mogen wel mee hondjes uitlaten, maar ik hou de hondjes aan de lijn en het gebeurd zelden tot nooit dat ze alle 4 meegaan, meestal zijn ze zelf buiten spelen, zitten op school of bij viendinnetje ofzo   vind het ook een slechte zaak dat ouders op pad sturen met de hond.. groot of klein. mijn oudste is 13 bijna en die mag nog niet eens alleen met ze weg.   ALS er een chi bijkomt doe ik dat NIET nogmaals NIET voor de kinderen mijn zoontje heeft 4 pluchechihuahua's laat m daar maar mee spelen:)    

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

San, je hoeft je niet te blijven verdedigen.

Koop een Chi als jij denkt dat dat een goede keuze is.

 

Maar neem er je tijd voor en bedenk dat het een jaar kan duren voordat er een hondje in huis rond loopt. Zoeken naar een goede fokker die test op genoeg erfelijke afwijkingen kan lang duren en dan moet je nog wachten dat de teef loops word en dan hopen dat het een geslaagde dekking is. Houdt er ook rekening mee dat er bij sommige fokkers word gewerkt met een wachtlijst.

 

Maar nogmaals ik denk niet dat het een goede keuze is.

Niet omdat het je 4e hond word maar omdat het een Chi is.

Chihuahua's en kleine kinderen zijn geen goede combinatie. Ze zijn zo fragiel en hebben snel wat gebroken. Als je even niet oplet en hij valt uit de handen van een kind dan is de kans er al dat hij een pootje breekt.

 

Denk er nog even goed over na.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" mijn kids mogen wel mee hondjes uitlaten, maar ik hou de hondjes aan de lijn
en het gebeurd zelden tot nooit dat ze alle 4 meegaan, meestal zijn ze zelf buiten spelen, zitten op school of bij viendinnetje ofzo
 
vind het ook een slechte zaak dat ouders op pad sturen met de hond.. groot of klein.
mijn oudste is 13 bijna en die mag nog niet eens alleen met ze weg.
 
ALS er een chi bijkomt doe ik dat NIET nogmaals NIET voor de kinderen
mijn zoontje heeft 4 pluchechihuahua's laat m daar maar mee spelen:-)
 
  "Waarom heb je  nog steeds meer nodig dan je al hebt?
man vier kinderen en een aantal huisdieren
waarom kan je daar je voldoening niet uithalen?
 
Moet je niet" iets voor je zelf gaan doen "
ipv meer van wat je al hebt aanschaffen?
cursus, ontspanning met vriendin opzoeken ,
yoga ,boeken lezen uit eten film  whatever...
Dat je een persoonlijke nieuwe uitdaging nodig hebt begrijp ik wel
maar of het nou een dier moet zijn..

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

 je hebt precies verwoord wat ik dacht.

San (Gast)

Mijn ene boomer reu is geherl onvrrwachts dood gegaan
Zit nu met 4 verdrietige kids een verdrietige hond en heel veel vragen

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Mijn ene boomer reu is geherl onvrrwachts dood gegaan
Zit nu met 4 verdrietige kids een verdrietige hond en heel veel vragen

wat erg! heel veel sterkte voor jou en je kinderen, was het het hondje
met de bulten.
wist je ondertussen al wat hij mankeerde?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heel erg veel sterkte voor jullie met het verwerken van het verlies van jullie boomer hondje.

 

Wat voor vragen zit je mee?

En zijn het vragen die de dierenarts bijvoorbeeld kunnen beantwoorden.

Weet je (zoals hier boven me ookal wordt gevraagd) wat jullie boomer hondje gemankeerd heeft dat ie zo plots van jullie is heengegaan?

San (Gast)

Bultjes waren vetbultjes niks bijzonders dus
Wo avond was ie niet helemaal lekker
Do ochtend ging t wel weer ook eten enzo
Was wel wat sloom
Dus ik moest naar oogarts met zoon
Kom half 5 thuis lag ie dood in ze bench

Vragen

Roxy me andere boomer kan niet alleen thuis zijn meer
En poept binnen
Eet slecht drinkt weinig

Wat moet ik doen ze krijgt veel extrA aandacht

San (Gast)

En ze doet naar tegen andere honden vreet ze bijna op
Allemaal groot of klein

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Net als dat voor jullie een rouwperiode aanbreekt geldt dat voor Roxy ook.

Roxy rouwt, heeft verdriet en ook voor Roxy kan de verwerking best een tijdje duren.

Goed in de gaten houden dat ze voldoende vocht binnen krijgt en anders bijvoorbeeld vers (vlees) aanbieden daar zit ook vocht in) 

Ik zou niet forceren ik bedoel geef haar wel de ruimte om te verwerken.

 

Kijken of er een maatje is van haar leeftijd en energie level waar Roxy mee overweg kan en afspreken daar even gereld een extra wandeling mee te maken. Gewoon even enerzijds situatie doorbreken. Wel naar luisteren uiteraard als Roxy zelf zou aangeven dat ze daar (nog) niet aan toe is.

 

>>Edit: Zie je post nu, die net tijdens het schrijven van mijn bericht is binnen gekomen. Dan heb jou Roxy het erg zwaar met het verlies van de andere boomer.  Zeker als Roxy normaal niet naar deed tegen andere honden. Mijn tip kun je dan even overslaan daar is Roxy dan absoluut niet aan toe. Respecteer dat ze even andere honden niet moet en neem tijdig afstand van andere honden laat Roxy weten dat ze de ruimte krijgt die ze nodig heeft.

San (Gast)

Ze kan goed overweg met hondje van me moeder
Dat is dan ook de enige
Geef haar nu ook blikvlees door dr brokken

Alleen thuis blijven is ff grootste probleem enn omgang met andere honden
Hoe verbeter ik dat

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Jeetje, je hondje is zo ineens dood?  Wat is er gebeurt dan? Hoe komt dat? Wil je dat niet dieper uitpluizen?

Je kan altijd vragen aan je dierenarts voor een autopsie, je weet nooit waar je hondje aan gestorven is en of het besmettelijk kan zijn voor je andere honden. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ze zal eerst de tijd moeten krijgen het verlies van d'r maatje te verwerken.

Dus even wat meer afstand van andere honden houden.

En misschien even wat vaker samen met het hondje van je moeder gaan lopen.

En vooral opletten dat je even niks forceert.

Voor mensen is het afscheid van een dierbare viervoeter zwaar, maar voor een hondje is het ook erg zwaar een maatje te verliezen. Des te meer als ze altijd samen zijn geweest.

Echt eerst je hondje de tijd geven op haar manier te verwerken en hu er rekening mee dat dat best een tijdje kan duren.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Allereerst gecondoleerd met je hondje.

Maar waarom heb ik een onhebbelijk gevoel bij dit topic?
Alsof alles uit een grote duim wordt gezogen.

Hoop dat ik er verschrikkelijk naast zit en dat het niet waar is.

San (Gast)

Er is echt geen woord van gelogen
Ik zou zoiets nooit vetzinnen
Ik heb mijn hondje naar begraafplaats voor huisdieten gebracht hij word gecremeetd als je me niey geloofd moet je die maar bellen of ze daar vrijdag eenzwarte boomer hebben binnen gekregen

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Maak eens een profiel aan misschien wel zo leuk

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat erg dat je hondje is overleden.

 

Gaat het om het hondje dat chocolade gegeten heeft?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Gedaan !

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kijk dat is veel gezelliger en je kan leuke foto's plaatsen.
Wat een kleintje op je foto zeg

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Pup kopen als je werkt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^